Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Лондон ще гони 6000 българи и румънци ?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:35 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
bashmaistora
01 Мар 2005 22:25
Мнения: 377
От: Bulgaria
Абсолутно правилно решение, но закъсняло.95% от църволяците гурбет чии, пристигат в западните демокрации с робското си потисническо-варварско съзнание.Ослушвай ки се , бързо-интуитивно "разбират", огромните права и личната свобода на отделнят индивид в западното обществото .Само че те го трансвормират с варварското си съзнание, свикнали да бадат натирвани само и единствено с тоягата.
Ииии истъпленята им не закъсняват:Завличания на банкови кредити с фалшиви паспорти, источване на кредитни карти, направа на "работодателски"агенции за намиране на работа на санародници вземаики им повечето от препечеленото за деня , застраховки и направа на фалшиви документи за нелегално пребиваване и работа, пласиране на фалшиви пари, проституция, фалшиви бракове с местни социялни утрепки, доста разпространено е и продажбата на дрога, крадене и вкарване на крадени коли с пренабити номера и регистрации, списъка е отчайващо огромен.
Маламир
01 Мар 2005 23:08
Мнения: 25
От: Bulgaria
АбсолУтно си прав bashmaistora, особено в Лондон където е пълно с прегърнали западната демокрация араби, идийци, негри, китайци и т.н.
Мурко
01 Мар 2005 23:16
Мнения: 225
От: Bulgaria
Така трябва.
Зевзек.
01 Мар 2005 23:46
Мнения: 17
От: Bulgaria
Ще ги изгонят през вратата, а те ще се върнат през прозореца. Нашенецът лесно не се отказва от келипира. Ингилизите са цивилизовани, спзват закона, съдебния ред. На глава с нашите те не могат да излезат. Бълхи от гащи бягат ли.....
СветлоПиво
02 Мар 2005 01:06
Мнения: 8,839
От: Canada
Това с българите си е чисто замазване на положението. Далеч по трагично е с турци, афганистанци, иракчани, индийци, най-вече пакистанци. Те са нагли и много бързо размножаващи се. Да се оправят в Лондон. Жалко за Англия. Българите поне след време се научават. С другите е неспасяемо. ....
Old Emigrant
02 Мар 2005 01:29
Мнения: 1,646
От: Bulgaria
башмаисторе, гледам че си голям поборник за цялостност и непокатнатост на западната демокрациъа, но как изведнаж реши, че балгарите са башмаисторите? Точно по тази балгарска башмаисторска философиъа, не е важно какво ще рупат другите балгари, важно е он да е башмаистор.

Редактирано от - Old Emigrant на 02/3/2005 г/ 01:31:49

Т_Живков
02 Мар 2005 01:30
Мнения: 5,459
От: Bulgaria
Верно, че българите сме по-свестни от ония смуглите! Ама това е не само географски обусловено а се дължи и на доброто светло пиво, което българите консумираме по всякакъв повод и време...
Т_Живков
02 Мар 2005 01:31
Мнения: 5,459
От: Bulgaria
*****

