Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
По-кратко майчинство, но по-добре платено
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:98 Предишна Страница 2 от 5 1 2 3 4 Следваща »
komar1
09 Мар 2005 10:35
Мнения: 7,007
От: Bulgaria
Прави сте братя Стругацки.Преди 2-3 години точно това правителство и Кифлата ни носеха вода от 10 дерета вода, докато въведоха подоходен критерий за получаване на т.н. "детски добавки" с обяснението, че за останалите тези ще скочат. Сега Кифлата ни обяснява точно обратното - да има детски добавки за всички деца, независимо от дохода. И някак си встрани остана, че през тези години обработката на подаваните от майките на всеки 6 месеца декларации са ни стрували 20 000 000 левчета.
ЪФ1
09 Мар 2005 10:45
Мнения: 395
От: Bulgaria
Не съм съгласен с довода, че за 2 години, дадена професия може да се развие толкова, че след това жените ползвали майченство, да се чувстват като в небрано лозе.
Такава професия просто няма!!!
Всъщност има - проституцията, щото за 2 годинки, мацето може да престарее.
Ще благоволи ли г-жа TheWinner да ни осветли по въпроса, каква е нейната специална професия, та за 2 години отсъствие ще я загуби.
Щото моята е ИТ, електроника и микроелектроника, а профила ми е лазерна техника и оптикоелектроника, та съм сигурен, че дори и след 2 годишно отсъствие, само за 2-3 месеца пак ще съм в час.
Само да не ми излезе с номера - право или медицина, щото ще ме смаже от смях.
хунвейбин
09 Мар 2005 10:47
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
Гуцето Христова и РОБотодателите и техните ПРОФсъюзни свирки вече ги стиска чепика.
Проличава най важното.В страна с ясно изразен геноцид , липсват и балами да бачкат и балами деца да раждат.Така е загрубяла играта.
И се чудят как да излъжат с коричка хляб.
Толкова са 130 лв .Тези който се дават на майката и детето.По 2лв.на ден.
И какво.Можело да станат двойни.Като времето ставало два пъти по малко.
Чиста измама.
Другото е помия от числа.Това дето НОИ го прави.Като статистика.
А за TheWinner би трябвало отделно законодателство да се направи.
Милата как само ги дели майките-като гледа в пъпа си.
SIT
09 Мар 2005 10:48
Мнения: 1,484
От: Bulgaria
TheWinner
Май- не си разбрала смисъла на идеята!
Защото ако беше вникнала поне малка щеше да разбереш, че ако тази идея е била практика, когато си раждала децата си, щеше да бъдеш длъжна да се върнеш на работа след 3, 6, 9 месеца или колкото там определят. Без да имаш право да избираш. Все пак не си забравила, че до две годишната им възраст си взимала и 50% от обезщетението освен високата си заплата.
Всичо опира до ограничаване правата на майките.
Пикачу
09 Мар 2005 10:54
Мнения: 8,152
От: South Africa
СЪГЛАСЕН СЪМ С ТАБЕЯН! Майките трябва да имат право да си избират схема на обезщетяване. Ако се приеме версиянта на МТСП, ще се оформят два сектора - столичен и провинция. Стандарта и заплатите в столицата предполагат една добре платена майка да си получи голямото възнаграждение за 8 месеца и после да остави детето на някоя студентка, или безработна детска учителка. Това е идеалния вариант, но важи само за столицата.
В провинцията безработицата върви ръка за ръка с ниските заплати, тъй като София е изтеглила основния печеливш бизнес и 80 % от административните щатове.
Трябва да се предприемат мерки, щото циганите да не яхнат отново закона. На страната са нужни деца, но качествени здрави и образовани, а не полуидиоти, болни и сополиви мангали, за срам пред Европа.
komar1
09 Мар 2005 11:00
Мнения: 7,007
От: Bulgaria
Това, че Кифлата обещава на майките как добавката ще скочи двойно много ми напомня на едно друго обещание отпреди 4-5 месеца - “По-малко хора с увреждания, но с повече екстри”. Екстрата е 28 лева месечно и то за човек с определена 1 група инвалидност и с право на придружител. За оттаналите – по-малко, а за хората с 3 група инвалидност – хич!!
TheWinner
09 Мар 2005 11:02
Мнения: 60
От: Bulgaria
Аха, Братя Стругацки ме наведоха и на друга мисъл - какво стана със СЕМЕЙНОТО ПОДОХОДНО ОБЛАГАНЕ, обещавано вече няколко години от кого ли не? Децата ми ще пораснат преди да успеем да се възползваме от тази благинка. Едно от обясненията (за да не се въведе) преди време беше, че, видите ли, било трудно, почти невъзможно, да се установи доходът на член от семейството. После пък се оказа, че било възможно, когато решиха да орежат детските, но сега пък било трудно, ха-ха...и пак щели да дават детски за всички деца. (Разбира се, то още в началото, беше очевидно, че ще е по-скъпо да има администрация, която да приема декларации, да проверява, контролира, отколкото просто да се дава на всички деца) Добре - 40, 50 или 36 лева отгоре - няма лошо - в края на краищата ще им спестявам, я за образование, я за нещо друго.
Аз мога и без тези 18 лева детски, примирих се че има и по-нуждаещи се, но хайде най-накрая изпълнят това обещание за СЕМЕЙНО ПОДОХОДНО ОБЛАГАНЕ. Сега, след като има механизъм, който изяснява доходът на член от семейството, не е ли по-разумно вместо да се закрие, да се помисли малко и да се доразвие, така че най-после да се въведе този начин на облагане?

