Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Екзотичната битка срещу половата дискриминация
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:60 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3
Lan
01 Мар 2005 15:46
Мнения: 210
От: Bulgaria
Какви са тези смешки с допълните изпити ...и още по-смешни предложения жените да бъдели докери и шофьори. Просто всеки да работи това, което може и иска, ако някоя жена МОЖЕ да вдига тежести без проблем и ИСКА да рабори като докер да няма проблема...."Но виждате ли, ние си търсим мъж!"...ето в това е проблема. А премахването на квотите ще доведе до това момчетата кандидати да си дадат малко повече зор за изпитите, а не да си казват "Ми що да уча, то бала миналата година е бил 3, 15, а тази година има по-малко кандидати"
Heat
01 Мар 2005 15:50
Мнения: 13,716
От: Bulgaria
Cruella de Vil,
В някои западни страни (например престижните университети в САЩ) има неявни критерии за подбор с които се постига баланс.
А ако кандидатите си поемат сами заплащането на образованието и отговорността за реализацията си, разбира се че не може и дума да става за квоти. Проблемът е с учебните заведения плащани от данъкоплатците когато ресурсите на тези данъкоплатци са ограничени както е в България. Квоти, там където са нужни, просто заместват една по-сложна система за подбор, нищо повече. Естествено по-добрата система за подбор е за предпочитане, но докато се появи в България например, животът не спира нали.
Cruella de Vil
01 Мар 2005 16:03
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Квотите в университетите в САЩ са за малцинствата. Което аз също не одобрявам.
В Европа, поне доколкото ми е известно, квоти за малцинствата няма. По полов признак - никъде.
urupuchi
01 Мар 2005 16:12
Мнения: 2,329
От: Holy See (Vatican City State)
в продължение на 6 (шест) месеца работих в един офис с 4 (четири) колеЖКИ и 1 (един) колега ... змиярник!... само една беше свястна и ми ставаше кофти да гледам как страда. Лицемерие по цял ден - сутрин като се видят и мляс-млас... муц-муц... и прочие лигавщини, след обед вече си забиваха ножа една на друга в гърба... змиярник!... Много свестни жени има на тоя свят, досега обаче неподправена солидарност между две не съм видял. Та значи - дайте им всичко което искат, по-често това са привилегии отколкото права, и те сами ще съжаляват!
Heat
01 Мар 2005 16:15
Мнения: 13,716
От: Bulgaria
Не става върос за квоти за малцинства а за така наречените интервюта.
kaily
01 Мар 2005 16:22
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Неат, е добре, щом казваш...проблемът е в мен.
Все пак питам-направи ли си пълно чекване с перфектната си защита от вируси?
Щото ми е много чудно как моя комп е заразен, а получавам имейли от твоя официален мейл и те заразени?
Самите файлове вътре в имейлите пристигат заразени.
Ама щом ти казваш...
Cruella de Vil
01 Мар 2005 16:37
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Ами нека да направят интервюта! Ако има обективни критерии за оценка, защо не?
Heat
01 Мар 2005 16:45
Мнения: 13,716
От: Bulgaria
kaily,
Вече ти обясних на два пъти, че те няма в моите мейл листове и че не съм ти пращал никакви съобщения (нито с файлове в тях нито без файлове). Това означава, че не може нито автоматично нито ръчно да си получила заразен мейл от мен. П
Перфектни антивирусни защити няма, но моята е наистина добра. Последния проблем който съм имал с вируси е бил преди доста години.
Ако исаш си провери компютъра ако не искаш недей. Четвърти път няма да пиша. Тези неща ги обяснявам обикновено до два пъти.
Heat
01 Мар 2005 16:55
Мнения: 13,716
От: Bulgaria
Интервютата по принцип са субективен метод. Но въпросът е че чрез интервю по сравнително елегантен начин можеш да направиш необходимия баланс и то не само по полов признак. И във Великобритания си знаят, че не всеки може да постъпи в Кембридж или Оксфорд, същото е и в Щатите с бръшляновата лига. Въпреки това системата в САЩ ми се струва по-справедлива поне за висше образование. Плащаш си и си носиш личната отговорност. По този начин отпадат всякакви дискусии кое е справедливо. В Европа пък се приемат страшно много студенти чието образование се поема от данъкоплатците. И това си има предимства.
Квотите имат смисъл само когато става въпрос за разумно разпределяне на ограничени ресурси.
Ако в България например местата за студенти се удвоят или образованието стане платено от образоващите се, изобщо никой няма и да си помисли за квоти.
Чичо Фичо,
01 Мар 2005 18:02
Мнения: 878
От: Bulgaria
Хийт, не си съвсем прав за американските добри университети. С изключение на много малък процент деца на големи спонсори, там приемат само по заслуги - успех на стандартните тестове и в училище (и по други показатели - интереси, извънкласни занимания, пригодност за съответния университет - те си имат индивидуална атмосфера и търсен тип студент - "Корнелиан" например). Етническото разнообразие е отделна грижа. Статистиките за етнос и пол са на сайтовете на университетите, и за размера на финансовата помощ, и са важен фактор за избора на кандидатите и родителите. Финансирането на студентите пък става само според нуждата им и се решава след като кандидата вече е приет. Най-бедните ще учат почти безплатно, богатите ще си плащат всичко и освен туй ще муфтят постоянно родителите им за дарения.
*
Примерно в Принстън ако цената на една година в колежа (с общежитието и книгите) е 43 хил. и семейството на студента има доход 60 хил. (работещи родители, полицай и фризьорка - дават си данъчните документи), ще има дадат стипендия от университетския ендаумент и от други източници примерно общо 25 хил., безлихвен заем 8 хил., който студента ще връща след завършването си, 4 хил. гарантиран минимален доход от работа на студента в извънучебно време в кампуса, и семейството остава да плаща кеш 6 хил., които са "такс дедактибъл".
Просвета
01 Мар 2005 18:02
Мнения: 2,958
От: United States
Калки
kaily
01 Мар 2005 18:23
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Неат, и тук, като и в другата тема.
Питах те направи ли си пълно чекване, ти отговори всичко друго, само не да или не.
Разбираш ли изобщо въпросите?
Разбираш ли какво те питам?
Там исках да ми посочиш името на държава, а тук да кажеш да или не за чекването.
Чичо Фичо..
01 Мар 2005 18:27
Мнения: 507
От: Israel
Перчемлиев,
Fantata
01 Мар 2005 19:01
Мнения: 4,153
От: Bulgaria
И какво е справедливото и нормалното на системата в Щатите при условие, че се гледа в канчето на родителите за да се субсидират децата? Те са пълнолетни и не е редно да се гледа дохода на родителя...
Fantata
01 Мар 2005 19:04
Мнения: 4,153
От: Bulgaria
Пълнолетни май е неточно, че там съзряват по-късничко

