Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Блокират се новите специалности във ВУЗ
Добави мнение   Мнения:3 1
veseliak
28 Фев 2005 09:13
Мнения: 59
От: Bulgaria
Хаосът в образованието продължава!!!
ГНевен
28 Фев 2005 09:54
Мнения: 1,000
От: Bulgaria
Наистина да се чуди човек на нашето образование и то най-вече на висшето! От една страна законът за висше образование забранява откриването на нови специалности без акредитация, а от друга редица "мастити" висши училища си позволяват да го нарушават и да откриват каквото си искат. Впрочем този закон и измененията към него от миналата година са впечатляващ пример за това как държавата унищожава висшето си образование и после се оплаква от какво ли не. Сега и чужди"специалисти" щели да участвуват в акредитацията!
Хайде холан, както би казал бившият министър на народното просвещение Иван Вазов, да не би ние да си нямаме признати специалисти в тази област, с голям опит и то при нашите условия, радеещи за българското просвещение, та ще трябва да извикаме "експерти", които не знаят къде е България. Пак намирисва на далавери - командировки, съвещания, черпене "с пълни шепи" от чужди опит. СТИГА НЕВЕЖИ ЕКПЕРИМЕНТИ С БЪЛГАРСКОТО ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ!
skyspirit
28 Фев 2005 09:59
Мнения: 5,763
От: Bulgaria
То убаво е да има разнообразие, но магистърски курсове да се преобразуват като специалности, добавяйки малко дисциплини-баласт, никъде го няма . Но за това не са виновни университетите, а сбърканата образователна система.
И аз да съм ректор на университет, ще извадя на сергията за някой допълнителен лев разни екзотични специалности, като "офис сътрудник" (има такава в няколко ВУЗ )
Добави мнение   Мнения:3 1