Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Иван Голев: Най ме безпокои циганизацията на народа
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:71 Предишна Страница 2 от 4 1 2 3 4 Следваща
kaily
03 Мар 2005 13:31
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Добра визия има Голев.
Точна.
Защо хората, които виждат ясно нещата, не действат, а действащите-не виждат?
pipe7
03 Мар 2005 13:52
Мнения: 1,055
От: Bulgaria
Браво!! Много добре казано!
Cruella de Vil
03 Мар 2005 13:57
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Милчо,
Да, признавам, не чета "Съвременник". Човек не може да чете всичко, иначе няма да му остане време за друга работа. Е, и? Това не значи, че не чета вестници, списания и книги. Любопитно ми е за узная има ли някъде такъв супер ерудит, който да следи цялата българска и чужда преса.
Нямам време да се самоанализирам непрекъснато, да се самоизтезавам с въпроси защо битието е такова и такова, а не инакво, защо не ми е уютно в собствената ми кожа, защо действителността не отговаря на моите очаквания и други такива. Възприемам реалностите като даденост и действам според изискванията на живота. Ако животът се променя и аз ще се променя с него, а няма да мрънкам защо са тези промени, ма то било към по-лошо и т.н. Разчитам само на своите способности и труд и досега не съм получила нищо даром.
Други забележки да имаш?
Lee
03 Мар 2005 13:57
Мнения: 104
От: Bulgaria
Извинявам се за невежеството: "Съвременник" на самоиздръжка ли е, или се подпомага от някого?
Doctora
03 Мар 2005 14:02
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
Виж: тук

Редактирано от - Doctora на 03/3/2005 г/ 14:02:59

bot-il
03 Мар 2005 14:58
Мнения: 169
От: Bulgaria
Не смятам и не приемам, че сме стадо, а веднага след това, че сме умни, съобразителни и там още Голев го е казал по-добре. Наследници сме на конен народ, а те не търпят някой да е отгоре и по-напреж. Я как сме се ширнали по света, това изисква много повече от овчедушие...
smiren
03 Мар 2005 15:00
Мнения: 539
От: Bulgaria
Драги Параграфе.
Известно Ви е Кой, Кога и Защо. А също и Как да излезем от като че ли матовата ситуация. Макар че Точно Как е единственият смислен въпрос заслужаващ дискусия. Е, не дискусия, рецепта. Е, и най вече действие!

zatupial
03 Мар 2005 15:15
Мнения: 26
От: United Kingdom
Маркс бил тъп, казва "писателя".Да ти п _ _ _я отгоре на писателската ти мутра щом не знаеш , че Маркс не е създал марксистите, а е филисоф със значимост не по малка от тези на Шопенхауер, Ницше, Сартр....
Чичо Фичо,
03 Мар 2005 15:31
Мнения: 878
От: Bulgaria
Интересно как никой от редовно четящите "Съвременник" (помням някогашното дебело списание с това име, що съм чел последно мисля в казармата в караулното) културни интелектуалци не усеща, че заглавието, (израза "циганизацията на народа" ) не е "културно", "интелектуално", нито "съвременно". Представете си заглавие във френски вестник "безпокои ме българизацията на народа" (човека обяснява: в Нантер почват да си хвърлят боклука през прозореца, наместо в сметопровода).
bashmaistora
03 Мар 2005 15:57
Мнения: 377
От: Bulgaria
Май не сме свободни най-вече от себе си.Браво Вака, откровено си го написал, абсолютно си прав!
Само , че както всички останали не даваш алтернатива.Според мен има много да се вземе от братски народи като Украина и Путинова Русия, спрямо хишническото разграбване на Отечеството ни от шепа червено-сини престъпни Аристократи.Да вярно е една шепа са и са бетонирани-могащи, но не толкокова, днес те нямат подкрепата на Русия, Европа още повече на бастиьона на империялизма Америка.В Американскят сенат , след преизбирането си за президент Буш го каза съвсем ясно:Вие започнете ние ще ви подкрепим демокрацията на която и точка на света да сте(Кондолиза Райс е ТОП експерт по източна европа и Русия).Каквато и капиталистическа класа е трябвало да се създаде за прехода от соцялизъм в капитализъм , Българскят варварски (модел) вадализъм към брутално разграбване (от шепата "аристократи" към собственят си сиромашки народ е не-изчерпаем.
Днеска е рано, утре е късно.Това е формулата днес , за да съборим червените престъпни Аристократи, бетонирали се в нашато Отечество, обрекли сънародниците на тотален геноцит.
Бай Иван
03 Мар 2005 16:40
Мнения: 3,806
От: Virgin Islands (Unit
Единственото спасение от ЦИГАНИЗАЦИЯТА на България е нейната ДЕЦИГАНИЗАЦИЯ. Останалото е приказки на политически проститутки и художествени измислици.
Навсякъде в Западна Европа във различно време е повеждана дециганизация с цел свеждане на циганизацията до контролирания минимум. Циганизацията на една държава е като грип – мине ли 5% обявява се епидемия и карантина. Ако не се вземат мерки – изпуска се държавата. Така бе изпусната Франция, наред са Англия, България, Румъния
и отчасти Испания.
От циганизацията на една държава бързо се преминава към световна циганизация. През 2050 г. светът ще бъде 9 милиарда, от тях 8
милиарда циганизирани, останалия един милиард трябва да ги издържа.
Коя дупка трябва да се запуши по бързо – озоновата или на циганизацията.
Първата е измислена, втората е реална и застрашава съществуването на цивилизованото човечеството.
А по статията – в по голямата и част авторът е прав, но не открива Америка.
hamer
03 Мар 2005 16:50
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
Ако продължи това разтваряне на ножицата между богати и бедни, държавата ни все повече ще се превърне в санитарен придатък към Европа. Петдесетина хиляди богаташи, 2-3 милиона слуги и останалото - лумпени, паплач. Може да са били тъпи Маркс и Ленин, но едно са прозрели: че на богаташа са му по-мили на сърцето другите богаташи, макар и чужденци, отколкото бедните му сънародници. Е, какъв народ ще бъдем тогава?! А господата и дамите, които ни управляват, не ги е грижа за това. Тях ги е грижа само да си уредят личния гечинмек, както би казал Захари Стоянов, и да са по БиТиВи и Канала. [/b]


