Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Нужно е Министерство на културата и туризма
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:69 Предишна Страница 2 от 4 1 2 3 4 Следваща
smiren
28 Фев 2005 08:13
Мнения: 539
От: Bulgaria
В една хубава студия за бъдещето на света и "златният милиард", три еврейки от прочут американски университет описват необходимото бъдеще на света. Една от статиите на композицията е именно запазването на определени гнезда на етническата култура в изолирани райони, където "богоизбраните" ще могат да се забавляват и разтоварват. Сливането на двете министерства е точно крачка в предначертаната посока. Единното министерство най-добре ще може да организира приспособяването на страната към нуждите на потребителите на разтуха. И наистина - след като публичните домове са признати в държавен мащаб, къде е логиката това да не стане повсеместно и в световен? Тайланд, Малайзия, България...Но както каза американската посланничка у нас - прекалено многочислени сме за целта. Е, редукцията върви, но прекалено бвно до пожеланите от нея три милиона заедно с циганите. Костов и Симеон и СДС-тата са си взели бележка от упреците и работят в насоката.
Bira
28 Фев 2005 08:19
Мнения: 9,171
От: Bulgaria
sluncho,

много благодаря!
DAK
28 Фев 2005 08:20
Мнения: 18
От: Finland
Драги ми проф. Овчаров ,
Разбираме вашата тревога и желания. Въпросът за съхранение на тракийската култура е огромен и много актуален .Това е най-старата култура на Европа, най-красива и многочислена по броя на паметниците си и същевременно скоро открита и все още в начален етап на проучване. Регистрирани са 30 000 тракийски могили, а са бегло проучени само 5 000. Не трябва и не може проучването й и експонирането на паметниците й да стане единствено с парите на България, защото тя е историята на Европа и преди всичко нейно достояние.Това трябва да стане с парите на Брюксел така, както направи още в 80-те години Гърция, която проучи и експонира своите паметници с помощта на парите на Света и преди всичко ЕС.Така трябва да направи България в бъдеще и разкриването на тракийската култура .За това се иска мащабна стратегия и добре защитена от българските държавници пред финансовите институции на Брюксел .
Но откриване на съвместно Министерство на културата и туризма е повече от неудачно. Още повече, че в Европа няма самоцелно съществуване на Министерство на културата, а предимно обединени министерства на образованието, науката и културата. Практиката от европейския опит показва , че в случай е нужно направата на мобилни групи в отделните министерства за връзка-нищо повече! И най –малко личности като Чилова и Хаджиниколов имат качества да оглавяват това министерство, в момента България няма добри държавници .Освен това професоре, България като родител на науката тракология, трябва да направи така, че да публикува масово (на основните европейски езици) за европейската общност, всички научни трудове за траките, създадени от българските учени . Защото факта , че българите са създатели на науката тракология е малко известен на Европа . А създаването на наука тракология е един голям научен принос на България в Европа и Света!
С уважение
DAK


Редактирано от - DAK на 28/2/2005 г/ 10:36:23

Перчемлиев
28 Фев 2005 08:45
Мнения: 697
От: Canada
Рейвън, симпатичен си, ама истината ми е по скъпа.
Sluncho6, не можа ли на друга тема да си упражниш зевзешкия талант?
хунвейбин
28 Фев 2005 09:03
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
sluncho6

Това дето си го написал има два прочита.
Ако си българин-си ненормален.
Ако не си българин-си откачен.
Пази се бе?Пази се ?
От изригванията в слънчасалата ти глава.
====
А вие господа форумци , правени чрез караманьол на историческите кръстопътища-защо си траете.
Така ли сте правени.
Като е така поднесете букет цветя на тая откачалка.


