Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Съвсем реално е да има една дясна коалиция за изборите
Добави мнение   Мнения:9 1
Hren
07 Мар 2005 01:43
Мнения: 136
От: Russia
Don
07 Мар 2005 02:38
Мнения: 19,057
От: Bulgaria

Не е невероятно Иван Костов да мине бариерата. Тогава ще искам да ги видя всичките тези мушмороци, пишман политици,
Минавам от тук
07 Мар 2005 04:35
Мнения: 5,214
От: Bulgaria
Тези никакви ги няма
Слушах една колежка как мислят те и им подобни
Събират гласовета за всяка една партия и става охо
Ама избирателят обикновено не събира а изважда
Тъй че минаването им е по скоро под, отколкото над бариерата
Явно те самите имат къса памет - през 1991 година така се минаха взаимно седесета с тирета
Dante
07 Мар 2005 09:40
Мнения: 3,839
От: Bulgaria
Интервюираният политик отдавна вече няма какво да ми каже, само дето се е вкопчил до синьо в националната идея и иска да бозае за да стане по хубав и по дебел на гърба на майка България!
kaily
07 Мар 2005 11:00
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Основните въпроси както винаги се въртят около средствата на политиците за превземане на Рубикона.
Средството измести целта.
Ма то за цел требе държавници, а тия са дребни политически тесногръди мушмуроци.
Angel Stefanov
07 Мар 2005 11:35
Мнения: 19
От: Bulgaria


