Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
WARNING! Приватизационен екстремизъм!
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:244 « Предишна Страница 11 от 13 9 10 11 12 13 Следваща
Чичо Фичо,
02 Мар 2005 22:33
Мнения: 878
От: Bulgaria
При нас последния сняг падна понеделник вечерта, не беше толкоз страшно, колкото ни плашеха. Имаха готовност, още през нощта остъргаха нашата доста оживена улица (с адски шумотевици, към 4 часа ни разбудиха) с камиони с като булдозерен нож за платното и малки тракторчета за тротоарите. Като дойдохме първата зима, тя беше много снежна, "българските" обувки и дрехи ни се развалиха от солта по улиците, а сега на "американските" нищо им няма. Хвърлихме тогава два мои нови костюма от Авис Рара. Сега е студеничко, ама не много.
Пейчо Пеев
02 Мар 2005 22:34
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
А уж глобално щеха да ни затоплят, пак ни подминаха. Дървата свършиха, камината мълчи, бахъъър
Devil
02 Мар 2005 22:49
Мнения: 3,559
От: Bulgaria
Само не можах да разбера каква е връзката между статията на Димитри и саламите, бирите, киселото мляко, сиренето, които някой си пазарува. Пенсионерите в София така обменят опит - от кой магазин какво и на каква цена и пълнят автобусите на градския транспорт, щото нещо си било с 10 стотинки по евтино на другия край на града.
sluncho6
02 Мар 2005 23:04
Мнения: 10,597
От: United States
>>>>>>><<<<<<
Маестро Грацян, здравей,
Най-добрият начин да устоиш на едно изкушение е като му се подадеш!
Знам от собствен опит.
>>>>
Връзката между саламите и статията на Дмитрий е повече от ясна, обаче не е елементарна като "нема салам - нема статия". То затова е оставено ДИ да ги поише тези статии. Един беше арестуван в Торонто, че хвърлял снежнои топки по бялатя мечка и в съда се беше оправдавал "ами тя първа почна!". Та връзката - като почне бялата мечка да хвърля, нали...
Слънчо
>>>> <<<<<
Пейчо Пеев
02 Мар 2005 23:05
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Според БАН има опастност язовир Искър да стигне критично равнище до 15-20 години. Тогава ще има водоподаване само 4 часа на денонощие в София, а близките населени места ще бъдат на още по жесток режим. Ако това стане столицата ще се премести където и е мястото - Пловдив.
Очаква се от над 1 000 000 милион, София да се свие до 300-400 хил
Чичо Фичо,
02 Мар 2005 23:10
Мнения: 878
От: Bulgaria
Пейчо, мислиш като проф. Н. Генчев. Не забравяй, че кога София се избирала за столица от М. Дринов, Пловдив не бил в България, а и нашите се надявали в бъдеще на Санстефанские граници, дето Средец е в средата. А е по-близо до Европата.
IGBT
02 Мар 2005 23:15
Мнения: 205
От: USA
Гразо,

с риск да се отклоня от темата за ракиите и саламите
( Гледам че Фичо метна и киселото зеле ) Искам
само любезно да напомня че Нокиа е финландска
компания листвана на NYSE . Да не става някаква грешка
тука. Щото ако някои много не долюбва Америката
рядко някои има нещо против Финландия( Ей го Фичо почва за
водката ) . Във Финландия друже капитализма е малко
бамбашка със социализма и разправят че баш собсвеника
на Нокиа има 3 bedroom/1.5 bath и карал 10 годишно
Волво. Тоз капитализм не е като американския дето
е зинал уста да изяде зелия свят и да го изсере
( извинявам се на масата Фичо )
И като споменахме за Финландия , Фичо, провери моля дали
производителноста в САЩ е по голяма от тази във Финландия
въпреки всичките социални тинтири -минтири там. Добре
е да сравниш и какви прозенти от ученизите продължават
да учат за бачелор там и на насам.
Пейчо Пеев
02 Мар 2005 23:17
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Чичо Фичо, майтап. Ще остарявам в ябълката
Devil
02 Мар 2005 23:21
Мнения: 3,559
От: Bulgaria
Като гледам производителността на американските форумци във форума, им се чудя кога работят и допринасят за тази висока американска производителност.
