Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Заупокойно за средната класа
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:228 « Предишна Страница 11 от 12 9 10 11 12 Следваща
пешо коня
27 Фев 2005 20:16
Мнения: 43
От: Bulgaria
Фичо и Нели
Чувствам се задоволен!
milcho
27 Фев 2005 20:24
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Хуне, все пак капитала е най-важното и тук съм съгласен и който има капитал е представител на капиталистическата класа, и това добре, но как се създаде за има няма 10- 12 години тази капиталистическа класа у нас, това е основния въпрос. Личното ми мнение е, че това е гепитал и класата е производна на тази дума. И от там нататък всичко: класи, страти, бизнес, мениджмънт, с много малко изключения, които потвърждават правилото е фалшива история. Именно поради това никой в страната не вярва на никого, и работите с прехода са зациклили, а примиреността е само привидна.Ина включила латерната и повтаря едно и също, друг, само тикви му се виждат, трети Америка, четвърти бой по комунягите, а основния въпрос се избягва. Този капитализъм, нашия е заченат в грях, това е.Дикси, олекна ми...
paragraph39
27 Фев 2005 20:34
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
DUNDAKY,
/:/"Има три вида труд:
1. Работиш за другите - работническа класа;
2. Работиш за себе си - СРЕДНА КЛАСА;
3. Другите работят за теб - предприемаческа класа.
Какво повече да ви обяснявам?
Кое било количественото натрупване?
На баба Ви фърчилото!
......................................... .......................................
АБСОЛЮТНО ТОЧНО и вярно!!! И КРАТКО и ЯСНО !!!

ЗАВИСТ/благородна!/ ме обзема, че ТИ, а НЕ аз съм го написал ГОРНОТО !
Балзак ли, Дюма /старши, младши?!/ ли, но бил казал следното- в писмо до някаква Мадам:"НЕ СЪМ ТОЛКОВА ГЕНИАЛЕН, ЧЕ ДА МОГА ДА НАПИША КРАТКО ПИСМО!"
П.П. Позволявам си САМО малка поправка върху текста ти:
НЕ е "Има три вида труд" , а е "Има три вида трудови/производствени/ ОТНОШЕНИЯ" !!! Видовете ТРУД са само два: Физически и Умствен.

Редактирано от - paragraph39 на 27/2/2005 г/ 21:01:11

Sir_Lanselot
27 Фев 2005 20:43
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Милчо,
Правилно. Нашият капитализъм е заченат в грях някъде към 1985г. роди се на 10.11.1989г и естествено носи наследствените черти на своите родители.
Gan(ю)гоТрий
27 Фев 2005 20:47
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
Сире, личи си, че четеш трудовете на класиците от форума(родните, а не безродните), но не ги тълкуваш адекватно..
paragraph39
27 Фев 2005 20:54
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
MILCHO,
ВСЕКИ КАПИТАЛ след НАЧАЛНА "Приватизация" е ГРЯХ и ГРЕХОВЕН!Грях е било и когато, преди десетки хиляди години, племенните вождове са станали Собственици/!/ на общо дотогава племенно Имущество и земя!
ГРЯХ е и сега, когато след 100% държавна собственост до 1989 г., новите Капиталисти ПРИВАТИЗИРАХА общото до 1989 г. ОБЩОНАРОДНО имущество!!!
Това, СЕГАШНОТО, е било и го е имало преди това само ВЕДНЪЖ в Историята на Човечеството! Първия път "Приватизаторите" са били ПЛЕМЕННИТЕ вождове и "Номенклатурата" им, а сега "Приватизатори" са ПАРТИЙНИТЕ "вождове" и партийната Номенклатура! Трети пореден път едва ли ще има?!КАЗАХ!
milcho
27 Фев 2005 20:56
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
сър, Ланселот, пак си отворил полит. икономията на социализма, ама там за тоя капитализъм нищо не пише.ама то нали като го обърнеш соца с капа пасва... и става:срала маца в каца... за туй ли бабувахте на десети и после..., а сега пееш царски дитирамби.
Sir_Lanselot
27 Фев 2005 20:59
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Ганьо,
Туй Маркс, Туй Адам Смит, туй Дейвид Рикардо едно време ги учехме в МЕИ то по политикономия и накрая обобщено в края се явявахме на изпит по научен комунизъм. По-следващите випускници са ми разправяли, че особено трудно се вземал тоя изпит при Иван Костов. Ти си млад и зелен и сигурно не си ги държал тия изпити.