Страната ни има нужда да се поощрява отговорното родителство. Нека се подпомагат тези родители, които планират колко деца да имат, грижат се за тяхното здраве, образоват ги, възпитават ги....

За останалите - социални помощи и програми...
robber
09 Мар 2005 11:08
Мнения: 310
От: Bulgaria
*****

Натиснете тук

Редактирано от - bot на 09/3/2005 г/ 11:15:51

zlobarcheto
09 Мар 2005 11:13
Мнения: 949
От: Bulgaria
Хохо, Христина пак се е изказала умно-кво било в Европа!
тази Кифла явно не знае, че в това няма ЕВропа и не-ЕВропа, а си има държавни приоритети. Япония например е страна с доста добър страндарт и там държавната политика беше ограничаване на раждаемостта, която продължи 30-тина години между впрочем, а чак сега взе да дава резултата. Какво означава тази политика-ами големи придобивки и отпуски за 1-во дете, орязани за второто и никакви за трето и повече. Но това е държавно планиране. В нашата държава в последните години такова нещо няма. Те това е проблемът-мцари хаос, мастити и некомпетнетни чиновчки размахват безумни идеи, а ний си върм на принципа на естествения подбор. Да, това е проблемът-а в естествения отбор оцеляват най-примитивно живеещите /тук се спомеха ромите, е, мисля, че за съжаление те така си живеят/. Това ли е смисъла на цялата работа?
А ако иска да експлоатира майчинския труд-нема що да дава за пример Европа. Да се порови в някой учебник по история за нещата отпреди големите стачки 20-тегоди в САЩ и ЕВропа-до последно ходиш на бач, ако ще и да пометнеш, ако родиш пред стана/бюрото и пр.-ок, най-добре, а после-веднага на работа! Това ли е дИмукрациоя и свободен избор?
хунвейбин
09 Мар 2005 11:26
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
TheWinner
Поздрави.Направо си откритие за форума.И за НАЦИОНАЛИЗМЪТ.Като идеология и практика.
Това което предлагаш може да бъде основа на чисто ново законодателство.
, , Страната ни има нужда да се поощрява отговорното родителство.
Нека се подпомагат тези родители, които планират колко деца да имат, грижат се за тяхното здраве, образоват ги, възпитават ги....
За останалите - социални помощи и програми...”

Прочете го внимателно.

