Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
WARNING! Приватизационен екстремизъм!
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:244 « Предишна Страница 10 от 13 8 9 10 11 12 Следваща »
steppenwolf
02 Мар 2005 20:49
Мнения: 4,887
От: New Zealand
Такъв му е темперамента явно. Не могат всички хора да бъдат унифицирани и подстригани като канадски левади. Тук има други участници, на които между другото самия модератор преди два дена направи забележка, да не се опитват да ехидничат по селски, като разговарят респ. дискутират с останалите. Днес гледам, че продължават. Такива "изблици" не ти ли правят впечатление?За бота: само го привеждам като илюстрация на тезата си! Ако мислите, че е неправилно, изтрийте.Факт ли е, че конкретния участник (без естествено да искам да му ставам адвокат, струва ми се, че той няма нужда от защита), е написал предложение за доказване? Факт е. Това, което ми направи впечатление, Круела е, че ти досега никога не си избягвала дискусиите с оборване на тези чрез факти, а изведнъж си се аргументирала с някава емоционалност на дискутиращия с теб.
Чичо Фичо,
02 Мар 2005 20:52
Мнения: 878
От: Bulgaria
Тука продават само два вида йени ракъ, от стафиди и анасон-семе, и двете хубави, много по добри от узото. Грапа съм си купувал веднъж-дваж от интерес, ама беше като Слънчев удар.
Cruella de Vil
02 Мар 2005 21:01
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Степен,
Нормалният начин за доказване на теза е: "Не съм съгласен с еди-кой си, защото...", "Това, за което имам данние...", "Еди къде си пише едикакво си...", "Според еди кой си източник..." и т.н. Поне аз така постъпвам в повечето случаи. Днешният е изключение, защото в 3 постинга освен думи като идиот, малоумно същество и др. аргументи така и не видях. Ти ако си видял, моля да ми ги посочиш. Самият той твърди, че няма почва за спор, а ти твърдиш, че искал да ... спори с аргументи. Кой кого не е доразбрал?
Това е все едно в дирeктен разговор с някого той да ти се разкрещи и да те обижда безогледно, пък ти да търсиш аргументи за разумен разговор. В такива случаи напускаш стаята. Сори, не съм длъжна да търпя подобни "темпераментни" опоненти и тяхното недопустимо поведение...
Чичо Фичо,
02 Мар 2005 21:02
Мнения: 878
От: Bulgaria
Степенволфе, ама и твоя "темперамент" си го бива, а? И обективността не е сред силните ти страни.
IGBT
02 Мар 2005 21:04
Мнения: 205
От: USA
Абе Фичо какво и харесваш на турската йени раки?
Това на български се казва мастика и го пият барабите
на пристанището в Бургас. Имам едно шише зема да
ти донеса в Манхатъна та да седнем на някоя пейка в Центръл Парк
( може под измислените творения на Кристо, така като асмичка да са ни)
Аз па си купувам от германския магазин сръбски, унгарски, хърватски
но от булгарските ракий по убави нема за тва и са най-скъпи. Знаят германците!
Чичо Фичо,
02 Мар 2005 21:06
Мнения: 878
От: Bulgaria
Немой в парка, ще ни арестуват бре.
steppenwolf
02 Мар 2005 21:06
Мнения: 4,887
От: New Zealand
Ти си знаеш, Круела и естествено решаваш сама как ще реагираш. Мое право, от друга страна е, да кажа аз какво мисля, влизайки тук в късния следобед и хвърляйки поглед върху дискусията. Както и друг път съм казвал, един от малкото форумци, с които може да се дискутира тук чрез аргументи, си ти.
sluncho6
02 Мар 2005 21:08
Мнения: 10,597
От: United States
>>>>><<<<<
Честити празници ! На всички .
Честито освобождение от присъствие. Кой не му харесало , излезнал си, нъл тъй!
Некои по-излезнали, ма си забравили еректората, та сега му викат електорат.
Kакто и да е.
Честити празници на всички чичовци,
на всички комбати,
на Круела,
На раз Путин,
на всички останали, които ако не ги наругаеш няма да се чустват българи. Е, не ви наругавам. Обичам ви.
слънчо
>>>> <<<<<
Чичо Фичо,
02 Мар 2005 21:16
Мнения: 878
От: Bulgaria
Слънчо, честити да са и на тебе, ама който обича всички, не обича никого. (Тебе те харесвам.)
Don
02 Мар 2005 21:19
Мнения: 19,057
От: Bulgaria
Само да питам - утре ще има ли газета?
И ако има, ще има ли нещо за 3 март?
Освен датата, разбира се.
sluncho6
02 Мар 2005 21:20
Мнения: 10,597
От: United States
>>>>><<<<<
Комбат,
не само сиренето, но и кашкавала са по-български от българските. Доматите за обща употреба са гуменки, но има фермерски пазари на които може да си купиш истински домати, истински дини, пъпеши, яйца, пиле ипр. Стига да не си близо до некооа черна дупка от над 2 млн.
Преди няколко години получих български паспорт и сега чакам, ако се изравнят нещата одма да емигрирам в България.
>>>>><<<<
steppenwolf
02 Мар 2005 21:22
Мнения: 4,887
От: New Zealand
Обявили са, че ще има, Дон. Горе в познатата рубрика.
Чичо Фичо,
02 Мар 2005 21:31
Мнения: 878
От: Bulgaria
Слънчо, и в нашата дупка на пазара доматите, че и босильока и прораслата леща са местни фермерски.
sluncho6
02 Мар 2005 21:34
Мнения: 10,597
От: United States
>>>>>><<<<<<
Чичо Фичо (оригинален),
Професията на свещеника е да обича всички. Аз не съм свещеник, ама не мога да си представя, например Круела и Разпутин, ако се видят на едно невиртуално събрание на форума, да си говорят по същия начин. Чини ми се, че има нужда не от БОТ-овска етика (макар че тя е необходимо зло), а от нещо повече. Прикритието на ника е нещо като самолет, от който хвърляш бомби върху мирно население обявено за враг. Е, ако не си военен професионал, свързан с клетви и пр. държавни тарикатщини, ще хвърлиш ли бомба? - това е смисъла на моята етика.
.
слънчо
пп
(Макар че се изкушавам и аз да туря един вирнат пръст в дирника на някой)

