Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Нужно е Министерство на културата и туризма
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:69 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща
DAK
28 Фев 2005 14:02
Мнения: 18
От: Finland
Никифоре , ептен го обърка- голям пример даваш с Турция бе ?
Ministero per i beni e le attivita culturali е министерство на информацията , но не и на културата.
В Гърция, Италия , Испания , Франция има министрества на образованието+културата, без министерства на туризма (към икономиката е ) , но има мобилни звена за връзки между министерствата по определени теми, като тази на културния туризъм...
hamer
28 Фев 2005 15:21
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
Минаха повече от 3 дни откакто се чу за това "чудо", а продължавате да му се дивите напук на "всяко чудо за 3 дни"
Можете да бъдете сигурни, че след изборите това министерство няма да го бъде така, както е. Ако спечели БСП ще има двубой на канадска борба между Стефан Данаилов и Божидар Димитров, ама все си мисля, че Божидар Димитров ще отстъпи, освен ако не го направят него министър на това ведомство.
Нинчето Чилова по-добре да си кротува и пише концепции и стратегии през оставащото кратко време и да не предприема действия по местене на бюра, канцеларии и чиновници, дето струват пари. И без това последният месец преди изборите и тя трябва да се включи в кампанията на НДСВ, та времето, което й остава да министерства става още по-кратко - има -няма два месеца и половина.
Osa
28 Фев 2005 15:38
Мнения: 349
От: Bulgaria
Хун,
Данте го е казал превъзходно по отношение на недоразумението Слънчо. Постави простака-безродник на място и не се ядосвай и губи по-вече времето!
sluncho6
28 Фев 2005 16:07
Мнения: 10,597
От: United States
>>>>><<<<
Мили приятели с пяна на устни бледни.
Нещо май сте недоразбрали тоя опус. РАБОТАТА Е ТАМ, ЧЕ КАТО КРЪСТОСАШ ПОГЛЕД ВЪРХУ ТОВА, КОЕТО СЕ ПРЕДЛАГА КАТО ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ СЕ ПОЛУЧАВА ОПИСАНАТА ОТ МЕН ДИАРИЯ.
Иначе добре ми отвръщате и така трябва. Но аз ви ПОВТАРЯМ " нямаме написан ЕДНА вярна история".
слънчо
>>>><<<<
Старшината
28 Фев 2005 16:16
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
Тоз професорин е напречно сечение на упадъка на българската култура. 'Ного интересно ми е да знам:
- какъв му е хорариумът му и къде;
- какъв процент от "изкрънканите" пари отиват в личния му бюджет;
- има ли някаква "фондациика";
- ИИ на БАН - ли ?
Малееее ....
хунвейбин
28 Фев 2005 16:20
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
Малко да помислим?
Преди да бракосъчетаем ергенина-ТУРИЗЪМ с булката КУЛТУРА-не е ли по-правилно да кажем нещо за този юнак и за тази принцеса.
Туризма е ясен.Краката ни пренасят шапката в друг свят.Отваряме капака на тенджерата под налягане , изхвърляме натрупаните напрежения , като ги заличаваме с нагонови удоволствия. Душата ни временно е в рая.
Стига да е и райска обстановката и да можем да си похапнем в ябълковата градина и да вкусим от блажените земни грехове.
Защо ли това са грехове –все още никой не е обяснил.А на мен така и не ми е станало ясно.
Културата си е друга работа.Тя се възползува , че сме тенджера под налягане.
И направо ни пълни резервоара .Моделира ни.Създава емоционалния дешифратор.
Голяма работа , че може и нищо да не разбираме.
Емоционалния софтуер вече ни е направил професори.И ние отсичаме.
Това е добро.Това пък е лошо.На този мамата.На този бащата.Мисленето вече е клонирано .Културата си е казала думата.И при нея душата е в рая.Но много често има и нещо заложено от зад.Което го разбираме по-късно.
Та аз така и не разбирам този брак.
Между този Юнак и тази Принцеса.
Макар че си го разбрах много добре.
Юнака е Геврек.Принцесата е Кифла.
За нас Българите.
За чужденците салатата е друга.
DAK
28 Фев 2005 16:21
Мнения: 18
От: Finland
Старши скъпи, недей така да клеймиш професора, голямо име в археологията ни е, ще му изкараш лошо име ..
Той не работи, за разлика от Костоффица или Божидарчо, с разните му там фондации- чист работохолик е
Старшината
28 Фев 2005 16:22
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
Ааааа, те ви пресечната точка на историята и туризъма: преди 10-15 мин на пресечката на "Левски" и "Раковски" в София беше открита стрелба ...
Старшината
28 Фев 2005 16:27
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
ДАК, майната му на щурака. За какво се е заврял в клоаката тогава? Бе я не ми ги разправяй тия - само с това писание се е записал за "културист" - да е мислил
Олег Офренов
28 Фев 2005 16:35
Мнения: 961
От: Bulgaria
Не мога да разбера, защо БСП трябва да затрива благородната идея на Царя?
Какъв интерес могат да имат истината да остане погребана в земята, та чак и канадска борба да водят с Божидар Димитров?
Па той е доста як и лесно нема да им се даде! Заради професионалната злоба поне!
Simplified Solutions
28 Фев 2005 17:14
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
Като си говорите за култура, все пак имайте предвид, че литературният герой на дядо ви Вазов се нарича чорбаджи Мичо Бейзадето.
Логиката на съществуването на министерство на културата и туризма е във финансирането и експонирането на националната култура от туризма.
Bira
28 Фев 2005 17:31
Мнения: 9,171
От: Bulgaria
Министерство на Експонирането.
И ке посрещаме туристите съ:
От вас финансирането, от нас - експонирането!
Нешънъл пийп шоу оф Бългерия
Bira
28 Фев 2005 17:33
Мнения: 9,171
От: Bulgaria
Бе я направо така:

