Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
БСП надцака НДСВ с по-щедри обещания
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:136 Предишна Страница 3 от 7 1 2 3 4 5 Следваща »
PeoTaH
02 Мар 2005 08:25
Мнения: 461
От: Antigua and Barbuda
Шоково повишаване на всички заплати ... ще разтърси икономиката...
Ще пеядат и препият хората, разбираш ли, значи ...
VOCI
02 Мар 2005 08:25
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Стремски, това е положението, брато. Ако имаш лозенце - пожелавам ти тази година добра реколта. Аз предпочитем червеното, но то си е въпрос на вкус. Да си направиш хубаво вино, да го пиеш с приятели по хубави поводи. А за другото - не зависи от нас. Да става каквото ще. Майна и на политиката. Тя е за говеда, дето сами и тревата не могат да си я напасат, та ги хранят със сено.
GreenHawk
02 Мар 2005 08:40
Мнения: 1,367
От: New Zealand
Не е вече трудно да се прави предизборна агитация. Схемата е ясна. Същото като тези досега +... и тука винаги има какво да се добави. Ако са обещали вече безплатни кифли, ще обещаеш повече мармалад в тях, шипков при това, ако някой смята да иска касова бележка за стотарка, цакаш го с бележки за двеста, обещали ли са пенсии от 70 лева, веднага добавяш 50 стотинки отгоре, към детските надбавки пък надбавяш кукла, ножица и пластелин, безплатни. Елементарно е, какво му плащаш
AZ22
02 Мар 2005 09:04
Мнения: 883
От: Bulgaria
А аз обещавам коня с каруцата, барабар с циганката!
Manrico
02 Мар 2005 09:13
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Щом се надцакват с обещания, значи мнозинството от електората още хваща вяра на обещания - независимо дали това се харесва на по-интелигентното малцинство.
pan4o
02 Мар 2005 09:14
Мнения: 1,262
От: Bulgaria
Малии тия съвсем са, ИЗКУКАЛИ. Луда работа, да не сме агнета бе другари и господа ???
Пешо Мастиката
02 Мар 2005 09:20
Мнения: 2,018
От: Bulgaria
Хм. Всички говорят за заплати и пенсии. Никой и дума не каза за образованието, културата и здравеопазването.
Хай да ви... Само с пари ли се живее на тоя свят бе, партии нещастни.
JK
02 Мар 2005 09:23
Мнения: 154
От: Bulgaria
Какво пък толкова, нищо ново под слънцето.
На времето имаше един виц за обещания пред избори:
- "Пък да знаете, и мост ще ви направим!"
- "Ама ние нямаме река!"
- "И река ще ви докараме! И детска градина ще построим!"
- "Ами то деца не останаха!"
- "И деца ще ви направим!"
Няма какво да се заблуждаваме, лъскавите обещания не решават изборите. Решава ги малцинството на "твърдия електорат". И така ще бъде докато съществува позорната "пропорционална" изборна система, подменяща вота на избирателите. Според старата приказка, и магаре да сложиш в листата, и него ще изберат. Не че и сега ги няма малко такива. Но гарван гарвану око не вади - как настоящите депутати да гласуват изменение в избирателния закон, като от сега са се нагласили за нови благи мандати. Няма да се оправим, докато си псуваме тихо и анонимно, а не излезем на улицата да поискаме своето.
Група интиликтуалци
02 Мар 2005 09:23
Мнения: 73
От: Bulgaria
Предлагам да се въведе ДДС и върху предизборните обещания.
Едните дават 120 лева МРЗ, другите - 150.
Върху 30-те лева разлика да се начислят 20% ДДС и сумата (6 лв. х получаващите МРЗ) да се депозира в хазната във фонд Предизборни обещания, заедно с депозита за явяване на избори. Депозита се връща, ако партия или коалиция вземе съответно 1 или 3%, а ДДС-то на спечелилите се задържа до края на мандата и се връща, ако обещанието е изпълнено.
ДДС депозити няма да се приемат в кифли, мляко и пр. натура, а само в левовата им равностойност.
