Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Лъжата издава гузната власт
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:107 Предишна Страница 2 от 6 1 2 3 4 Следваща »
shake
09 Мар 2005 10:29
Мнения: 5,773
От: 0
Най-много ми хареса репликата в един друг вестник, че ако Наполеон и имал нашия генерален щаб, и досега нямаше да знаем за загубата при Ватерлоо.
nesnaecht
09 Мар 2005 10:35
Мнения: 15,180
От: France
Те тука нещо за да успокоите духовете малко . Така де нищо не е било скрито и е обявено на всичко отгоре . Зависи обаче кой как гледа на нещата !
Да приемем че вестника са го писали ноща( петък срещу събота ) значи че всичко се е знаело от самия инцидент до издаването на 24 часа за да влезе новината в изданието ), също се ЗНАЕ ЧЕ ДРУГИТЕ ПЕЧАТНИТЕ ВЕСТНИЦИ ПИШАТ ВЪВ НЕДЕЛЯ СРЕЩУ ПОНЕДЕЛНИК . Значи не е имало нищо скрито просто вестниците не работят в събота и неделя и затова не е информирана БГ ! А във друг вестник от Монитор май потвърждават че на семейството им е казано от шефа на контингента един час след случая ! Значи не виждам как ще предупредят семейството и да не кажат във министерството за случая !


Редник Гърдев загина в Ирак
(24 часа) - 2005/3/5
----------------------------------------- ---------------------------------------

Българският рейнджър Гърди Христов Гърдев е загинал вчера в Ирак, съ­общиха от пресцентъра на Министерството на отбра­ната.
В 18, 45 ч българско вре­ме наш патрул, който се е движел по южната част на пътя "Тампа" на 40-45 км от база "Еко", е бил обстрелян с леко стрелково оръжие от засада. Този маршрут в района на град Хамза (на около 50 км от Дивания, в провинция Кадисия) е известен като "пъ­тя на смъртта".
Редник Гърдев е бил тежко ранен. Веднага му е оказана спешна медицинс­ка помощ, но по-късно той починал. Няма информа­ция за други ранени.
Гърди Гърдев е картечар от първи взвод на първа ро­та на Четвъртия пехотен батальон на Българската армия в Ирак, уточниха от военното министерство. Уведомени са родителите и роднините на загиналия.
За инцидента веднага са информирани министър-председателят и президен­тът, съобщи говорителят на МО Владислав Прелезов.
"Премиерът прие нови­ната с прискърбие и нареди веднага да започне раз­следване на случая и на причините, довели до ги­белта на редник Гърдев", заяви правителственият говорител Димитър Цо­нев.
Ръководството на Генералния щаб е в постоянна връзка с командването на нашия контингент, казаха от министерството. Въз ос­нова на непрекъснат ана­лиз на обстановката се взи­мат мерки за гарантиране на сигурността на личния състав на контингента, до­пълниха оттам.
На Военновъздушните сили е наредено да извър­шат извънреден полет за транспортирането на тлен­ните останки на редник Гърдев от Ирак, но още не е ясно кога ще стане това.
Той е осмият български военнослужещ, загинал в Ирак по време на изпълне­ние на мисиите на контин­гентите ни там.
Гърди Гърдев е роден на 18 май 1974 г. в Казанлък. Това е неговата първа за­дгранична мисия. Той не е бил женен.
Първите жертви Бълга­рия даде на 27 декември 2003 г., когато след атака срещу база "Индия" пети­ма български рейнджъри
от Първи пехотен баталь­он загинаха, а други 27 бяха ранени. Вторият инцидент бе на 23 април 2004 г. Тога­ва при престрелка в Керба-ла в главата бе ранен смър­тоносно старши сержант Димитър Димитров.
На 24 октомври 2004 г. бяха ранени четирима на­ши при завръщане на вое­нен конвой от Хила в Кербала. Старши сержант Владимир Пашов почина вследствие на силна кръвозагуба.