Редактирано от - bot на 02/3/2005 г/ 09:42:54

Old Emigrant
02 Мар 2005 01:34
Мнения: 1,646
От: Bulgaria
*****

Редактирано от - bot на 02/3/2005 г/ 09:43:06

Old Emigrant
02 Мар 2005 01:46
Мнения: 1,646
От: Bulgaria
Препоствам една статиъа нямаща много общо. Интересно ми е мнението на Баъ Тодар по неъа, за башмаистора самнениъа нямам.
*
ИСТОРИЯТА ПО СЛУХОВЕ И ПО СЪЩЕСТВО
ТРЕТИ МАРТ И РАВНОВЕСИЕТО
Проф. Андрей Пантев
Не може ли да имаме друг национален празник, а не Трети март? Това колебливо предположение присъства в повечето интервюта, дискусии и сказки около тази дата. Въпросът е угнетяващ, защото крие неувереност. Но той сигнализира и за невежество. Никой, дори и американците, не са се "освободили сами", а в началото на миналия век само Норвегия се е появила на европейската карта без война. Излиза, че всичко около този празник е пак същото. Възстановяване или изобретяване на всякакви мистерии и загадки, валсови разходки в лабиринтите на Руско-турската война през 1877-1878 г. Колко смешно! Изследователи, които преди посочваха цифри на руските жертви от войната, по-големи от състава на цялата руска армия, сега избягват да я наричат освободителна. Изглежда някой милостив метеорит е изпепелил турската власт в България, после я е обявил за държава. Излишно било това натрапено Освобождение. Трябвало да потърпим още малко, не му било времето, по-добре щяло да е, ако било станало по-късно и прочие.
По-късно....Кажете това на арменците, които "дочакаха" 1915 г. Да, поляците възстановиха държавата си след Първата световна война. Но забравяме, че в тази война победители са нашите съседи-съперници като Румъния Гърция и Сърбия! Едва ли великите сили щяха да възприемат като изпълнение на съюзнически дълг към тях създаването на голяма България. Та "ако" има разни. Едно от тях е, че българският въпрос надали случайно придоби толкова голяма стойност всред европейското обществено мнение, както в навечерието на войната. Тогава за българите пишеха и говореха Достоевски и Тургенев, Юго и Гладстон. В парламентите на Англия и Франция, в църквите на Русия и Сърбия, на чайове, балове и вечеринки, по страниците на немската и американската преса българската тема бе част от светските обноски. Кога щяхме да се освободим сами и "по-обхватно"? Кой от балканските народи бе обединен отведнъж ? Защо гледахме с такава мъчителна безпомощност, когато на педя от нас изтичаше кръвта на илинденци през 1903 г.? Европа тогава пак "скокна". Същите митинги и прокламации, същите статии и прения, същите анкетни комисии и искания за реформи. Но нищо не се получи от този трепет и възбуждение. В най-добрия случай тя щеше да ни устрои едно хубаво погребение.
А.Тойнби определя войната като "възмездие за неуспеха на дипломацията". А дипломатически неуспехи несъмнено предстояха… Какво ни чакаше по нататък? А какво можеше да бъде после цасус белли? В "меланхоличен коментар" (израз на Хенри Кисинджър) малко преди спогодбата от Мюнхен през 1938 г. Невил Чембърлейн намеква, че англичаните не искат да воюват за далечна страна, за която не знаят нищо. Става дума за Чехословакия - по демократичност, стабилност и традиции сравнявана тогава с Швейцария. Десет години по-късно, по повод следвоенното устройство на Европа, Уинстън Чърчил пита балканския експерт Фицрой Маклийн: "Смятате ли да живеете в Югославия след войната?" И в двата случая практичният цинизъм е доволно оправдание за последиците от една справедлива война. Руското цасус белли тогава е малко по-различно. В него имаше не само интереси, проекти и начертания. В крайна сметка, войната от 1877-1878 г. бе последното отрицание на Реал Политик! А с оглед на руските имперски интереси тя бе и безполезна. Няколко години след като руската армия напусна страната, за добро или обратното България излезе от зоната на руското влияние. В равносметка силите, които поощряваха това отчуждение, после влязоха в съюз с Русия и то в световни конфликти. Онази България, която се определяше като изкуствен продукт на руския натиск към изток стана повече бариера, отколкото мост. Чак до блоковото разпределение, при което същата участ би последвала и Холандия.
Стойностите на Трети март и нашето съпричастие към него имат други измерения. То се простира до моралния и интелектуалния климат на една война, несравнима с никоя друга. Тя се разигра в дебрите на полулегендарните Балкани, за които обикновено се подсещаха само ако някой изследовател или пътешественик е нападнат от пътни разбойници, ако консул е пребит от фанатизирана тълпа, ако се разчуе за поредното масово клане, ако безредици пречат на търговска дейност или на телеграфна мрежа на европейците. Това, че някой се е добрал до Балканите, често напомняше приключения по долината на Ориноко! А през 1877 г. там започна война между две допотопни империи, която въодушеви всички! Спомените от началото на ХИХ в., от Наполеоновите походи през Белгия до Александрия, близките впечатления от Австро-пруско-датската и Френско-пруската война донесоха образа на войната като отблъскваща драма, като държавна бруталност, носеща несправедливости. После идваха мирните договори и..."горко на победените"!
Започна друга война. Не само тя, нейната предистория бе различна. Защото в този случай Русия осъществяваше европейската идея на модерния национализъм. Това бе изобретение на Европа, която нехаеше за нас с вековно упорство. В нашия случай Русия бе Европа. Онази Европа на духа, която стоеше много по-близо до нас, отколкото политическа Европа. Това бе рядък, да не кажем безпрецедентен случай. Моралът навлезе краткотрайно, но плътно в европейската политика. Тъкмо този мотив "върза ръцете" на онези, които не искаха българското освобождение. Чудно ли е тогава, че новините за нашето избавление пресякоха Ламанша и дори Атлантика? Най-после светът видя една война, която даваше свобода и независимост, не провъзгласяваше империи и не стабилизираше угасващи династии. Човечната Европа изразяваше спазмите на разкаяние за несправедливостите на дипломатическа Европа. Тя знаеше за Батак. Но още не знаеше за нашата държавническа традиция, топографията на нашето етническо разпространение, нашите съзаклятие и бунтове, книжовните ни заслуги и исторически приоритети. После и интелектуалците, а не дипломатите, държавниците и политиците ни забелязаха не като компонент върху живописната етническа панорама на Балканите, а като двигателен фактор в появата на еврохристиянската цивилизация.. Преднамерен или случаен този "заговор на мълчанието" към нас следваше да бъде преодолян. Дори и с война като тази.
Трябва ли тогава да питаме "наш" ли е Трети март, който бе моралната равносметка на същата тази война? "Продължете освобождението на България" - така се бе обърнал към македонските българи в края на живота си Гладстон. Така и започнахме през 1885 г. Тази първа стъпка се приемаше тогава само като начало… Трябва ли да напомним, че пловдивската революция от 1885 г. премина така поразително успешно и защото в Източна Румелия нямаше нито един турски войник? Чия заслуга е това удобство, ако не на онзи, който ни доведе до Трети март? Затова следва да преодолеем комплексарските си опасения, че признателност означава раболепие. Такава еднозначност е по-подтискаща, отколкото дилемата дали някой ни е дарил независимост, дали някой, вместо да ни освободи, ни е заробил. Някога ни даваха за пример на съветизирана страна. Днес се ласкаем, че сме най-усърдните американофили в Балканския регион. Защо преди този празник заедно с тостовете, речите и салютите да не помислим за по-деликатно равновесие между тези състояния?
Т_Живков
02 Мар 2005 05:15
Мнения: 5,459
От: Bulgaria
Стари емигранте, проф. Андрей Пантев е един достоен за уважение българин, каквито, уви, вече са рядкост сред публичните личности, които случайността изтласка към върховете. Колкото до моето мнение по темата, ще си позволя да препоствам края на цитата ти " Някога ни даваха за пример на съветизирана страна. Днес се ласкаем, че сме най-усърдните американофили в Балканския регион. Защо преди този празник заедно с тостовете, речите и салютите да не помислим за по-деликатно равновесие между тези състояния?"...
VOCI
02 Мар 2005 07:59
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Рядко хубава статия на Пантев.Не го приемам по принцип, но тук е перфектен Всичко си е много точно. Майната им на империите - вижте хората. А руснаците са готини пичове . Живял съм с тях 6 години. Обичам ги. Всички, които смятат, че на ВОЦИ " все Русията му виновна " имат поздрав от ГОЛЕМИЯ ВОЦИ. Да им е сладко!
vasil levski
02 Мар 2005 08:56
Мнения: 1,216
От: Bulgaria
абе добре че са тези "смрадливи" , както ги наричате емигранти , защото в момента от тях се издържа държавата .та затова помислете 2 пъти преди да се изкажете
e-BAH
02 Мар 2005 09:32
Мнения: 592
От: Bulgaria
няма да гонят никой, защото все някой трябва да върши черната работа, всичко е парлама
Defender of the Faith
02 Мар 2005 09:43
Мнения: 1,976
От: Russian Federation
Само 6000?! Малко е, трябва да се изгонят всичките.
lelka
02 Мар 2005 09:46
Мнения: 1,421
От: Bulgaria
Ще изгонят ли и нашите "бизнесмени" с недоказаните милиони, които си живеят от години там? Най-вероятно, не защото "подпомагат" икономиката им. Пак потърпевши ще бъдат обикновените хора, които искат да работят честно и нямат средства да плащат на местните посреднически фирми.
crow
02 Мар 2005 10:06
Мнения: 773
От: Bulgaria