Dante
28 Фев 2005 09:46
Мнения: 3,839
От: Bulgaria
Хунвейбин нещо не схванах патоса на последното ти изказване...
Професор Овчаров,
аз лично Ви уважавам като учен, гледах с в поредицата Непозната земя разкопките и откритията направени на Перперикон. Но тук Вие навлизате в една друга територия - тази на политическите борби и боричкания за власт и икономически облаги, които властта ще донесе. Ходът на СС да смени станалия вече тотално смешен Абрашев със безцветната женичка Чилова и да да обедини Министерството на културата с туризма е просто един чисто политически ход, целящ да реши вътрешни проблеми във вече тотално разлагащата сбирщина на ндсв. Дълбоко се съмнявам, че това е направено с грижа към родната ни култура и туризъм - в противен случай СС не би дължал толкова дълго време шута Абрашев на този пост.
robber
28 Фев 2005 09:47
Мнения: 310
От: Bulgaria
СПЕЦИАЛИСТ ПО ВСИЧКИ Е Г-Н Д-Р НА ИСТОРИЧЕСКИТЕ НАУКИ!
ТУРИЗМЪТ НЕ Е САМО РАЗХОДКИ ПО АРХЕЛОГИЧЕСКИ РАЗКОПКИ , А ПРЕДИ ВСИЧКО СЛОЖНА ИКОНОМИКА ЗА МИЛИАРДИ ЛВ. НАДАЛИ ЛЮБОВНИЦИТЕ С ФРИЗЬОРСКО ОБРАЗОВАНИЕ ЩЕ СЕ СПРАВЯТ С ПРОБЛЕМИТЕ ПРЕД НЕГО.
А Г-ДА ИСТОРИЦИТЕ ДА СИ ГЛЕДАТ ИСТОРИЯТА И ДА ПРЕСТАНАТ ДА ЛЪСКАТ ОБУВКИТЕ НА ЦАРЯ!!!

хунвейбин
28 Фев 2005 10:02
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
Данте това не го ли видя.

Слънчо ги е написал.Част от написаното.


За произхода на България
-Съгласни сме да сме славяни,
но някак си да сме ебани
от север, запад и от Азия,
=====...
С туй положението на славяните
е по-ебано от ебаните...
Да не говорим за славянките
разплаквали им просто мамките...
Те били ебани от всеки
по всички пътища, пътеки,
персийци, тюрки и огури,
котраки и оногондури
(тогаз не носели потури),
та кой ги срешне им го тури...

Та за това става дума.
Патос няма.


Принц Ойген
28 Фев 2005 10:05
Мнения: 10
От: Bulgaria
Пращането на туризма единствено при Министерството на културата го намирам за несправедливо. Има и еко-туризъм, значи трябва туризъм да има и под егидата на Долорес Арсенова - министърът с най-странна биография. Доста се печели и от ловния туризъм, не е за подценяване и селския. Това автоматично означава, че ни трябва Министерство на земеделието, горите и туризма. На много хора са им любими авто-туризма, вело-туризма, водния туризъм, следователно какво пречи да се направи Министерсто на транспорта, съобщенията и туризма. Не знам само как правителството ще се справи с държавно-административното обяздване на секс туризма чрез свое собствено министерство... Дали пък за този вид туризъм най-добре няма да е, ако пряко да отговаря Народното събрание?
Dante
28 Фев 2005 10:06
Мнения: 3,839
От: Bulgaria
Хун, не чета по принцип постингите на форумните зевзеци като цитирания от теб! Както и винаги искрено се забавлявам на скудоумни писачи и писания като тези на Петър Добрев примерно!
Dante
28 Фев 2005 10:09
Мнения: 3,839
От: Bulgaria
Хун, такива като слънчо може и верно да са произлезли по този начин - при безродника няма значение кой е бащата и коя е майката, ясно е че е правен в гъз!
crow
28 Фев 2005 10:29
Мнения: 773
От: Bulgaria


и аз да се изхвърля по въпроса няма значение дали министерството ще е само на културата или и на туризма. жалкото в случая е, че това девойче дето си няма хабер от култура - както цяла България видя изцепката по телевизията - заема длъжност шеф на това министерство. и май вицовете за блондинки се оказват верни

