Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
WARNING! Приватизационен екстремизъм!
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:244 « Предишна Страница 9 от 13 7 8 9 10 11 Следваща »
Грациан
02 Мар 2005 19:19
Мнения: 4,060
От: Canada
Здрасти, Фичо!
Знам че е за някой от основателите на хранителна верига, но не съм 100% сигурен, че е "МакДоналдс".
Гледам много комунис, днес из форума, много бранител на идеите.
Тц, тц, тц...горките хорица, като гледам с какъв плам бранят "аксиомите", чак ми иде да отроня сълзичка за старанието им.
Напълно си прав, сега проверих на "Гугъл"...за основателя на "МакДоналдс" става реч.

Редактирано от - Грациан на 02/3/2005 г/ 19:26:42

Don
02 Мар 2005 19:25
Мнения: 19,057
От: Bulgaria
Ма ти цяла кофа си назрънчил по-горе, немай грижа!
steppenwolf
02 Мар 2005 19:27
Мнения: 4,887
От: New Zealand
Чичо Фичо,
02 Мар 2005 19:32
Мнения: 878
От: Bulgaria
Ама не житни бре, йезуите, пак плодовите ракии предпочитам. Ама да не мислиш, че и житните ракии си нямат "органическа" душа? Че за тебе още лъщят с Корекомски блясък - не са ти виновни старите келти, дето измислили "уисге беата" (жива вода), отдето е думата "уиски", а ти е виновен реалсоца, дето ги издигна в стоков фетишизъм. Ето и речник на термините да се запознаеш с варенето на жива вода. Младите тука обаче си умират за Столи, но им е много скъпа (в дот-ком бума бяхме канени на откриването на онлайн магазин за моди, купона беше на кораб, дето се лееше само Кремльовская в ледени басейнчета с мезе живи стриди. На рождения ми ден 2000. Моделите на живо са по-малко привлекателни.
хунвейбин
02 Мар 2005 19:33
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
Не смятам за почтен подхода на преиначаване и приспособяване на фактите .

Не са малцинство форумците, за които омразата ( допускам най малкото суфлирана) е по-добра муза от любовта.
Защо? Като се вгледаш внимателно - ще видиш, че те съвсем избирателно отричат , подкрепят, и заклеймяват .
Атакуват ли атакуват старата система-която вече я няма .
А всъщност истинският страх е от реалността, от това , че като нов елит са мним елит, а плебеите - както се вижда , се оказаха по-истински и по-стойностни.
Зациклянето на латерната върху старата песен за комунизма с фалшивият глас на антикомунизма - ето това мултиплицират непрекъснато и до втръсване-тези естрадни певци..

Но види се за някои социализмът-макар да го няма-продължава и в условията на капитализма .
И как няма да го бранят този рубеж.Нали точно това им осигури дебелия свински врат .

И все пак – усещат.Свършва им раят.
И затова така неистово грухтят.
kombat #5
02 Мар 2005 19:37
Мнения: 2,808
От: Bulgaria
И как беше името на корабчето дето собственика на магазин за моди (доколкото се разбра от несвързания постинг) е организирал прием послучай рождения ден на Фичко през 2000 година?!
Iezuit
02 Мар 2005 19:46
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Ех, тамън почнахме да си чешем езиците ракиено, и ти не можа да си избегаш от старио стереотип: "Лъскат за теб с корекомски блясък", "Виновен ти е реалсоца"...


Сиреч - колко ти е ограничен кръгозора, една Финландия или Смирнофф не можеш да си купиш, или едно сингъл малц Гленморанги или Лафроах примерно, затова жулиш ракия. А я ме виж мен - на парти със стриди и водка на лодка ме канят!


