Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Лъжата издава гузната власт
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:107 « Предишна Страница 4 от 6 2 3 4 5 6 Следваща
Макаренко
09 Мар 2005 14:49
Мнения: 63
От: Bulgaria
nesnaecht
09 Мар 2005 14:55
Мнения: 15,180
От: France
Ето от това най-много ме беше страх и то май излиза наяве ! Значи по текста мога съвсем спокойно да кажа че нашите не са изпълнили указанията дадени им . Друго не виждам като възможност ! Бе ще изчакаме два дена да видим какво ще се получи от брифинга на 11 !
Пп - от медияпоол е да знаете !

Българите били предупредени да не стрелят в зоната на релейните възли

Началникът на Генералния призна по време на пресконференцията, че два дни преди трагичния инцидент е била получена инструкция от американските сили да не се води огън в зоната на комуникационните постове.

ПП- за да не стане грешка има и възможност да не им е казано какво трябва да правят по такива райони което не ми се вярва 100% ! Заповедите се знаят но изпълнениеот им е под въпрос ! Били сте в казарма някога все пак сетете се как беше !


Редактирано от - nesnaecht на 09/3/2005 г/ 15:15:29

paragraph39
09 Мар 2005 15:21
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
А-А-А, ТОВА ЛИ БИЛО?!
Значи, затуй Свинаров и Колев НАЙ-ПЪРВО и със СИГУРНОСТ казаха, че р-к Гърдев е загинал при нападение на "терористи"!
Щото, знаели са тези двамата, че нападнат ли те "терористи" в Зоната на релейните станции- НЯМАШ право да стреляш/според американската Инструкция/ дори и при САМООТБРАНА ! Сиреч, нападнат ли си там, в "Зоната"- УМИРАШ прав, в името на Демокрацията в Ирак и в името на USAИнструкцията!!!
Впрочем, по същата тази Инструкция, имали ли са ЗАБРАНА и американските войници да стрлят, или НЕ- забраната да е важаща само за НЕамериканските войници - "пушечно месо" ?!

Редактирано от - paragraph39 на 09/3/2005 г/ 15:28:42

shake
09 Мар 2005 15:29
Мнения: 5,773
От: 0
Незнайко, откъде разбра, че нашите са започнали да стрелят???
99
09 Мар 2005 15:31
Мнения: 4,830
От: Eritria
он само за парлама е незнайко, иначе СИЧКО ЗНАЕ
paragraph39
09 Мар 2005 15:51
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
НЕ, бе! Идеята на USAИнструкцията е : забранява се на всички други да стрелят, за да НЕ би случайно да загинат от "приятелски огън" американски войници ! За загиване на чужди "Желаещи" и "Коалиционни" войници от "приятелски огън" на американски войници, USAИнструкцията , май, НЯМА НИЩО ПРОТИВ ?!?

Редактирано от - paragraph39 на 09/3/2005 г/ 15:52:47

nesnaecht
09 Мар 2005 16:03
Мнения: 15,180
От: France
Шейк не съм бил там и не мога да кажа кой пръв е стрелял ! Само знам че са дали нашия конвой два предупредителни изстрели със Трасиращи патрони по някаква кола ! Дали е вярно или не незнам също , така пишеше във вестниците или нета както щеш ! Ако е подадена грешна информация на медиите пак не е мой проблем ! Също не е мой проблем че някой журналист не е представил действително фактите , те си имат кодекс за тая работа !?!?
ПП- А ако не е спазено нещо от страна на едните или другите ще се види на 11 март , а там няма да има лъжа защото всички световни медии ще имат представители !
Та аз се притеснявам от БГ грешки а не от това че американци са стреляли срещу патрула !
paragraph39
09 Мар 2005 16:08
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Дали Иран е на дневен ред

Красимир Иванджийски

STROGOSEKRETNO.COM


Светът е пълен с асиметрии. Едната от тях е, че глупостите се произвеждат и продават на общественото мнение много по-лесно, отколкото логичните тези. Така наречените масови медии работят по първия сценарий. Предпочитам втория. Интелектуалното дразнене на читателя би трябвало да го принуди към самостоятелно, а не стадно остойностяване. Мисля, че ако мнението ми не е срещу това на мнозинството, значи е банално или съм оглупял и няма смисъл да го съобщавам.

