Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Негласните договорки между Буш и Путин
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:298 Страница 1 от 15 1 2 3 Следваща »
ясенево
25 Фев 2005 22:42
Мнения: 6,445
От: Russian Federation

Путин избягва впечатлението, че са му се карали. Буш пък остава доволен, че си е вършил работата, докато камерите и микрофоните не са работили.


Путин хорошо воспитан просто.
Готев, по моему вы где-то в Сестрославе были
ясенево
25 Фев 2005 22:53
Мнения: 6,445
От: Russian Federation
Интересно проанализировал встречу "Вельт". Рекомендую.

на русском:
Нажмите здесь

на немецком:
Нажмите здесь
Зевзек.
25 Фев 2005 23:16
Мнения: 17
От: Bulgaria
Готев вероятно е очаквал Буш да се кара на Путин и да му размахва пръст под носа, а Путин да му тресне една хватка от карате. Това се правеше едно време когато светът се делеше на наши и ваши. Нещата бяха ясни. Попържаш вашите и фалиш нашите. Така правеше Готев. Сега обаче нещо работата стана по-сложна и зад привидно насмешливия тон на Готев се крие известно объркване, което той се опитва да прикрие. Едно е ясно - носталгия по онова минало незабравимо лъха от репортажа, носталгия. Е-е-ех какви прости времена бяха, какви сложни станаха......
Vodolei
25 Фев 2005 23:22
Мнения: 842
От: Bulgaria
Путин е великолепно възпитан: в последно време молдавският Президент-комунист гони кагебистите на тълпи от Молдавия на което Путин отговаря с отваряне на обятията за изгонените, набедени от враговете борци за демокрация във валенки и готви разни ембарго за суверенна Молдавия и привилегии за Приднестровието. Като играч в регионален мащаб за Путин възможностите да се прояви след провала с удвояването на вътрешния продукт за 10 години и нулевите перспективи да влияе даже на Лукашенко, са свързани единствено с трепането на невъоръжени граждани в Чечения и наблюдаване блестящата политика на Украйна, Грузия и САЩ. Като всеки възпитан човек Путин не може да организира глобалисъветизирането на 2-3 от бившите васали, от което значимоста му на международната арена нараства с всеки изминат ден. Заради което ще го тачат доде е жив Назърбаев.
steppenwolf
25 Фев 2005 23:28
Мнения: 4,887
От: New Zealand
Vodolei
kombat #5
25 Фев 2005 23:35
Мнения: 2,808
От: Bulgaria
Не знам дали е известно на форумците но в Тексас от известно време върви кампания за отделянето на щата от САЩ, която в последните дни набра доста привърженици...
Интересно каква ще бъде позицията на Русия ако (както се очаква ) справедливите искания на тексаските граждани не бъдат удовлетворени?
Ще бъде ли обвинена Америка в липса на демокрация?
***
Що се отнася срещата - местните журналисти отбелязаха само че Буш 8 пъти е употребил думата "конструктивно"....
Prismexulnik
25 Фев 2005 23:36
Мнения: 746
От: Netherlands
И Буш и Путин са "дясно" ориентирани политици, привърженици на Силови методи (Износ на Демокрация от Америка "насила" и Спасяване на Русия и Близката и "чужбина' - пак "насила". )
Има и разлика: Америка е традиционно Демократична страна, в която след 4 години Името "Буш" просто ще "изчезне", а Русия е "крехка" Демокрация, в която и след 10 години името "Путин" ще плаши всеки, които не мисли като него...
Old Emigrant
25 Фев 2005 23:37
Мнения: 1,646
От: Bulgaria
Буш е под натиска на западното обществено мнение, че трябва да издърпа ушите на Путин за отстъплението от стандартите на демокрацията в сравнение с Горбачов и Елцин

Vodolei
25 Фев 2005 23:39
Мнения: 842
От: Bulgaria
Любоффта ми е неорганизиранаДа живее Путин!
Vodolei
25 Фев 2005 23:45
Мнения: 842
От: Bulgaria
..тя и Фани иска да отдели Луизиана от дъждовете, но няма да я задоволят
Ина Тодорова
25 Фев 2005 23:45
Мнения: 3,086
От: Finland
Следващия път ви приканям да вземете отношение по един по-актуален за българина въпрос- Негласните договори между Храсталаков и дедо Симо ..
Слепотата на българския политик и коментатор е очевадна...