Чичо Фичо,
02 Мар 2005 23:28
Мнения: 878
От: Bulgaria
Aми - aз лично така се разтоварвам от работата, която е донякъде да кажем и "творческа", идват ми идеи, производителността ми, надявам се, става по-висока. Другите излизат да пушат, дълги обедни почивки. Американските фирми обикновено са с доста по-свободна и casual атмосфера от английските в САЩ (личен опит). Ако работата ти върви добре, не ти придирят за интернета, освен ако не разгласяваш фирмени тайни и не пишеш лоши работи за тях в някой блог.
Shako
02 Мар 2005 23:29
Мнения: 1,638
От: Bulgaria
Грацко, Чиче, да ви питам нещо. Ний обикновено кът се съберем си говорим за живота – най-общи работи такива: кво пише по вестниците, кой кво направил, кой с коя и пр. Говорим си и за работа или бизнес по вашему – търговийка, далавера, кой намерил нова работа или уволнен, кой къде заминал и за колко, къде колко плащат и пр. Някой път пък става приказка и за “изкуство” – нова звезда, театрално изпълнение (най-често в кръчмата стават), мачовете и те са голям цирк по някой си път.
Ама, ей богу, никогаж не ни идва на акъла да обсъждаме кой кво ял и отде го е купил. Ни квото издем, подир неколко часа го изтаковаме, де.
Вий там дали си го задържате за по-дълго време, та са ви толкоз важни и интересни тез работи – яденето и изтаковането?
Смятате ли, че тва са важни “културологични” разлика между развитите богати държави и по-бедните? И още:дали от това, че повече задържат храната, по-богатите са по-шкембести?
bill
02 Мар 2005 23:30
Мнения: 535
От: USA
И домати , и сирене , и ракия има "по-български "от България. В България 90% от нещата на пазара са менте, а да не говорим за ресторантите и баровете. А в New YOrk има всичко, т.е . мозе да намериш и наи-егзотичния продукт или подправка на земята.Не ставаите смешни, че в USA всичко било изкуствено.Всичко има, и то в наи-доброто му представяне. Не идеализирам, а това е просто факт.
То е като КОМБАТА да изненадва някого за Т.В. канал на Пентагона. В USA има 904 канала.Друг е въпросът за колко искаш да се абонираш, т.е. на какъв пакет от канали искаш да се наслаздаваш. А съм сигурен, че КОМБАТА, които твърди, че зивее в New York не знае къде се събират /в кои цлубове/наи-известните политици, а също така и слузители на Пентагона.
ЗУЮ," Dismal" има същото значение в конкретния случаи както Димитрии го е превел. "Само не ми казваи , че "Dismal Weather" е "тъзно време".
На Union Square си стои все осtе таблото с цъфръте за дълга на USA /над Virgin Record Shop/
Чичо Фичо,
02 Мар 2005 23:36
Мнения: 878
От: Bulgaria
Игбт, сега нямам време да проверя, но помня, че за 2003 производителността в САЩ е 11% над средната за ЕС (15-те) и 14% над Германия, но знам, че има по-малки европейски страни с по-висока от САЩ, може и Финландия да е сред тях. Ако трябва да се мерим обективно с Финландия или Люксембург, я от нас вземете само Кънектикът или Роуд Айлънд - някои други наши краища по им отива да се мерят с Мексико, the living is easy.
kombat #5
02 Мар 2005 23:39
Мнения: 2,808
От: Bulgaria
Тук благодарение на комплексирани бедняци наистина се е развихрил битовизъм.
Българското сирене е по-хубаво в България.
Който твърди обратното е нещастник. Или никога не е хапвал такова сиренце каквото из ядох при последното си посещение в България - и козе и овче , да не говорим за киселото мляко...
Да са живи и здрави приятели!
Местни фермерски продукти в НЙ има само в Лонг Айлънд. Аз самия живея там та знам качеството им прекрасно... Както и на какво растат.
...А да, и да не забравя още нещо...