Министерство на ексхибициите
paragraph39
28 Фев 2005 17:33
Мнения: 80,095
От: Bulgaria

Ковачев ще решава за туризма вместо Чилова
Министърът на икономиката Милко Ковачев засега ще взима решенията, свързани с туризма вместо министъра на културата и туризма Нина Чилова, докато не бъде променена нормативната база. Това стана ясно от думите на правителствения говорител Димитър Цонев. "Неотложните решения, които би трябвало да бъдат взимани в рамките на компетентността на министър Чилова, трябва да бъдат в съответствие със сега действащото законодателство и ако то предвижда актове, които са свързани с министъра на икономиката, те да бъдат взимани от него", обясни говорителят.
DAK
28 Фев 2005 17:37
Мнения: 18
От: Finland
Биричка , черпя те с една
Абе откога лесовъдите станали и културтрегери
Също като енергетиците....
Simplified Solutions
28 Фев 2005 17:46
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
Ми то и Хайтов лесовъд. Не че аз съм лесовъд или Хайтов.
Неверния Тома
28 Фев 2005 18:41
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
Вече няма проблем Галерията за чуждестранно изкуство да стане хотел.
Антилопов
28 Фев 2005 19:18
Мнения: 736
От: Cayman Islands
Германски диригент експлоатирал българи-Параграфе, ми той швабата само е следвал светлия пример на новия директор на Софийската и стария на Пловдивската опера кожодер Борислав Иванов!Само че за разлика от Иванов им е плащал по 30?, щото Иванов им плащаше по 30 ДМ, и после превеждаше разликата от по 300-400 ХИЛЯДИ марки на турне на сметка на сина си в Германия, който пък работейки в Дойче Банк, чудесно съумява да ги укрие и изпере.Така че светлия пример идва от БГ.
По темата:Културата и туризма са не само съвместими, но и пряко свързани.Проблема на БГ е обаче, че за шефка на министерството бива назначена една бивша проститутка, работила на повикване и станала депутатка благодарения на курвенските си умения и тоталната простотия, невежество, хаос и прикрита анархия, които царят в България.
Muncho Podigovski
28 Фев 2005 20:09
Мнения: 2,492
От: Bulgaria
По вопросо има още много какво да се мисли. Щото варианти доста. По абревиациите най-паче.1. Мое да е кур-тулизъм. От куртулисвам се. Сугубо прабулгарска дума, означаваща да си седна на четирибуквието звучно. Това обаче нема как да опише специфичнио облик на сие министерство, оти всеко министерство се оформя от масово куртулисване.