Редактирано от - nesnaecht на 09/3/2005 г/ 10:41:28

PeoTaH
09 Мар 2005 10:36
Мнения: 461
От: Antigua and Barbuda
властите ............. раболепието им пред американците
Няма промяна - и след 15 години е както и преди
Manrico
09 Мар 2005 10:42
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Незнайко, по принцип сте добри с кризисния ПиАр, но сега малко се дъните. Не се опитвайте да обяснявате, че министърът си е казал истината навреме, а вестниците не работели. Щото ние и новини по телевизията гледаме. И това с търсенето на "къртицата", дето щяха до края на вчерашния ден да я намерят, не хвана дикиш, щото шапкарите пак се изхвърлиха, пък работа не свършиха. Пробвайте нещо друго!
nesnaecht
09 Мар 2005 10:52
Мнения: 15,180
От: France
Манрико, не правя ПиАР акции, много сори ! Мен не ме интересуват нито пък имам пристрастия към дадени партии както някои, за сметка на това съм реалист ! Разбирам да се обвиняват военните на базата на писмото пуснато кога откъде кой защо ?? На тия неща всичките дето изписахте тон страници от понеделник насам ми отговорете ! И ще видиш кой прави ПиАр акции ! Ей ще го намерят кой е и тогава пак ще си приказваме , а случая няма да се забрави вервай ми !

ПП- И като казваш че гледаи телевизия това поне гледа ли го ?
Значи умира на 4 на 5 го повишават и го казват по ТВ а ти не знаеш ?!? Много интересно се получава Цял свят знае само вие не знаете ?!?

Повишиха посмъртно редник Гърди Гърдев в младши сержант
(НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ) - 2005/3/5
----------------------------------------- ---------------------------------------

Със заповед на началника на Главния щаб на сухопътни войски, редник Гърди Христов Гърдев е повишен посмъртно в звание младши сержант. Това съобщиха от министерството на отбраната.

Редактирано от - nesnaecht на 09/3/2005 г/ 11:00:13

Manrico
09 Мар 2005 11:05
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Незнайко, моите постове във форума са достъпни и се вижда, че съм негативен към всички политически сили. Въпросът е много прост - лъгали ли са Българските институции в изявленията си след инцидента? Да или не? Ако са лъгали, кой ще носи отговорност за това? Ако не, значи са имали грешна информация, т.е. някой е излъгал институциите - кой е той и каква е отговорността? Всичко друго е отклоняване на вниманието на публиката, което си е кризисен ПиАр.
Mutant4o
09 Мар 2005 11:11
Мнения: 3,341
От: Bulgaria
НДСВ отрича съществуването на проблема, те не обясняват защо са заблуждавали хората, а казват, че са говорили само известните към момента факти. Това е много добра тактика, и като изключим тази последна издънка (щото анонимното писмо им обърка плановете) тази тактика 4 години вършеше перфектна работа. По същия начин реагираха на изказванията за съдебната система например. Никой не коментира тогава дали американския посланик говори истини, а се вдигна шум как той така недипломатично ще се изказва и как Костов трябвало да си трае, че бил наакан.
Инкяр му е майката. Никога не обяснявай на жена си защо си и изневерил, отрича
nesnaecht
09 Мар 2005 11:14
Мнения: 15,180
От: France
Манрико , ами дай една основателна база че не са информирани затова Първанов Симеон Свинаров Колев и който щеш от управлението след като вестниците и ТВ говори !
Другото дай ми също основателна причина да се твърди че писмото и идва като съобщение за нещо което не се знае и не потвърдено от по-горните след като даже и Труд го пише това ! К`во излиза тогава че това писмо мейл или страница е чиста фаршификация и ПиАр акция на някой който иска нещо ! но какво кажи ми дали не е сваляне на правителство дали не е предизборна кампания дали не е отмъщение ? И от кой може би самия Първанов или по-горните ще си направят такъв сакътлък ?? Не ми се вярва !

ПП ето ти го във труд от 5 март !