milcho
28 Фев 2005 10:29
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Взех, че и аз прочетох това лука мъдишчево творение, То птички, ненки, куртуризъм и накрая все слънчо, филчо, фичо, произлизат. Това е ангажиран Ален мак поет.
emoto
28 Фев 2005 10:30
Мнения: 1,585
От: Bulgaria
С едно съм съгласен. Едно минидтерство само на туризма ще е едно кухо министерство, което само ще се стреми да регулира, лицензира и в крайна сметка, обира печалбите от туризма. Сиреч ще е рестриктивно менистерство спъващо развитието на туризма.
Да но автора на статията забравя че към културата спадат и театъра, киното, живописта, музиката, литературата и т.н. - което не са особен интерес на туризма.
Според мен трябва да има министерство на "Културата, науката и образованието". Така може още от детска възраст да се дава основа за развитието и на науката и на културата.
А другото - музей, пещери, природни и исторически забележителности могат да бъдат дадени на едно "Министерство на туризъма и националните забележителности", където освен възможността за процъфтяване на туризъма от тези обекти, да се предвиди и тяхната защита и съхранение за идните поколения.
Пейчо Пеев
28 Фев 2005 10:34
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Предполагам Слънчо провокира на родните историци за мъглата кои сме. Ами да кажат, сега кой ги спира?
DAK
28 Фев 2005 11:02
Мнения: 18
От: Finland
Принц Ойген не пропускай и БАЛНЕОЛОЖКИЯ ЗДРАВЕН ТУРИЗЪМ, който е туризмът с най-голямо бъдеще на България, заради големите и уникални природни богатства на България -минералните извори и калонаходища. Може да се отдели в отделен, напълно обособен отрасъл и България, да стане страна №1 на здравния туризъм в Европа и да прави не само огромен туризъм , но и да вкарва огромни инвестиции. Въпрос на "държавна политика", която никой не се е сетил до сега да провежда и надали Чилова ще се сети ...
Поморийски
28 Фев 2005 11:13
Мнения: 1,649
От: Bulgaria
Леле, Слунчош, ми ти хептен си залязъл днес бе Странно, обикновено не пишеш глупости, нерядко си остроумен, а сега Направо да му се на човек от стихоплетството ти. Ццццц! Данте комай ще излезе прав за мястото, в което си правен. за това ти четиво
чорбаджи Мичо Байзадето
28 Фев 2005 13:39
Мнения: 388
От: Bulgaria
Изглежда sluncho6 най-добре е усетил основната "опасност" от създаването на Министерството на културата и туризма.
Той единствен е разбрал, че Царският ход този път е доста далекобоен и цели осигуряването на значителни материални и автентични доказателствени средства за разгромяването на славянофилската теза за произхода на българите, която sluncho6 добросъвестно е изложил в пасквила си, а иначе може да се прочете в официалните български учебници по история.

Както е известно, славянофилската теза, чрез отричане на автохтонния произход на българите, отрича историческите права на българите върху Тракия, Македония и Проливите.
Тя се гради на няколко лъжи, съчинени от русофилите и славянофилите:
- Че Българите били късни азиатски пришелци на Балканите, малобройни, кривокраки, монголоиди, турци или поне "тюрки", които били окончателно претопени в "огромното славянско море";
- Мнимо "славянско нашествие" на Балканите поне 1-2 века преди българите, т.е. "славяните" са по-старо население от българите и те са владели някога Тракия, Македония и Проливите, които сега се падат по право на техния по-голям брат и покровител - Русия, а не на българите;
- Древното население на Балканите - траките и пеласгите, макар и да имали някаква култура, нямат нищо общо с българите, защото траките били унищожени до крак от славяните, въпреки че траките били легионерите и преторианците на Рим, а славяните били миролюбиви земеделци.

Удобните противници на славянофилите и русофилите са т.н. Ординци. Последните отричат българите да са били малобройни, кривокраки, монголоиди, турци или поне "тюрки", които били окончателно претопени в "огромното славянско море", а доказват, че българите са били арийци, многобройни, високоразвити и цивилизовани, народ държавостроителен, който покорил дивите славяни, но "взел от тях писмеността им"???!!!.

В едно Орденците и славянофилити/русофили са единодушни - че българите били "късни азиатски пришълци" на Балканите, а не древното местно население, както доказа преди 100 години великият български историк проф.д-р Ганчо Ценов. Той обърна наопаки ранно-средновековната история на Европа през 1-вото хилядолетие след Христа, с измишльотините й за "варварските" нашествия и пълното игнориране огромната роля на българите в европейското народосмешение, започвайки от късния (Втория) Рим, Покръстването на Европа, Евангелизацията на Християнството и т.н.

Виж Възходът на “славяните” между двете световни войни от Йордан Табов, Климент Василев.

Без да се умаловажават досегашните усилия на българските археолози, трябва ясно да се каже, че за българската държава в продължение на десетки години, особено втората половина на 20-ти век, археологията беше последна грижа. Чужди, антибългарски геополитически интереси налагаха истината за българската история да стои дъбоко зарита в земята, да се краде и унищожава, докато главите на децата се пълнят с измишльотини и откровени лъжи.

В резултат на това от около 60 000 погребения на тракийски царе и князе, досега са изследвани 1/1000, колко е изкрадено, изнесено навън и унищожено един Господ знае.
Казанлъшката гробница беше открита през 1944г., а и Боянската църква преди нея. Само за няколкото последни години, благодарение на личната и частната инициатива бяха направени забележителни археологически открития в Перперикон, Старосел, Долината на царете и др.