Та като прочетох параграфа, в главата ми нахлуха производителни сили, производствени отношения , начин на производство, принадена стойност, норма на експлоатация .
Все едно слушах лекция по политикономия .
Но Милчо е прав за порочното зачатие. Не е нужно да си класик за да го прозреш.
Sir_Lanselot
27 Фев 2005 21:01
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Милчо,
Целта оправдава средствата. Царят е моето средство. А твоето?
milcho
27 Фев 2005 21:10
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Параграфе, това обяснение ми харесва, особено, като за митинг, но кой приватизира примерно:, Соди Девня, БГА Балкан, циментовите заводи, корабостроителния завод Варна, Балкан кар, Електрониката, сега БТК, Тецовете, банките и прочие по кое време също, и кой прибираше комисионните. А че има много бивши вождове и техни оръженосци безспорно. Кражбата наречена приватизация е многоцветна, но това е тема, за прокуратурата, но коя прокуратура това е проблема.
milcho
27 Фев 2005 21:17
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Сър Ланселот, завиждам ти за средството, а що се отнася до моето не си ли разбрал вече, почвам усилено да уча английски за да стана умен и тогава богат, а ако питаш сериозно, щото мисля, че за твоето средство се майтапиш, собствената ми глава, мисъл и възможности. Чакаш ли някой друг да ти свърши работата, само ще подскачаш на митинги...
хунвейбин
27 Фев 2005 21:22
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
Sir_Lanselot
Тихо да не те чуят.
Адам Смит е главния идеолг на капитализма.
Я кажи какво си учил в МЕИ-?
milcho
Днес форума беше шкембе чорба от глупости.С категории от средновековието-еснафа , с идеология на показателя средна класа , с нови мутанти СОЦИАЛЕН КАПИТАЛИЗЪМ , с толкова контрабандни лъжи-че да се чуди човек форум ли е -конюшня ли е.За цвилене.
Тъпа работа.И го казвам не за да се надсмея , а защото ми е тъпо.
Има събития-каквата е промишлената революция , променила хода на човешката история.След това събитие от преди 200 год.да пишеш за еснафи е резил и позор.
Sir_Lanselot
Кажи нещо за Умов Пойкинк-ако разбираш от токове , за да си мисля , че хората са само проводници , канализиращи политическите лъжи.
Макар , че се съмнавам да си технократ .milcho
27 Фев 2005 21:31
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Хуне за сравнението на днешния форум Подтекста на тези средни писачи, е да се вмъкнат в другата класа на лапачите, я го виж Сър Ланселот, даже царот му е средство за това, но нейсе няма класи има само: еснафи , умници и глупаци...
Sir_Lanselot
27 Фев 2005 21:32
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Хуне,
По-правилно е да се каже Умов-Пойнтинг. Трябва да ти кажа, че политикономията се изучаваше в две части - политикономия на капитализма и политикономия на социализма. Най-голямата бъркотия наставаше в политикономията на социализма. Който споменеше за принадена стойност при социализма получаваше автоматично двойка.
paragraph39
27 Фев 2005 21:33
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
MILCHO,
"ГРЯХ" И "/НЕ/ЗАКОННОСТ" НЕ вървят винаги ръка за ръка!
МОЖЕ нещо да е "Грях", но да НЕ е НЕзаконно! Тогава става въпрос за "ПОЛИТИКА" ! А може и нещо да е НЕзаконно, но да НЕ е Грях! Например, според мен, "кражбата" на хляб/за наяждане на гладен/, книга/за прочитане от любознателен/ или цвете/за подаряване от влюбен/ НЕ е Грях- това е ВИПИЮЩА оправдана НУЖДА!!!
"ПРИВАТИЗАЦИЯТА" след 1989 г. може и да е "Греховна", но в много от случаите НЕ е НЕзаконна! Което тряБва да навежда на мисълта, че при Демокрацията е възможно ПО-ГОЛЕМИЯТ Грях да е при Законите, а нарушението на Законите да е по-малкия Грях?!? Още повече, че "ВСИЧКИ ХОРА ПО ЗЕМЯТА СА ГРЕШНИЦИ!"- и конституционните, и обикновените съдии, и прокурорите, ТОЖЕ/а всички те са "ПОСЛЕДНА ИНСТАНЦИЯ" на ЮРИДИЧЕСКИЯ Грях и на юридическия НЕгрях/!!!