Става дума за най-важния въпрос сега, дали САЩ ще започнат война срещу Иран. Основните медии твърдят, че няма. Аз твърдя, че война срещу Иран ще има. Въпросът е не дали ще има, а какво трябва да очаква Америка от Иран, Европа - от Иран и Америка, и България - от Иран, Америка и Европа.

Нещата не са добри и може да се стигне до провал на приемането ни в ЕС, но не заради вътрешни кризи, а заради нещо друго, по-различно.

Дали ще има война на САЩ срещу Иран? Буш говори, че Техеран в момента е "крепостта на световния тероризъм", въпреки че никога не е бил. Още по-откровен е шефът на Централното командване на САЩ Джон Абизад, който каза, че "Иран не може да използва в свой интерес трудностите, които американците имат в Ирак". Според по-простия генералски език, това означава Техеран да не си прави илюзията, че заради поражението на САЩ в Ирак те не могат да ударят Иран.

За да стане всичко още по-убедително, евентуалната война срещу Иран беше отречена от Кондолиза Райс и от Тони Блеър. Опровержението е достатъчно да повярвам, че войната е неизбежна.

И преди две години Райс говореше, че САЩ няма да ударят Ирак. Същото правеше и през ноември 2001 г. Тони Блеър на срещата с Жак Ширак, обещаваше "да стоят рамо до рамо срещу перспективата разширяването на войната срещу тероризма да включи и Ирак". Блеър лъжеше, защото Буш го беше помолил веднага след 11 септември 2001 г. да подкрепи войната срещу Ирак и той се беше съгласил.

И сега Блеър лъже. На 17 януари Буш заяви, че атаката срещу Иран е на карта. На 21 януари вицепрезидентът Чейни заяви, че Израел може да удари първи Иран, но "това може да направи и Америка".

На 26 януари Блеър отказа да даде категорична гаранция, че Англия няма да атакува Иран, въпреки че беше запитан именно за това. Вместо отговор за гаранция, той заяви: "Не знам за такова намерение на САЩ", въпреки че Чейни беше заявил, че имат намерение, само не каза дали ще бъде мащабна война или удар по ядрените инсталации на Иран. Изводът е, че сега Блеър използва същата лъжлива тактика, както преди войната срещу Ирак. Думите му имат една цел - да спечели изборите на 5 май 2005 г., а след това никой няма да помни какво е говорил преди тях, защото вече започва пропагандната военна кампания.

И срещу Ирак тактиката беше подобна. Войната се предшестваше от дълга - 30-месечна пропагандна кампания, демонизираща Саддам преди бомбите да започнат да падат. Според тази логика войната срещу Иран може да започне по всяко време през 2006 г. Разписанието й ще се определя от онова, което става в Близкия Изток, Европа и в САЩ.

Буш е президент до 2009 г. и вече няма нужда да се съобразява дали ще е популярен или не. Напредва диалогът между Израел и Палестинската автономия. Тел Авив започва да се изтегля от Газа.

Остават само аятоласите на Иран, преди палестинците да преглътнат решението с "двете държави", с което и Израел ще се съгласи, за да не остане въобще без държава.

С войната срещу Иран американците искат да установят пълен контрол над района на Каспийско море - основният нефтен район на света. На дневен ред ще бъдат Азербайджан, Казахстан и Туркменистан. В ход е военно-политическото усвояване на Грузия, Каспийският район ще бъде под американската шапка.

За Русия войната на САЩ срещу Иран ще бъде много по-лоша от войната в Ирак. Иран все пак граничи с Русия, той не е само нефт и газ, но и стратегически важният транспортен коридор Север-Юг, свързващ страните от Северна и Източна Европа с Близкия Изток и Индия.

Още по-важни ще са последиците за Китай, който напълно зависи от вноса на енергоресурси. Рано или късно САЩ и Китай ще застанат един срещу друг. Защо на американците им трябва база в Киргизстан? Ами, защото започват да обкръжават Китай. Дали не се водят преговори и с Виетнам за връщането на американските военни в Камран?

Историята има и своите неочаквани завои. Една от най-важните последици от войната в Иран ще бъде за евро-атлантическите връзки. Англия едва ли ще продължи да стои разкрачена пред дилемата САЩ или ЕС. Тя е направила своя избор, което означава, че Европейският съюз през 2005 г. и 2006 г. ще бъде в такъв хаос, че няма да може да отговори на новата американска агресия срещу Иран.

Съдбата на Евросъюза вече е на карта. Почти е сигурно, че новата европейска конституция ще бъде отхвърлена поне в един от референдумите през 2005 или 2006 г. Това може да стане във Франция, Дания и най-вече в Англия. "Не" в референдума в Англия изглежда неизбежно. Именно заради това Тони Блеър промени първоначалната си позиция и поиска референдум на 16 април 2004 г. без никакви консултации със своя парламент, но веднага след като се върна от САЩ. Референдумът в Англия ще бъде през март 2006 г. Дотогава в ЕС трябва да се очаква нарастващ хаос. Той стартира след решението за започване на преговори с Турция и ще се засили след заявката на подкрепения от САЩ украински президент Юшченко да влезе в ЕС. Това означава, че приемането на България, Румъния и Хърватска през 2007-2008 г. може и да не стане. Вътрешният стрес за Евросъюза от Турция и Украйна ще бъде огромен, а неговият капацитет за по-нататъшно интегриране - все по-малък.
Англия няма да има нужда да избира между Европа и САЩ, тъй като през 2006 г. такова нещо като обединена Европа няма да има. По същото време войната срещу Иран ще е започнала или ще е на прага. Европа ще бъде отново заложник на Америка.

Но нещата този път ще бъдат още по-лоши, защото военната акция срещу Иран ще има ужасни последици за САЩ и целия Близък Изток. Нахлуването в Иран ще направи кървавото блато в Ирак неделен пикник. Срещу американците този път ще се изправи съпротивата на цялото 70-милионно население. Нещата ще са много лоши за американците. Иран е с много силна позиция на евразиатската карта от гледна точка на геополитиката. Има общи граници с Туркменистан, Армения, Азербайджан, Ирак, Турция, Афганистан, Пакистан. Това е уникално геополитическо положение. Иран има изключително висока подсигуреност с енергоресурси. На трето място в света е след Саудитска Арабия и Ирак по нефт, и на второ след Русия - по газ.

За разлика от повечето си съседи, Иран няма етнически противоречия и е конфесионално еднородна държава. Властта е централизирана, населението - интегрирано и мотивирано, армията - въоръжена и силна, което прави Иран много сериозен политически и военен играч. Иран/Персия представлява и брилянтна култура, една от най-големите, която планетата е имала. Бедата наистина ще е голяма.
След това ще се появи въпросът кой ще е следващият - Русия или Китай. Убеден съм обаче, че такъв анализ няма да правя. Защото наближаващата война с Иран ще завърши с катастрофа за САЩ.

