Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Енергийна тесла, но след изборите
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:165 Страница 1 от 9 1 2 3 Следваща »
anacephal
10 Мар 2005 01:46
Мнения: 3,134
От: Bulgaria
Такса за използване на електромер?!
Утре на пазара бай Пешо ще започне да ми удържа такса за използване на кантар! Така де, аз с моето желание да плащам точно за каквото получавам му създавам допълнителна работа и трябва да си платя..
ole-le
10 Мар 2005 03:21
Мнения: 5,620
От: Bulgaria
Апетита идва с яденето и далеч не е луд този който изяждя баницата, а този, който му я дава.
Засега дори в Обединение на форумци Натиснете тук има хора които свидно пазят "такса мощност" и възможните и произволни.
Но...
simo
10 Мар 2005 07:36
Мнения: 8,455
От: Jamaica
нормално. всичко трябва да стане както в европа до 2007.
цени, данъци, закони, правила. а доходите -- е, там е кой
каквото си изкара, освен за тея с връзките, дето лапат дотацийки.
така че живи-здрави. има накъде да се дигат цените
Валерий
10 Мар 2005 07:40
Мнения: 202
От: Bulgaria
"Такса ЕЛЕКТРОМЕР"?!
Това подозрително прилича на "Такса ВЪЗДУХ" на Топлофикациите...
Mrx++
10 Мар 2005 07:54
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Ей това е либералния модел, дето вчера го дъвкахме.
Един умира, друг му го завира.
Нашите управници-капути дето играят по гайдата на МВФ и СБ и приватизират поголовно ей до това водят. Не трябвало да има Държавни монополи и те ги продадоха и последните станаха частни монополи. Т.е., Държавата да не цуца, а някакви частни дружества да цуцат. Така и Държавата бедна и хората бедни. И накрая да влезем в Европа с гол задник.
Либералният модел означава КОЙТО Е БОГАТ ДА СТАВА ПО-БОГАТ, КОЙТО Е БЕДЕН ДА СТАВА ПО-БЕДЕН. Това са степените на свобода, които либерализмът позволява. И тук таме някой де успял да открадне се промъкне към богатите.

ole-le
10 Мар 2005 08:08
Мнения: 5,620
От: Bulgaria
Mrx++,
това не е "либерален модел", а неадекватен модел. За да не се повтарям тук, виж предпоследния постинг Натиснете тук
gowedokiller
10 Мар 2005 08:16
Мнения: 5,080
От: Bulgaria
Интересно ми е на тия от Столипиново, Шекер махала, Факултето и тем подобни квартали каква такса ще им събират и как точно ще ги накарат да си платят поне тези нови 5-10%, да не говорим за цялата консумирана електроенергия. Идиоти управляващи, съберете тези пари и няма да има нужда от новото увеличение. Ми вие както сте тръгнали утре ще ми искате такса за това, че сте си изтрили зъбите, дъвчейки агнето или пържолата, които аз и уважаваните от мен форумци са подсигурили за вашата трапеза. А идеята има кой да ви я даде - ДПС са ви коалиционен партньор!
Пешо Мастиката
10 Мар 2005 08:19
Мнения: 2,018
От: Bulgaria
Ето, ето, вижте само! Спрях парното и телефона, сега вече съм напът и тока да спра. Остава май само да въведат такса 'водомер' и 'доставка на водата до Вашия дом' и се изнасям на палатка на Витоша. Там никой няма да ми иска такси.
simo
10 Мар 2005 08:23
Мнения: 8,455
От: Jamaica
пешо,

още днес пускам предложение за винетки и за гуменките. нема да търкаш планинските пътеки за без пари, ей.
Калки
10 Мар 2005 08:26
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Пешо, Пешо, колко си наивен !

Ткаса "палатка" съществува поне от 20 години.. Сериозно, ако не знаеш - ако решиш да си направиш къмпинг на открито, трявба да платиш такса май 2 лв/нощ в близката община.