- Г-н Каракачанов, защо решихте да направите коалиция точно със ССД и БЗНС-НС, а не с "Гергьовден" например, с които се явихте заедно на предишните парламентарни избори?
- Тогава никой друг не ни искаше. А сега бяхме разпределени в коалиция с ССД и БЗНС-НС. Ние сме доволни. На миналите избори имахме проблем, че много от нашите активисти бяха против коалиция с циркаджии, но нямаше как. Сега десните се надяваме по този начин да дръпнем повече от гласовете на НДСВ. Макар, че по места лидерите на трите партии не могат да се гледат.
Оттук нататък този, който приема нашите принципи, е добре дошъл.
- Може ли да се стигне до предизборно коалиране между вашата коалиция и новото ОДС (СДС-ДП-"Гергьовден"?
- Не, не. Заедно ще вземем по-малко гласове. Това е идеята. ВМРО не може да пренебрегне досегашните си договорки, разговори и изработените принципи. Това е неморално. Това може да е характерно за нови партии, но за организация като ВМРО, която има 111-годишна история и която е известна с това, че никога не е предавала приятелите си и не се обръщала на 180 градуса е недопустимо. Това в един най-коректен и приятелски тон го казах на Надежда Михайлова, а и на други мои приятели от СДС, които смятаха, че е по-добре ВМРО да отиде в коалицията на СДС, пък след това да дойдат БЗНС-НС и ССД. Ако СДС наистина има желание да прави голяма дясна коалиция, аз не виждам пречка да разговаря с вече създадената от нас коалиция.
- Т.е. възможно е да има една дясна предизборна коалиция?
- Реално е да се случи след изборите. Въпросът е дали ще има полза от това. Но надявам се десните да можем да имаме достатъчно депутати та да има смисъл да се коалираме в парламента. Засега гледаме да е нереалистично Софиянски и Праматарски да станат коалиционни партньори, а СДС да не иска да приеме принципа на равнопоставеност...
- Не ви ли притесняват думите на Анастасия Мозер, че се чувства най-близо до Иван Костов, и това, че беше готова да даде оставка, но да не влезе в коалиция със Софиянски?
- Е това се беше нейна грешка. Аз още тогава виждах на къде отиват нещата. А че г-жа Мозер стои най-близко до идеите на Иван Костов, няма нищо лошо. Това е съвсем нормално. Това все пак са партии в дясното пространство. ВМРО никога повече няма да участва в коалиция, в която една-единствена политическа партия решава, а другите партии имат право само да изпълняват. Както беше по времето на ОДС и Иван Костов. Тогава нас ни търсеха като коалиционни партньори, когато трябваше да правим януарските събития. Но когато трябва да се взимат решения, събират се няколко човека и взимат решение от името на цялата коалиция. Това нещо беше и причината да се разпадне коалицията ОДС. Както виждате и БЗНС-НС беше недоволен от един подобен подход.
- ДСБ враг или приятел ще бъде на вашата коалиция?
- Ние в политиката няма да имаме врагове, а интереси. Ако успеят, дай Боже, да влязат в парламента не могат да бъдат врагове.
- Последните социологически проучвания дават на новата коалиция 1, 7% доверие. Какви са шансовете ви при това положение?
- Това е толкова несериозно, колкото и че папата утре няма да не кацне в София. Само рейтингът на ССД беша около 2, 5%. Отделно рейтингите на БЗНС-НС и ВМРО са общо около 3%. Това значи 2, 5 плюс 3 прави 5, 5. И понеже около половината избиратели няма да гласуват, умножаваме по две, значи 11% ще имаме в парламента. Потенциалът, с който разполагаме, е достатъчно сериозен. Ако погледнем сериозно резултатите от местните избори, ССД, БЗНС-НС и ВМРО имат толкова гласове, колкото има СДС преди от него да се отдели Иван Костов.
- Не ви ли притесняват делата срещу Софиянски и това, че новата коалиция може да стане заложник на неговите отношения с прокуратурата?
- Винаги е опасно. Но сме сигурни, че делата няма да свършат преди изборите. Дано Костов проумее, че е по-добре Софиянски да влезе в затвора след тези избори, а не преди тях. А и неща от този характер биха могли само да се обърнат в обратната посока. От друга страна е очевидно, че колкото повече го напат, говоря за Софиянски, толкова повече хората го обичат. Така че аз мисля, че той има много повече позитиви, отколкото негативи.
- А крайните оценки на Софиянски и Мозер по отношение на НДСВ могат да ли да торпилират консенсуса в коалицията след изборите?
- Няма принципни различия. Всяка идея за ходове след изборите ще минава през решение на тримата лидери.
- Не се ли притеснявате все пак, че след като станат ясни резултатите от изборите, вашата коалиция може да се разпадне?
- Не че не се притеснявам. Не може двама срещу един или обратното. Така че няма никакъв проблем.
- А според ВМРО трябва ли да има сътрудничество с НДСВ след изборите?
- Аз мисля, че десноцентристките политически формации имат достатъчно потенциал, за да не залагат на компромисни сделки. Ако пък не ще се конструират за едно следващо управление. Въпросът е как ще си проведат кампанията.
- Смятате, че може да има следващо десноцентристко правителство без НДСВ?
- Ами ако успеем и трите части на дясното да влезем, ще може да управляваме само с НДСВ, щото Костов много обиди Доган. А Надежда не харесва Станишев. Така че НДСВ ще са единствените с които ще можем. Добре е, че Царя не се сърди на никой, а Костов и Надежда промениха линията си на поведение към премиера. От друга страна се надяваме на Азис, Бони и Милко Кавалджиев.
[/purple]

Редактирано от - bot на 07/3/2005 г/ 15:16:58

Forza NATO
07 Мар 2005 14:37
Мнения: 11,582
От: Bulgaria
Пази Боже!
jjiro
07 Мар 2005 16:55
Мнения: 499
От: Bulgaria
Г-н Каракачанов. Симпатична партия сте ми (не Вие лично, не се ласкайте), но няма да гласувам за вас докато сте в коалиция с престъпника Стефан Софиянски.
Stranger
07 Мар 2005 17:55
Мнения: 2,674
От: Bulgaria
Има една хубава българска приказка - "...който не ме харесва - да духа супата...". И ние точно това правим. Лидерите на някакви партии с незнайна идеология, членска маса и симпатизанти -водят преговори на лични симпатии. Определят се като "десни" , "леви" , "център" . Всъщност са "политически травестити".
Добави мнение   Мнения:9 1