2. Култ-туризъм. Ша рече мавзолейничество. За да се получи обаче, на Божо ша му съ насъбере да дьобне княгинята не само по сватби, но и по новолуния. И да пребърква траш-кановете и на принцовете, па и в странство (отпуснете му на човеко командировъчни, все пак).


3. Кур-ми-туризъм. Те това ще е общобългарско движение за възраждане на нацията. Съчетано с обхождане на най-свидните места на турането. Нещо като "опознай родината, за да я обикнеш".


Има и други варианти, ма оня ми неврон подозира, че министърката ша избере третио вариант. Заради ситуационните благоудобства на финансирането.
Олег Офренов
28 Фев 2005 20:28
Мнения: 961
От: Bulgaria
Нови Царски предизборни ходове за повишаване на народната култура:

"Три идеи за усъвършенстване на социалната политика представи министър-председателят Симеон Сакскобургготски в понеделник пред Националния съвет на НДСВ.


Държавата да плаща в продължение на една година бонус към заплатите на хората, които са били на социално подпомагане, но сами са успели да си намерят работа, е едното предложение.


Второто е насочено към младите родители с едно или две деца. За тези семейства ще се предложат специални формули за подкрепа и улеснение при изплащането на заеми от кредитни институции, каза премиерът. Целта е да се преодолеят последствията от неблагоприятната демографска ситуация.


Ще се опитаме да компенсираме също икономическите и финансови несправедливости върху поколението на пенсионерите, отбеляза Симеон Сакскобургготски. Ще положим усилия за създаването на специален фонд, който да подкрепя финансово пенсионната система, посочи той. Предлага се във фонда да влизат средства от бюджетния излишък, приходите от приватизационни сделки и лицензионни такси. Премиерът подчерта, че управлението на фонда ще се обезпечи от държавата, като се прилага строг обществен контрол.


За хората в предпенсионна възраст, но трайно безработни, ще се измислят облекчени условия за пенсиониране, допълни Сакскобургготски.


Социалният министър Христина Христова заяви, че е възможно да се запази правото за откупуване на осигурителен стаж от хората, на които не им достигат точки за пенсиониране. Срокът за това изтича в края на 2005 г.

Връщат надбавките за всички деца

По-високи надбавки за всички деца, независимо от доходите на родителите им, обеща социалният министър Христина Христова пред Националния съвет на НДСВ в понеделник. През 2003 г. държавата наложи ограничения при получаването на месечните надбавки от 18 лв. на дете. Направихме това заради изискванията на международните финансови институции и заради наследения празен бюджет на Министерството на труда и социалната политика, обясни Христова.

Тези идеи не са плод на кабинетно хрумване, а на четиригодишния опит, придобит по време на управлението, отбеляза премиерът.

Радвам се, че правителството е узряло за създаването на пенсионен фонд, заяви Прокопиев, който пръв лансира идеята за компенсация на пенсиите на възрастните хора чрез приходите от управлявани държавни средства.

Ако кабинетът има воля, той може много бързо да предприеме законодателни инициативи за финансирането на пенсионния фонд, каза шефът на Надзора на НОИ. Като за начало в него могат да влязат средствата от трите търга за UMTS-лицензи, които Комисията за регулиране на съобщенията ще проведе през март и април, допълни той. В приватизацията все още има огромен ресурс, достатъчно е държавата да обяви за продажба големите Централи и само от тях в хазната на новия фонд могат да влязат почти 2 млрд. лв. Но като за начало, по съвсем груба преценка, той може да стартира и с 20 млн. лв., каза Прокопиев. Особено важно е, че в момента икономиката ни е в добър растеж, който може да се използва за управлението на набраните за пенсионния фонд средства.


Според Божидар Данев има логика в предложението парите от приватизация да отиват в пенсионния фонд. Продаваните предприятия са плод на труда на възрастните хора и е редно те да получат добавено стойност от това, смята Данев.

Така както са анонсирани, предложенията на премиера биха могли да бъдат полезни. Те обаче са по-скоро реверанс към избирателите, обобщи шефът на БСК."
Добави мнение   Мнения:69 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща