Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
По-кратко майчинство, но по-добре платено
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:98 « Предишна Страница 4 от 5 2 3 4 5 Следваща
хунвейбин
09 Мар 2005 14:11
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
Да се иска да се плаща според статуса , на жената която е родила детето , е извратена форма на БИОФАШИЗМ.
Това никъде по света го няма.
По добре се вгледайте в себе си преди да иронизирате.


Асол

Плаща се за дете.За това , че е родено дете.
А не затова кой го е родил.И кой какви данъци плаща.
Плащат се временно 130 лв.Срамни пари за обсъждане.
Водещо до безсрамно поведение.

По безсрамно искане от това , държавата да плаща според това коя жена , с какъв статус е родила това дете-няма и не може да има.
Това не е стимул.Това е изкуствен подбор.
Manrico
09 Мар 2005 14:18
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Б.С.И., изобщо не съм казал нищо за Маркс. Цитирах Комунистическия манифест така, както го намерих в руски превод. Ето сега потърсих и на английски (немски не знам): "The bourgeois clap-trap about the family and education, about the hallowed co-relation of parent and child, becomes all the
more disgusting". Това е казано, това цитирам.
Старшината
09 Мар 2005 14:19
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
Хун, разбира се, че съм фатмак по сърце и душа. И ми кипва още ПО фатмащината, когато чета кретенизми. (Вместо "фатмащина" щях да използвам друга дума, изобрязяваща продукта на изхода на храносмилателния тракт)
Разходите по едно бебе не са само за изхранването му, а са част от "7-те години". Само на "фатмаците" ли им е ясно това
krass
09 Мар 2005 14:20
Мнения: 1,371
От: Bulgaria
Защо просто не освободят майките на деца до 10 години (примерно) от данъци? А ако паднат под 130 лева, да са на майчински.
Така всеки ще взема според заслуженото. Кой за каквото учил...
А щом сега майката може да се върне на работа когато поиска, всички промени, които се предлагат са безсмислени. От това по-гъвкаво - здраве му кажи. Могат да помогнат като вдигнат парите. И за да не хранутят циганите - да плащат според дохода.
Manrico
09 Мар 2005 14:23
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Хуне, аз например изобщо не искам да се плаща за раждане. Искам обезщетенията за нетрудоспособност(болест, майчинство, пенсия) или за безработица да са осигуровки - за предпочитане от частна застрахователна компания. Искам държавата да остане само в сферата на социалните помощи и образованието - при ясни правила!
хунвейбин
09 Мар 2005 14:31
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
Старшината
Сега остава да кажеш и продължението.За да не си фатмак.
Как професионалният статус на жените -определя възпитанието-на детето.
И как това се определя изпреварващо-за да кажеш коя жена да ражда деца.
И като пример не вземай кифлите.Много голям им е професионалният статус.
И да ти кажа.Интелект и образование.Пари и морал.Не са едно и също нещо.
Старшината
09 Мар 2005 14:35
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
Ами аз съм си фатмак - нищо няма да ти казвам. Теб май те е смазала т.1.9
хунвейбин
09 Мар 2005 14:41
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
Manrico
Когато казвам същото.Когато казвам щом е капитализъм да е капитализъм.
Когато казвам колко е смешно да се демонстрираш , че си богат и да искаш да ти плащат за това че раждаш дете.Каква е причината да ми изопачаваш думите.
Б.С.И.
09 Мар 2005 14:51
Мнения: 71
От: Bulgaria
За Manrico.
Цитат.
Но вие, комунистите искате да въведете общност на жените - крещи ни в хор цялата буржоазия.
Буржоата гледа на своята жена само като на оръдие за производство. Той чува, че оръдията на труда трябва да се използват общо, и, разбира се, мисли, че и участта на жените ще бъде такава.
Той и не подозира, че се касае именно за премахване положението на жената като просто оръдие за производство.
Впрочем няма нищо по-смешно от високоморалния ужас на нашите буржоа от мнимата официална общност на жените на комунистите. Комунистите няма защо да въвеждат общност на жените, тя почти винаги е съществувала.
Нашите буржоа, като не се задоволяват с това, че имат на разположение жените и дъщерите на своите работници - за официална проституция и да не говорим, - намират най-голямо удоволствие в това, взаимно да съблазняват съпругите си.
Буржоазният брак е в същност общност на съпругите. Комунистите биха могли да бъдат упрекнати най-многото в това, че вместо лицемерно прикритата общност на жените искали да въведат официална, открита общност на жените. Впрочем от само себе си се разбира, че с премахването на сегашните производствени отношения ще изчезне и произтичащата от тях общност на жените, т.е. официалната и неофициалната проституция.

