Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Негласните договорки между Буш и Путин
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:298 Предишна Страница 2 от 15 1 2 3 4 Следваща »
VOCI
26 Фев 2005 01:51
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Комбат , Тексас е много особен щат. Той е единственият , който е влязъл в състава на САЩ с уговорката , че може да се отдели по всяко време. Има си определена процедура. Тексасците много се гордеят с това, че докато всички се натискат в щатите - те могат да се отделят. И периодично правят някоя демонстрация в тоя дух. Но наивници като тебе не трябва да им се връзват. Защото тексасците добре са си направили сметката и знаят, че имат голяма икономическа полза да са в състава, и не извън него. Ще ти се, ама.....нема да стане.
Vodolei
26 Фев 2005 01:53
Мнения: 842
От: Bulgaria


Стана модно Европа да диша прахта на Русия
Натиснете тук
starija hush
26 Фев 2005 01:57
Мнения: 5,041
От: United States
Е ако си мислеха 4е Путин като Хру64ов 6те си свали обувката и 6те тропа по масата за да упла6и Буш нема да стане.Путин е образован освен това е живеял доста време по Европа и има западни маниери и разбирания.О4ертават се и двамата способни политици за6тото умеят да прават компромиси по много бполни вапроси имено в това е силата и професионализама.
Vodolei
26 Фев 2005 02:01
Мнения: 842
От: Bulgaria
.. и пепелищата и също


Натиснете тукЗую
26 Фев 2005 02:02
Мнения: 3,322
От: Bulgaria
Комбате, не съм гледал пресконференцията, но четох стенографския запис. Благодаря за пожеланията, но с английския се оправям. Горе-долу пресконференцията се въртеше в проблема- демокрацията в Русия. Това, как ти изглеждал Путин е нещо субективно. Сигурно е изглеждал надървен.
Руснаците се излагаха с въпроси от рода на - а вие защо биете негрите?
По всичко личи, че Буш беше доволен от срещата и бащински издърпа ушите на Путин. А и Путин разбра, че Буш му пуска последна приятелска аванта.
Комбате, това не са вече срещи между равностойни партньори.
milcho
26 Фев 2005 02:03
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Параграф, прочол, ну и докладаваю:чуж. Видя ли къде е учил и каква дисертация е защитил, Не ги чети , те са като нашите, след събитията. Все пак тенкю...
VOCI
26 Фев 2005 02:04
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
"Трогательная встреча императора разрушенного Третьего Рима с императором неуклюже строящегося Четвертого" - Параграфе , нали уж СССР не била империя , бе , пич ? Казват си го открито хората, ама кой да чуе ?
ясенево
26 Фев 2005 02:06
Мнения: 6,445
От: Russian Federation
Another One Bites The Dust
kombat #5
26 Фев 2005 02:12
Мнения: 2,808
От: Bulgaria
Нищо подобно, Зуйко!
С неудоволствие ми се наложи да установя че руският президент беше две класи над моя - по увереност, овладяност, излъчване, та чак до възела на вратовръзката...
Буш се излагаше много с панибратски демонстрации на близост от рода на употреба на лично име, както и дежурните оплитания в думите.
Опитвайки се да свърже една игра на думи с "да " и "не" - пак се омота...
Каза че за обикновено при политиците "да" не значи "да" винаги а "не" - не...Но при "дис фела" (визирайки Путин) "йес мийнс йес анд но мийнс но"...
...обаче се омота та се наложи да го повтори...
Лично аз изпитах мъчително неудобство и притеснение както всеки път когато Буш дава публични изказвания.
kombat #5
26 Фев 2005 02:14
Мнения: 2,808
От: Bulgaria
Воци,
знам че Тексас е особен щат...Мексиканците и досега викат че е техен, ама то от простотия...
Що се отнася до твърдението ти че на мен ми се искало Тексас да се отдели - ми нищо подобно бе, Воци, на некои тексасци им се иска...
paragraph39
26 Фев 2005 02:15
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
VOCI,
НЕ си разбрал, бе, пичле!
Царска Русия е била ИМПЕРИЯ, бе, а НЕ СССР! С Имератор, начело!
СССР е бил/след 1922 г./ СЪЮЗ/UNION-USSR/, бе- досущ като USA, но с разликатка, че в USA сега са 50 държави/щата/, а в СССР са били 15 републики + 1 федерация!!!
milcho
26 Фев 2005 02:18
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
VOCI гъци, гъци
Бре "Тексас, ако се отдели от Усата, кво ке правим бе" пита един адамакълия от форума, "Спокойно Тексас са особен щат, но нема де да одят" отговаря друг адамакълия... завеса. А на счьот империи давно сказали Росийская империя начала Советской, а патом скажет Бох... анадън му адамакълии...
nesnaecht
26 Фев 2005 02:35
Мнения: 15,180
От: France
А като четете поне разбирате ли ?!? Само питам нали съм ви свикнал !