Натиснете тук

Редактирано от - nesnaecht на 09/3/2005 г/ 11:17:41

Mutant4o
09 Мар 2005 11:18
Мнения: 3,341
От: Bulgaria
Никога не обяснявай на жена си защо си и изневерил, отричай изневярата докрай, дори да си се прибрал с бикини в джоба
Manrico
09 Мар 2005 11:25
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Повтарям още веднъж - въпросът, който мен ме интересува е дали "От изявленията им (на Свинаров и Колев) станало ясно, че те и президентът Георги Първанов са знаели още на 5 март в 9 сутринта , че Гърдев загинал от приятелски огън, но не огласили информацията поради деликатността на проблема и защото първоначалните данни не били напълно потвърдени." А за писмото - първо дали написаното е ИСТИНА, а само като допълнителна информация - кой и защо го е писал - което също е интересно.
Gan(ю)гоТрий
09 Мар 2005 11:26
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
Вчера точно това писах. Некадърните ни управници не носят никаква отговорност, дори и след безброй гафове. Европейските критерии за които постоянно надуват бузи, за тях не се отнасят, както впрочем и законите, а част от тях ги стъкмяват така, че престъпната им дейност да стане “законна”. Берлускони колко пъти го въртяха на шиш. Йошка Фишер веднъж му изсипаха кутия зелена боя на главата. Това също не се отнася за нашите паши и бейове ползващи властта като в захлупена африканска държавица. Единственото в което никога не правят нарушение е сервилността и низката поза пред Големия Брат, считайки така себе си за обезпечени. Избиратели, електорат, общество и какво става с тях е тяхната най-последна грижа защото с нищо не застрашават “благинките” им и кокъла който са захапали.
nesnaecht
09 Мар 2005 11:28
Мнения: 15,180
От: France
На 11 март ще се разбере какво е станало , или когато му дойде времето ! Има и във Фокус потвърждение за това че са предупредени всички навреме . Начи писмото мейл отпада тотално отвсякъде ! Язък за толкова много шум пак пропадна една лошо подготвена ПиАр акция на някой който не може да спи защото е без власт доста време ?!?
Dessie
09 Мар 2005 11:31
Мнения: 426
От: Bulgaria
Много е зле положението в тая държава. А армията е под всякаква критика... Този, който е пуснал писмото по нета, 100% не служи в Ирак, а е някой вътрешен човек в щаба! Подливат си вода само, никва работа не вършат!
nesnaecht
09 Мар 2005 11:34
Мнения: 15,180
От: France
Манрико ами ето ти пълната информация до момента ! И не съм я писал аз разбира се ! Пък не смятам да си вадим очите за тая работа че всеки разбира това което иска , а не реалиите ! Няма лошо

Първата информация за инцидента на 4 март е получена в 19, 06 ч., каза ген. Никола Колев

