Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Лъжата издава гузната власт
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:107 Страница 1 от 6 1 2 3 Следваща »
jarret
09 Мар 2005 00:04
Мнения: 822
От: Burkina Faso
Но ясновидцев впрочем как и очевидцев во все века сжигали люди на кострах...

/ако помните Висоцки/
Zaq
09 Мар 2005 00:24
Мнения: 1,511
От: Bulgaria
Браво! Много добре казано!
Хиршфелд
09 Мар 2005 00:24
Мнения: 1,046
От: Bulgaria
Аз пък се хващам на бас, че Петър Младенов освен заслужено, го свалиха и с помощта на щатите Някой все пак трябваше да финансира спонтанните студентски и народни протести. И тъй като сега няма кой да стори същото, новите гьонсурати ще си останат спокойно на местата. Апропо, освен началникът на ГЩ и министърът на войната, вероятно трябва да попитаме и дали господин Паси е знаел, а също и президента Първанов. За царя всичко е ясно - той и да е чул, все тая...
Страшна пасмина се е сбрала, нЕма лабаво...
starija hush
09 Мар 2005 01:27
Мнения: 5,041
От: United States
Воиник се обадил до блиските в Бг по телефона.Разказал е слу4ката.Негов близак е ре6ил да информира слу4илото се в интернет.Не ми се верва 4е воиниците имат в Ирак достап до интернет и време.
СветлоПиво
09 Мар 2005 01:37
Мнения: 8,839
От: Canada
Нема значение как се е появила истината, важното е, че управниците са искали да я скрият. Ми искам да видя пролетен дъжд от оставки.....
paragraph39
09 Мар 2005 01:50
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
СВЕТЛО ПИВО,
АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ!!!
Още повече, че наистина се оказа ИСТИНА /по признанието на Свинаров и Колев!/, че редник Гърдем е убит от "приятелски огън" на американска картечница!!! А НЕ както твърдяха първоначално същите тези двамата военни "началници"!!!
ARajchev
09 Мар 2005 02:33
Мнения: 5
От: Bulgaria
Покрай изборите комунагите почнаха много да внимават в думите.
Откъде знае писачът, че Танкиста не е имал намерение - да не би случайно да му е светил (събратята на Пешо от Китай точно това направиха по приблизително същото време)?

Забележете само начина на изразяване:
Петър Младенов се раздели с поста си през 1991 г. не защото бе имал намерение да прати танкове срещу демонстрантите в София, а защото остави впечатление, че е лъгал, когато уверяваше, че не е произнесъл репликата: "По-добре е танковете да дойдат".
nesnaecht
09 Мар 2005 04:17
Мнения: 15,180
От: France
На базата на следствието и разкритията по случая ще стане ясно кой, какво и колко вина има , а дотогава нема смисъл да си говорим врели некипели кой за какво и колко е виновен !


CNN: САЩ ще разследват смъртта на българския войник и италианския специален агент в Ирак

9 март 2005 | 03:06
Агенция "Фокус"Вашингтон. САЩ ще започнат разследване на обстоятелствата около смъртта на италианския специален агент Никола Калипари и българския военнослужещ Гърди Гърдев в Ирак, предаде телевизия Си Ен Ен. “Ще стигнем до дъното”, каза американският главнокомандващ генерал Джордж Кейси по повод убийството на българския военнослужещ. Междувременно американски източници съобщиха, че е започнато разследване на смъртта на българския военнослужещ.
В петък американски войници откриха огън срещу колата, в която пътува освободената журналистка Джулиана Сгрена, припомня телевизията. В резултат на инцидента бе убит агент Никола Калипари. Италианският външен министър Джанфранко Фини поиска обяснение по този случай.
Час преди трагичния инцидент младши сержант Гърди Гърдев загина в резултат на американски “приятелски огън”. “Мултинационалните сили оценяват високо партньорството с България във възстановяването на демокрацията в Ирак”, съобщиха от американското военно командване. “Ще работим с нашите български партньори за установяване на причината за смъртта”.
Министърът на отбраната на България Николай Свинаров съобщи, че войникът е загинал след като патрулът му е бил обстрелван от американски части. “Резултатите от разследването и информацията, с която разполагаме ни дават основания да смятаме, че трагичният инцидент, при който загина младши сержант Гърди Гърдев, е резултат от приятелски огън”, каза министърът. Свинаров посочи, че началникът на ГЩ на БА генерал Никола Колев е изпратил писмо до своя американски колега генерал Ричард Майлс, в което настоява за пълно разследване “за изясняване на детайлите и избягването на подобни инциденти в бъдеще”.
Bay Hasan
09 Мар 2005 06:05
Мнения: 8,555
От: United States
Незнайко, ти наистина ли си верваш...Или нещо си настинал, а приятелю?
Напоследък почваш сериозно да ме тревожиш-ръсиш ги все едни, дет не са в твоя стил.И проблемът не е в това, че ги ръсиш, ами, че си и вЕрваш...
Чок觧
09 Мар 2005 06:59
Мнения: 7,337
От: Israel
Бай Хасане, не му се сърди и не му забелязвай! Той е сляп привърженик на "царя" и влага прекалено много емоции, щото е и човек на изкуството! Аз съм готов да му простя всички недомислия!
*
ARajchev, колко ти плащат да "разлайваш кучетата" под статиите? Няма лошо и ти хляб ядеш, и ти челяд раниш!
левски
09 Мар 2005 08:17
Мнения: 91
От: Bulgaria
какви военни са тези висши управляващи щом нямат доблест-нищожества-пък щели да търсят и разказвача на истината-гъзоблизци-как да си ги представиш начело на втуналите се в атака войници
SINDBAD
09 Мар 2005 08:29
Мнения: 6,430
От: Bulgaria
Абсолютно вярно казано. Тези хора наистина живеят още в каменната ера и си мислят, че нещата ще продължават така.Господа, елате на себе си, защото ставате за смях-вижте вчера как германските медии писаха за това, че прикривате истината. Днес ще видим на пресконференцията как ще извадите къртицата, дето според вас има в министерството и ще се опитате отново да прикриете истината. А тя е, че американците са некадърници и нашият народ не иска да има нищо общо с окупацията на Ирак.
Muktadasaxkoburgidiotski
09 Мар 2005 08:34
Мнения: 14,528
От: Mali
Абсолютно съгласен с тезата но автора Само не приемам първите две изречения - Вярно , всеки народ си заслужава управниците. И поради това те си заслужават постовете. Просто трябва да се мисли с главата веднъж на четери години. Ако е възможно , де...
nesnaecht
09 Мар 2005 08:50
Мнения: 15,180
От: France
Бай хасане пак ще си говорим като се окаже че съобщението е получено на 5 март а не на 4 когато е станал случая ! тогава какво ли ще кажете ча аз сигурно пак не знам какво казвам ?!? Лошо и няма да се оправите докато не излезете от партиините ви мисли и влечения ! Вервайте ми ! Който и да е виновен , момчето нали не мож да се върне дори да хвърчат шапки и каскети звезди и незнам си какво ! А пък вие още по-малко можете да го върнете само дето се хабите ! Какво е написано на глава на камък не ходи !

ПП- Забравих да ти кача и това което потвърждава и това което мисля и казвам

Истината за смъртта на Гърди Гърдев е била ясна около обед на 5 март, обясни Красимир Узунов

9 март 2005 | 09:02
Агенция "Фокус"София. Истината за смъртта на Гърди Гърдев е била ясна около обед на 5 март, което потвърждава тезата, че писмото е писано в България. Това заяви в интервю за предаването “Преди всички” на БНР президентът на Агенция “Фокус” Красимир Узунов. Според него забавянето при обявяване на смъртта на българския военнослужещ Гърди Гърдев е било нормално, то е било и етично, защото е било необходимо да бъдат предупредени и близките на загиналия.
В коментара си за обстоятелствата около смъртта на редник Гърдев на 4 март в Дивания, Узунов обърна внимание на чисто военната картографска подготовка за уточняване на разположението на постовете на американците по протежението на пътя “Тампа”. Има много неясноти в действията, каза Узунов и допълни, че те са на чисто оперативно и тактическо ниво.
Трудно може да се определи отговорността, да не говорим за вината, на младшите командири и командирите, които са били на обхода, коментира президентът на Агенция “Фокус”. Според Узунов обачев, при всички положения звеното, което е извършвало обхода, е решавало и решението е било на командира, което е било на командира на обхода. Предстои детайлите да бъдат уточнени и затова трябва да се изчакат резултатите от двете инспекции, които се извършват в момента и се очаква да приключат на 12 март.
Според президента на Агенция “Фокус” Красимир Узунов случаите със смъртта на италианския специален агент Никола Калипари и на офицерски кандидат Гърди Гърдев не могат да бъдат отъждествявани.