Ми щом почнааме с тез сериозни аргументи, те оставям сам. Дерзай. Само за сведение - пак обърка в преценките си за това кое как лъска. Навремето ми беше най-дерт за шоколадовите яйца - признавам, на такива години бях.
kombat #5
02 Мар 2005 19:50
Мнения: 2,808
От: Bulgaria
Немой бе Йезуит, човеко си продължава да живее в корекомените спомени...
Обаче и сега е отвън. Писано му е да бъде се отвън. Съдба.
А как се вика на човек дето празнува рождения си ден на обществен банкет организиран по друг повод?!...
Чичо Фичо,
02 Мар 2005 19:54
Мнения: 878
От: Bulgaria
Олег, милост! Но не съм съгласен, че визираните от тебе римски императори били "българи" в значението, което сега употребяваме думата (и като "хора от Аспаруховата орда", и в смисъл на нашия сегашен етнос, чийто език в момента говорим).
*
Купона, както казах, беше за откриването на един онлайн магазин, съвпадна с рождения ми ден в края на лятото. Модната фирма беше клиент на фирмата, дето бях тогава (и двете не съществуват отдавна). Корабчето беше туристическо, наето за купона, вързано на морска гара. Трябваше да прави и обиколка, но не я дочакахме - много закъсня. Тогава още даваха тук-таме разточителни дот-ком купони, в началото на годината бяха по няколко на вечер. До есента на 2000 това пресъхна.
Луд към Луди
02 Мар 2005 19:56
Мнения: 1,243
От: Bulgaria
ееее... грациане половината да е вярно пак си е чиста лъжа и грацията ти на 1/3-та отива)) )) по-полека де! не се самонадъхвай! да се интегрираш не е проста работа... трябва да владееш и интегралното и диференциалното смятане... бе изобщо трябва да си хабилитиран в материята иначе правиш емулираш септемри 44-та който си е чисто есенен месец, но според някой щеше да е пролетен май!
глей с'я: ако насилиш некой интеграл това може да го деформира а на крив интеграл и пространството му пречи! )) така че всяко нещо с времето си! с насилие стават само революцийте, единствен желю ги правеше нежни...
комунизма у нас беше внедрен, изнасилен... както и на всякъде по света, после се дръпнаха и казаха: не! ся ше е социлаизъм, че нещо буксуваме с капитализма! а капитализма обратно... за да си запази капиталите построи социализъм... ей туй дет хортувах.... идете и вижте една холандия каква уравнивиловка.... капиталиста там е без капа... чист лист! както у нас беше насилен комунизма и само с крилати идеи ( и тук там як бой) народа стана и се насили да прави развито общество, ама по респектиращ е примера с монголия... иди да видиш... гола пустуш... соц са от 1921 ама нито имало средства за производство, нито е имало достатъен човешки потенциал... (монголия е единствената страна счупила обществените принципи на развитие и от феотдална е станала соц, без натрупване на капитали) ако не са русолявите братя да експлоатират полезните изкопаеми и да ги учат как се живее различно от скотовъдщината още да са на нивото на древен египет!
ами иди в китай... там да видиш икономическо чудо - соц-капитализъм!!! кво да ти разправям!? няма да разбереш! условия трябват! условия!!! да мЪ прости Екзюпери, ама пак ще го преразкажа! "...- ами моят залез? - напомни му малкият принц, който зададеше ли въпрос, никога не го забравяше.
- ще го имаш. аз ще го поискам. но според моята наука за управление ще почакам, докато условията станат благоприятни..."
а може и да се случи като на фенерджийската планета: "...условията се промениха, но нареждането не се промени - каза фенерджията. тъкмо в това е нещастието! моята планета се върти все по-бързо, а нареждането не се променя! и аз нямам минута спокойствие, някога можех да си почивам през деня и да поспивам през ноща, а сега един ден минава за 1 минута, и аз паля и гася непрекъснато!"
ако условията нестанат благоприятни, ако изискванията не се съобразят, всяка промяна на статуквото е безсмислена! иначе правим нова монголия!!! офф... немога повече... грациане, не се надъхвай сам, а разбирай нещата! не че аз ги разБИРАм ама как ше ми дойде сега една бира))))

onya tam
02 Мар 2005 19:59
Мнения: 26
От: USA
Слободан Милошевич: Мадлин Олбрайт лансира лъжата за принудителното изселване на албанци от Косово

2 март 2005 | 14:48
Агенция "Фокус"

Хага. Бившият президент на Югославия Слободан Милошевич заяви днес пред Трибунала в Хага, че лъжата за принудително изселване на албанци от Косово през 1999г. е лансирана от бившия американски секретар Мадлин Олбрайт, съобщи за “Фокус” сръбската агенция “Бета”. Бившият президент определи обвинителния акт като “купчина лъжи”.
През последните два дни свидетели на защитата са медицински лица от Македония, които в края на март и началото на април 1999 г. са приемали на граничните пунктове между Косово и Македония албански бежанци. Те твърдят, че през първите дни след бомбардировките на НАТО над Югославия бежанците от Косово не са имали следи от огнестрелно оръжие. Според д-р Добре Алексовски, един от свидетелите, хората са бягали от страх заради бомбардировките.
Чичо Фичо,
02 Мар 2005 20:03
Мнения: 878
От: Bulgaria
Йезуите, жалко, че така си разбрал. Бих искал да имаш и към уискито същото задушевно отношение, каквото имаш към домашната гроздова и може би и към руската водка. А аз напоследък май най-харесвам калвадоса, преди него актуални ми бяха турската йени ракъ от стафидки, римската бъзова. Те струват (по бълг. сегашен стандарт) 1.70 - 2.20 лв. шишето и са по-евтини от обикновен скоч (2.60 лв; да не говорим за сингъл малт - до 5-7-8 лв.) и столичная (3 лв).
kombat #5
02 Мар 2005 20:08
Мнения: 2,808
От: Bulgaria
Тоа па е набарал на как Неделка пейчека и цитира ли цитира цифри от там...
milcho
02 Мар 2005 20:10
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Фичко, отговора, е наистина технически, но и ти четеш избирателно, става дума за "съвременен" български възрожденец, след, като България се "освободи" от тоталитаризма, би следвало да има "възраждане на демокрацията", а може би имаш друго предвид след, като ти и твоето афроамериканско братче F L ни облъчвате ежедневно, да не би да е колонизация. Дерзайте...
Iezuit
02 Мар 2005 20:10
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Е, ако искаш да кажеш, че не ти е била туй идеята, ще ти повярвам, нямаш проблем!
Имам подобно добронамерено отношение и към уйскито, малко по-малко към водката, виж, калвадоса си го тача, за разлика от йени ракъ -та и узото - не понасям анасон.
Реакцията на майка на сингъл малц, който и занесох - "ама то... що мирише на лекарство?" Това за добър хайленд сингъл малц, 10 годишен.
Така че си ги тача и тях, ама в домашната ракия има нещо, което не се мери с материални мерки - пари: "по бълг. сегашен стандарт) 1.70 - 2.20 лв. шишето" или вкус. Малко носталгия, малко чувство за България... малко усещане за балкан, гора и българска земя.
Чичо Фичо,
02 Мар 2005 20:20
Мнения: 878
От: Bulgaria
Прав си, ама и турската ми мирише на слънце и море, въпреки анасона. Няма да ти казвам наздраве, че сме в средата на работния ден, ама довечера ще ни е празника за Трети март.
Cruella de Vil
02 Мар 2005 20:36
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Степен,
За тебе цитат от рода на посочения по-долу солиден аргумент ли е?
"госпожо де вил, от горенаписаното е явно че хабер си немате от това, за което говорите. "наемат" се изкопчии или овчари. "поне формално..." на кой свят живеете, госпожо?

боже господи, какви идиоти мъчат белия лист"

"аз имам претенциите да знам за какво става дума. живея повече от 10 години в австралия. отговорно заявявам, че написаното от тебе е формена глупост, която само кретен може да напише. да те оборвам не се наемам, защото нямаме почва за решаване на спор; нямаме и спор, има глупости издрънкани безотговорно от празноглаво същество на всеослушание. на тия щуротии може да се хванат вчерашни емигранти (бивши дипломати(?) философи дето метат кнцеларии) кандидат-граждани на западна страна с бегейски паспортчета, които дискретно показват от синята подвързия;
и защо да спра да пиша? щото ти искаш така? че на мене даже кралицата дето съм и поданик не си позволява да ми дава такива инструкции. круела де вил колко секси ник само"
"и как точно сме "квит"? аз твърдя, че написаното от тебе е формена глупост и съм готов да докажа защо е така, макар че това само за малоумен би било необходимо. значи ти лъжеш или по-вероятно не знаеш какво плямпаш, а аз казвам истината и знам какво говоря. как това ни прави "квит"? ако имаш предвид взаимните квалификации, те са толкова верни колкото и това, което казваме по-горе."
И какво доказва той?
Ти намираш ли въобще за необходим да спориш с човек с такова поведение? И къде точно видя аргументирана защита на една или друга теза?
Щото аз освен обиди нищо друго не видях. Жалко, че подобно поведение те кефи толкова много.

IGBT
02 Мар 2005 20:38
Мнения: 205
От: USA
Фичо,

изгубих си картата щото балъците ми дадоха пащапорт, бе.
Нали знаеш 5 години стаж да мааш знамето със stars and stripes
и си готов "интегриран". Сега вече мога да им пикая в сурата
на хамбургерианците по разни чуждоземни форуми.
Та след 7 години и аз знам нещо. Например:
Домати в америка няма, има пластмасови с повече сирене
на шопската салата може и да минат за домати ( само за пред софиянци)
Иначе за сиренето си прав , по добро е от в България.
за ракията спора е безпредметен един път засукал ракийка в БГ
няма отърване ама за отличниците като теб засукването идва на по-късен
етап от развитието и затова ракията е резесивен фактор а уискито доминантен.
Я виж как хубаво си бубрим! Току виж станем аверчета.
Аз скоро ще наминавам по NY , разправят че трябвало да го помиришеш
за да го разбереш от филмите не фашта дикиш. Миризмата била важна
Вие с Нела как свикнахте с миризмата?
Чичо Фичо,
02 Мар 2005 20:45
Мнения: 878
От: Bulgaria
Игбт, мейла ми работи. Знаех си, че харесваш Америка, пък ето че си й полагал и клетва (аз не съм). Поради что се срамиш тогава да напишеш, че я харесваш? На мене града ми мирише само на голям град, харесва ми миризмата от началото. И на море понякога, в нашата маала в началото на лятото лъха мощно и на шума и цветя, особено нощем и сутрин. И на сено, като косят парка. Пресичам го всяка заран на път за работа.
Ку-Ку
02 Мар 2005 20:47
Мнения: 4,128
От: Bulgaria
Не знам защо всички турски ракии са с анасон. Аз също не мога да го трая, а и като цяло турските ракии са доста некачествени. Често нося на моите турски приятели по някоя бутилка хубава българска ракия, те много я харесват, но твърдят, че т'ва не било ракия, а един господ знае к'во. Италианската 'грапа' пък има вкус на много скапана гроздова, мирише лошо и остава гаден вкус в устата.

Редактирано от - Ку-Ку на 02/3/2005 г/ 20:53:15

Добави мнение   Мнения:244 « Предишна Страница 9 от 13 7 8 9 10 11 Следваща »