Та, не се радвай, мърдане няма.
J_J
10 Мар 2005 08:33
Мнения: 1,199
От: Bulgaria
Живея в къща, в която все още не са успели да "извадят" електромера ми на улицата (аз съм си го купувал). За да се провери показанието е необходимо лице от крадците да ми иска ключ за да отвори таблото. Гарантирам, че от три месеца никой служител на крадците не е идвал изобщо. Значи излиза, че трябва да плащам допълнително за нещо, което е моя собственост и което никой от крадците не използва за нищо. Това наистина е диш-хакъ. Между другото така поне разбрах защо "изваждат" електромерите навън. Тогава съвсем никой никога няма да може да докаже кой и кога е засичал някакво показание и какво е било то.
Крадците от "Софийска вода" ми вписват в сметките някаква такса ТЕЦ, при положение, че в радиус няколко километра няма тръба за парно. И ходих в "бизнесцентъра" им, и казаха, че, да, ще оправят грешката и ... продължават най-нагло да крадат. Крадците от БТК още не седнали на новите си кресла и вдигат цените, режат кабели на малки фирми и ...
Апропо, краднаха ли ни вече Мусала?
Ужас! Европа!? Нее... Джунгла!
Heat
10 Мар 2005 08:35
Мнения: 13,716
От: Bulgaria
Има доста хора които прескачат границите на нормалния популизъм. Но за популизма се плаща, макар и със закъснение. Не че приватизацията е лошо нещо.
Това повишение на тока а и следващите които идват са отдавна предизвестени. Популистите са единствените изненадани.
Сега се изплаща данък "популизъм в миналото" с начислените наказателни лихви.
Лихвите на данък "популизъм днес" се натрупват. Първите падежи ще са в началото на 2007.
Heat
10 Мар 2005 08:38
Мнения: 13,716
От: Bulgaria
ole-le околкото си спомням ставаше въпрос, че всичко трябва да се приватизира. Е в електроразпределението вече всичко е приватизирано. Искаш да въздействаш на частни компании как да си определят цените??? Това е голяма новост за мен.
ole-le
10 Мар 2005 08:43
Мнения: 5,620
От: Bulgaria
Heat,
кво ще кажеш ако дойдат да ти обират дома и ти викнеш "Помощ крадци",
те да ти кажат - "Я млъквой бе популист ! Ние имаме разходи за бензин да ти дойдем до къщата, за нови коли на мутресите и т.н. и т.н. все присъщи и обосновани разходи. " ?
*
А популос, значи народ. Популизъм не е мръсна дума, а защитата на интересите на народа не мръсна работа...
*
Като говориш за популизъм що не говориш и за лобизъм ?
ole-le
10 Мар 2005 08:48
Мнения: 5,620
От: Bulgaria
Heat,
за разлика от Топлофикация, Електроразпределението и електроенергийната мрежа е естествен монопол. Много пъти (в постинги) съм писал тревиалното, че по лош от държавния е единствено частния монопол. В програмата съм застъпил ясна регулация на монополите в полза на населението и антимонополни мерки.
*
Пълна стопанска свобода трябва да имат хората от дребния и среден бизнес, в конкурентна среда, но не и монополите !
Dessie
10 Мар 2005 09:05
Мнения: 426
От: Bulgaria
Вярно е, че от държавния монопол по-страшен е само частният!!! За наше съжаление обаче в България няма измърване от тях. Така че ако искаме ток и телефон, ще си плащаме и колкото и постинга да напишем, ще е все тая....
ЪФ1
10 Мар 2005 09:12
Мнения: 395
От: Bulgaria
Въпросът е имаме ли избор, доставчикът на електричество да бъде компанията А или Б, а защо не и В?
Нямаме!!!
Какъв монопол всъщност е премахнат???
Никакъв, просто е трансформиран от един тип собственост в друг.
Защо все пак всички управляващи мислят, че държавната собственост е държавна?
Май нещо грешат, тя и моя и твоя и на съседа и т.н.
Същото е и с държавният бюджет - кинтите.
Как така с лека ръка, без много да се мисли и най-вече с прибирането на тлъсти комисионни се продава това или оново, без някой да се допита, поне до част от истинският собственик?
И като се има предвид, че до преди 15-тина години, всичко беше държавна собственост, се питам: Къде изчезнаха тия пари от тази поголовна приватизация?
На всичко отгоре се дават напълно легални комисионни и се говори за тях като нещо нормално, за всяка сключена сделка. Имам чувството, че Агенцията за приватизация и най-вече правителството, не са държавни структори, а някакви частни консултантско-брокерски фирми.
Най-много се стреснах, когато започнаха да отдават плажната ивица по черноморието на концесия, мислех си, че в съвсем скоро време ще променят конституцията, защото плажната ивица е изключителна държавна собственост и не може да се купува или продава. Сега се чудя, кога ли и на кой ли в празната, алчно-безочлива главица, ще проблесне авангардната идея за тазли лека промянка на основният български закон?!?!?!?!?!?!
Само сапът ще ги оправи тия алчни и безскруполни копеленца.
Гласувайте за ВМРО и ако вземат да се гънат нещо, грабваме сапът и почвама по тях!
Heat
10 Мар 2005 09:19
Мнения: 13,716
От: Bulgaria
ole-le,
Използвам думата популизъм като синоним на демагогия. Многократно експертите са казвали и казват какво ще стане ако има безогледен популизъм с цени, но естествено винаги популистите знаят по-добре от експертите. Когато експертите казват, че декапитализацията на естествени монополи води до повишаване на цената в бъдеще с повече отколкото е моментното спестяване, следват обвинения че народа е беден и не може да плаща. Когато неизбежното поскъпване настъпи, пак същите популисти се изправят отново гордо ни лук яли ни лук мирисали и обясняват отново със същия плам и дръзновение колко лошо е поскъпването и че ако били те....
Едно единствено нещо не съм видял от популисти в живота си. Опит за разумно и трезво оценяване кое защо се случва.
Освен това има една характерна особеност. Популистите винаги смятат че нещата ще се развиват според техните желания а не според икономическата логика.
ole-le
10 Мар 2005 09:26
Мнения: 5,620
От: Bulgaria
Heat,
а на какво според теб се дължи декапитализацията ? На "ниските" цени ?
А може би прокуратурата по добре знае ?
Гарван
10 Мар 2005 09:29
Мнения: 9,350
От: Bulgaria
Ми да си вземат електромера тогаз и няма да им давам такса електромер. Ще си сложа динамо с педали и като ми трябва ток хем ще спортувам, хем в къщи ще свети
socialdemokrat
10 Мар 2005 09:30
Мнения: 784
От: Bulgaria
Прав си ОЛЕ ЛЕ. От държавния монопол единственото по-страшно нещо е частният такъв. Нормалният път в нормалните държави е създаване на антимонополно законодателство, закони, гарантиращи равнопоставеността на видовете собственост /не само конституционни декларации/. Защо продават Електороразпределителните дружества, а не стимулират създаването на частни такива, за мен не е въпрос с повишена трудност. Въпрос с повишена трудност е кога българинът ще се освести и ще грабне сопата...
Добави мнение   Мнения:165 Страница 1 от 9 1 2 3 Следваща »