Меденият месец между президентите на САЩ и Русия завърши в Словакия
Путин сразен в Братислава
Джордж Буш доказа, че демокрацията ще е приоритет във външната му политика

Да се говори за развод между САЩ и Русия е прeждевременно. Но е абсолютно ясно, че медeният месец между американския президент Джордж Буш и неговия руски колега Владимир Путин свърши след срещата в четвъртък в Братислава. Всичко стана след края на двустранните преговори, когато телевизионната пресконференция се превърна в безжалостно обсъждане за руския президент и неговото политическо оттегляне от демократичните реформи. Откакто глобалната демокрация стана крайъгълен камък във външната политика на Буш на втория му мандат, специалистите по света нарекоха тази среща първата истинска проверка за намеренията на американския лидер.


Робин Шепърд*
UPI


Много журналисти се надяваха, че Джордж Буш ще засегне на пресконференцията темата за демокрацията в Русия, макар и между другото. Но никой не беше готов за това, което се случи след официалната част от разговорите. След кратката част на дипломатически любезности президентът Буш недвусмислено изрази загриженост за това, че Русия е престанала да следва "фундаменталните" демократични принципи. Но дотук беше нищо в сравнение с това, което трябваше да изтърпи Владимир Путин, като отговаряше на журналистически въпроси, които всичките бяха свързани с демокрацията в Русия. "Аз смятам, че е много важно всички страни да разберат великите ценности, които носи със себе си демокрацията", отбеляза US президентът, който се намираше на три крачки от руския лидер.


Джордж Буш също така подчерта, че в своята страна той се отчита за своите действия пред медиите. Подписаните от него закони се проверяват от независимата съдебна система дали съответстват на конституцията. Това са основните принципи на устройството на свободното общество. Точно в това отношение все по-често бият тревога различни правозащитни организации, които критикуват Владимир Путин за отдалечаването от демократичните реформи в Русия. Журналист на руската агенция Интерфакс зададе въпрос, който отново подчерта колко много Русия се е отклонила от нормалното демократично развитие. Руският журналист, който едвам сдържаше гнева си, попита не означава ли целият този разговор за недостатъците на свободата в Русия, че и руският президент също може да повдигне въпроса за свободата на пресата в САЩ. Според него в Америка също уволняват журналисти.


Обаче когато Джордж Буш обърна вниманието му на факта, че действително в Америка уволняват журналисти, но това го правят главните редактори, а не правителството, всички присъстващи почувстваха искрено съжаление към Владимир Путин. Трябва да се отдаде дължимото на руския президент. Той все пак остана твърд и спокоен, отхвърляйки всички обвинения за това, че свободата в Русия се намира под заплаха. И Джордж Буш смени гневния си тон с по-милостив и заяви, че вярва на думите на своя приятел Владимир, въпреки че понякога техните възгледи сериозно се различават по определени теми. Независимо от това трябва да погледнем истината в очите.


Владимир Путин преживя най-унизителния си момент за цялото си пребиваване на поста президент на Русия.


Сега ни остава само да чакаме и да наблюдаваме, какво ще стане по-нататък. От резултатите на срещата в Братислава могат да се направят три извода. Първо, Владимир Путин определено излезе като губещ от нея. Второ, Джордж Буш мина първото си истинско изпитание в своето обещание, че демокрацията ще бъде приоритет в неговата външна политика. Трето, президентите Буш и Путин никога вече няма да се отнасят един към друг както преди. Това беше спектакъл, който не можеше да бъде пропуснат.
*Робин Шепърд е старши научен сътрудник в Центъра за стратегически и международни изследвания

Редактирано от - nesnaecht на 26/2/2005 г/ 02:43:38

milcho
26 Фев 2005 02:40
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Ти нали го разбираш, чети си го и си го сложи под възглавницата или във яслата, все пак той е овчар ти овцата...
VOCI
26 Фев 2005 02:45
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Параграфе, погледни картата и се опитай да разбереш къде свършва Руската империя и къде почва СССР. Успех !
milcho
26 Фев 2005 02:45
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
извинявай, това, че си незнаещ, всички го знаем, но не се натрапвай толко де, а пропо, чакам Чичо Фичо да ми прочете по важните вестници, пък съм му дал и конкретна задача за Михаил Колони, да провери нещо там из американската преса, та ако обичаш не ни занимавай с твоите глупости...
nesnaecht
26 Фев 2005 02:47
Мнения: 15,180
От: France
Има още де ,
не е само това нищо че аз си ги разбирам само , а вие не ?!?
nesnaecht
26 Фев 2005 03:07
Мнения: 15,180
От: France
Милчо вестника все още не е твой , като стане можеш да кажеш кой какво да говори пише и мисли ! Засега можеш само да четеш ако ти се разговаря разговаряш и толкова ! Достатъчно е мисля , а съветите ти ги пази за по-младите , не за мене ! Колко незнам си знам аз , но ти не знаеш че нищо незнаеш !
milcho
26 Фев 2005 03:11
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Е, вече, ке си легам, не мой го чакам толко дълго, аз любовница не чекам толко, сигурно се е зепичкал у метрото или нещо посланико, го е задържал, та сабалем. Ти незнайко нали че му обаш, щото бефте у един щат, Ирак ли беше Иран ли беше , а чекай бе тая политика ме побърка, май у Колю формения май бехте с нели...Ха Гут найт!
Vodolei
26 Фев 2005 03:28
Мнения: 842
От: Bulgaria
Айде, време е за лесбийска лирика с местна упойка
Добави мнение   Мнения:298 Предишна Страница 2 от 15 1 2 3 4 Следваща »