Ку-Ку
01 Мар 2005 19:31
Мнения: 4,128
От: Bulgaria
Кайли, всеки който знае имейла на Хийт може да праща тия писма. Най-вероятно някой има адресите и на двама ви в компа си, като освен това си има и некой палав вирус Недей да флъдваш форума, проблемите ти идват само оттук

Перчемлиев, говори се бабата на Бил Гейтс по майчина линия била еврейка.. А т'ва с вирусите е ционистки заговор за отвличане на вниманието на гражданите от сериозните обществени проблеми и разводняване на дискусиите. Ето и Кайли попадна в капана.

Редактирано от - Ку-Ку на 01/3/2005 г/ 19:39:05

тъпо менте
01 Мар 2005 19:37
Мнения: 887
От: Bulgaria
Аз пък считам, че мъжете определено са дискриминирани като се пенсионират по-късно.Не стига че се пенсионират по-късно, ами и умират по-рано.
Heat
01 Мар 2005 21:00
Мнения: 13,716
От: Bulgaria
kaily, за 4 (ЧЕТВЪРТИ) път ти пиша, че моя компютър е наред!
Ако не ти харесва това което пиша, не е необходимо да правиш опити за злепоставяне с фалшификати от тоя сорт!
Сигурност на компютъра ми се осигурява от професионалисти. Използват се Нортън антивирус и Мак Афии редовно закупени и редовно обновявани. Като добавка има и някоя и друга безплатна но ефективна програмка. Сървърите през които минава трафика са с операционна система която никак не обича вирусите. Има и защита срещу спам. След като написа първия мейл в който твърдиш че имам вируси в мейла, проверих лично всичко специално за вируси Ако ти харесва думата чекване и не разбираш какво означава проверка, то чекнах с няколко програми извън редовните проверки и постоянната защита специално за вируси. Освен това никога (ДРЕБНА ПОДРОБНОСТ ПОВТОРЕНА 4 ПЪТИ) нито съм ти изплащал каквито и да са мейлове нито си ми в листовете с адреси (надявам се да не прозвучи обидно), така че не е възможно вирус да изпрати автоматично до получателите от списъка заразен мейл. Допълнително се обадих по телефона да попитам дали някой не е получил автоматично разпращан вирус от моя мейл. Никой не беше получавал.
Последният проблем който съм мал с вируси е бил преди 4 или 5 години.
Дотук ясно ли е или има още нещо което не си разбрала?
Това тук го пиша не за да се разводнява темата а да се види как се опитват да се пробутват евтини номерца.
Луд към Луди
01 Мар 2005 21:49
Мнения: 1,243
От: Bulgaria
така, такааа... и нашето общество върви целеустремено към глобализиращия се параграф 22 (не 39)) представятели си, махат се квотите за хората с увреждания... и к'во... някой от това "увредено общество" ще учи висше на кукуво лято..... а а ко случайно изучи, пак ще го дискриминират с взимането на работа... ето един пример: хипотетично да вземем следния краен случай: изучил се е човека с увреждания, взели са го на работа и вследствие на недъга му се случва нещастие - кой ще опере пешкира според закона? задачка-закачка, анална забивачка! за 47г учителка, която е сексистки малтретирана... ми как тоя чичко се метна на тая дискриминирана от годините застаряваща булка а толквова не назначи "свежа" плът?! ей тука нещо ми се спуква нишката... само не ми разправяйте, че всички жени са света вода ненапита и ако някоя има зъб на един мъж, че с подобни излияния не е способна да затрие живота му.... тя, "беззащитната и уязвената"... а как закона защитава мъжката част от човечеството??? а??? ами тази дето се чуства малоценна и малотрайна заради бировата реклама с тая визия и 5 бизнес дами да бях, и без никакъв рекламен пазар - на пуст остров да лежах, пак така щях да се усещам! да се жалва на папата... защото в библията така е представено м/уполовото пространство: "... и тогава човека имаше жена..." пише в библията! ся имаме вече закон, давам и червена нишка, искам да я видя как ще се пребори с църквата... да забрани библията!!! 'сичко става со пАри и со дУпе... пАри нЕма... действай!!!
Добави мнение   Мнения:60 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3