Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Секира с ИРА
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:26 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
Бай Иван
27 Фев 2005 22:28
Мнения: 3,806
От: Virgin Islands (Unit
Какво да правим като още си простираме прането на простори /на слънце и вятър демек/. Е, то и в Италия е същото, даже и по лошо. В Ирландия не е така, слънце малце дъжд много, но ирландците са веднага след италианците в организираната световна престъпност, а за нас чат пат се чува и то не не българин, а български циганин. Просперитета на Ирландия започна имено с прането на пари – всякакви други проказки са измислици. Отвориха хората перачницата, казаха на ЕС, че са бедни и или да ги оправят или да ги пуснат да се оправят. Е, пуснаха ги и се оправиха. И България можеше да се оправи, и още може, ама няма кадри. Акъл се иска за тези работи, а не нововремски педераслъци и комунистически тъпанари.
kaily
27 Фев 2005 22:55
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Да бе, то това като и онова с яхтата.
Пили кафе, кво толкова.
Те с коскоджа ти ми "утвърдени бизнесмени" ката ден кафеджосват, та с некви недоказани ирландски престъпници. И освен това, ако ги докажат, те ще са пили кафе, преди ония да са били доказани.
Перчемлиев
27 Фев 2005 23:27
Мнения: 697
От: Canada
Професионално изплетените интриги се профилактират и им се противодейства от професионалисти. Имахме, изгониха ги, оплюха ги, лустрираха ги. Сега кой откъде му скимне да ни опъма, прави си го наволя.
Gan(ю)гоТрий
27 Фев 2005 23:28
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
Много “специфично” чувство за хумор има д-р ик Хърсев. Почти ирланско. Също както беше и относно изпарилата се американска царевица влязла в неговата фирма. Майтапчия..
Gasparini
27 Фев 2005 23:33
Мнения: 4,425
От: Germany
В прав текст бяхме зашлевени с клеветата, че в България банковата система била корумпирана[/size=2], [/blue]

А га заедно с Тодор Вълчев Шукеров и другите комуняги престъпници правихте фалити и наливахте пари в тях, като знаехте че по поръка на партията се раздаваха кредити на посочени лица с право на невръщане , как се наричссех рази система Другарю Хърсев[/b]?[/red]

Редактирано от - bot на 27/2/2005 г/ 23:35:54

Карамфилов
28 Фев 2005 00:55
Мнения: 2,535
От: Bulgaria
Сега, Е.Хърсев може да е обвиняван в стари грехове, може да и съмняваме в мотивите му, обаче не може да се отрече колко е прав в случая. Ами не им пука на нашите политици, а нали уж затова са там, да защитават българските интереси. Обаче не. Поразително е вцепенението в което изпадат всеки път когато България е обвинявана за нещо. Ами как иначе може да се изтълкува мълчанието, освен като признаване на вината. И това важи аболютно за всички. В опозиция всички са много страшни и големи патриоти, а като дойдат на власт - хайде на не предизвикваме бот-а сега. Още не мога да проумея например как Костов можа да заяви, че медиците ни в Либия може и да са виновни за СПИН епидемията. А пък Желю все се натискаше да си признава за атентата срещу папата. Абе нещастници. Сигурно си ги заслужаваме. Сещам се за стария виц, каква е разликата между пи..а и пу..а, извинявам се на по-деликатните натури.
kaily
28 Фев 2005 01:02
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Мълчат като гузни, а?
Molly Burke
28 Фев 2005 01:32
Мнения: 1
От: Bulgaria

Letter to the editor

Re Noel Baker's criticism of Bulgaria:

I was a journalist in Ireland myself at one time, having lived there from 1976 until the mid 90's, and remember some right oul' scandals myself, one not-too-pretty-one involving a former PM. I also remember Ireland of the 70's being a virtual third world country, in transition to the Celtic Tiger it is today. I currently live in Bulgaria, and have often found myself comparing Bulgaria today to an Ireland of yore. Maybe Noel Baker just doesn't remember back that far.

I also note from the Examiner's archives that Ireland, even today, does not come out smelling like an orchid in the corruption stakes, according to Transparency International.

That the IRA has money laundering contacts in Bulgaria today is no surprise, and corruption is indeed a problem, but thanks to the anti-corruption platform of our current government, headed by former King Simeon Saxe-Coburg, it is being dealt with swiftly and mercilessly.

Many Bulgarians believe that they were 'thrown to the lions' by the west after communism fell quite suddenly, leaving all kinds of property and privatisation deals in the hands of the mafia, many of whom had 'inside information' from the communists.

Irish people might also like to think back to the 70's, when Ireland was in turmoil after EU entry. Remember all the strikes, etc? Bulgaria hopes to enter the EU in 2007, and the turmoil is already apparent, with prices going up much faster than wages, which in Bulgaria now rarely exceed 200 euro per month. And remember when land prices were skyrocketing so fast that only rich continentals could afford them? Over the last year the same has been happening here, with rich Brits and no doubt some Irish among them are pushing Sofia and coastal property far beyond the reach of ordinary Bulgarians.

Have a memory, please.

