Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Заупокойно за средната класа
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:228 « Предишна Страница 12 от 12 10 11 12
Gan(ю)гоТрий
27 Фев 2005 22:15
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
Сире, а разправяли ли са ти как са крадяли дискетите с таблиците на Иван Костов - на мен са ми разправяли. Ти сигур си бил един от интелектуалните пирати, шмекер такъв! А да си чул на Симо някой да му е краднал некоя идея - не си щото освен безмислици друго не му е достъпно за чипа.
хунвейбин
27 Фев 2005 22:16
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
Sir_Lanselot
Убеди ме.Технократ си.Отговори на много труден въпрос.
Поздрави.Сега вече можеш да познаеш каква е и една и от мойте специалности.Беше ме разпознал като историк.И в това има нещо вярно-но е около 20%.Другите 80 % са различни.
Поздрави-щом си технократ.
хунвейбин
27 Фев 2005 22:23
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
Параграфе.Специално за теб.
През 1999 година радио ВВС проведе серия от анкети, в които питаше хората кои са имената на най-великите мъже и жени на хилядолетието. През октомври същата година, само няколко седмици след честването на десетата годишнина от събарянето на Берлинската стена, ВВС обяви името на човека, който хората бяха избрали за "най-велик мислител". Това бе Карл Маркс. След него се нареждаха Айнщайн, Нютон и Дарвин. Диктатурите на 20-ти век изопачиха оригиналните му .

"Капиталистът", подобно на "вампир" живее "изсмуквайки кръвта на работника".
Това е не само незабравимо сравнение, но и много подходящо, за онези, които вярваха в марксовата теория на стойността. Винаги, когато е искал, Маркс е можел да изрази себе си и своите мисли брилянтно.
Самият Маркс е писал само няколко изречения за комунизмът-за да го окарикатури.Защото е бил много далече във времето-според него.
"В комунистическо общество, където никой няма определена сфера на активност… обществото регулира общото производство и така ми дава възможност днес да върша едно, утре друго, сутринта да ловувам, следобед да ходя на риболов, вечерта да паса говеда и след вечеря да критикувам, така както си искам, без дори да съм ловец, пастир или критик."
Sir_Lanselot
27 Фев 2005 22:26
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Ганьо,
По този въпрос искам да ти кажа следното:
С Хуна сме на много сходни позиции. Само че той е избрал своя специфична форма на съпротива - не гласува.
Моята форма е друга - аз гласувам за Симеон.
Но и двамата с Хуна знаем, че с нашите форми на съпротива нищо няма да променим. Нито пък ти, Ганьо ще промениш нещо, ако гласуваш за Костов или за "другарите" с тяхната средна класа.
Никой от тях няма да допринесе с нищо за осъществяването на едно по-справедливо човешко общество.
paragraph39
27 Фев 2005 23:33
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ХУНВЕЙБИН,
СПЕЦИАЛНО ти БЛАГОДАРЯ за специалното ти внимание към мен в този случай!!!
Казват, че Маркс е бил и СЪавтор на "Манифест на комунистическата партия"?!? И така да е- НЯМА ПРИЧИНИ Маркс ДА СЕ СРАМУВА, защото там няма нищо за срам !
paragraph39
28 Фев 2005 01:31
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Президентът на Венецуела Уго Чавес призова нацията да гради социализъм
28 февруари 2005 | 00:13
Агенция "Фокус"
Каракас. Президентът на Венецуела Уго Чавес заяви, че капитализмът е по-нисш от социализма и призова венецуелците да изградят през ХХІ век социалистическо общество. За това предаде АФП. “Най-добрият път за един нормален за живеене свят не е капитализма, а социализма. Вярвам, че Христос е бил един от първите социалисти в историята и това, което за социализмът допринася е социално и политическото единство”, каза Чавес по седмичната радиопрограма “Здравейте, господин президент”.
Old Emigrant
28 Фев 2005 20:48
Мнения: 1,646
От: Bulgaria
[б]хУЪненбине[/б], абсолютно точно!
*
Га (недо)четох изповедите на "жената на дипломата" по-горе се убедих, че [б]Баъ Фич [/б] е бил много прав да каже, че наи-големите антикомунисти в БГ са баш комуняги.
Добави мнение   Мнения:228 « Предишна Страница 12 от 12 10 11 12