Редактирано от - bot на 03/3/2005 г/ 16:55:12

Чичо Фичо,
03 Мар 2005 17:36
Мнения: 878
От: Bulgaria
Бай Иван правилно е подловил темата в заглавието - логиката на заглавието води в най-добрия случай до спиране на имиграцията от Третия свят, в най-лошия - до окончателното решение. Първото ще доведе Европа до икономически колапс и край на социалната държава. Последното вече беше изпробвано през 20 в. За щастие съвременната наука доказва безспорно способността на всяка човешка популация да усвои всяко налично културно поведение чрез акултурация. Историята също показва, че културата се учи и че границите между културите не са непреодолими - разпространението на християнството или исляма и на съвременната техническа цивилизация сред всевъзможни народи са илюстрация. Най-сетне, ако Европа трябва да се затваря в "цивилизационните" си (по Хънтингтън) граници, трябваше да остави Гърция вън, за нас, камо ли Турция, нямаше и дума да става.
*
А колко по-лесно беше авторът да напише "лумпенизацията, оглупяването, инфантилизирането на народа" или друго нещо без етнически конотации.
bill
03 Мар 2005 18:13
Мнения: 535
От: USA
Не го разбирам този автор с душевноста на "патка мила".Не разбирам и "Трети март " като празник. Мозе би , защото комунистите преди ме задълзаваха да го празнувам и зачитам, но не ме научиха защо трябва да ме прави горд като бъллгарин." Там където съм щастлив, там е моята родина".Това бих му казал на автора. Имам пари, но имам и илюзии и не съм заобиколен от конекрадци.
bashmaistora
03 Мар 2005 18:20
Мнения: 377
От: Bulgaria
Бай Иванчо.....
Постинга ти ми звичи леко пролетарски, вярно е, средата оказва вляние фърху сформирането на личноста, и май ми се струва , че рекламираш:Зоологическото правило на Вожда и Учителят на Българскят "народ" , КОИТО НЕ РАБОТИ НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕ???
Fantata
03 Мар 2005 18:33
Мнения: 4,153
От: Bulgaria
Ама, нали няма цигани в БГ? Само поми са! Няма какво да се засягат
Чичо Фичо,
03 Мар 2005 18:35
Мнения: 878
От: Bulgaria
Подкрепям Бил за "патката мила". На български звучи грозно - на английски знам, че щерка ми си викат в училище ласкаво "silly goose", и на нас така ни казва понякога. В Англия "silly cow" обачч е обидно. Всеки език си има look and feel.
Iezuit
03 Мар 2005 18:50
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Авторът е написал нещо много истинско и хубаво според мен... Не че не могат да му се намерят кусури, както някои и правят...
Валерий
03 Мар 2005 19:06
Мнения: 202
От: Bulgaria
"...Така това, което пишем, ще стигне и до най-бедния читател и ще се запази във времето. И цялата дандания ще струва не повече от цената на два-три луксозни джипа или няколко полета на правителствения самолет."

Съгласен съм. Нещо повече -докато по сергии и книжарници се предлагат на килограм книжлета на СВЕТОВНО НЕИЗВЕСТНИ както с творчеството си, така с жанровите си послания СПИСУВАТЕЛИ и СПИСУВАТЕЛКИ, докато ЧИТАЛИЩАТА[/red ] чезнат в приватизационни напъни да станат бинго зали, магазини или банки ще е все така тъжно. От доста време чета вестника, не всякога мога да изпиша вълнуващото ме във форума и без нишо лично към когото и да било ПИТАМ форумците:

Коя е последната книга, прочетена от всеки един от вас? Не ми отговаряйте - едва ли ще се върна назад за да чета отговорите. Просто задавам риторично въпроса си с тъга към словото, с тъга към училището, дето децата дори в елитните училища все повече са УДИВИТЕЛНО безграмотни и незнаещи родният си език... Тъга и мъка...
bashmaistora
03 Мар 2005 19:16
Мнения: 377
От: Bulgaria
Валерий.....(фонетичното звучене май бие на руски, а?)
Че ще се върнеш то е повече от ясно, иначе нямаше да задаваш вапроса на който ти отговарям:Неколко кноги съм прочел през целия си сиромашки животец и ми стигат:
Овчарчето Калитко, Синът на полка, Миша Мурозов.Тимуровската команда, и Как се каляваше желязото от Островски.
Добави мнение   Мнения:71 Предишна Страница 2 от 4 1 2 3 4 Следваща