Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
""Мозъкът"" на прането на пари от ИРА пуснат на свобода
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:27 Предишна Страница 2 от 2 1 2
hamer
28 Фев 2005 16:46
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
КРЮ, въобще не става дума за отнемането на извънбрачните бебета, а за манталитет, национални характеристики на обществото, допускане и поощряване съществуването през 20 век на подобни перални от времето на Зола и Жервез под покровителството на църквата, и накрая - в самият филм се казва, че тези институции /пералните/ са забранени и закрити през 1996 г.
Твой си е проблемът, ако ти изначално мислиш, че българите с техните национални характеристики и манталитет са по-ниско качество хора от ирландците.
П.П. И това няма нищо общо с ББ.

Редактирано от - hamer на 28/2/2005 г/ 16:49:46

Cruella de Vil
28 Фев 2005 17:25
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Хамър,
Много погрешно ме разбра. Никъде и по никакъв начин не принизявам българския народ. И ние и ирландците имаме тъмни периоди в историята - векове чуждо владичество, години ограничени граждански свободи (по различни причини).
Обаче е абсолютно безотговорно официално лице да прави такива изказвания за чужда държава. На мене ми става неудобно като българка да чета подобни бисери. Хайде да сменим държвите и да предположим, че високопоставен ирландец направи такова изказване: "Къде би могла да се конкурира държава като България с нашите замъци, музика, литература, с нашите туристически прелести, с нашата икономика, стандарт, с ирландския работлив народ?! "
На мене би ми прозвучало много гадно. И българските вестници щяха да го повтарят до втръсване за да насаждат антиирландска истерия. Не вярвам обаче ирландски официален представител да избълва подобно недомислие. Ико искаш другите да те уважават, трябва и ти да ги уважаваш.
paragraph39
28 Фев 2005 17:37
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Милен Велчев знаел за срещите на заместника си с ирландците
Лингорски сам информирал службите
Финансовият министър Милен Велчев призна, че е знаел за срещите на заместника си Илия Лингорски с ирланските граждани Фил Флин и Тед Кънингъм, които се разследват за предполагаемо пране на пари в полза на Ирландската републиканска армия (ИРА). Пред журналисти той заяви, че Лингорски сам се е обърнал към компетентни органи и е споделил информацията, с която разполага, когато е разбрал, че има проблеми около ирландските граждани, с които се е срещнал. Спред него обаче няма ясна информация за връзката между ирландските граждани, посетили България, и ИРА. "Информацията, с която разполагаме, не е добре да бъде споделяна, за да не навреди на разследването, което те провеждат", допълни Велчев.

Ку-Ку
28 Фев 2005 19:27
Мнения: 4,128
От: Bulgaria
Некак си не върви да се публикува снимката на ББ точно под заглавие, в което една от ключовите думи е "мозъкът". Не са ли ги учили тия неща в журналистическия факултет ? От друга страна използвани са кавички ...
hamer
28 Фев 2005 20:40
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
КУ-КУ,

КРЮ, принципно си права. Но пак има "но". Досега сме били оплювани многократно, ти го знаеш, кой ли преминал за един ден през България не писа разни направо злонамерени репортажи, впечатления и пр. Спомни си разните там американски журналистки, някакви студентки и пр. Да, това не са официални лица, но имаше подобни изцепки и от официални лица, комисари, посланици и др. и това го помниш, малко ли сме се джавкали на тази тема тука. И винаги общо взето сме се обединявали върху това, че си мълчим, че не реагираме, оставяме се да ни унижават и пр. Е, сега този човек ББ макар и недипломатично и непротоколно е казал това, което всъщност мислим всички... ами като не го казват тези, които трябва и както трябва... Включително и "любимият" на всички премиер даде за пример Ирландия по повод "онова" министерство... Та за това ми беше думата. И, както се казва, ако съм те засегнал с нещо, съжалявам и моля за извинение.
Cruella de Vil
28 Фев 2005 21:04
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Хамър,
Има разлика между писанията на журналистите и изказване на официално лице. Ако слушаше журналистите Буш досега да се беше гръмнал.
Всеки беше вбесен от изказването на румънския премиер. Защото засягаше целия народ. Едно е да се критикува политиката на едно или друго правителство, отделни лица в него, държавните учреждения, съвсем друго са непремерените реплики визиращи цял един народ. Атаките срещу Славков или разни други корумпирани лица не ме засягат като гражданин, съвсем друго е официален представител на някоя държава да каже: "Абе къде ще се мерят с нас българите!" Такава реплика изисква дипломатическа нота с официално извинение.
Не мисля, че си ме обидил с нещо. Различиятa не пречат да се води цивилизован дялог.
Добави мнение   Мнения:27 Предишна Страница 2 от 2 1 2