Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
WARNING! Приватизационен екстремизъм!
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:244 Предишна Страница 3 от 13 1 2 3 4 5 Следваща »
СветлоПиво
02 Мар 2005 01:41
Мнения: 8,839
От: Canada
хунвейбин .. . доста по добре от Димитри...
IGBT
02 Мар 2005 01:48
Мнения: 205
От: USA
Фичо,

говориш гпупости! Как па не ти омръзна да пишеш оди
за Америка, бе човек?
Америка е проядена от социални проблеми и затова има 10 пути
повече затворнизи от европейските държави на калпак при цялата
полицеищина.
В Америка малцинствата се интегрират защото хунтата не дава
5 пари за собственото си население затова идват юнаци като мен
и се намърдват на мястото на някои местен с по-малко IQ които отива
в армията да мре, да да мре бе, без бронежилетка.
Икономиката е в полуразпад всякаква индустрия заминаява на някъде,
Мехико, Индия, Китай you name it Тука ще останат само Макдоналдс и
Бъргер Кинг ( Нали се сещаш къде ще работи днешната среда класа)-
отколешна цел на консерваторите е на пут да се сбъдне, няма средна класа
само едно огромно лесно манипулируемо простолюдие, и тогава лесно ще ги убедим ( простолюдието) , че медицинска застраховка е лукс, пенсията
тоже, па понеже не си на улицата значи си добре... и обратно в 19 век...
Америка е в пулна международна изолация - напълно заслужена
и ми се струва необратима понеже външната политика е прозводна на вутрешната
а процесите в US са free falling ( на следващите избори пак републиканзите
ще са няма здрав разум останал тука... )
То такава е мойта Америка , чичо. Опровергай, вдъхни оптимизъм, моля!
IGBT
02 Мар 2005 01:54
Мнения: 205
От: USA
Вупрос за FL:

За какъв железен авторитет глаголиш бе, лек?
На скоро стоеше въпрос на Калифорния да и отнемат
инвестиционния реитинг и да и връчат рейтинг от ония с многото В и много
+ ( за сравнение България според мен е на руба да скочи в инвестиционните рейтинги)
Фрида
02 Мар 2005 02:28
Мнения: 971
От: Bulgaria
Хареса ми този IGBT - a little dismal, a little melancholic, but soooooooo right and reliable Анализът на ДИ отново е с хирургическа точност и без упойка и затова някой хора не можаха да изтърпят...
paragraph39
02 Мар 2005 02:41
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Д.И.: "WARNING! Приватизационен екстремизъм! "
......................................... ...............................
АЗ: ЧРЕЗ ПРИВАТИЗАЦИЯ НА ВСИЧКО- КЪМ ПРИМАТИЗАЦИЯ НА ВСИЧКИ!!!
П.П. "Държавата е лош стопанин!"...
АМИ защо и дадохте тогава на Държавата да СТОПАНИСВА/?!/ получените от Приватизацията пари, бе?!?
Shako
02 Мар 2005 02:50
Мнения: 1,638
От: Bulgaria
Кът рекохте за инвестиции и аз да се похваля: купих си дваеситина декара за има нема 5-6000 лева у наше село. Сиромах човек, требело му пари щот унуките му си зели дърмите по америките.
Ма земя дя знайте - дебела, пролет кът зелне ливадата ти иде да се напасеш! До река, до път асвалтов и гора висока, и теферич. И е в Европата - баш в центара на културата. И най-важното си е у наше село, дет хората ме знаят - кът умра хората ще ме помнят поне още сто години поне. Щот в Америка, нъл ги знам, фърлиш ли петалата турят ти един къмък на една зелена ливада и децата може да се сетят за тебе, ама унуките хич. Тех, унуките, биля ги е срам да рекат чи дедо им бил един залупен имигрантин дошел от изтока и цел живот живял под наем, ако и да е в Ню Йорк, и писал титири-минтири по някви си форуми на някакъв си непознат и странен език.
IGBT
02 Мар 2005 02:56
Мнения: 205
От: USA
Фридо,

reliable, а?
Като старо гадже?
Чичо Фичо,
02 Мар 2005 02:59
Мнения: 878
От: Bulgaria
Девъл, България по-точно даде коридор на НАТО срещу престъпния, агресорски, вкл. антибългарски режим на Милошевич. България сега е член на НАТО, отчасти и заради коридора. Ех, ИГБТ, не е късно да се върнеш в България - чувал съм и други да го правят. Защо се мъчиш?
Devil
02 Мар 2005 04:14
Мнения: 3,559
От: Bulgaria
Прав си, Чичо Фичо, за престъпния и агресорски режим.
Сигурно друга партия и ръководител ще да са управлявали в Югославия, когато същата не беше член на Варшавския договор и беше достойна за откриване на Канадско посолство за разлика от България. Тогава сигурно не е имало никакви конфликти между етносите и републиките на федерацията, давана за пример и подпомагана от САЩ.
Аз поне разбрах какво е престъпен и агресорски режим - когато си избран от народа и хората те подкрепят. Разбрах и какво е демокрация - когато пускаш бомби, рушиш и убиваш престъпния и агресорски режим.

Редактирано от - Devil на 02/3/2005 г/ 04:18:18

Devil
02 Мар 2005 04:28
Мнения: 3,559
От: Bulgaria
Едно време в казармата със светещи прозорци на корпуса изписвахме колко дни остават до уволнението. Тук обаче има две съществени разлики - първо в казармата това броене си го правехме сами, а тук други го правят за нас, и второ в казармата брояхме дните до излизането, а тук до влизането.
KONTRAST
02 Мар 2005 04:48
Мнения: 727
От: Bulgaria
[ред][сизе=2]За Девил и Параграпх39[/сизе=2] (снимка: натиснете тук) (снимка: натиснете тук)

Редактирано от - bot на 02/3/2005 г/ 09:37:36

Чичо Фичо,
02 Мар 2005 05:18
Мнения: 878
От: Bulgaria
Режима в Белград беше насилнически и антибългарски и преди Милошевич. Голяма работа, че не бил във ВД и бозаел и от запад, и от необвързаните. Видя как свърши. Аз съм от два бежански рода - от Струмица и Босилеград, през 90-те са занимавах професионално с правата на българите в Сърбия и Македония. По-разумните комунисти - Цола Драгойчева и разузнавача Йордан Величков, че и Венко Марковски, са писали истината за режима на Тито много преди десети. Да ме говорим за нашия доц. Д. Гоцев, К. Палешутски. Ти явно не си ги чел, макар сигурно да се пишеш български "патриот". Над десет хиляди българи били избити и 150 хил. затворени след 1944 в СФРЮ заради българско национално съзнание. Сърбокомунистите наложиха македонизма. Ако пък смяташ канадското посолство в Белград от едно време за такава чест, колко ли повече цениш сегашните ни добри съюзнически отношения със САЩ? Хитлер също беше редовно избран и се ползваше с подкрепата на почти всички немци. Че Милошевич беше избран, че сърбите тогава не осъдиха Сребреница, Вуковар, че немците тогава не осъдиха Холокоста, не е комплимент за тях. Немците се излекуваха с помощта на военен разгром и окупация, която не е свършила още, сърбите още много има да страдат.
kombat #5
02 Мар 2005 06:16
Мнения: 2,808
От: Bulgaria
Може би трябва да се напомни на някои никове че темата е за предстоящото ни влизане в ЕС и някои предупреждения свързани с тази светла дата...
А не за кривата краставица наречена демокрация на Буш, автор на крилатата мисъл "I think that freedom should be limited".
Спамът е неприятно явление а споменаването на думи като "Милошевич" и "Серебреница" от некои другари би трябвало да активира всеки анти-спам филтър..
***
Верно е че обществото е подготвено светлата дата когато ще прекрачим прага на родния ЕС колкото млад кашик пред военна комисия за ежедневието в казармата...т.е. никак.
Той гледа плахо и оптимистично оставя се да го опипват отвсякъде и да му затварят главите и с всички сили се старае да го изкарат годен за военна служба.
После започват гонките, извращенията на старите кокали и т.н.

Фрида
02 Мар 2005 06:57
Мнения: 971
От: Bulgaria
IGBT Yessss! Absolutely!
Знаех си, че ще ме разбереш.
Vodolei
02 Мар 2005 07:16
Мнения: 842
От: Bulgaria
Веднъж, в долината на Мозел спрях колата, поседях вътре минута-две и излязох от нея за да застана не сред настръхналата десетилетия преди това държава искаща да сложи бариера пред галопиращия комунизъм, не пред символ на избавление от безправието, нищетата и експлоатацията на човек от човека или за равенство, не и заради въздуха в земите на победен и сплашен колос. Беше хълм без дървета, както съседните му с висока трева, цветя и стръмен склон, от средата на който до мен лежаха откоси с голямо разнообразие на зелени оттенъци - от цвета на млада трева до маслинено зелено със сетива от жълто, оранжево и синьо смесени в далечния край с фигурата на жена с широка фуста, плитка до кръста, запретнати ръкави, на раменете забрадка .. раз-два, раз-два, раз....раз....раз. Косеше трева не за да я пуши, косеше с широк мъжки замах, с хъс без стопове, без миг почивка, напред, нагоре, без следващо начало, като портал в диагонален свят.
Може би оазисите са плод на човешката мисъл, може би. Може би тя щеше да се върне утре, за да тръгне пак нагоре, може би тя бе на 70-75 но тя не се готвеше за Отвъдното, не чакаше да дойдем ние, които бяхме вече Аз, тя просто беше с гръб към път, коли и вратовръзки почти за час достигна до върха. Не спря след него.


Беше преди няколко години. Тогава имах надеждата, че екстрамилиардите влагани годишно в Обединена Германия ще създадат еталона на Европа за обединение, също както милиардите 50 години преди това върнаха на германеца надеждата за Пречистване чрез социално благоденствие. Германия е велика, Германия е чест но милиардите не стигат днес. Може би утре!? Може би! Но увереност нямах.
Днес Германия има 12.6% безработица - най-високата от 30-те години на 20 век! Забавянето на темповете не спира! Политическите тежести растат! Обещаното от Шрьодер намаляване на безработните до 2 милиона го няма и днешната им бройка е 5.2 милиона. Според този достоен мъж-канцлер на Германия немските закони за труда са негъвкави. А главният упрек към него от страна на опозицията е, че Германия е проспала глобализацията. Което важи и за страните нечленки на ЕС.
onya tam
02 Мар 2005 09:14
Мнения: 26
От: USA
March 2, 2005
A Republic, Not a Democracy
by Patrick J. Buchanan

As Herr Schroeder was babbling on in Mainz, during his joint press conference with President Bush, about a need for carrots to coax Tehran off its nuclear program, Bush interrupted the chancellor to issue yet another demand – that "the Iranian government listen to the hopes and aspirations of the Iranian people."

"We believe," said Bush, "that the voice of the people ought to be determining policy, because we believe in democracy…"

Who, one wonders, is feeding the president his talking points?

Is he unaware that the Iranian people, even opponents of the regime, believe Iran has a right to nuclear power and should retain the capacity to build nuclear weapons? Tehran's decision to stop enriching uranium, to appease EU negotiators, was not at all popular.

While 70 percent of Iranians may have voted to dump the mullahs, just as Pakistanis were delirious with joy when they exploded their first nuclear device, we should expect Iranians to react the same way. What people have not celebrated when their nation has joined the exclusive nuclear club?

"We believe … that the voice of the people ought to be determining policy," said Bush, "because we believe in democracy."

But does Bush really believe this? How does the president think the Arab peoples would vote on the following questions: (1) Should the United States get out of Iraq? (2) Is it fair to compare Israel's treatment of Palestinians to Nazi treatment of the Jews? (3) Do Arab nations have the same right to an atom bomb as Ariel Sharon? (4) Is Osama bin Laden a terrorist or hero?

If Bush believes he and we are popular in the Islamic world, why has he not scheduled a grand tour of Rabat, Cairo, Beirut, Amman, Riyadh, and Islamabad to rally the masses to America's side, rather than preaching democracy at them from the White House? If one-man, one-vote democracy came suddenly to the Arab world, every pro-American ruler in the region would be at risk of being swept away.

Yet there is a larger issue here than misreading the Arab mind. Whence comes this democracy-worship, this belief by President Bush that "the voice of the people ought to be determining policy"?

Would Bush himself let a poll of Americans decide how long we keep troops in Iraq? Would he submit his immigration policy to popular vote?

"We often hear the claim that our nation is a democracy," writes columnist Dr. Walter Williams. But, "That wasn't the vision of the founders. They saw democracy as another form of tyranny. … The founders intended, and laid out the ground rules for, our nation to be a republic. … The word democracy appears nowhere in the Declaration of Independence or the Constitution."

Indeed, the Constitution guarantees "to every State in this Union a republican form of government."

Asks Williams: "Does our pledge of allegiance to the flag say to 'the democracy for which it stands,' or does it say to 'the republic for which it stands'? Or do we sing 'The Battle Hymn of the Democracy' or 'The Battle Hymn of the Republic'?"

There is a critical difference between a republic and a democracy, Williams notes, citing our second president: "John Adams captured the essence of that difference when he said: 'You have rights antecedent to all earthly governments; rights that cannot be repealed or restrained by human laws; rights derived from the Great Legislator of the Universe.' Nothing in our Constitution suggests that government is a grantor of rights. Instead, government is a protector of rights."

