Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
По-кратко майчинство, но по-добре платено
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:98 Предишна Страница 3 от 5 1 2 3 4 5 Следваща
Пешо Мастиката
09 Мар 2005 12:26
Мнения: 2,018
От: Bulgaria
От изказванията на жените във форума проличава, че те печелят много пари. Значи не е вярно, че жените се дискриминират и получават малки заплати.
В Америка жената няма право на отпуск по майчинство. Когато наближи денят, майката отива в АГ болница, израждат детето и на втория ден след това е на работа. Какви са тия лигавщини - отпуск по майчинство! Да й дадат 200-300 лева накуп за това, че е родила (то всъщност колкото да си плати израждането) и да върви на работа.
На никой не му се работи бе, майка му стара, всеки иска да мързелува и да печели пари.
хунвейбин
09 Мар 2005 12:29
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
От казаното до тук е ясно.Бъдещият закон трябва да е за гаргите.
И колко тя е рошава.И какви гарджета да излюпва.
Да развием тази идея-на гаргите.
Дори може и нещо друго.
На тези гарги да се осигуряват високи заплащания и те да се заработват , като само те имат право да раждат гаржета.
На другите тази фриволна самодейност да се забрани.
Какви ята от гарги ще се получат.Фантазия
Krydderi
09 Мар 2005 12:33
Мнения: 2,761
От: Bulgaria
Когато си говорим за демографски проблеми да не забравяме, че детето не е куче, не е достатъчно да го нахраниш и изведеш на разходка.
Спомням си, в началото след пукването на демокрацията, разни западни фирми започнаха разни образователни програми, за които все още нямаше подготвени специалисти у нас. Та на един такъв семинар воден от преподавател от един от англииските университети започнахме да питаме за личния живот на човека. Нещо като, а как е у вас. Човека разказа за дома си, за семейството си, за това как добре образованата му съпруга е у дома с децата, как има персонал за чистене и готвене. Ами като имаш чистачка и готвачка какво прави жена ти по цял ден, попитахме (направо ме е срам да си спомня това). Как какво, зяпна от изненада човека, възпитава децата.
В западна Европа на жените се гледа като на ресурс на пазара на труда. Особено голям глад за този ресурс е имало през педесетте, по време на индустриализацията (този период съвпада и с успехите на женските движения ) Сега се отчитат грешките, опитват се да преодолеят проблеми възникнали от липсата на ценностни критерии у подрастващите, важни за поддържане на цивилизовано общество. Отпуските за отглеждане на дете стават все по-дълги като на жените им се гарантира и запазване на работното място. Та като копираме западните образци, трябва да внимаваме кой модел ще вземем, да не е някой стар и изхвърлен от употреба.
hamer
09 Мар 2005 12:38
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
Бай Ганю Балкански, Комар 1
А госпожата Христова и останалите от правителството с тези и подобни предложения просто маскират предизборната агитация на партията си на аванта без да излизат в неплатен отпуск, без да харчат партийни пари, без да ползват държавни коли и пр. Тарикатлък на дребно
hommelette
09 Мар 2005 12:40
Мнения: 535
От: Bulgaria
Пешо Мастиката, личи си, че никога не сте гледали деца. Майчинството е работа и то доста по-ангажираща от това да си седиш в някой офис и да зяпаш по форумите.
Б.С.И.
09 Мар 2005 12:41
Мнения: 71
От: Bulgaria
Krydderi
А попитахте ли го какво правят чистачката и готвачката когато родят?
Асол
09 Мар 2005 12:50
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
Да се включа и аз, макар да рискувам да ме обявят за рошава гарга повечето от изказалите се "майки", като хуна, например.
Съжалявам, господа, но от пустото равенство най-много се възползват циганите. Преобладаващата част от тях живеят чрез децата си. Аз също не мога да си позволя да си седя у дома повече от година - парите ми трябват именно заради детето ми. Прекрасно щеше да бъде, ако таткото може да си позволи да издържа семейството, но при колко хора е така!?
Та да повторя, въпроса на winner:
А Вие какво предлагате?
kaily
09 Мар 2005 12:56
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Докато не се научите да изслушвате мнооого внимателно какво казват патилите, дървени философи ще си останете.
Що така, бре Мимовци?!?
Не е ли това основният проблем на властта досега? Че си философства и си действа едно къмто кесим и никога не слуша ония, за които е предназначено съответното нововйведение?
Не знаете ли, че требе да слушате патило?
Айде сега, смачкайте ги майките с философии. Нема нужда да слушате, камо ли да разбирате какво казват. Това изисква усилия. А и вие сичко си знаете. Досущ тикви управленски.
Пфу.
Velikancho
09 Мар 2005 12:59
Мнения: 2,454
От: 0
Като стана дума за циганите, може ли да задам един въпрос, малко встрани от темата, който ме терзае отдавна: Преди 1989 г. веднъж видях в казан изхвърлено мъртво циганско бебе. Сега циганите продават децата си в чужбина. Кое е по-добро?