Това накратко е азбуката на асиметричния геополитически анализ. И ако не сега, след година и половина ще се съгласите с неговата логика.
shake
09 Мар 2005 16:10
Мнения: 5,773
От: 0
Незнайко, споделям твоето мнение. Не ми се иска картечарят Гърдев, стоял на покрива на колата, да е виновен, и да е застрелян с автоматично оръжие - нали така пише в Труд?
Зе Мария
09 Мар 2005 16:39
Мнения: 2,227
От: Bulgaria
Авторът е много прав, че само заради опита да шикалкавят, крият и издирват „виновника” Свинаров и Колев трябва да бъдат отсвирени.
Колкото до виновника и писмото, във вчерашния 24 часа на заглавната страница бяха публикувани три СМС от Ирак-и те ли са пуснати оттук? Можете да ги видите в сайта на 24 часа от вчера. Вестикът твърди, че още на 6-ти, в неделя, когато истината бе скрита, рейнджъри са потърсили лични контакти с журналисти, за да разгласят станалото
Няма никакво значение с какви жилетки са били-станалото станало, война е, писано било-американците като са с хубави, да не би да не дават ежедневно жертви?
Няма особено значение и фактът , че патрулът също може би е допуснал грешки. Американците този път нямат никаква вина.. Всъщност, станалото е 14 процентовата нелепост, каквато се случва винаги. Подробностите и дискусията кой-крив, кой прав си е направо безполезна.
Въпросът е в неадекватните действия на ръководството на баталиона и висшите военни у нас. В опитите да ни заблудят, за да си осигурят спокойствие, както правеха от живкови времена. Действали са неадекватно както преди, така и след инцидента, защото те обикновено са неадекватни.
Всички репортерки са дългокраки студентки-писа Кьосев. Всички висши полицаи са с мустаци и си приличат, низшите чинове и тайните ченгета също, всички военни -задължително. И по визия, хеле по лексика.
И по Тошово, и по Симеоново. Отнесете го, ако щете и за висшите чиновници, но особено важи за първите две категории, където бюрото има решаващо влияние.
Щото принципът на тези организации е един и същ от времената на Сталин-бюрото. Той, междудругото, също е подменил всички неадекватни щабни плъхове по време на войната-до един са се оказали негодни. Още от неговите времена такива структури са издигали само подобни, отговарящи на изискването личности-да се подчиняват не на работата, а на бюрото. Работата иска развитие-бюрото подчинение и нищо повече.
Да ни пази Бог, ако тези им се наложи да си вършат работата, за която им плащаме. Както виждаме да я вършат всекиден другите, визирани по-горе.
Поне докато някой не се хвани да ги поразчисти и да промени принципа. Такива организации не могат да се оставят без жесток, ежеминутен контрол-инак работят само за себе си, а не за обществото. Инак само намножават проблемите, за чието отстраняване са създадени, търсят си работа, измисляйки проблеми, а всъщност само се чудят как да се запазят и разширят.

Редактирано от - Зе Мария на 09/3/2005 г/ 16:44:04

Djok
09 Мар 2005 16:58
Мнения: 4,498
От: Bulgaria
"...военното и цивилното ръководство на армията се хвърлиха да издирват източника на вярната информация ...." Е кого другиго да издирват- нали той им подпали чергата! Те как хубаво си лъжеха, мажеха и заемаха героично- трагични пози... и сега изведнаж от някакъв си там дребен военен им се развали рахатлъка! Ако имаме върховен главникомандващ трябва да изхвърли Колев и да притисне премиера за Свинаров, ама ние нямаме такива екзотични работи и като чест, достинство- за човешките говоря- не за военните...
nesnaecht
09 Мар 2005 17:07
Мнения: 15,180
От: France
Шейк аз не включвам всичко но си задавам въпроси и такива Как при стрелба изстреляни 400 патрона от незнам колко си войника да не покосят 12 или там колко са били ? Ми това си е жива смърт ! После как така само един е застрелян пък другите нямат и драскотини ако и така мога да го кажа ?
Как се получават тия работи е мистерия и трябва да се изчака и да се разбере . Малко ме съмнява но излиза вярна приказката " Страх лозе пази" -
имам предвид американците ! видели са че нещо мърда и след като са под обстрел винаги няма какво да се чудя на реакцията им ! И аз да съм и аз ще пуцам , та ако ще и брат ми да е отсреща !
ПП- най-лошото е че представителите от висшата класа не са изкарали курс за медиина комуникация ! Бе какво искаш стара партиина школа !
---
Зе Мария
Manrico
09 Мар 2005 17:19
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Е те това вече ме хвърли не знам къде:

