Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Развенчаване на псевдолиберализма
Добави мнение   Мнения:17 1
Антилопов
01 Мар 2005 02:26
Мнения: 736
От: Cayman Islands
Бе то мнозинството отдавна си е дало сметка, ама като взорът отнийде надежда не види, остават да гласуват само лумпените и в резултат се пръква монархо-турския модел.
А иначе всичко е вярно.
И грешката е вярна.
Перчемлиев
01 Мар 2005 03:03
Мнения: 697
От: Canada
Какво се чудите или по-скоро се правите на учудени? Икономиката ни, особено в частта за данъците, в много голяма степен се управлява от МВФ и СБ. Такава е, каквато те наредят. Ругайте тях, а не правителствата, които всъщност са техни колониални администрации.
ole-le
01 Мар 2005 03:47
Мнения: 5,620
От: Bulgaria
Добро изложение, но в някой точки е заложено презастраховане за финансовата и социална стабилност. Преразпределението може да бъде не 40 , а много по ниско, (в зависимост от пенсионната система), като същевремено се генерира растеж 15-20 %.
Как става?
*
Успоредно с премахване на всички апендиксни регулационни режими за една наистина свободна икономика, премахвате и административните разходи за обслужването им.
*
По този начин, освен че имате възможност рязко да намалите данъците, премахвате и затормозването на бизнеса и натоварването му с разходи за подкупи.
*
Допълнително опростявате и данъчната система.
Освобождавате максимално хората от губене на време и разсейване от основната им дейност с административни процедури.
*
Рязко увеличавате разходите за вътрешната сигурност и с политическа воля създавате една свободна и сигурна среда.
Другото е следствие...

Редактирано от - ole-le на 01/3/2005 г/ 04:06:46

СветлоПиво
01 Мар 2005 07:48
Мнения: 8,839
От: Canada
Абе кво ти разбира тоя миш-маш от партии дето ни управлява. Всичи са зийнали за баницата, вие говорите за либерален модел. Аре са......
paragraph39
01 Мар 2005 08:35
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ОТ БЮРОКРАТ/ЧИНОВНИК/ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИСКА И ОЧАКВА "ЛИБЕРАЛИЗЪМ"!-
т.е., НЕ може да се очаква ПО-МАЛКО държава!!!
Защото, както го е казал /вярно!/ чичко Маркс: "Бюрократът е човек, който ГЛЕДА НА ДЪРЖАВНОТО, КАТО НА СВОЕ, а на своето- като на държавно!" !!!
Тези ИЗМИСЛЕНИ наши "Управници"-бюрократи имат за цел и "Символ верою" да оправят СЕБЕ си, а НЕ гражданите и държавата! При "по-малко държава" и за тях ще има по-малко, а при "ПОВЕЧЕ ДЪРЖАВА" - ще има и за тях повече!!!
Така че, "ЛИБЕРАЛИ", "консерватори", "демократи" , "център" , "ляво", "дясно" и прочие АЛАБАЛИЗМИ от устата на политици-чиновници и от "царе" без Царство , са си най-обикновени ТИНТИРИ-МИНТИРИТА!!! вЕрвайте ми! КАЗАХ!
гошо
01 Мар 2005 09:48
Мнения: 4,631
От: Bulgaria
Високите цени на телефонните услуги в България се явяват главна пречка пред разпространението на Интернет, тъй като телефонията е близо 80% от крайната цена на Интернет.


Тоя ми се чини съвсем не в час по комуникационните въпроси.

