Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
""България ер"" пред спиране?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:68 « Предишна Страница 4 от 4 2 3 4
sasoss
09 Мар 2005 16:50
Мнения: 6,068
От: Bulgaria
Г-н пъндер, не аз започнах глупавите сравнения. Справка - виж по горните мнения.
Г-м пъндер, ами хайде станете пилот тогава! Нали е лесно и не толкова напрегнато като работата на един учител, какво чакате, че не ссте станали вече. Може би трябва да се замислите и върху факта колко усилия трябват за да стане човек учител и пилот. А като се замислите може и да си отговорите защо е тази разлика в заплащането.
Това за Шри Ланка и Корея съвсем не е виц. Знам български пилоти работещи там. На теб може да ти се вижда смешно защото си нямаш представа, но те печелят доста повече отколкото в бълггарската авиокомпания и имат стандарт на живот доста по-висок от българския.
А колкото да вашата убеденост, че милиони българи работят по-напрегнат и по-труден труд от пилотите, това може да си бъде единствено и само ваше убеждение/заблуждение. Можете да направите една лека проверка - като хванете настинка се качете на самолет. Или пък да потърсите данни какво е облъчването на няколко хиляди метра височина.
paragraph39
09 Мар 2005 17:01
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Всички пилоти от националния превозвач “България еър” днес ще подадат оставка
9 март 2005 | 15:43
Агенция "Фокус"

София. Всички пилоти от националния превозвач “България еър” днес ще подадат оставка, съобщиха за Дарик радио от Съюза на летците в гражданската авиация. В компанията работят 58 пилоти, 15 от тях бяха уволнени вчера.
Manrico
09 Мар 2005 17:03
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Разгеле, реши се проблемът - няма да им се плащат и сегашните заплати. Или ще се внесат евтини пилоти, или учители ще карат самолетите.
sasoss
09 Мар 2005 17:04
Мнения: 6,068
От: Bulgaria
Mikele,
нали се сещаш кой е собственика на Хемус Еър? Нали се сещаш, че закупи и Виаджо еър? Нали се сещаш какви бяха първоначалните условия за приватизиране на националния превозвач? След като ги промениха вече може и ЦКБ да купи България Еър и няма нужда да се пинят да се правят на авиопревозвачи. Пък нали и купиха базата на летище София...
Между другото има хляб в идеята да окрупниш бизнеса и да го продадеш на някой разбиращ за много повече пари. Дано да се знаят вече с този разбиращ, че с техния мениджмънт може да загробят окрупнения бизнес за нула време или пък да намерят някое старо задължение, по което всеки българин трябва да плати 2 самолетни билета, независимо дали иска да лети или не.
takoko
09 Мар 2005 19:39
Мнения: 1,169
От: Germany
Микеле , пишеш много интересни неща, но да ти пусна друг слух, след даването на концесията на летишатат във Варна и Бургас, идва времето на "low cost carrier", които се борят за летищата в Горна Оряховица и Стара Загора , двете фирми , които искат от 2006 година да летят са "easyjet i ryanair".

Седалгин-а се позагуби, харесвах го преди с политическите коментари, но днес малко се изложи! Моля да не се обиждаме , а всеки да може си изрази свободно мнението!
В България няма никаква защита на работникa и това е проблема, както и скоростното въвеждане на работни съдилища се отложи май? Всеки работник, дори бил той на срочен договор или на дългосрочен, трябва да има защита , относно заплащане, уволнение и подобни, но в България няма! Работодателя е като диктатор и не иска квалифицирана работна ръка , а предпочита да плаща малко и да предлага лоша услуга! Аз ползвах Хемус Еър преди 3 месеца, обслужването е добро, но контакт по изгубени или увредени багажи НИКОЙ НЕ ТИ ОТГОВАРЯ НА МАЙЛ! Пълна скръб, българска работа, МУТРЕНСКА РАБОТА, никой не цени клиента и не е ориентиран да го спечели, а искат да забогатеят еднократно!

takvor onik
达 可 沃 尔 奥 尼 克 保 多 利 昂
God Bless U!!!
Mikele
09 Мар 2005 21:04
Мнения: 1,566
От: Bulgaria
takoko, привърженик съм на този вид превози, но за сега не желанието на летищата е определящо. Определяща ще бъде законовата база на ЕС след 2007 год. Да сме живи и здрави до тогава да устискаме. Има много такива летища, които ще могат да се ползват. И Пловдив и Горна и Русе, а в малко по-далечно бъдеще и такива непознати като Балчик и Доброславци. Падането на границите в Европа ще доведе много европейци със собствените си самолети т.н "малка авиация". Един такъв турист може би ще оставя в България пари, колкото сега цяла германска група. Всички тези неща обаче не са елементарни и изискват професионален подход. Народа е казал: "Килограм брашно да имаш на майстор го дай хляб да ти направи." Не че ние с теб не можем да го забълкаме, омесим и опечем...
Затова ни трябва авиация. Българска. Надявам се че ме разбираш.
Лека...
takoko
09 Мар 2005 21:29
Мнения: 1,169
От: Germany
Дерегулирането в ЕУ е на високо ниво..ГЛОБАЛИЗАЦИЯ!


takvor onik
达 可 沃 尔 奥 尼 克 保 多 利 昂
God Bless U!!!
Добави мнение   Мнения:68 « Предишна Страница 4 от 4 2 3 4