Vodolei
25 Фев 2005 23:53
Мнения: 842
От: Bulgaria
Инче давай, де, раздухай секретните клюки щото аз чух само че дядката ще приватизира тексаската гора а храстев искал да си купи Родопите за ранчо.
milcho
26 Фев 2005 00:13
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
А на мен ми се понрави само едно, но доста важно изречение, щото Готев не даде думата на Путин изобще, но все пак: "Демокрацията не бива да става способ за ограбване на народа..." Кой обаче от горните "анализатори" му пука за народа, те са си влезли в бидонвилите, да му мислят тези, които не са се реализирали при "портокалите..." Ех тъпи, тъпи Готев, ти и сие компане, докарахте това емфие сега го смъркате, като амброзия...
nesnaecht
26 Фев 2005 00:35
Мнения: 15,180
От: France
Е какво хората си говорят конструктивно вие говорите за Мъртвите сибирски полета на СТАЛИН ( не ми казвайте кой е Bиктор Фалк не е интересно)! Не е честно напреднете във литературата и писанията де няма лошо ! Храсталаков по постинга на"Инчето" не е сключил БРЕСТОВ МИР със Финландските Инчови борове ! А със секвоята Сакскобурготска която никне във Варна и се знае даже и от моите внуци на по 3-4 години ! Да не говориме за Борисовата градина , и изсечените декари за построяване на паметника НА СВОБОДАТА ! При това във частен имот !

ПП- Путин и Буш ще ви оправят , най накрая свето требе да разбере че има само един вид демокрация , и всеки опит да не стане са ОБРЕЧЕНИ !

Редактирано от - nesnaecht на 26/2/2005 г/ 00:40:41

paragraph39
26 Фев 2005 01:00
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
MILCHO,
/:? "..."Демокрацията не бива да става способ за ограбване на народа"
......................................... ......................................... ..........................
И мен САМО това изречение в материала на Готев ме впечатли! При това НЕ съм на 100% съгласен! Според мен, Демокрацията е била замислена и продължава да Е "способ за ограбване на Народа"- от времето на "демократичната" Робовладелска Атина, та чак и до днешна демоКРЯКтична България!!!
Сега ще се поразровя из руските сайтове- за алтернативна гледна точка/въпреки, че руските медии НЕдолюбват Путин!/. Ако намеря нещо АЛТЕРНАТИВНО на Готевото- веднага ще го постна тук!
paragraph39
26 Фев 2005 01:11
Мнения: 80,095
От: Bulgaria

Дмитрий Евстафьев
Россия-США: любовь без посредников
"...Накануне встречи российского и американского президентов в Братиславе все больше разговоров о том, что Дж.Бушу надо занять максимально жесткую позицию по отношению к Москве. Многие начинают говорить о возможности новой «холодной войны» в российско-американских отношениях. Но достаточно почитать газеты, чтобы понять, что сильнее всего толкают США к обострению отношений с Москвой те, кто считают основой основ отношения США с Европой. Их еще называют евроатлантистами.

Ну и конечно, тараном выступают силы т.н. «новой» Европы, которые под шумок борьбы с российским империализмом осваивают средства на строительство демократии и осуществляют политическую реабилитацию фашизма.

Интересно, зачем им нужно, чтобы между Россией и США пробежала кошка?..."
......................................... ......................................... ....................................
ЦЕЛИЯТ МАТЕРИАЛ ТУК:
Натиснете тук
http://rian.ru/authors/20050221/37564314. html


Зую
26 Фев 2005 01:16
Мнения: 3,322
От: Bulgaria
На ядосания въпрос на руски журналист или редактор, че в САЩ също уволнявали журналисти , Буш отговори, че уволнявят, но не ги уволнява държавата, а ги уволняват редакторите. Искам да цитирам едно изречение от отговора на Буш.
" And so I`m glad to hear your editorial comments, so to speak, on your comfort with the situation of the press corps in the Federation of Russia. "
Мога да добавя само, че ги и убиват.
В общи линии Путин го насраха.
Зую
26 Фев 2005 01:18
Мнения: 3,322
От: Bulgaria
Много по-добре щеше да бъде редакцията просто да преведе пресконференцията на Буш и Путин. Защото материалите им са твърде пристрастни към едната страна. Познайте коя!
paragraph39
26 Фев 2005 01:22
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Двое мужчин в зеркале истории
Джордж Джорджевич Буш и Владимир Владимирович Путин заглянули в глаза друг другу как в зеркало. Будущая империя встретилась с прошлой. Причем если США и Россия, может быть, и не являются стратегическими союзниками, то их президенты таковыми являются точно. Оба упорно ведут стратегическое наступление на одни и те же имперские грабли.