US commanders were so worried that their men were shooting at the British because they failed to recognise the Union Jack or other distinguishing military markings that, in an unprecedented move, they asked the British Army to supply vehicles, men and flags to teach their soldiers what their allies looked like.

Пълната статия в Натиснете тук

Тия не си познават съюзниците!!!!
nesnaecht
09 Мар 2005 17:25
Мнения: 15,180
От: France
Манрико ако се върнеш напреде ще видиш сигурно какво съм написал !
Оказва се че съм прав ! Бе аз ще ги изчакам до 11 за да си кажат всичко на брифинга преди да се произнеса ! както вика царо КАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО !
Sir_Lanselot
09 Мар 2005 17:39
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Тая работа я е изпортил някой "деполитизиран" от генщаба или от военното министерство. И добре е използвал момента. Тъкмо се е изяснила ситуацията окончателно и са подготвили официалното съобщение и мръсникът я е изпортил - един вид властите крият информация.
Затова тоя трябва да го намерят и да му скъсат гъза.
Бихте ли посочил някой от висшите военни, който да не е номенклатурен кадър на БСП? И двамата бивши началници на генералния щаб са на служба при БСП - единия е депутат, а другия е съветник на др.Първанов. Бившия началник на ракетни войски пък е вицепрезидент. Помнете ми думата, че и сегашният ще се подслони при БСП.
Manrico
09 Мар 2005 17:51
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Незнайко, цял ден се задяваме с теб и ще кажа още веднъж, че има няколко отделни въпроса. Защо са застреляли войника, какво е станало и как е станало....Обаче има един друг:
Заблуждаваха ли съзнателно български държавници българското общество? Ти отговори на него, пък за другите все ще се разберем някак си.
Sir_Lanselot
09 Мар 2005 18:02
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Другарите от БСП, ДСБ и СДС пак не успяха! Чакаме следващия опит.
Mutant4o
09 Мар 2005 18:50
Мнения: 3,341
От: Bulgaria
Sir така трябва

Здравите сили в обществото пак взеха превест. И след постигнатат поредна победа под царствените знамена могат да се върнат пак на царската хранилка.
Хвала вам рицари на истината, смърт за лъжливите копелета!!!!!
Победихме!!
хунвейбин
09 Мар 2005 19:01
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
Излишни приказки и аналогии.
Много конкретен е случая.
Основно се концентрира при Симеон и Първанов.

При хипотезата .Не са знаели.Не им е доложено.
Извода е -никой от подчинените им не ги брой за слива.
Това очевидно не е така.
Със слугински манталитет е администрацията в България.
Колев е военен.Свинаров е с нашийник.

При хипотезата.Знаели са.От тях произтича измамата.
Това е обективната хипотеза.
Извода е -не броят народа за слива.
Тогава.
Народа трябва да ги направи на сливи.

Колкото до писмото.
Прехвърля вината при ГЩ .Оневинява американците.
Най силно работи в посока интересите на Симеон.
Тогава.
Първо.Симеон трябва да си ходи.
Второ.Първанов е задължително да го последва.

Човешката съвест към паметта на този загинал мъж го изисква.
Такива гаври са недопустими.


Sir_Lanselot
09 Мар 2005 19:11
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Мутантчо,
И тъжно, и срамно е да се наблюдава устремната атака на синьо-червената мъгла
яхнала една човешка трагедия в името на една жалка цел - да оцапат политическия противник.
Добави мнение   Мнения:107 « Предишна Страница 4 от 6 2 3 4 5 6 Следваща