Препоръчвам ти да четеш изворите, а не скалъпени коментари.
america1332002
09 Мар 2005 14:55
Мнения: 5,137
От: Bulgaria
хубаво се сещате за отечеството..."прекрасно, но що е отечество?"
Manrico
09 Мар 2005 15:04
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Ми аз нали точно това казах, де: за официалната и открита общност на жените - харесва ми!
А сериозно: не мисля, че някоя от младите дами във форума искаше да им се плаща, защото са родили - искат да им се плаща, защото са внасяли осигуровки!!! И както казах по-горе - искам обезщетението по майчинство да е пропорционално на осигуровката - както са болничните или пенсиите. А това, което държавата взима от данъците, за да го даде на бедните, да е ясно дефинирано като социална помощ и да не се маскира под други имена. И още искам държавната намеса да е ориентирана не просто към отглеждане, а към възпитание на качествени деца. Най-просто - спираме всички детски надбавки и т.н и парите отиват за образование - дори и за безплатна храна в училищата.
kaily
09 Мар 2005 15:11
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
За първо дете се плаща. За второ се плаща повече. За трето почва да се отнема от плащането.
Б.С.И.
09 Мар 2005 15:12
Мнения: 71
От: Bulgaria
Manrico, точно това се иска и в цитираната книга, но е написано на доста висок филосовски стил. Ако прочетеш цялата книга ще разбереш, че всички участници във форума са комунисти в Марксовия смисъл. С изключение на някои открити расисти като старшината например.
Пешо Мастиката
09 Мар 2005 15:30
Мнения: 2,018
От: Bulgaria
homelette, аз деца нямам, но причината за това е друга - заплатата, която получавам стига само да се издържам себе си. Същото важи и за много млади хора като мен. А от многото изказвания проличава, че май майките, които печелят добре, не им се излиза много-много в отпуск по майчинство. Хленчат само тези, на които не им се работи.
Някой тук спомена, че на запад гледали на жените като на ресурс за работна сила. Така да се каже жените произвеждат бебета. Ако това имаш пред вид, когато казваш, че майките работят като отглеждат децата си, значи нещата не вървят на добре за жените по целия свят. В такъв случай циганките са най-работливи, защото имат най-много деца.
Интересно, според тебе бащите не отглеждат ли децата си?
Мол Фландърс
09 Мар 2005 15:34
Мнения: 105
От: Bulgaria
Аз пък мисля, че е най-добре бащите да получават високи заплати, които да осигуряват на майките спокойствие, за да отглеждат децата с любов поне до шестгодишна възраст. Ако майките искат да работят, заедно с бащите ще могат да плащат на детегледачки и работата ще е наред.
avis
09 Мар 2005 15:35
Мнения: 66
От: Bulgaria
Аман от вятърничави предложения, които периодично заплашват и без това препатилите настоящи и бъдещи родители. Никой не мисли , че най-важното са децата и, че докато са малки времето, което прекарват със своите родители би трябвало да основното. Добре е за финансите на семейството майката да се върне на работа по-бързо, но така превръща и детето си в невръстен работник прекарващ под режим 8, 10 или дори 12 часа на ден, отглеждан от чужди хора. Децата нямат необходимото спокойствие, те ходят на градина и болни и недоспали, защото на мамите не признават болничните частните работодатели, домашното възпитание е сведено до минимум, ако въобще го има и родителите прекарват по 3, 4 часа с детето без да разговарят с него, достатъчно им е само да го нахранят и сложат да спи и дотук с грижите.
Пешо Мастиката
09 Мар 2005 15:37
Мнения: 2,018
От: Bulgaria
Подкрепям напълно горните 2 мнения
хунвейбин
09 Мар 2005 15:42
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
Кой ви дава правото.Да надничате в чужди семейства. Да казвате , тези да имат деца и тези да няма.Тези да раждат и тези да не раждат.
На това дете повече , на това по малко.
Да определяте колко деца да има .Да определяте кой как си възпитава децата.Да казвате дали са качествени и не качествени , възпитани и не възпитани.
Къде го има това бе господа демократи.Това е ненормално.

Кажете обратното.Кажете нормалното.Да се намери начин родителите да носят отговорност за постъпките на децата.Кажете как държавата носи отговорност когато децата ни са извън домовете.Как отговаря за образованието им.
за сигурността им , за здравеопазването им.

Това са деца .Какви големи разлики намирате между вашите и чуждите.

Защо подменяте и видоизменяте проблема-уважаеми господа с толкова високо приповдигнато самочувствие.
Аз пък ви казвам.Проблем , най голям проблем е сигурността на децата.
И родителите харчат много повече от детските , заради тази гадна и мръсна обстановка в която живеем.Плащат , а не получават .
ЪФ1
09 Мар 2005 15:43
Мнения: 395
От: Bulgaria
Имам един въпрос.
г-н Неделчо Михайлов от МСат зад кой ник се крие?
Е те тва ме тормози в момента.
И имам леко предложенийце към Соц.министерството:
"Ако може да им се намали поне малко храната на вашите служители..."
Аз ще взема да си ги записвам тия предложения на управляващите, та ако случайно взема да спечеля от тото, да продуцирам една телевизионна комедийка.
Старшината
09 Мар 2005 15:45
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
Е, някои и получават, ама са много посредниците
Добави мнение   Мнения:98 « Предишна Страница 4 от 5 2 3 4 5 Следваща