Sincerely,

Molly McAnailly Burke
L
VOCI
28 Фев 2005 05:22
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Хърсев, нищо лично, но и друг път съм писал във форума : най-големите престъпници в България са именно българските банкери. След като веднъж вече си плюхте на сурата и направихте оная смрадлива история с банковите фалити сами се поставихте в позицията на кварталния мухлйо, когото ще бият дълги години за щяло и нещяло. Това си е една от сметките за плащане, драги. Ако сте били достатъчно умни на времето - трябваше да я калкулирате и нея. Защото не знам българският народ колко е злопаметен , но ония акули помнят много. То си е като кварталната мома , дето се про*бала в 8 клас, ама ПОСЛЕ , видите ли , вече не е такава. Айде бе !
Don
28 Фев 2005 07:11
Мнения: 19,057
От: Bulgaria
Ех, разбирачи,
човекът ви поставя един простичък въпрос, а вие се плъзгате защо биел негрите.
Наистина, толкова ли е непохватна реакцията на нашите служби или това поведение им е вътрешно присъщо? Защото в много случаи досега всяка провокация успяваше да разклати сериозно публичните механизми. Не знам за вас, но все повече се съмнявам, че са ни заварили по бели гащи. Все повече си мисля, че гащите са били предварително свалени.
Поморийски
28 Фев 2005 11:18
Мнения: 1,649
От: Bulgaria
Дон, те па едни служби след Карлович, Соколов и Костов... Оперетният генерал Атанасов и Нин Борисов-Чилов щом са били дори по една година деснофлангови в това министерство, после с гребло да минеш из коридорите му, читав таен служител няма да закачиш.
Просвета
28 Фев 2005 11:20
Мнения: 2,958
От: United States
Признавам си.Предубеден съм към Хърсев. Това че казва някой истини не е голямо постижение.
"..защото добре популяризираната клевета само след няколко месеца ще избута България на още по челна позиция в класацията по корупция."

В конкретния случай е така, но Б-я и с и без "клевети" е държава, където корупцията е основен "пазарен" механизъм.
А иначе, отчайващата практика на бълг. държава и този път е налице: не се грижи нито за гражданите си, нито за имиджа си.
Mutant4o
28 Фев 2005 11:23
Мнения: 3,341
От: Bulgaria
Гузен негонен бяга!!!
По ВВС не казаха и дума за БГ щото си проверяват източниците и чакат нещо официално, а наще се скъсаха да се извиняват щото си знаят стоката. БГ юпитата са като пионерчета - ВИНАГИ ГОТОВИ!!
otvrat
28 Фев 2005 11:47
Мнения: 22,522
От: South Africa
От толкова години ибрикчийстване, всички ни разбраха, че ставаме само за гъз-папир. Всяка думичка за България е тенденциозна и насажда генерални изводи за страната и народа. Заливат ни с помия, а ние подсмърчаме гузно. Ако това е цената за ЕС - не я ща. А това, че разните английски островчета са най-големите перачници (създадени от тях самите) е без значение. Там, ще напишат те, са мръсните пари на българската мафия.
Forza NATO
28 Фев 2005 12:13
Мнения: 11,582
От: Bulgaria
Ms Molly
Инакомислещ
28 Фев 2005 12:50
Мнения: 1,677
От: Bulgaria
Днес не му е ден на д-р ЕХ...
Гойко Горисов
28 Фев 2005 12:50
Мнения: 2,639
От: Bulgaria
...например как Костов можа да заяви, че медиците ни в Либия може и да са виновни за СПИН епидемията....
Карамфилов, иди се прегледай, Костов не е заявявал подобно нещо.Или лъжеш просто така?
Неверния Тома
28 Фев 2005 13:26
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
Гойко,
Забравил си. Каза го!
Mutant4o
28 Фев 2005 13:49
Мнения: 3,341
От: Bulgaria
Никога неказвай никога!
Британски зам.-министър на вътрешните работи пристига в София
Натиснете тук
Сигурно идват и те да инвестират!
voivodata
28 Фев 2005 15:03
Мнения: 3,135
От: Bulgaria
В случая рефлекс имат само тъпите БГ-журналисти, на които ама изобщо не им скимва да напопържат , веднъж -дваж ирландците, но вместо това пишат идиотщини на кило. Като не можем да се браним така ще е. След някой ден , като папата даде фира и за това ще сме виновни, ние българите!
Карамфилов
28 Фев 2005 16:23
Мнения: 2,535
От: Bulgaria
Гойко,
Не лъжа и не си измислям. Отдавна беше и не помня как точно го каза, но във всеки случай даде ясно да се разбере че този вариант съвсем не е изключен. Имал съм случай да кажа, че Костов е от малкото сериозни политици в България (въпреки, че не го харесвам). Тогава обаче, направо изтръпнах. Първата грижа на един политик, още повече министър-председател, е да пази българските граждани. Дори ако влиза в конфликт с други сили. Нашите точно това не правят. С едно изключение - когато им се разваля нещо далаверата, или пък мафиотските им връзки. Пример - как бързо реагира прокуратурата, когато хванаха Иван Славков с оня запис (че и тука колко защитници се намериха). Ако стигнем до там, че да разчитаме на другите държави да ни защитават правата, щото нашата не може, спукана ни е работата.
Добави мнение   Мнения:26 Страница 1 от 2 1 2 Следваща