Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
България не се трогва от IQ тестове
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:53 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3
Големият Лебовски
09 Мар 2005 16:46
Мнения: 3,126
От: Antigua and Barbuda
Моите уважения към Даниела, но нещо не ми се връзват нещата, дори и да е учила едновременно в няколко ВУЗ-а и е работила за да се прехранва.
Странно смешение между две хуманитарни дисциплини, икономика и политехника (също две дисциплини, преподавани в различни факултети). Някак си са несъвместими, мазохистичен промискуитет. Пък и въпросната дама, малко по-възрастна от мен, е получила образованието си също преди 1989 г., когато едновременното учене в различни ВУЗ-ове почти бе невъзможно. Аз съм завършил право и журналистика, но и двата факултета са в СУ и доста от изпитите от ЮФ се зачетоха директно в ФЖ. Просто не мога да си представя как щеше да стане тая със следване и в "Карл Маркс", и в МЕИ "Ленин". Пълен абсурд. Остава да бе завършила и Консерваторията и Художествената академия за пълен калейдоскоп. А накрая?
Явно дипломите са от по-новото време, което ме кара да ги приема откъм веселата им страна. Сори.
kaily
09 Мар 2005 17:13
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Никъде не пише, че е учила по едно и също време, Лебовски. сигурно не е въпрос на високо айкю да се предположи, че може да е учила едновременно, ама може и да не е.
Значи аз пак ви го казвам и вие пак не вземете да опитате, ми не вярвате.
Не е само тя!
Мой познат ми е пред очите-икономист. От две години не може да си намери работа-кандидатства непрекъснато и за всякаква работа. За висококвалифицирана така и не го викат по конкурси, за нискоквалифицирана му обясняват, че има твърде висока квалификация за работата.
Просто минеш ли 40, почват да те пропускат. Зам.министър Наков рече миналата година, че положението в МОН било ужасно и средната възраст на кадрите била 47 години май.
47 години! Време на творческа зрялост! И още 20 години до пенсия. И вече положението било ужасно. И още, било ужасно, щото само 3-ма владеели чужд език. А изобщо не каза колко човека владеят български?!? Че що правят матури по български език, като той се иска после само за учители по български, а чуждият език-навсякъде? да правят директно матури по английски и точка.
Значи забелязвам в тая тема и в оная за майчинството-същата работа като и сред управляващите ни тикви.
Е не е тека па! Ние знаем по-добре, а препатилите са некадърни или зложелателни.
И Даниела си намери работа-да чукна на дърво. След като се разшумяха вестниците за нея.
А човек може да е много кадърен обущар, ама да не става за шеф на обущарница.
Както и да е кадърен работник, ма да не става за предприемач.
Както и да е кадърен лекар, ама като Депутат Щерев да е пълна нула.
Камъкът си тежи на мястото.
BlackNigger
09 Мар 2005 17:23
Мнения: 184
От: Bulgaria
Абе някой може ли да ми каже общоприета дефиниция за интелигентност и защо тия са толкова уверени, че мерят интелигентност с тези тестове.
Djok
09 Мар 2005 17:29
Мнения: 4,498
От: Bulgaria
И защо трябва да се трогва? Какво сложно, неизвестно или велико имаше в теста? Необяснимото е, че студентите, уж елита на нацията са след шофьорите и блондинките, само пред спортистите (нямам нищо против последните)?! Студентите би трябвало да са още във форма от скорошната сесия и да реагират бързо и адекватно, защото в случая бяха в естествената си среда... Но може би това са възможностите им? Дали това е лицето на българската студентска младеж? Дали бъдещето е шофьорите на таксита и професорите да ползват лаптопи, а студентите да слушат чалга? А това че, сме пред доста други нации в класацията за момента няма никакво значение за качеството ни на живот спрямо същите тези нции. Като добавим и студентските резултати май равносметката е по- скоро трагична, отколкото комична и още по- малко героична....
LIATO2
09 Мар 2005 18:19
Мнения: 78
От: Bulgaria
Подобен тест наистина бе направен и от френската телевизя както водещя каза, но никой не го взе насерйозно а просто като телe шоу, такива правят и за да провериш дали ще изкараш книжка ако пак минаваши изпитите и други подобни "тестове". А на запад никои не те кара да минаваш за работа тестове за IQ но за това пък същесвуват наистина всякакви други- да разберат характера, мотивацята за поста итн. А водещите бяха наистина страшно зле облечени...
99
09 Мар 2005 19:06
Мнения: 4,830
От: Eritria
ногу си прав! за жените тоа тест требе да се смени с листовките на кат
KOCMOC
09 Мар 2005 22:05
Мнения: 5
От: Bulgaria
И така: много помия, по традиция. Затова, още малко уточнения и инфо:
1. Менса е неправителствена организация. Т.е. - не формира печалба!
2. Тестове има всяка събота в София - от 14.00 часа на улица "Мърфи" № 2 (срещу Испанската гимназия). Цената е 10.00 лв. - на който му стиска - да заповяда. За момента това са единствените IQ тестове в България, които са световно признати. Факт.
3. От 5 години и половина (!!!) членове на Менса правят предаване в "Канал 2001". В него има и игра с най-сложните въпроси в българския ефир - които предполагат мислене, а не "ходеща енциклопедия" от зрителите.
4. Ако ми позволите да цитирам една ТВ игра, наскоро минала и у нас :"Завистта няма почивен ден"
fierce
09 Мар 2005 22:08
Мнения: 10,605
От: Bulgaria
В тази връзка, колко от вас опитаха
да решат теста по ТВ и ако да - как е?!?
kaily
09 Мар 2005 22:15
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Аз го решавах с лист и молив.
Ама по средата на втората част спря тока и не разбрах верните отговори.
Оттогава питам за отговорите някъде дали са изтипосани.
NEM
09 Мар 2005 22:54
Мнения: 289
От: USA
Какво е интелигентността, ако нямаш упоритостта да я прилагаш, ако нямаш мъдростта да не я надценяваш, или ако нямаш моралът, който да ти казва как да я прилагаш. Интелигентността е едно от многото възможни оръжия, често надценявано, което дори не е задължително за да бъде човек щастлив, което често насочваме против себе си и се самоубиваме. Само с интелигентност не се стига по-далеч от чашката.
bill
09 Мар 2005 23:27
Мнения: 535
От: USA
Правил съм IQ тест в New York и съм виздал много такива.Те са почти едни същи в страни като УСА , Великобритания, Германия, Франция, Италия. Различни агенции ги разпространяват. В един такъв тест 70-80% е математика и логика.Аз четох от българската преса, че Андреи Слабаков протестирал, че се искало много математика.Еми, това е основното, което определя интелегентноста, а тя е да умееш да решаваш проблеми/задачи/ при определени условя. Заради това, тои пише, че творците имали по абстрактно виздане, което е пълна глупост, защото големия творец има много точна, проста и ясна мисъл.
UnionBG.org
10 Мар 2005 00:12
Мнения: 55
От: Bulgaria
Не е важно колко си интелигентен, важното е да правиш пари...


Критерият за интелигентност не е в това дали правиш пари, а в това как ги харчиш.
Добави мнение   Мнения:53 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3