bashmaistora,
ти явно не си много наред в главата...може да има хора, които отговарят на описанието дадено от теб, но много са честните и кадърни хора, които си изкарват парите по чужбината.

Мошенник
02 Мар 2005 10:10
Мнения: 4,376
От: Bulgaria
Как не ви е срам "изкривени психики", като башмайстора, маламирчо, мурчето, и други "буклучета", защо слагате всички БЪЛГАРИ под общ знаменател, какво са виновни тези БЪЛГАРИ, че 99, 9% от управляващите мутри ги лишиха от чес, достоинство и най-вече от насъщния, защото престъпниците не са в затворите, а ни представят по целия свят!!!!!! Много трудна работа било да се реформира съдебната система, че как ще е лесна, та те трябва да са първите клиенти на затворите!
На Блгария и трябва ГЕНЕРАЛ ПИНОЧЕТ!!!!!!
Пикачу
02 Мар 2005 10:16
Мнения: 8,152
От: South Africa
Абе, четохте ли, че гарчолята и рязаните карабини пропищяли, че нашите реки им заливали селищата! Ами що се толкоз много натискаха преди 90 години да си ни ги заграбят? Сега ако си бяха останали наши, то нашите реки щяха да заливат наши села!
nanyac
02 Мар 2005 10:37
Мнения: 6,614
От: Bulgaria
Да не забравяме, че българите в чужбина не са само мародери и мошенници. Много хора работят почтенно дори и с неправилно придобити визи. Виновни са британците, ако процедурата им позволяваше тези хора щяха да си получат визите законосъобразно. За съжаление никой там няма даже и да се опита да ги отсее от отрепките. Мисля си, че това е направено нарочно за да могат да гонят всеки когато си поискат.
Никога няма да ни признаят за равни, но отношението би могло да се промени. РЕЦИПРОЧНОСТ му е майката. Т.нар. Англичани дето се утрепват да купуват имоти у нас изобщо не са келепир. Дошли са в страната на ефтината пиячка, където никой не ги закача. Кой ги пуска и как? Дали няма да намерим нещо незаконно?
РЕЦИПРОЧНОСТ!
katana
02 Мар 2005 10:38
Мнения: 923
От: Bulgaria
Значи , доколкото разбирам ще дойдат около 6000 нови донора на здравната каса поне на първо време. След това може и повече.
Добави мнение   Мнения:35 Страница 1 от 2 1 2 Следваща