Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
WARNING! Приватизационен екстремизъм!
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:244 Предишна Страница 2 от 13 1 2 3 4 Следваща »
bashmaistora
02 Мар 2005 00:04
Мнения: 377
От: Bulgaria
Навремето, е доста от одавна ще да е е било, когато луната е била бая по близко до земята, идва идеата да е посетят , и започва направата на стълба.Бащата на "капитан Немо", е по новаторски рационален, оръдие и в снаряда човек-връштането е подробност.Априлското поколение доживия бленуванят звезден миг.Товариш Юрии Гагарин, е не му стигнал бензина, но все пак е бил до неия!постижение което е трябвало да увековечи с червен натпис СССР върху бялата повръхност. Не достатачното гориво му донася безброи непрятности и неизбежната "случаина"катастрофа.От тук се сещам и за тогавашните априлскии апаратчици, които "милееха майчински"за мужико-пролетарията, и понеже не можеше да оставят комунистическото избилие от благини в чужди ръце, бащински подготвяха своите дечица и внучета, за замесници в неизбежното историческо влизане в "парадайса"на комунизма.Помазаните заченати отрочета, е трябвало да се забелязват (от далеко) по пролетарските си имена , и се започва с :Людмила, Юрй, Тания.Светлана, СерГЕЙ........Ех....Димитрии , Димитриии-касметлия си тииииииииии!!!!!!!
kaily
02 Мар 2005 00:04
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
От алкохолните само пияни вишни ям.
А ти си обрязан откъм хумор.
Това всеобщ малцинствен проблем ли е или личен?
Prismexulnik
02 Мар 2005 00:05
Мнения: 746
От: Netherlands
Ще ме извините г-н Д.Иванов, но аз не разбрах какво точно искате да кажете... Бих си позволил като гражданин на Евро-Съюза (и на България, т.е с двоино поданнство съм) да отбележа, че стандартът в ЕС е около 13 пъти по-висок от от този в България, че влизането на БГ в ЕС ще повиши малко стандарта на обикновенният гражданин. Това е важното за обикновенният "малък" човек: В ЕС тои живее без лишения. Има къща, кола и не гладува. Празни приказки и философии на ниво "Държавническо" мислене за Президентски кандидати, тук в ЕС отдавна никои не слуша, а вече и в БГ никои не слуша! ВАЖНОТО е ПАНИЦАТА ти да е ПЪЛНА (Да имаш приличен Икономически стандарт!).. Дрън-дрън-дрън, бла-бла-бла... Римски Договор, ШЕНГЕН, Неонови Надписи в Ню Йорк и т.н. Аиде да ме простите, но вървете да ги разправяте на Политичските Лидери тези работи, дори и да са верни. Обикновенният човек иска да печели добре ПАРИ...

Редактирано от - Prismexulnik на 02/3/2005 г/ 00:12:51

Devil
02 Мар 2005 00:07
Мнения: 3,559
От: Bulgaria
Съгласен съм, че няма смисъл от референдум за ЕС, но имаше смисъл от референдум за НАТО и за присъединяването ни към САЩ. Уви, за процента на местните компрадори референдум не се допуска. Затова сме в блатото на НАТО и Ирак за сметка на българските данъкоплатци.
Не познавам Европейската конституция. Знам обаче, че е прекалено дълга и не върши работа. Ако вършеше, то българските специалисти можеха да атакуват и Европейският върховен съд да отмени решението на Франция като противоречащо на Европейската конституция.
Пошъл Тошев
02 Мар 2005 00:17
Мнения: 2,701
От: Bulgaria
Оф, божке, ама Димитрото съвсем ме развесели този път. Димитри, какви лекари и прависти, бре?!? На всекиго е ясно кой ще иска Европата да й работи: де що има яко бачкане за по няколко евро на ден, това тежка промишленост, това тоалетни за чистене, това селско стопанство--там ще ходи българската работна ръка. Пък ти си се закахърил: прависти, доктори, и не знам още кой си... И още нещо, като вземаш нещо от устата на Уелс, направи си труда да го предадеш в неговия цялостен вид.
Shako
02 Мар 2005 00:22
Мнения: 1,638
От: Bulgaria
Кайле, язе сум циганин христиенин и с Него и Неговото въскредение в нашта махла майтапи много-много не си правим. Некой кат се напие в кръчмата може, ама то му е простено ако е пиян.
Извини ме, ако не съм ти разбрал че се майтапиш кат викаш за първи Март "Христос Воскресе!". То сега черкви много - може ли човек да знай как се поздравявяте вий там при сциентолозите и разните други астролози.
Пошъл Тошев
02 Мар 2005 00:25
Мнения: 2,701
От: Bulgaria
QUOTATION: In Italy for thirty years under the Borgias they had warfare, terror, murder, bloodshed—they produced Michelangelo, Leonardo da Vinci and the Renaissance. In Switzerland they had brotherly love, five hundred years of democracy and peace, and what did they produce? The cuckoo clock!
ATTRIBUTION: Orson Welles (1915–84), U.S. filmmaker, actor. The Third Man (1949).