9 март 2005 | 10:59
Агенция "Фокус"София. Първата информация в България за инцидента с редник Гърди Гърдев на 4 март 2005 г. е получена в 19, 06 ч., което е 15 минути след инцидента, заяви началникът на ГЩ на БА ген. Никола Колев на специална пресконференция по повод трагичния инцидент с българския военнослужещ в Ирак, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Ген. Колев допълни, че веднага след това се е свързал с министъра на отбраната и е отишъл във военния команден център, където е разговарял с командира на батальона подполковник Димитър Шивиков и старши националният представител на четвъртия ни батальон полк. Гено Чепилски. От командването на българския батальон след направените разпити на патрула, в който е участвал и редник Гърди Гърдев, останалите 14 са оцелели, 12 от тях са били категорични, че инцидентът е бил засада и при това добре подготвена от страна на терористични организации, като само двама от военнослужещите са посочили в докладите си, че наблизо би трябвало да има и американски пост. Това е информацията, с която е разполагал ГЩ и съответно и МО до сутринта на 5 март, след което са уведомени близките на редник Гърдев, че той е пострадал при инцидент. Тогава все още е нямало потвърдена информация, че е мъртъв, след което на 5 март се получава информацията за вероятността Гърдев да е загинал от “приятелски огън”. Първоначалната информация от командването на българския батальон и проведеното там предварително разследване е предоставена на Илко Димитров, зам.-министър на отбраната и на генерал-лейтенант Златан Стойков, началник на Сухопътни войски, който бяха в полета до Багдад, с който бяха прибрани тленните останки на офицерски кандидат Гърди Гърдев. При завръщането им те са предали доклад на ГЩ с резултати от разследването, като в неделя срещу понеделник са пристигнали пълните материали и вече е имало вероятно основание да се смята, че Гърдев е загинал от “приятелски огън”. Генерал Колев е изпратил писмо до началника на Многонационалната дивизия “Център- Юг” Валдемар Скшипчак.
На 7 март около 8 часа е докладвано в МО за “приятелски огън”, след което генерал Колев е изпратил писмо до генерал Майерс, началник на американския военен щаб.
Валдемар Скшипчак е препратил писмото на генерал Колев до американското командване в Багдад, като те също са започнали разследване на инцидента. На 7 март два американски екипа са на мястото на инцидента за оглед. Тази нощ генерал Никола Колев е получил отговор от генерал Майерс, който е поканил ген. Колев на брифинг в Багдад на 11 март, за да се запознае с резултатите от американското разследване на инцидента. Генерал Никола Колев е уведомил министъра на отбраната Николай Свинаров за поканата и е предложено заместникът на генерал Колев - генерал Атанас Запрянов да отиде в Багдад и да участва в брифинга.
shake
09 Мар 2005 11:36
Мнения: 5,773
От: 0
Незнайко, за други неща говорим, ама ти се правиш, че не разбираш.
Meto ot Interneto
09 Мар 2005 11:36
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
Гузни? Може, но угризението на съвестта не е оправдание. Всичките власти – без съдебната – са виновни за смъртта на наши военни и цивилни в Ирак. Виновни за съУчастие в престъпление по международния закон са: Правителството на Симеончо и особено външният му министър. Президентът като главнокомандуващ. Законодателите - царската партия, седесе, бекапето (ролята на последното е особено противна, защото е политиката му е двулична). Знам, че само двама-трима депутати са гласували против. Никой не е принуждавал останалите да гласуват за участието на БГ в глутницата. Имали са избор да кажат и "не". Имали са възможност да се въздържат. Гласували са "за".
nesnaecht
09 Мар 2005 11:41
Мнения: 15,180
От: France
Шейк ами подскажи бе приятелю , може и верно да не се сещам ?!
Manrico
09 Мар 2005 11:48
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Айде подсказвам за последно! На 5 знаят, че е "вероятно" да е приятелски огън (сам си го цитирал), до 7 крият това и продължават с приказките за "загиналия в бой с терористи". И се обаждат чак след разгласяването на това писмо. Аз на това му викам опит за потулване на истината!!
-------
Mutant4o, имаше един виц за заварената "на калъп" жена, която се разкрещяла на мъжа си: "Ти на моята честна дума ли ще вярваш или на мръсните си очи?"

Редактирано от - Manrico на 09/3/2005 г/ 11:51:12

Старшината
09 Мар 2005 11:51
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
Пределно ясно е, че лъжата е широко прилагана у нас управленска технология. Линията Колев - Свинаров - кобурга е очевидна. За мен изненадващото е, че към тая кохорта лъжци се е присъединил и Първанов (освен ако не е плюнка, която никой не бръсне за пет пари). и, разбира се, лъжата щеше да мине, ако не беше злополучното писмо. И тук е още по-грандиозния скандал: лъжците скочиха да търсят "дописника". И ще го хванат. Този човек има единствено спасение СЕГА - незабавно да излезе на светло и да каже "Аз писах, защото ...." Общественото внение само може да го защити, а иначе - дупе да му е яко
Doctora
09 Мар 2005 11:54
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
Защо само "у нас", старшина?
Добави мнение   Мнения:107 Предишна Страница 2 от 6 1 2 3 4 Следваща »