>>>>>> <<<<<<
IGBT
02 Мар 2005 21:41
Мнения: 205
От: USA
Информация за ракиджийте:
Най-ефтиното подобие на БГ ракия е в Трейдер Джо унгарска
осветена от местния рабай $11 парче
Ходи ми разправяй че с uнгарците не сме от едно семе. Ядат и бахур а и култура си имат...
Фичо как сте със саламите тадява?
Mexikanski Vozhd
02 Мар 2005 21:54
Мнения: 1,597
От: USA
Браво бе Мито!
Тодор не си го поискаме но беше по-добре
Особено за ТЕБЕ!
Грациан
02 Мар 2005 21:59
Мнения: 4,060
От: Canada
Лудия, ами то и твоите адаши - лудитите по подобен начин се борели с индустриялната революция и настъпващия капитализъм. С тази логика: "Троши там, да ги еба, тия ми ти машини и ще има работа за теб" те са останали като куриозитет в историята. Сега гледам и разните му там ислямистки терористи и самоубийци се опитват да спрат прогреса по подобен начин. Да де, ама гледаш, колкото и да са упорити хората продължават да си купуват бъргери от "МакДоналд", да носят дънки, да слушат 50Цента, да гледат "Авиатора" и за тяхно най-голямо разочарование средностатистичния гражданин на планетата би предпочел телефон "Нокия" пред молебственно килимче в резидав цвят. Все още има, както гледам, и по нашите земи хора които се учудват на минималния интерес на световната общественност към ръчно пирографисаните кутии за бръснарски принадлежности, пластмасовите костенурки с клатеща се главичка и мохерните зарове за украса на автомобил. Виж, обаче, производството на зеленчуци, туризмът и консервената индустрия просперират.
Значи, можело, един вид...ако правиш нещо на световно ( и дори и надсветовно ниво) или пък предложиш за някакъв горе-долу приличен продукт или услуга по-добра цена от конкуренцията. Който е уловил тия нюансировки - гледаш има бъдеще, а който още произвежда чибучета и стомнички с троянска шарка - е, не чак до там, въпреки че, хей...то някои и гоблени продават...в края на краищата, изглежда че и за тия влакове има все още пътници, макар и не чак толкова, че производителите на вилерова естетика да имат бляскаво бъдеще.
Чичо Фичо,
02 Мар 2005 22:01
Мнения: 878
От: Bulgaria
А, салам взимаме от руснаците в Брайтън, немецкая салями например е като ситна Амбарица. По-хубави от Малинчовите. От тях взимаме и сьомга/лосось/salmon, хайвер, буркани сельд/herring, шпроти, бълг. кисели краставички, вафли като бълг. обикновени - казват се Артек, тахан халва и ткемали (кетчуп от грузинска и българска слива). Руските бири са доста яки - Балтика и Жигули по 9 градуса. От Малинчо онлайн - лютеница, кис. зеле, зелеви и лозови листа.
Пейчо Пеев
02 Мар 2005 22:05
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Грациян, студено ли ви е в Северна Америка ? Тука много, аве на слънцето сянката
Грациан
02 Мар 2005 22:24
Мнения: 4,060
От: Canada
Здрасти Пейчо,
ами нормално за сезона време. Температурата в момента е някъде към -5 -10 градуса и вали сняг. Вчера жената рина снега със снегорина, но днес е мой ред. В общи линии, съвсем здравословно и очаквано време.
Между другото, тия дни балдъзата се обажда по телефона от Любляна и доста разтревожено ни задава подбни въпроси: "Ама там студа...как я карате...и изобщо...оказа се че е гледала предишната вечер "The day after tomorrow".

* * *
Слънчо, привет и на теб.
* * *
Относно покупки на "европейски стоки", ние тук из торонтовско имаме щастието да се наслаждаваме на какво ти душа посака. От немския магазин "Брант", да речем, ще си купиш истински кремвирши, пражка шунка и разни салами, ще завиеш после към "Блур" и там в "Стари град" ще си купиш караджорджева шницла ( шницел навит на руло и напълнен с каймак), бюрек и "Кокта". После ще минеш през някой от полските магазини на "Бърнхамторп" и ще си вземеш полски колбас и понички. Кеф ти в китайския квартал в Мисисага китайска храна ( нещо което, аз лично, органически не понасям), кеф ти хърватска, кеф ти пакистанска, индийска, мексиканска, италиянска и дори ако не те мързи да караш половин час до езерото и българска ( при Красимир и Красимира - магазин "Карлово", където има и суджук и луканка и саздърма и какво ли не още). Да не говорим пък, че в "Хайланд фарм" има пък едва ли не храни за всеки вкус и от всяко крайче на света - баклави ли не щеш, норвежки есетри ли не щеш, швейцарски сирена, български сирена и кашкавали и...изобщо...ясна ви е картинката. Рая на гурмана...ами то, от туй съм и станал толкова кила, в края на краищата. Слаб ми е ангела. Видя ли нещо вкусно и не издържам. В края на краищата, пък, един път се живее. А качеството, в случая, за мен е по-важно от количеството. Нъл тъй?

Добави мнение   Мнения:244 « Предишна Страница 10 от 13 8 9 10 11 12 Следваща »