Редактирано от - гошо на 01/3/2005 г/ 09:49:29

socialdemokrat
01 Мар 2005 09:49
Мнения: 784
От: Bulgaria
След като в Б-ге бе възможно да се компрометира консерватизмът чрез израждането му в псевдотакъв в посока диктатура на откраднатите пари, с диктатор - Костов, социалдемокрацията чрез израждането й в псевдотакава в посока реален социализъм с носители децата на бившата соц-номенклатура, що да няма и псевдолиберализъм? А носителите са видни...
Боян Балев
01 Мар 2005 09:54
Мнения: 329
От: Bulgaria
Браво, г-н Георгиев!
Тъжното е, че толкова малко хора са прочели вашата статия. Това е показателно за политическата грамотност на Българина и дава обяснение на неадекватното му гласуване в последните 15 години.
Само за едно нещо ще ви опонирам - тази политика на правителството в интерес само на най-богатите не представлява заплаха за тази социална група. Популистка партия срещу богатите не може да има - в България те вече са достатъчно умни, поучили са се от опита на Иван Костов и копуват медии и социолози на поразия. Това се казва налагане на олигархичен режим в съвременни демократични условия. В едно пазарно общество всичко (в буквалния смисъл на думата) се купува с пари, включително и най-вече медиите, политиката и властта. Управлява този, който има най-много пари и продължава да максимизира. Как? Невидимата ръка на пазара винаги намира начин.
shake
01 Мар 2005 09:54
Мнения: 5,773
От: 0
Гошо, какво искаш да кажеш? Има много села в България без кабел. Как да работят в Интернет без телефон? И при тях таксата за телефона не е 80, а над 90% от таксата за Интернет.
socialdemokrat
01 Мар 2005 10:12
Мнения: 784
От: Bulgaria
Балев, Балев?!? Пак не си разбрал - авторът има предвид призива на идола на твоята Партия - товарищ В. И. Ленин - "Да експропиираме експроприаторите" или на български "Граби награбеното..." Те от това трябва да се страхуват и червените барони и сините им партньори... Пък и си спомни, че макар Костов да владееше всичко, а парите му нямаха чет, пак загуби изборите.
багата
01 Мар 2005 10:49
Мнения: 60
От: Bulgaria
вие невзимате под внимание, че пенсионните фондове се пълнят от високите осигуровки на работещите в реалния сектор, невзимате под внимание демографския срив, трудното приобщаване на малцинствата, неимоверното раздуване на администрация, увеличаване броя на фалшивите инвалиди и корупцията, слабата съдебна система, високите лихвени кредити на банките- утежняващи влагането на свежи пари в предприятията, купуването на предприятията с бонове преди години и некадърното им управление, неспособността и неъдърността на учителите да произвеждат кадри в училищата, тоталното наливане на пари в здравеопазването без да се знае къде и колко пари отиват, високите акцизи и ддс.високият растеж на икономиката идва от туризма и услугите, а не от реалния сектор. българия е идинствената страна в света , може би, в която хората в реалния сектор взимат по-малки заплати от хората работещи в държавния сектор. налагането на високи данъци на предприятията, морално остарялата система на изчисляване на доходите, тоталното внасяне на технологии втора употреба от чужбина, раздробеното земеделие, развитието на туризма в черноморския район, а не като чяло в българия, липса на адекватни служби за контрол върху укриването на данъците, закъснелите вземания.
всичко това няма да доведе до скорошно ускоренсо развитие на българия, независимо кой ще дойде на власт.
Dessie
01 Мар 2005 11:36
Мнения: 426
От: Bulgaria
Все едно онези от БСП ще успеят да се придържат към подобна политика! Как с такива "обещания" !
MARKONI
01 Мар 2005 11:37
Мнения: 157
От: Bulgaria
*****

1.5 Потребителите е желателно да постват във вид на "чист текст".
Не трябва да се използват голям брой emoticons, главни букви (постването с главни букви се приема като ВИКАНЕ - ПОВИШЕН ТОН), цветен текст и др.
Потребителите не трябва да използват много пунктуации (!!!, ????? и .....) в заглавието или в самия постинг.

Натиснете тук


Редактирано от - bot на 01/3/2005 г/ 11:42:32

САТАНАИЛ
01 Мар 2005 12:31
Мнения: 127
От: Bulgaria
Приказката за краставицата и 98-те процента вода,
ама на търкалета.
Българската икономика не била правилно либерална, затова ще я либерализираме още и "правилно".
При текущото състояние на икономиката и наличието на субекти с преобладаващо и дори монополно положение в различни сектори на пазара, голяма част от които са "естествени" поради спецификата на тяхната дейност и малкият обем самия пазар е утопия да са говори за подобряване на състоянието с използване на "либерални инструменти"
Имаше в тази връзка една мисъл, кое е по-лошо от държавния монопол
Да се твърди, че държавата не е "либерална", като в някои аспекти "либералността" достига и до липсата на държавност, само на база на данъчната тежест е необосновано. В допълнение на изложените от автора факти за преките и косвените данъци, бих допълнил, че с изключение на ДДС, останалите косвени "вземания" са пряко и обусловени и "оправдани" от сега управляващите с бъдещото ни членство в ЕС. При отчитане и на настойчивите изисквания за осигуряване на "административен капацитет" от страна на ЕС, както и демострираното на практика от всички политически сили желание за постигане ако на на "Европейски" то поне на прилични нива на разходи за образовение, здравеопазване и т.н. социални дейности като процент от бюджета е нереалистично да се очаква в близък и среден план промяна на данъчната тежест
Може би коментираните 1-2 процента на база на намяляване ДДС и деференцирани ставки са реални, може би и малко повече но при отказ от нулев дeфицит на бюджета и възприемане на текущите "европейски нива" от 2-3 процента.
Информационните технологии интернет обществото и т.н. като цел, приоритет и едва ли не панацея са една голяма заблуда. Най малкото защото предварително условие да се случи това е наличие на структирирано и развито общество със субекти които дават едно минимарно ниво на търсене (платено) на услуги. Тоест няма ли развито производство, потребление и услуги извън информационните технологии самите информационни технологии няка как да станат лидиращи.
И т.н. и т.н. Нямам намерение да пренаписвам статията

Старшината
01 Мар 2005 12:47
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
Кире, Кирееее Либерало, виде ли какво ни докара на главата?
- Либерал Симо (о.р. "цар";
- Доган-либерал (бей на действителна служба);
- Либе Куши (нещо като нищо, ама дашно).
А-аааа, и Желю Либералина, ама то друга трагедия ....
milcho
01 Мар 2005 15:02
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Абе либерало Симо, го либи ралото ама друг да оре с него и той да гледа и събира парсата, а около него рояк либералчета му пригласят. Приказки и залъгалки, ама ние наистина сме за едно рало, че да ни захвърли съвсем на бунището на Европа.
Old Emigrant
01 Мар 2005 22:44
Мнения: 1,646
От: Bulgaria
*****

Натиснете тук

Редактирано от - bot на 02/3/2005 г/ 09:33:03

Добави мнение   Мнения:17 1