Параметрите, по които ще се депозира ДДС да са не повече от десетина, за да има пари и за предизборни кампании.
бесния
02 Мар 2005 09:30
Мнения: 640
От: Bulgaria
Бай Симо пак ги изпързаля !!!!!
Почна да тече лавината от мед и масло. Само им гледайте сиира !
lelka
02 Мар 2005 09:34
Мнения: 1,421
От: Bulgaria
А някой може ли да познае какво ще ни обещаят от щабовете на Надка и Иван? И Доган да вземе да обещае нещо.
Валери Станков
02 Мар 2005 09:35
Мнения: 1,059
От: Bulgaria
Колчем сутрин отворя уши, и чувам – гороломно ехти, вулканично клокочи, лицемерно гъргори, лакомо сумти, гнусно мляска и цигански ври поредното предизборно грухтене в политическата кочина на България. Дигнали на възбог отдавна втръснали на всяко бедно и честно сърце зурли, охранени като шопари върху дащната парламентарна копаня, избраните ни народни левенти отново предизборно натежаха, наляха се и така се разплуха в парламентарните беемвета, та чак започнаха да пращят. Заобиколени от сонм тежкокрили телохранители, със страшна сила, челична воля, дързост в погледа, къртовски хъс в душичките и налудничав, параноичен мерак за власт миличките ни кандидат-президенти пак се емнаха да ръшкат по гори, села, градове и паланки, за да светнат народа кой в края на краищата трябва да води огрухания българин за носа. Вестници, радиостанции, кабеларки, БНР и БНТ, или поне това, което е останало от тях – всичко бръмчи, жужи, тиражира, усилва лъжата и пее. Черна, с грешни пари платена, медийна жътва. Няма лъжа, няма измама! Който има уши, да слуша, който има очи, да вижда. Глухите да отидат на операция, слепите да лягат под ножа, неверниците да се запрат зад девет реки и морета. Сияйни бъднини, таварищи! Реки и златни равнини, дами и господа! Невероятен скок в светлото Утре. Това ви чака, гласувате ли за нас! И – геената огнена, ако се доверите на всички останали!
Пфу, маскари!
Ловко плетат, въртят две на лице и три наопаки, сучат, усукват, тънко пресукват, кроят и с трепетна наслада режат и прекрояват нафрашканите с обещания за доживотен рахатлък народни торби. Шият и гладят новите парламентарни версачета с хъс на охранени съзаклятници, сторвали честен кръст върху Апостолската, но омърсена отвсякъде идея за Чиста и Свята Република. Все същите сини, червени, зелени, пембени и оранжеви, но катър сезон все толкова бозави български синковци, втръснали до гуша на обръгналия народец, перат, препират, плакнат с проникващ навсякъде, дори в малките мозъци, липосистем и простират прокъсаните си парламентарни и президентски гащички и антерийки. Все същите бивши и настоящи стари партийни муцуни, които две мощни петилетки и кусур лъгаха и лъжат, брисаха и бришат, мазаха и мажат, и продължават да ръшкат по стъгди и седенки с ликове на ангели небесни, да чупят предизборни чупки в кръста пред същия този българин, когото забравиха само ден след предишните избори.
Господи, прибери си политическите вересии! Натовари ги на първия разбрицан икарус, от ония, в които ние, подопечните ти чеда, сместваме тела привечер след работа, нагъчкани като постни сарми във вакуумна тенджера, и си ги вземи. Дай им на всичките тези поднебесни парламентарни ненаситници да си въртят волана в наджипкания до покрива икарус, да си се водят и карат през реките и златните равнини, и да си се управляват сами в Твоите райски селения. А на нас прати, ако можеш, спокойствието и благоговейната тишина. Онази, която кротко ляга над кочината, след като прасето предаде Богу дух.
Тишина, Господи!
Откога в политическата кочина на България не е наставала тишина?

Mrx++
02 Мар 2005 09:38
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Вижте, аз не вярвах на 800 дни най Симеон, не вярвам и на тези обещания.