contributed by Welles to Graham Greene’s screenplay of the film in which Welles starred. Welles later claimed that the speech was based on a fragment of an old Hungarian play.
Пошъл Тошев
02 Мар 2005 00:32
Мнения: 2,701
От: Bulgaria
Та от гореприведения цитат излиза, че това, демокрацията, е ялово нещо: дай ни ти на нас кланета, авторитаризъм и прочее екзотика, та да се накефим. И като прибавим специфични именца, които Димитрото използва, като това на Гьобелс (да бе, друг е, друг е, знам), започва да става наистина интересно. И да не забравяме, ей, колко са зле американците. Ако забравяме, то такива като Димитрото ще ни го припомнят най-редовно.
Чичо Фичо,
02 Мар 2005 00:35
Мнения: 878
От: Bulgaria
Позволявам си да забележа, Девъл, че България още не се е "присъеднила към САЩ". Хунвейбин, САЩ е световна държава не защото печати долари и защото краде от залъкът наеден на българските вдовици и сираци, а защото е най-голямата икономика в света, има по-висока производителност на час и на работник от ЕС, световен лидер е в науката, висшето образование, технологиите и новите продукти, в корпоративната организация, културата му е привлекателна в цял свят, интегрира бързо и безболезнено имигрантите, мнозинството хора cа независими, порядъчни, оптимистични и предприемчиви. Джимо се интересува и пише най-много за САЩ, понеже сигурно харесва динамиката, пъстротата, авангардността на американската култура, и не се интересува и не пише толкова за СССР, Либия, Куба или КНР. За съжаление не винаги успява да го предаде на читателите си с леви убеждения. Когато българските леви се един ден освободят от антиамериканската си ирационална подкладка и видят Америка горе-долу обективно, не като настръхнал бастион на империализма, а като страна на порядъчни трудови хора, ще решат много от проблемите си - историческата си неадекватност и неспособността си да разбират съвременния свят.
*
Кристо е от Габрово, Шако. Парижани много харесват Ню Йорк, жената на Кристо е парижанка, щерка на генерал, другар на Де Гол. Тя го научила, че в Париж тясно за тяхната душа е, и се преместили в Ню Йорк още 1964.
*
В Америка въпреки лицензите мобилността (хоризонтална) на работната сила е много по-висока от Европа. Това е голямо предимство и е възможно не само поради общия език и държава, но и поради изравнения стандарт на средната класа в различните краища, културната и потребителска хомогенност на страната.
редник
02 Мар 2005 00:37
Мнения: 9,547
От: Bulgaria
Поради что, Димитри, се срамуваш да пишеш на български?...

Хуне, прав си ! КАЙЛИ, моля те, не ни изнасяй уроци...
EGATI
02 Мар 2005 00:39
Мнения: 3,811
От: Switzerland


абе тоя маркоФски, спец. гост на к'вое?
на форума, на редакцията , дошъл у нас?
някой го поканил някъде?
зарад такива като него сме изостанали и задлъжнели..
а няма нужда...