Плиска беше изследвана от Шкорпил и Геза Фехер преди много години. В Западна Европа от времето на неграмотния Карл Велики са останали 1-2 монументални сгради, а те опищяха света. Докато за Плиска, построена от Константин Велики в началото на 4-ти век като благодарност към българите, с чиято военна сила той стана самодържец на Рим, станала през 8-ми век най-голямата културна агломерация в Европа, не само европеидите, но и българите още нищо не знаят. Защото повечето е още в земята, едно погребение не могат даже да намерят (езическо пък въобще, т.к. българите там отдавна са били покръстени).

Нашите историци и археолози, предимно московски възпитаници, още не смеят да заявят гласно, че днешните българи са преките наследници на хуните, готите, аварите, траките и нямат нищо общо с азиатските монголоиди. Че днешните български земи са се наричали България още през 3-4 век и че името й не е донесено нито от “уралските чуди”, нито от “австралийските диваци самоеди”, нито от “монголските турци” и пр. български “прародители” според русофилите, славянофилите, туркофилите, сърбоманите, гръкоманите, македонистите и пр. българомразци. Че българите не са покръствани от гърците през 9-ти век, а са най-старите християни на Европа и още от римско време със собствена автокефална архиепископия Първа Юстиниана, с ранг по-голям от Римския Папа, създадена специално за българите от св.Юстиниан Велики през 535г. и безпрекословно призната от Василий II през 11-ти век. Че българската писменост (глаголицата) е съставена още през 4-ти век от епископ Улфила по поръчение на св.Константин Велики и още оттогава са преведени на български св.книги, че богослужението става по тях на български, че българите водят многовековна борба срещу гърците в защита на своята православна вяра и че през 9-ти век св.Константин и Методий създават кирилицата по македонското наречие и по поръчение на св.цар Борис Михаил. И т.н., и т.н.

Ще трябва да се копа яко, ще трябва да се копа с мощна техника и нови технологии, ще трябва да се копа на широк фронт и бързо, докато цялата истина за българската история най-после излезе наяве, а гюбрето от комунистическите авгиеви обори се изрине изосновно.
За яко копане трябват обаче много пари.
Тия пари ще дойдат от концесионирането на археологическите обекти. Те от своя страна ще докарат много туристи, за да им вземем парите. Зер, като няма вече да си крием историята от тях, защо да не им приберем парите?

Тоя път Царя яко им го заби.
Някои още не могат да се усетят и затова си плюят дежурно и по инерция.
По-умните обаче се сещат за какво става въпрос и се радват – проф.Н.Овчаров, д-р Б.Димитров и др.
Да се надяваме, че са напълно наясно, че тоя път не само им се дава шанс, но и ще се взисква от тях – Истината за българската история най-после да излезе на бял свят.


Редактирано от - чорбаджи Мичо Байзадето на 28/2/2005 г/ 15:59:06

патриарх Никифор
28 Фев 2005 13:49
Мнения: 3,571
От: Vatican City
Много се спекулира около сливането на двете ведомства.
Обаче никой от "корифеите" , които плюват из медиите, не си е направил труда да провери как седи въпросът в държави с подобна нам ситуация. В цяла Южна Европа, където са държавите с богато културно наследство, съществува ясно изразена връзка /административна/ между културата и туризма.
В Турция, с чиито туризъм основно се състезаваме, нещата седят точно по този начин - Министерство на културата и туризмаа
В Италия има Ministero per i beni e le attivita culturali , което има за предмет на дейност туристическата реклама на страната по линия на културното наследство и развиване на културния туризъм.
В Гърция и Испания - също обща администрация за култура и туризъм.
Съвпадението не е случайно - това са държавите с културното наследство в Европа.
DAK
28 Фев 2005 13:53
Мнения: 18
От: Finland
Хаде сега царя, та царя –Да живее Велика Болгария под скиптъра на Симеон ІІ!
Такива пишман изследователи като чорбаджи Мичо Байзадето се срещат и преди 100 години, бедата е, че в последните години, особено при царското кумуване, доста се засилиха и изкристализираха . Що ли така ? Сега ще изпълзят от дупките сИровете


Редактирано от - DAK на 28/2/2005 г/ 13:56:47

Добави мнение   Мнения:69 Предишна Страница 2 от 4 1 2 3 4 Следваща