Истината е, как да се разпредели бюджетния дефицит, т.е., онези пари дето НДСВ ги превърна в чешмички. Инак действително парите няма от къде да дойдат, защото нямаме функциониращо производство.
А нито една партия не дава разумна стратегия за повишаване на производството.
Но каква алтернатива ни предлагат НДСВ и въобще дясно-мислещите политици.

Тази сутрин по БТВ г-н акушер Щерев, дето от партиен секретар в БКП стана активен член на СДС, а след това се мушна в НДСВ го каза ясно:
........Сега трябвало да има дясна политика от която някои хора трябвало да забогатеят много (а те все още не са забогатели достатъчно), едва тогава тези хора щели да споделят богатството си с другите (които са успели да оживеят)......
Това го говори и Доган и всички други десни политици. Разбира се под някои хора последните винаги разбират себе си.
Това е голямата заблуда на Адам Смит.
1. Тези дето трябва да забогатеят никога няма да забогатеят достатъчно щото винаги ще има по-богати от тях *особенно от развития Запад) и те ще се стремят да станат като тях. Така, че този процес ще е безкраен.
2. Други пък ще се страхуват всеки момент да не им рухне богатството и да бъдат унишожени от първите и въобще няма да се сещат за обикновенния гражданин.

Това е точно модела на олигархичното забогатяване.
Както казах по-горе аз не виждам при сегашната обстанова какво може да направи БСП много по-различно.
Нужна е революционна промяна, при която Държавата да си възвърне основните предприятия с които да има лостове в икономиката. Да има плурализъм между частна и държавна икономика. Който има възможност да развива частно производство да го развива, който иска държавна работа да има възможност да я получи. По този начин Държавата ще има достатъчно постъпления да посреща плащания като пенсии, образование, здравоопазване, наука, пътна мрежа. Тя ще може да акумулира капитал за инвистиции.
Така, частния капитал ще бъде освободен от непосилните данъци и осигуровки той ще може да вложи пари в производството.[/red][/b]

Редактирано от - bot на 02/3/2005 г/ 09:46:44

Алтънгого
02 Мар 2005 09:40
Мнения: 126
От: Bulgaria
Боже , Боже , усещате ли , че чак сега сме узрели за зрелия комунизъм , дето някои искаха да ни го наложат насила преди едно поколение. Дааа оказа се , че техните внуци ще го постигнат , а те се
изхвърлиха малко .
Б.С.И.
02 Мар 2005 09:44
Мнения: 71
От: Bulgaria
За левицата политиката по доходите е основен, ценностен индикатор, без който България няма да е пълноценен партньор вЕС и през 2005-а и 2007-а година. Повишаването на работните заплати ще е приоритетна задача за БСП. Това каза вчера лидерът на партията Сергей Станишев при откриването на дискусия за поредния управленски проект от Граждански форум "Нова левеца" на тема "Политиката по доходите и предизвикателствата на европейската интеграция" вчера в НДК.
Разработената от левицата политика по доходите, предвижда трансформиране на социалните помощи в социални инвестиции, съобщи Емилия Масларова, зам.-председател на ПГ на Коалиция за България. На дискусия ще бъде подложено предвиждането на "Нова левица" за шоково нарастване на заплатите през 2007 г. Разработени са няколко варианта за ръст на доходите като част от БВП. В един от вариантите минималната работна заплата расте от 150 през тази на 300 лв. през 2009 г., социалната пенсия от 60 лв. стига 79 лв., а най-ниската от 66 лв. сега нараства на 130 лв. през 2009 г. Заплатите в момента са със 700% по- малки от средните за Европа, средната пенсия пък е под границата на бедност в Европа, каза Емилия Масларова. От левицата предлагат 2 пъти годишно увеличение на заплатите, като се отчита ръстът на БВП и този на инфлацията. Левите виждат праг на бедност у нас от 2, 15 евро - както е сега в Европа.