Трудно было подобрать для встречи лидеров двух фантомных империй более точное с оптической точки зрения место, чем Братислава. Встреча происходила на территории, которая каких-нибудь три десятка лет назад – по историческим меркам это какая-то миллисекунда – была частью советской империи. Причем частью, завоеванной банальным «крестовым походом» советских войск на Прагу в августе 1968 года. С тех пор распалась не только метрополия – Советский Союз, но и сам сателлит – Чехословакия. Чехия и Словакия прекрасно обходятся друг без друга как самостоятельные государства, а непримиримое соперничество чувствуется только в поединках национальных хоккейных сборных.

Американцы накануне саммита опять спутали Словакию со Словенией, а президента Словакии с президентом Чехии. Но спутать путинскую Россию с Советским Союзом, который покойный коллега президента Буша президент Рейган называл «империей зла», пока решительно невозможно. Сам же Буш грезит Америкой как «империей добра».

Буш и Путин потому и близки друг другу по-человечески, потому и могут разыгрывать нехитрые торгово-политические комбинации-двухходовки вроде «мы, Америка, мягко пожурим вас, Россию, за отход от демократии, но зато тут же «сольем» в хьюстонском суде ЮКОС», что являются политиками одного типа. Некоронованными монархами. Императорами без империй с имперскими амбициями. Трогательная встреча императора разрушенного Третьего Рима с императором неуклюже строящегося Четвертого происходила в географической точке относительно бескровного «отскока» от этих вселенских геополитических амбиций. Советские танки в Праге в августе 1968 года и американские танки в Багдаде в феврале 2005-го – в сущности, одни и те же танки.

Старина Рейган наивно считал Россию «империей зла». Любая империя находится вне добра и зла, она питается чужими территориями, как допингом для удовлетворения чисто личных человеческих амбиций вождей. Это такое банальное приращение политического капитала, попытка поглощения все новых и новых активов и выстраивания вертикально интегрированного геополитического холдинга. Чарльз Чаплин, изобразивший жонглирование Гитлера земным шаром в фильме «Великий диктатор», был куда более точен в оценке образа имперского поведения, чем Рональд Рейган.

Великая страна и большая страна – это, как говорят в Одессе, две большие разницы. У Джорджа Буша, по крайней мере, есть некоторые объективные основания строить из себя вселенского императора: за его спиной самая мощная экономика мира. У Владимира Путина нет ни единого основания вести себя подобным образом, кроме личного комплекса неполноценности и комплекса неполноценности той части нации, взгляды которой на мир он отражает.И Америка, и Россия сегодня – две большие, но не великие страны.

Ни мы, ни Америка сейчас не генерируем новых, важных, оригинальных идей, не создаем общечеловеческих ценностей. Россия истерически пытается удержать в узде последних союзников на постсоветском пространстве. Америка непоследовательно, фрагментарно и наивно пытается вестернизировать некоторых далеко не самых продвинутых представителей восточной цивилизации. В этом смысле обе страны действительно имеют тех руководителей, которых заслуживают.

Путин и Буш, двое мужчин, заглянувших в зеркало истории в Братиславе, встретившиеся коротко, как люди, которым по большому счету не о чем говорить, хорошо смотрятся на ранчо или на собачьих бегах. Однако оба они не императоры – они всего лишь промежуточные лидеры двух больших, но не великих стран, переживающих разные стадии кризиса самоидентфикации. Америка – подростковую. Россия – к сожалению, уже даже не кризис среднего возраста.

25 ФЕВРАЛЯ 2005

bgtopidiot
26 Фев 2005 01:23
Мнения: 11,702
От: Bulgaria
Европа!
kombat #5
26 Фев 2005 01:25
Мнения: 2,808
От: Bulgaria
Зуйко, ми научи английски бе...
Ако знаеше - щеше да гледаш на живо пресконференцията и да разбереш че Путин беше по-уверената и стабилна фигура.
Възмутителни бяха разбира се опитите на някои представители на "свободните" медии в Русия да провъзгласят Ходорковски за политически затворник...
Буш разсмя пак журналята на няколко пъти...
Добави мнение   Мнения:298 Страница 1 от 15 1 2 3 Следваща »