Впрочем, при Демокрацията ЗА ПОЛИТИКА НЕ СЕ НОСИ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ!!! Позамисли се върху това и ще разбереш за какво тогава иде реч!!!
хунвейбин
27 Фев 2005 21:42
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
Sir_Lanselot
Сега ме мързи да правя справка.Важен е смисъла.Защо електрончето надбягвайки се с костенурката няма шанс , да спечели състезанието.
А практически явлението мери ръст със скоростта на светлината.
С тази скорост се разпространяват и политическите лъжи.
Малко съм разсеян .Гледам рецитал на Асен Кисимов.На Хр.Ботев.
Захласнат съм.Виждам го богоподобието като реалност.
paragraph39
27 Фев 2005 21:46
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
SIR LANCELOT,
/:/ "...Който споменеше за принадена стойност при социализма получаваше автоматично двойка. "
...................................
МНОГО ПРАВИЛНО! БРАВО на пишещите двойките!!!
"Принадената стойност" е онова, което отива в джоба на Собственика на Средствата за Производство и което той получава по причина, че използва наемен труд! Например, един обущар, който работи САМ, без калфи- той НЕ прибира "Принадена Стойност" ! Фермерското СЕМЕЙСТВО, което работи без ратаи- също НЕ реолизира "Принадена стойност" !
При Социализма, тъй като всеки гражданин е бил /СЪ/Собственик на ОБЩОНАРОДНИТЕ Средствата за производство, НЯМА как той да създава "Принадена стойност" за самия себе си, тъй като другите му съграждани НЕ са му "Наемни работници" !!! При СоциализЪма , само Държавата е Собственик на Средствата за Производство- и тя/всички нейни граждани!/ реализира Приходи/Печалба/, но НЕ и "Принадена Стойност" !
Трябвало е да четеш/ четем- и аз, включително!/ Маркс по-задълбочено! Аз от няколко години го чета ОТНОВО- и сега чак разбирам вече какво НЕ съм разбрал тогава! При това, вече имам и НАГЛЕДЕН пример- живият Живот при Демокрация !!!
Sir_Lanselot
27 Фев 2005 21:58
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Хуне,
Електричеството е особина форма на съществуване на материята във вид на елементарни частици и поле. Много точно го каза. Така е. Електрончето няма шанс в състезанието с костенурката. Но полето има шанс.
Но и мисловните процеси се обуславят от биохимични процеси и биотокове. Та и политическите лъжи са плод на мисловен процес, респективно на протичане на електрически токове. Не е много ясно кога човек почва да генерира политически лъжи и кога става ренегат на бившата си партия, формално прекръщавайки я и изведнъж - гледаш станал апологет на просташката теория за средната класа. Ами обяснимо е - той вече е в качеството на нов капиталист и до смърт му е нужно класово помирение.
Хуне,
Ако ме убедиш за кого да гласувам и защо, ще последвам съвета ти. Но трябва да ме убедиш. А няма да успееш.
хунвейбин
27 Фев 2005 22:08
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
Sir_Lanselot
Това е нещото което от мен не трябва да искаш.
Не съм гласувал до сега .
Господ неможе да ме накара да отида да гласувам.
Театъра го обичам-само когато знам , че отивам на театър.
Sir_Lanselot
27 Фев 2005 22:11
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Параграфе,
Според Виктор Суворов Сталин отказва да приеме парада на победата и изпраща маршал Жуков да стори това на бял кон. Сталин отказва, защото още тогава е знаел, че след като не е успял да използва ледоразбивача Хитлер за победата на световната революция, не е успял да покори поне Европа, той е победен.
Знаел е, че цар долар ще заплени егоистичното подсъзнание на човека и че социализмът е обречен. Уравниловката, примитивните технологии, липсата на състезание във всяка човешка дейност и алчността на номенклатурата доведоха до краха на социалистическия начин на производство.
Добави мнение   Мнения:228 « Предишна Страница 11 от 12 9 10 11 12 Следваща