Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Съвети за милиони
Добави мнение   Мнения:11 1
kaily
27 Фев 2005 22:58
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Нема я чета тая статия.
Предполагам схемата е - наемаш консултант срещу част от консултанстките пари и има наддаване.
А после има наддаване и при покупката.
Така че едното не зависи от другото, а от най-високата комисионна.
И логиката си идва на мястото.
paragraph39
27 Фев 2005 23:11
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
И, НА ВСИЧКО ОТГОРЕ, консултантът получава ТВЪРДА сума Възнаграждение- без значение дали е продадено и за КОЛКО е продадено приватизиряащото се предприятие! Сиреч, на консултантът му е все тая КОЙ ще е Купувачът- важнато е да го има! А за да е по-сигурно, че ще има Купувач- нормално е и логично е, че Консултантът ще предлага предприятието да се продаде на възможно най-НИСКА цена! Щото, Консултантът НЕ е на процент от реализираната цена, а е на Твърда сума! Верно, че той така иска! Но "нашите хора"-приватизатори се съгласяват одма! Защо ли?!
Освен това, каква е гаранцията, че Консултантът НЕ се е договорил и с бъдешия Купувач- да са се уговорили, че Консултантът ще определи много по-ниска цена на предприятието от реалната, Купувачът ще го купи на тази цена, а после ще даде нещо отгоре/БАКШИШ/ и на Консултантът?!? Те затуй Консултантите НЕ предлагат приватизацията да се извършва чрез Борсата- НЕ им е на сърце! И нашите приватизатори НЕ обичат Борсата!? И ония и нашите си знаят защо НЕ обичат- ама, НИКАК!- Борсата! И аз знам! КАЗАХ!

Редактирано от - paragraph39 на 28/2/2005 г/ 01:49:23

milcho
27 Фев 2005 23:15
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
И да четем, и да не четем, все тая, като едно време в приказките и се оженили, вдигнали голяма сватба и автора бил там..., а народа гледал и викал, да живей...
(o)g(o)
28 Фев 2005 02:09
Мнения: 302
От: Bulgaria
Тъй е бе братлета, консултантската работа е най-сладка. Даваш мъдри съвети, пък като се прецака работата е виновна политическата обстановка. Песен!
Що си мислите, че толкова народ напоследък се втурна да прави "консултантски фирми"?!
Devil
28 Фев 2005 03:25
Мнения: 3,559
От: Bulgaria
Консултантските фирми са средство за узаконяване на престъпления, средство за законно получаване на рушвети.
VOCI
28 Фев 2005 05:30
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Давам една БЕЗПЛАТНА консултация : подарете тоя табак на " Прайс-Ахмед-Уотърхауз - Доган - Делойт " - и ТУШ!!!
И да се свършва , че ми умириса компа, да гееее!
milcho
28 Фев 2005 09:59
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
VOCI гъци, гъци...
emoto
28 Фев 2005 10:09
Мнения: 1,585
От: Bulgaria
Не плюйте срещу консултантите. До момента това е най-успешната и печеливша схема работища в света. За доказателство прочетете пак имената на консултантските фирми - те са световно известни и не са натрупали пари и известност от нащите проекти.
В случая вината си е наша. Често консултанта като прочете решението на правителството, въобще не може да познае работата си и се чудят за какво са били наемани. Явно на управляващите им трябва международно алиби за решенията и зделките. А местните консултанти - подизпълнители по договор нямат право да се афишират. Цялата интелектуална собственост на разработките остават за международния консултант.
mamut
28 Фев 2005 11:06
Мнения: 4,182
От: Bulgaria
защо авторите на статията не напишат колко от българите работили във споменатите консултански фирми в статията , сега са в управлението на страната.
Кото почен да се изброява може да се напише още една статия , за участие в упрамлението и точно тогава спечелени конкурси , продажби т.н.колко дългогодишен служител е тази антонова в прайс а сега зам.директор на АП като е на 32 г. кога учила кога работила за прайс и това че си работила за чужда конслутнаска, като си носил папки или си превеждал от англ.на български, не ти дава правода мислиш че много знаеш(като е толкова хубава конселтанската работа , що се натискат за ръководна работа в учрежденията на Б-Г) и че може да работиш в държавна служба направо зам.министър или нещо друго-нека се явят на конкурс и ако го спечелят тогава -а не сега , щом си работил в кчужда конслтнаска и хоп нещо като индулгенцияили харнителница , а можи би троянски кон .За избора на АП на Фърст бостон-запродажба на ТЕЦ -по некъдърен избор не може да се напрви, при положение че избраната фирма се провали с консултанския договор за продажба на малките ВЕЦ-не беше изпълнен по вина на фирмата , та после АП сама трябваше да си свърши работата и резлтатите , като постъпления бяха чедесни. , на АП трябваше да им е ясно че немогат да се справят в енергетиката .Те затова сега натискат купувачите на ТЕЦ да сключат 8- годишни договори за покупка на ток с НЕК.вВъпрос ами тогава защо да ги продаваме като сега са си държавни и нЕК също им изкупува тока.Явно консултанта който консултира продавача , май работи за купувача.Не ка авторите на статията да проверят кои са консултирали и одитирали "Прамалат" та сега ги разследват., а после да явяват като консултанти в Б-г
hamer
28 Фев 2005 16:13
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
Тая тема ми е до болка позната и погнусата, която ме обзе някога още не ме е напуснала, та за да не повърна върху компа си, излизам от тази тема.
Devil
28 Фев 2005 21:00
Мнения: 3,559
От: Bulgaria
Някои примери от живота:
1. Голям чужд инвеститор във връзка с дейността си в България трябва да получи изускуемо от закона разрешение. Инвеститорът подава необходимите документи и перфектно отговаря на изискванията. Разрешение така и не получава в продължение на месеци. Просто отговор няма, мотат го с идиотски обяснения и т.н. Тогава консултантът Х му се обажда или от съответното ведомство му подсказват да се обади на консултанта Х с богат опит във ваденето на разрешения и тънък познавач на местните правила. Консултантът предлага написване на молбата и получаване на разрешение до 10 дена. Хонорар - един милион. Това е рушвет, та дрънка.

2.Международните консултанти били известни имена и нямало да си плюят на авторитета. Лъжа. Ще кажа само Енрон и ще попитам кой години наред одитира най-престъпната групировка в България - Мултигруп.

3. Зам. министър. Държавата продава държавно предприятие. Държавата трябва първо да знае какво продава като имущество. Трябва да определи точно правата и задълженията на предприятието. За целта се прави правен анализ. Анализът точно и аргументирано посочва какво има и какво дължи предприятието. След него идват оценителите и правят оценка на установените вече права и задължения. Правният анализ и оценката могат спокойно да се направят от юристите и специалистите на министерството. В този случай обаче зам. министърът няма да вземе нищо. Ето защо той наема близък консултант - конфиденцялен и лоялен срещу 30 % от хонорара му. Схемата е перфектна. Консултантът бързо си получава парите, защото министърът разпорежда плащане от министерството, за да си получи той бързо своето в плик. След правния анализ и оценката изготвилия ги консултант на държавата, най-вероятно се наема този път от потенцялния купувач да го консултира относно участие в приватизация. Познайте защо и срещу какъв хонорар и колко от него отиват пак в гушата на министъра. Тотален конфликт на интереси.
Лошото е, че това са пари от данъците ни, а те дворци си построиха с тях и хотели си накупиха. Ето защо консултантската пасмина начело с Каролев трябва да бъде ликвидирана.

Редактирано от - Devil на 28/2/2005 г/ 21:05:03

Добави мнение   Мнения:11 1