Някои от предложенията, залегнали в проекта, предвиждат за децата от 8 месеца до 6 г., с родители под 150 лв. доход, държавата да поема изцяло издръжката в детските ясли и градини. Безплатна закуска, обяд и учебници да има за всички деца от 1 до 8 клас, е другото предложение на левицата. Предлага се и пълно подоходно семейно облагане, а делът на пенсиите да стигне 10% от БВП. Плавно намаляване на осигурителната вноска за пенсия до 25% е също сред предвижданията на левите, както и обвързването на минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст с минималната работна зпалата. До 2006-2007 г. да бъде премахнат и таванът на пенсиите, предлагат още от левицата. Заедно с коригирането на точковата система така, че всяка жена с осигурителен принос над 27 години и навършена възраст от 55 г. и всеки мъж с 35 стаж и навършени 60 г., да имат право да получат редуцирана пенсия. От "Нова левица" предлагат също таванът на осигурителните вноски да стане 12 минимални заплати.
Бившият министър-председател на Унгария Петер Медиеши, който е у нас по покана на ВС на БПС и взе участие в дискусията, сподели опит от политиката по доходите, следвана в Унгария от левицата. Днес левицата в България е поставена в положението на унгарските си колеги от 2002 г., каза той. Опитът на Унгария показва, че бедността може да се управлява, но ако една лява партия, или ляво правителство, имат концепция за това. Трябва да се знае и докъде можеш да обещаваш, за да не попаднеш в клопката на големите обещания, предупреди Петер Медиеши. Държавата не може да решава вместо хората техните проблеми, на тя трябва да им дава шансове, каза още той. И нареди образоването, квалификацията и жизненото равнище сред основните проявление на новата социална политика.

shake
02 Мар 2005 09:45
Мнения: 5,773
От: 0
Много интересно, как ще ми вдигнат заплатата, като работя в частна фирма. Аз мога и сам да си я вдигна, когато поискам. Виж, за пенсията е друго - тя наистина се определя от държавата.
Mrx++
02 Мар 2005 09:46
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Donangel
...........Процентът им обаче ще е по-висок, отколкото на нас, нормалните хора, ни се иска!...................
Абе Donangel[ от къде си си въобразил и кой те е излъгал, че си нормален. Ако си нормален шеше да правиш по-нормални анализи.
MARKONI
02 Мар 2005 09:56
Мнения: 157
От: Bulgaria
aБE OЩЕ ли има хора да вярват на предизборни обещания. ЧЕ И ЦИГАНИТЕ СЛЕД КАТО ИЗЯДАТ КЕБАПЧЕТАТА И ИЗПИЯТ БЕЗПЛАТНАТА БИРА НЕ ХОДЯТ да гласуват.
emoto
02 Мар 2005 10:03
Мнения: 1,585
От: Bulgaria
Като чета предизборните обещания на всички партии, ми се струва, че е все едно за кого ще гласувам. Всички ни обещават влизане в комунизма.Посочете една дясна партиина програма. Нема такова нещо. Но когата изборите отминат, управляващите ще се опрат на икономиката и ще ни предложат сурав и к...ав капитализям кавър на 30-те години на миналия век - сиреч под диктовката на мафията обвързана с управляващите.
Га ми обещават нещо искам да ги питам "Откъде тезе пари бре госпада ?"
Ще качите пенсиите и ще направите образованието и здравеопазването платени ? Ще увеличите шоково заплатите ? На кого, на държавните служители и на чиновниците и ще увеличите данъците, та да бастисате бизнеса. Схема с понижаване на данъците и увеличение на социалните благини нема.
kolobar
02 Мар 2005 10:06
Мнения: 28
От: Bulgaria
Политиците трябва през живота си да произвдат една капачка , да платят
една заплата да платят данъци да се бият затова с дървените бюрократи 2-3
г и чак тогава да обещават. Това се отнася до всички политици.
А тези он Виденовото време ги знаем перфектно при 1000% инфлация може да вдигнем заплатата с 50%.
Вие що импубликувате глупавите предизборни локуми.
Добави мнение   Мнения:136 Предишна Страница 3 от 7 1 2 3 4 5 Следваща »