Редактирано от - nesnaecht на 09/3/2005 г/ 09:11:07

Democrat
09 Мар 2005 08:52
Мнения: 801
От: Bulgaria
Трудно се свиква с демокрацията. Особено, когато си израснал сред ушите на Държавна сигурнуст.
Почти половин век ДС поддържаше митовете на шпиономанията и антиамериканизма. Илюзия е, че комунистите, макар и маскирани като царисти, ще се примирят с членството на България в НАТО. Затова сред воените просто възкръсват Стоян Заимовци. Те се опитват сега да сложат прът в колелото, което придвижва Отечеството в обратна на Русия посока. А управляващите по инстинкт продължават да крият елементарни истини. От комунисти, те станаха царисти и управляват със задкулисни маниери. Те са свикнали да крият истините от обикновените хора. Преди поне част от тези истини бяха споделяни с редовите партиици-комунисти или с т. н. "партиен актив".
bot-il
09 Мар 2005 09:27
Мнения: 169
От: Bulgaria
Това, че ни лъжат отдавна го наем, но от това писмо най-добрия резуртат е, че глобализация има и в информацията и нашите пишман политици да си имат едно на ум, когато крадат, лъжат или си замълчават.
carrot
09 Мар 2005 09:30
Мнения: 47
От: Bulgaria
Контингента в ИРАК има достъп до ИНЕТ по всяко време на денонощието, така че най-спокойно са могли да го пуснат от там. ако оба4е е вярно че има лов на вещици би триаало да им го спрат, а той още си е там. освен това имат и постоянна телефонна връзка с БГ- т.е. няма информационна завеса, което за добро или лошо е истина
+-
09 Мар 2005 09:36
Мнения: 1,270
От: Bulgaria
Съгласен съм, че изнеслия информацията трябва да бъде наказан - това е грубо нарушение!
Също така, обаче, следва Колев, Свинаров, а защо не и шефа на Свинаров да бъдат наказани и то незабавно, за умишлено заблуждаване на работодателите си - народа!!!
Хей, САКС, не се ослушвай!
_Inferno_
09 Мар 2005 10:14
Мнения: 1,234
От: Bulgaria
Истината е, че за 15 год. нещата във властта не са се променили изобщо! И по живково време се криеше истината и сега пак се крие.
Преди наказваха тоз, който говореше истината и сега ПАК наказват! Явно все пак България е монархия, защото всички управляващи досега са се държали като царе, а не като служители на РБ. А ние поданиците си стоим и си бачкаме за по 250 лв и пускаме анонимни постове във форумите. Но през изминалите години и в интернет анонимността вече не е гарантирана - всичко се следи и всичко се цензорира и виновниците казали нещо което не трябва отиват на съд.
Изводът е че живеем в страна с много странна демокрация - намаш право да казваш истината защото си финансово зависим от 100 поставени началника, които са супер накомпетентни, но за сметка на това удобни.
А най-гадното е че паразитите в парламента и по министерствата живеят от нашите данъци и им пащаме за да ни лъжат !!!
stoykom
09 Мар 2005 10:21
Мнения: 12
От: Bulgaria
Като идея добре говори автора. Само да ми припомни за бойлера в Горна баня, защото 30 минути след отнесения покрив знаехме, че е попаднала американска ракета. За Интернета по Тошово време пак послъга защото работи от 1968 година. По-скоро Тошовото време не позволяваше Интернет. А за журналистиката е вярно, че е основна сила на демокрацията, но не и нашата. По-покварена гилдия от родната журналистика няма. Колкото тях - да може да има други, но не и по-продажни.
Тони
Русенец
09 Мар 2005 10:22
Мнения: 34
От: Bulgaria
Случката за пореден път доказва, че за 15-те години преход нищо не се е променила. Както по времето на Живков акцентът ще се прехвърли върху "къртицата", осмелила се да информира обществото за истината, а не върху тези, опитали се да я скрият. Припомнете си случая със стенограмата на МС от преди 3 години. Някой от управляващите да понесе отговорност тогава? Сега ситуацията е идентична. Разликата е, че тогава инцидентът беше в началото на жълтото управление, а сега в края. Което пък показва колко нагли и безочливи са станали. Затова уважаеми българи, помислете добре през юни към коя бюлетина ще посегнете. Ако дадем още един мандат на кликата, която в момента владее половин България, заграбеното ще бъде изцяло узаконено, а всички ние ще се върнем в славните години, "когато се наливаха основите".
Добави мнение   Мнения:107 Страница 1 от 6 1 2 3 Следваща »