Аз даже прибавям.Самото планиране да се възложи на работодателите.
Да си избират булката , да и правят деца и да плащат за тяхното отглеждане.А след това да дават работа и хляб.Нали в България тези работи се дават.И нещата си отиват по местата.

TheWinner
Направо си представител на динамична и динамична развиваща се професия.Бе то си е направо нова философия.За чистата раса.

TheWinner
09 Мар 2005 11:27
Мнения: 60
От: Bulgaria
За тези, които се интересуват, по професия съм програмист, Software & Web Developer, при това добър и продължавам да се старая. Е, добре, може да е малко пресилено изказването ми, но все пак, който работи в тази сфера знае, че редовно излизат нови версии, или нови технологии дори (например .NET )

За тези, които ме обиняват, че деля майките - това деление в никакъв случай не е дискриминационно, или поне не такива са намеренията ми, но все пак докато работя, аз плащам доста високи осигуровки и някакси ми се струва справедливо, когато не мога да работя, да имам право да се възползвам от тези така дълго внасяни осигуровки, а не да бъда приравнявана с тези, които никога не са работили, или не дай си боже раждат на всеки 2 години, защото живеят от това. За съжаление, оказва се, че има и такива.

И не искам специално законодателство за мен - аз вече съм родила децата си - ходят на детска градина. Едва ли бих се възползвала от каквато и да е бъдеща промяна в законодателството, свързано с майчинството. Просто изхождайки от своя опит и наблюдения, правя предложения, които ми се струват разумни и полезни.
ЪФ1
09 Мар 2005 11:41
Мнения: 395
От: Bulgaria
TheWinner,
булка, Software & Web Developer,
тия шкембета ще ги меткаш на некой друг, не на мен, моля.
За 2 години щела да си си загуби професийката.
Ми то всичко вече стана Visual в твойта професийка.
И ква е точно всъшност.
И децата вече го могат тва.
Веднага се аргументирам: Алоритъмът на Lunh е измислен през 60-те години, а още го използват за CRC-то на кредитните/дебитните карти по цял свят или за IMEI на GSM-те пак по цял свят и за к'во ли още не.
И кво като те няма за 2 години, нима не можеш, гледайки детето си да отделяш по 1 час на ден за самообразование и повишаване на квалификацията? Особено в твоя случай!
TheWinner
09 Мар 2005 11:47
Мнения: 60
От: Bulgaria
НАЦИОНАЛИЗЪМ?!? Пази боже!
Де го чукаш, де се пука!
Тези, които ме познават, знаят, че расизма, национализма и прочие -изми са ми дълбоко чужди. Считам, че съм доста толерантен човек.

Но, всеки ще се съгласи, че поради демографската криза, страната има нужда да се поощрява раждаемостта.

В същото време, не аз съм тази, която отбелязва, че мерки в тази посока, не се предприемат, за не се възползва от тях например ромското население, което скоро от малцинство ще стане мнозинство.

И какво лошо има в това да се поощрят образованите, работливите, интелигентните, тези които пращат децата си на училище, а не да просят по улиците. Разбира се, че бих се радвала ромчетата да са чисти и спретнати и нахранени в училище, вместо да бродят дрипави и гладни по улиците. Точно затова техните родители трябва да работят, а не да се поощряват да си седят на социални помощи.
Всеки би се сетил, че ако обезщетението е достатъчно високо, никой не би ходил на работа за 150 лева.
хунвейбин
09 Мар 2005 11:48
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
Ето го и новото законодателство.Веднага си показа.
Жените първо да работят.Да внасят осигуровки.
Когато се натрупат достатъчно пари- за да се осигуряват според възможностите и таланта им-да се разреши да раждат деца.
А детските да зависят от величието и значението на тяхната майка.
Какви открития прави форума.
От програмистки-с предварително програмирани мозъци.