Krydderi
09 Мар 2005 12:59
Мнения: 2,761
От: Bulgaria
Б.С.И. нал за туй си говорим. Борбата е за правото на чистачката и готвачката също да възпитават децата си и да не ги е страх, че ще изгубят работното си място.
Manrico
09 Мар 2005 13:06
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Добре де, всички искаме майките да имат възможност да си възпитават децата по-дълго, да са материално осигурени и т.н. Я кажете обаче откъде взимаме парите за това и как ги разпределяме! Че то е много лесно комунистите да казват "държавата това, държавата онова" но нали тази държава трябва да ги вземе парите от тези, които плащат данъците.
Старшината
09 Мар 2005 13:16
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
На майките трябва да се помага, на циганките - не
хунвейбин
09 Мар 2005 13:21
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
Асол
Обръщам ти внимание защото така мислят доста и то жени .
Което е много впечатляващо.
Провокацията чрез циганите –нито е вярна , нито е достойна като човешко мислене и поведение. 130 лв. се отпускат на дете. И това е само за две години.С 130 лв. и циганче няма как да се гледа.
Поне децата пожалете от такива перверзии.
Циганите и турците създават деца по друга причина.
При тях те много рано се превръщат в работна ръка.Било за добро.Било за лошо.
Никакви поощрения или ограничения няма да реши проблема при тях.
А когато извличате мотив от проблемите при циганите , за да решите проблемите при българите , нещата стават от мръсни по мръсни.
Защото въвеждате правилото –коя майка , кое дете е родила.

Това е чиста проба ненормален женски национализъм.Даже не е и нормален.
За ненормален национализъм става въпрос.
Получава се БИОКАПИТАЛИЗМ .
Ако на КАПИТАЛИЗМЪТ му стискат гащите и не пропускат , всякакви социални решения трябва да се забранят.Щом е капитализъм.
Но гащите много му пропускат.
Като имате пари и големи заплати.Плащате.Гледат Ви децата.За каква по голяма аванта имате претенции.
Старшината
09 Мар 2005 13:27
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
Хун, ти изперка ли, бре? Хапче нумбер 3
Асол
09 Мар 2005 13:38
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
Хун,
о да, плащам, разбира се. Плащам и преди да го родя( почти за всичко) и данъци плащам, щото не мога нищо да скрия. И няма значение точно колко плащам - накрая вземам все колкото тези дето никога нищо не плащат. И никаквите детски впоследствие не вземам, щото сме "богаташи". Хайде да не продължавам, щото правя много "недостойни" и "нечовешки" сравнения.
На страшна аванта съм!
хунвейбин
09 Мар 2005 13:41
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
Старшината
Или не си чел какво искат.
Или си фатмак и по сърце и по душа.
Най вероятно и двете.
hommelette
09 Мар 2005 13:45
Мнения: 535
От: Bulgaria
Хайде майките да не се делят на бъргарки и циганки, а на хора, които се осигуряват и такива, които не се осигуряват. Социалната система би трябвало да се грижи и за едните, и за другите, като прави разлика между тях според приноса им.
Manrico
09 Мар 2005 13:50
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Не е изперкал бе, Старши, още си чете "Комунистическия манифест". Аз сега го потърсих в капиталистическия гугъл да го цитирам и наистина видях там, че комунистите искат "Общественное и бесплатное воспитание всех детей", че "Буржуазные разглагольствования о семье и воспитании, о нежных отношениях между родителями и детьми внушают тем более отвращения...." но пък видях и за това, че жените ще са официално и открито общи, а това ми хареса!
Инакомислещ
09 Мар 2005 13:52
Мнения: 1,677
От: Bulgaria
И аз съм за това:
надбавки и майчински - само за гледане на деца!
Само за раждане - не!
Б.С.И.
09 Мар 2005 14:06
Мнения: 71
От: Bulgaria
За Manrico.
Цитаат изровен чрез капиталистическия Гугъл:
Изглежда, не съществува риск той да не получи "дължимото" уважение. През 1999 година радио ВВС проведе серия от анкети, в които питаше хората кои са имената на най-великите мъже и жени на хилядолетието. През октомври същата година, само няколко седмици след честването на десетата годишнина от събарянето на Берлинската стена, ВВС обяви името на човека, който хората бяха избрали за "най-велик мислител". Това бе Карл Маркс. След него се нареждаха Айнщайн, Нютон и Дарвин. "Въпреки диктатурите на 20-ти век, които изопачиха оригиналните му [на Маркс] идеи - отбеляза държавната агенция - неговата работа като философ, социален учен, историк и революционер продължава да респектира академичните среди".
Добави мнение   Мнения:98 Предишна Страница 3 от 5 1 2 3 4 5 Следваща