Това че Фичката живее до Централ Парк е точно толкова верно колкото че баба му е мома...всъщност последното е по-вероятно.
Или че има работа...
Аре чао, чакайте вести от Пентагона.
Devil
02 Мар 2005 23:42
Мнения: 3,559
От: Bulgaria
Български суджуци, луканки, ракии, вина и български посланик ще се предлагат за консумиране тази събота. Който може да заповяда. За повече информация за най-големия Български Фестивал в Америка - http://www.bgguide.com
Чичо Фичо,
02 Мар 2005 23:42
Мнения: 878
От: Bulgaria
Шако, ама в Америка най-богатите са най-тънки и булимични, най-бедните са най-затлъстели, ама не закръглени, а често хептен кръгли - затлъстяването morbid obesity е социално заболяване.
IGBT
02 Мар 2005 23:43
Мнения: 205
От: USA
аз пук си признавам , че днес
не съм свършил работа за 5 пари, че и жената
и тя наднича във формума и на нея сум намалил
производителноста на половина.
Девале, това е фундаменталния проблем на
американската икономика- няма лоялност. Всички си
вършат частмага в раб време щото ние нямаме друго време.
За зъболекар за преглед на децата, за колата, за DMV
за кредитните карти все в работно време щото ние сме много горди колко
много работим - american valueс
Ако случайно някои има по пробивна професия и му е широко около врата
прескача от работа на работа през 6 месеца. Знаеш ли каква
загуба е някой които е току що влязъл в ритъм и си отиде след
6 месеца след като си му давал 6 цифрена заплата. Тамун да стане
производителен и хоп той скочил на другия клон.
Фичо заеби производителноста на мекциканзите, другата производителност
е вайна. Мексиканците създават само пушилка
Shako
02 Мар 2005 23:53
Мнения: 1,638
От: Bulgaria
Чиче, булимичните не бяла ли онез дето ядат като разпрани и не ходят по голяма нужда, а таковат през устата?
Грациан
02 Мар 2005 23:59
Мнения: 4,060
От: Canada
Шако, ами напълно нормално си е вие като интелектуалци да говорите за интелектуални работи, а ние тука, като гадни консуматори да си говорим и за "мамбо".
* * *
IGBT,
препрочети текста ми и ще забележиш тънката разлика. Там става дума най-вече за ТЪРСЕНЕ и ПРЕДЛАГАНЕ. Фактът, че "Nokia" се произвежда от финландски социалисти е без абсолютно никакво значение. Повярвай ми, ако беше обратното и този телефон се произвеждаше в Ирак, а молебственните килимчета във Финландия, пустият му средностатистичен гражданин пак щеше да избере телефона, па дори и да се казва "Алахия", а не черджето в резида.
Капиш?
* * *
Слънчо, Фичо, тази събота сме на "Тошко Колев". Дай да го видим как се е развил мушмурока му с мушморок. Той пусто нали беше тук чиновник преди години и сигурно си го влече...а нали и написа специална ода за "Канада".
Миналата събота ( оня ден, де) имахме 3ето мартенски банкет. Ако ви интересува как е минало, ами прочетете МАСОПИСА ми в този същия вестник от преди около година (не си спомням точната дата, ама някъде -до една седмица +/-). Сякаш бях участник във видеозапис. Ужас. Имах чувството че съм в endless deja-vu.IGBT
03 Мар 2005 00:29
Мнения: 205
От: USA
Гразиане

в никакъв случай не отричам прогреса който се дължи
изключително на западната цивилизация и в частност на Америка също.
Само обръшам внимание на някои изкривявания за
прехода от демокрация към неоконсрватизъм, зьа което вие в Канада сте safe.
Анадъм му? Неслучайно Майкъл Мур сравнява САЩ с друга близка географски
държава, но тъи различна социално - КАНАДА.
И да не стане да ме наредиш до стената за разстрел заедно
с отявлените форумни комунисти, еи.

--------------------
Ако някои ден ме уволнят ще е защото неистово се
кефя на твоите писания и се хиля сам в кюбикъла понякога
Добави мнение   Мнения:244 « Предишна Страница 11 от 13 9 10 11 12 13 Следваща