The founders deeply distrusted democracy. Williams cites Adams again: "Remember, democracy never lasts long. It soon wastes, exhausts and murders itself. There was never a democracy yet that did not commit suicide." Chief Justice John Marshall seconded Adams' motion: "Between a balanced republic and a democracy, the difference is like that between order and chaos."

"When the Constitution was framed," wrote historian Charles Beard, "no respectable person called himself or herself a democrat."

Democracy-worship suggests a childlike belief in the wisdom and goodness of "the people." But the people supported the guillotine in the French Revolution and Napoleon. The people were wild with joy as the British, French, and German boys marched off in August 1914 to the Great War that inflicted the mortal wound on Western civilization. The people supported Hitler and the Nuremburg Laws.

Our fathers no more trusted in the people always to do the right thing than they trusted in kings. In the republic they created, the House of Representatives, the people's house, was severely restricted in its powers by a Bill of Rights and checked by a Senate whose members were to be chosen by the states, by a president with veto power, and by a Supreme Court.

"What kind of government do we have?" the lady asked Benjamin Franklin, as he emerged from the Constitutional Convention.

Said Franklin, "A republic – if you can keep it."

Let us restore that republic and, as Jefferson said, "Hear no more of trust in men, but rather bind them down from mischief with the chains of the Constitution."

COPYRIGHT CREATORS SYNDICATE, INC.
чорбаджи Мичо Байзадето
02 Мар 2005 09:15
Мнения: 388
От: Bulgaria
Чичо Фичо,
[Златен]
от Bulgaria
Общо мнения: 496
Девъл, България по-точно даде коридор на НАТО срещу престъпния, агресорски, вкл. антибългарски режим на Милошевич.

Може да се каже и по-ясно, та даже и Дявола да замълчи гузно:

"Водена най-после отново и единствено от националните си интереси, България даде коридор на НАТО срещу престъпния антибългарския Антантовски и Коминтерновски монстър "Югославия". След няколко неуспешни опита за национално освобождение на поробените българи, този път изглежда сме най-близо до целта."

Нека Димитри обясни, кои са главните две наши "доброжелателки", бабували над чудовището "Югославия". Интересно ми е, как ще успее тоя път да намести в тандема и дежурните според него САЩ?
otvrat
02 Мар 2005 09:31
Мнения: 22,522
От: South Africa
Ей, бях се затъжил за the supreme beings от долен Манхатън. И пак бисери : "имиграционната политика на САЩ е по-добра...." Ами, ако не греша, САЩ е имигрантска държава, а не Англия или Белгия, например.
Сащ е създадена от емигранти, които, в болшинството си, са били ( и продължават да бъдат) измета на света. Това, че са били предприемчиви (или им е дадена възможност за това) в никакъв случай не ги прави нещо голямо. Напротив, аз съм обиколил почти целия свят, но никога и никъде не съм виждал по-неграмотна, необразована и тъпа маса, колкото средния американец (във всичките му имиграционни разновидности). И досега големите им мозъци и творци са ЧУЖДЕНЦИ. И винаги ще бъдат. (Наскоро дигнаха вой, че затегнатите визови мерки са лишили университетите от свежа научна мисъл от Азия.) А тези, които не са чужденци - са евреи.
milcho
02 Мар 2005 09:57
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Както обикновенно, "специалистите" гастарбайтери по Европа и света се плъзнаха по таблото има ли го или не и дали е мрачен преводача на Римския договор. Марковски ти сефте ли влизаш тука у форума, та искаш диалогичност, тука всички сме монологични и последно инстационни. Аз пък мисля , че Димитри в подтекст си го е казал простичко, "Внимание идва следващото разочарование", след свободата, реституцията, приватизацията, конкуренцията, следва присъединяването и за пръв път е използвал думата компрадори, но тя обяснява всичките досегашни заклинания. Да, има ли компрадори, присъединяването ще стане следващото ограбване... Продължавайте да си чешете езиците и да се упражнявате в празнодумие...
МАРКОНИ
02 Мар 2005 10:42
Мнения: 110
От: Bulgaria
Това с което съм съгласен е че влизането в ЕС е следващата стъпка на ограбване. Затова никой не казва какво ни чака, или по-точно ако казва казва че ще спечелим страшно много. Преди време имаше т.н. пирамиди които обещаваха същото. Още по-рано имаше една БКП която също обещаваше светло бъдеще. Истината е че най-бедните държави преди влизането си в ЕС си останаха най-бедни и досега и така ще бъде и в бъдеще.
Добави мнение   Мнения:244 Предишна Страница 3 от 13 1 2 3 4 5 Следваща »