Beherit
09 Мар 2005 11:49
Мнения: 105
От: Bulgaria
Аз ще ви кажа как е в Норвегия!
Жената там е длъжна на НЕ се отделя от детето си докато то навърши 12 години. През това време държавата, е работодателя и плаща заплата която не е минимална, а през това време на майката и се води трудов стаж. И ако една майка роди 2 деца едно след друдо спокойно може да се пенсионира без никога да е работила, а като е седяла в къщи и си е гледала децата.

Между другото и нашите полу-идиоти приеха закон скоро в който един от родителите е длъжен да придружава детето докато навърши 12 години. И как става хем да си на работа пък хем да си придружител ... Ако има тук родители да ме светнат как го правят при условие, че никоя баба не помага.
Големият Лебовски
09 Мар 2005 11:51
Мнения: 3,126
От: Antigua and Barbuda
Аз не ща да зная Норвегия, иска Финландия ..., *****

Редактирано от - bot на 09/3/2005 г/ 11:56:09

TheWinner
09 Мар 2005 12:02
Мнения: 60
От: Bulgaria
хунвейбин-e, ти сигурно си в сивата икономика и не плащаш осигуровки...

ЪФ1, все пак темата не е моята професия и квалификация, аз доколкото мога полагам усилия и засега успешни. Visual или не, всяка професия изисква поддържане на нивото, ако искаш да си добър...

Темата е какво да бъде законодателството, така че да бъде добро за възможно най-много групи от населението.

Аз все пак мисля, че по-късо (но не твърде), но по-добре платено майчинство е по-добре и отговаря на европейските тенденции.

С това ви пожелавам приятен ден и оставам с добри чувства към форума. Радвам се, че се получи дискусия, макар и с елементи на заяждане.
Между другото - а вие какво предлагате?
hommelette
09 Мар 2005 12:09
Мнения: 535
От: Bulgaria
Майка съм на двумесечно бебе и през септември ще се върна на работа, защото имам добра заплата и семейството ми се нуждае от нея. Много бих искала да си остана вкъщи докато детето стане на 1 година, за да мога да го кърмя дотогава, но няма как да си позволя още няколко месеца със 130 лв. доход. Първите месеци не получавах дори 90% от заплатата си, защото се оказа, че има горна граница на обезщетението.
Напълно съм съгласна, че майчинските трябва да са обвързани с доходите и майките да могат да избират между по-дълъг период и по-висока сума, така е в доста европейски страни. Много са малко жените с професия, които могат да си позволят да отсъстват от работа две години. Права е Winner.
TheWinner
09 Мар 2005 12:16
Мнения: 60
От: Bulgaria
hommelette, благодаря за подкрепата!

Друго си е да има аргументирани мнения, по възможност произлезли от собствен опит.

Иначе оценявам чувството за хумор на ЪФ1 , но моите не ги донесе щъркел, а още по-малко към тях имаше какъвто и да е пакет, било то с кифли или учебници...
zlobarcheto
09 Мар 2005 12:24
Мнения: 949
От: Bulgaria
ДО ПОБЕДИТЕЛКАТА /THE WINNER/:
Pазбирам, че разсъждаваш егоистично и че ситият на гладният не вярва. Но замисли се какво ще стане утре, ако твоята фирма внезапно фалира, а ти внезапно по това време си майка и нямаш пари??? Дано никога не ти се случи това, защото много майки/ е те стават все по-малко щото не искат да раждат в тези условия/ сърбат тази попара. Хоас, всакаква липса на планиране и резултатът е ясен, достигаме яростни нива на детската смъртност и отрицателен естевен прираст. Не знам дали знаеш, но преди единствената страна с по-ниска детска смъртност от нас в света беше Швейцария, която винаги си е била 100 пъти по-богата.
Хомелет го е казала ясно-семейството й има нужда от тия пари иначе би си останала вкъщи. Всъщност всичко опира до ужасната мизерия, в която живеем, а Хриса Кифлата иска да я увеличи...

Редактирано от - zlobarcheto на 09/3/2005 г/ 13:13:14

Добави мнение   Мнения:98 Предишна Страница 2 от 5 1 2 3 4 Следваща »