bashmaistora
02 Мар 2005 00:46
Мнения: 377
От: Bulgaria
Чичо Фичо,
Браво!...Доста откровено и естествено си го казал
Shako
02 Мар 2005 00:47
Мнения: 1,638
От: Bulgaria
Чиче, ний циганете от северна България броим за градове Велико Търново и Русе, на морето Варна и Бургас и още София и Пловдив.
Тате, кат бех малък ме учеше да отделям важното от дребното и тъй съм щял да стана умен.
Дъртия му циганин разбирал живота ей! Сега разбрах, чи туй ни бело лесна работа, пък и добри пари плащали ако го можеш.
А Димитри си е пропагандатор, за тез дет не умеят тоя занаят.
редник
02 Мар 2005 00:50
Мнения: 9,547
От: Bulgaria
Чичо Фичо, стига с тия оди..."...интегрира бързо и безболезнено имигрантите..."Как- с пръстови отпечатъци като престъпници - какво унижение! Доколкото знам - само Бразилия прояви достойнство и въведе същото изискване за гражданите на САЩ!
хунвейбин
02 Мар 2005 00:50
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
Чичо Фичо,
Казаното за САЩ е вярно.Лидер са.Такива са им постиженията.
Но за зелените хартийки истината е друга.
Голяма далавера е.Огромна.И с привкус на една националност, която е около 4% в САЩ , а държи около 40 % от парите-зелените хартийки.
Числата може и да не са много точни.
Но смисълът е този.
Чичо Фичо,
02 Мар 2005 01:09
Мнения: 878
От: Bulgaria
Редник, имиграционните закони в САЩ са по всеобщо признание по-либерални от европейските. А и всеки може да стане американец, но не всеки може да стане французин или китаец.
FL
02 Мар 2005 01:11
Мнения: 6,942
От: Canada
Този човек пак ми загуби времето!
Но заглавието му изглеждаше "challenging".Съдаржанието му както винаги, неизбежно и непоправимо, само камуфлаж и тривия.Мисли няма у този автор!Даже и плоски такива.
Но за полза на Форума ..урок по Хаи Финанс:
Никои не те задължава да купуваш облигации от определена държава в определена валута!Наи се купуват облигации на емисйонер с желязен авторитет
Високите задължения на УСА са показател за доверието на държави и частни лица в политическата и економическа сила на Америка и в $!
Долара може да падне още.Но което е важно за инвеститора, няма да изчезне.
Главните конкуренти на УС$ Йената и Еврото имат лоша история и не съвсем ясно бъдаще.Особенно като се емитират 30 годишни облигации!
Автора оплаква американците за високото задлъжняване!
Истина е че пари на заем се дава на способният, продуктивнят, които може да ги върне.....
Всички проспериращи предпрятия имат мултимилярдни задължения, , ,
Eisblock
02 Мар 2005 01:13
Мнения: 9,157
От: Iceland
Днес Димитрии Иванов е минал един важен Рубеж.

Позволил си е пряко да назове нещата. Разбира се в неговият си стил. От тук следва един важен извод: - Щом и предпазливият ДИ, се осмелява да е директен, то това означава че яйцето е опряло до Четирибуквието. Каквото и да разбираме под "Яйцето".

Впечатли ме позитивно първия постник на Маовия Послушник.

Като цяло си мисля, че много малко хора наистина разбират какво означава да се влезе в ЕС. А още по-малко ако си на това дередже до което бе докарана "Тяхната Държава" от Радетелите "преходни" за благото на сите българи. Прочетохте ли за Остеррайхерите? При това Австрия бе една сериозна държава още преди влизането 'и в ЕС. Ако се сравнява колко уж било нарастнало благосъстоянието на публиката там, то това трябва да се направи комплексно, а не изтеглено извън контекста на нещата! Не може да се сравняват Мушмули с Праскови! Не се взима под внимание например факта, че многократното реално поскъпване след влизането в ЕС и още по-голямото такова - след въвеждане на Еврото, обезмислят оптимистичните данни. Т.е. прасковите се превърнаха в мушмули.

Фактът, че никой от Официалните не казва какво реално ще се случи след въжделеното приемане в ЕС, какви договорки са направени и по-важното, какво те означават за бай Иван и леля Станка, говори сам за себе си. Има какво да крият. Тогава всички тези гимнастики и еквилибристики свързани с ЕС означават, че "Дамите" и "Господата' искат да си умият ръцете ала Пилат Понтииски. С пълното осъзнаване, че един ден те всичките би трябвало да са на подсъдимата скамейка .....

..... нещо което дори и г-н Д. Иванов не може вече да премълчава!
Devil
02 Мар 2005 01:24
Мнения: 3,559
От: Bulgaria
Чичо Фичо, относно присъединяването ни към САЩ си позволявам да забележа даването на въздушно пространство за самолетите им срещу съседа ни Югославия, даването на летището в Бургас за самолетите им цистерни, даването на каквото още не са си поискали, новото американско посолство в София с размери на Министерски съвет за Балканите, присъствието на американски военни коли от огромната им база в Косово по българските пътища на отпускари дошли да се облекчат с български евтини проститутки, каквито са и управляващите ни. Тези факти за мене са де факто присъединяване към САЩ, уви присъединяване само в негативите, защото не виждам пари предвидени за България във федералния бюджет. Наскоро Буш поиска 20 милйона за България. Обиждащо ниска цифра.
хунвейбин
02 Мар 2005 01:33
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
FL, поздравления

, , Всички проспериращи предпрятия имат [b]мултимилярдни задължения, , , [/b]

Ти си го написал.За САЩ се отнася.

Това е най доброто.Доказателство.

Показвате нагледно колко ви е акъла.

Самонавите петлета.Поне малко от малко нещо казвайте.Освен кукуригането.
Добави мнение   Мнения:244 Предишна Страница 2 от 13 1 2 3 4 Следваща »