Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Енергийна тесла, но след изборите
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:165 Предишна Страница 2 от 9 1 2 3 4 Следваща »
ole-le
10 Мар 2005 09:32
Мнения: 5,620
От: Bulgaria
Heat,
няма "неизбежни" поскъпвания, но трябва да има неизбежни прокурорски разследвания и неизбежна съдебна отговорност за ограбването на хората !!!
Nelson
10 Мар 2005 09:33
Мнения: 38
От: Bulgaria
Уважаеми форумци, защо вместо да спорите един с друг, не излезете пред Народното събрание например и да кажете това същото? Мислите ли, че някой чете това тук? И че му пука ? Вместо да се потите пред PC-тата си и да се ядосвате от сутринта безполезно, защо не се съберете и не вдигнете протест?
В Гърция как стана преди няколко седмици, когато на пенсионерите не им вдигнаха пенсиите с очакваните от тях проценти?
Всички управници в БГ са боклуци и продажници, това е ясно.
dakiec
10 Мар 2005 09:33
Мнения: 915
От: Bulgaria
Това е уговорено предварително
Абнаментната такса витаеше във въздуха и преди. Но решиха да изчакат, хем да не бунят духовете хем цената за енергопреносните дружества да е по-ниска.

Това е поредното ДОКАЗАТЕЛСТВО ЧЕ БЪЛГАРИТЕ КАТО НАРОД СА В ЗАЛЕЗА НА СВОЯ ЕТНОС - ЗАГУБИЛИ СЪПРОТИВИТЕЛНИ СИЛИ КАТО ЕДИНЕН ОРГАНИЗЪМ И СПАСЯВАЩИ СЕ ПО ЕДЕНИЧНО ( за препоръчване в странство ).
ТОЗИ ЕТНОС БЕ ХЕМ ДОСМАЗАН ХЕМ ПОДДЪРЖАН НА ИЗКУСТВЕНО ДИШАНЕ ПО ВРЕМЕ НА СОЦИАЛИЗМА И ТАКА СЕ СИМУЛИРАШЕ ЖИЗНЕНОСТ.
[/code][/center]
ole-le
10 Мар 2005 09:39
Мнения: 5,620
От: Bulgaria
Nelson,
ами как да се организираме бе ? Нали се опитваме Натиснете тук, ама точно по този въпрос ще се избием с Kaily...
BOLGAR
10 Мар 2005 09:42
Мнения: 5,074
От: Bulgaria
Естествен стремеж на абсолютно всеки бизнес е разрастване и монопол! И в това няма нищо лошо, стига да има достатъчно конкуренция - тогава от този стремеж има полза потребителя. В случая обаче, е допуснато, при това напълно съзнателно и планирано, липсата на контрол при сключване на приватизационните сделки (никой не е искал от купувача да даде цена обвързана с инфлационните или др. естествени и независещи от купувача процеси), именно за това се дават комисионни. В този сектор, конкуренцията е силно ограничена по простата причина, че човек не може да си смени доставчика, както например мобилните оператори, от тук произлиза и естествения монопол - било той държавен или частен! Единствен регулатор е Държавата, която обаче не си е изпълнила добросъвестно задълженията - не е мислила за защита интересите на потребителите, а също и чиновниците дето са лапнали комисионната и са сключили сделката. Така че, драги ми смехурани ще плащаме - а това с такса електромер си е пълна порнография, която може да я спре само Съдът, а иначе нек сме живи нек ни е..т!
Heat
10 Мар 2005 09:42
Мнения: 13,716
От: Bulgaria
За декапитализацията има много причини, не е само една. Едно от нещата е лошо управление, но примерно електроразпределенията не са управлявани лошо. Следва възлагането на социални функции на търговски дружества (не важи само за електроразпределенията), забавяне на инвестициите с цел поддържането на ниска цена (на принципа "след мен и потоп" и най-важното силово заставяне на търговски дружества да продават стоката си на цена под нейната себестойност.
За електроразпределенията има и още една причина - нежеланието на съответните органи да пресекат кражбите на електричество.
А това поскъпване далеч не е последното за съжаление. Пушката която е стояла на стената през предишните действия започва да гърми. И има още много за гърмене.
TJ
10 Мар 2005 09:43
Мнения: 660
От: Bulgaria
А навремето се бореха да ни направят тока на европейски цени - по 3 цента на киловат?
Т_Живков
10 Мар 2005 09:45
Мнения: 5,459
От: Bulgaria
Ей, топлия, като те чета и се чудя какво ли ти е октановото число - виждаш ми се доста "обогатен". И както добре ги разбираш тия работи, и като е толкова нормално и естествено увеличението на цените, и лошите "популисти" са виновните, би ли ни светнал от чии среди се пръкнаха неприлично богатите в България - от тези, които увеличават цените (към които вероятно принадлежиш и ти), или от средите на популистите?
ole-le
10 Мар 2005 09:46
Мнения: 5,620
От: Bulgaria
Heat,
наистина има много причини и всичките са описани в Наказателния кодекс
макето
10 Мар 2005 09:48
Мнения: 369
От: Bulgaria
ебаха ни майката. но на изборите--аз тяхната
dakiec
10 Мар 2005 09:49
Мнения: 915
От: Bulgaria
Липсата на поне една читава БАНКА с преобладаващо държавно участие.
Приватизации на ЕСТЕСТВЕНИ монополи от ОБЩЕСТВЕНО ЗНАЧЕНИЕ:
- енергопреносна система
- водоснабдяване
без проблем с печалбите и намиране на инвестиции

Стигна се до там че държавни компании на други държави да купуват нашите подобни.
Пиша - проблем с инвестициите НЯМАШЕ. проблем ще има сега с приватизационните условия и дори с изпълнението им ....

Проблем бяха корупционните ръководители на тези ведомства както и "управляващите" държавата които в сговор крадяха а след това продадоха - подигравайки се с обществения интерес.

Разбира се НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ сме НИЕ САМИТ - ИНАЧЕ НЕ БИ СЕ СЛУЧИЛО!!![/center]

Редактирано от - bot на 10/3/2005 г/ 10:03:26

XYZxyz
10 Мар 2005 09:51
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
По принцип цената на всички услуги като: ток, вода, парно, телефон, трябва да е поне двукомпонентна, получена на базата на разходи, които не се влият от количеството на услугата и втората, много по-голяма част - потребеното количество от дадена услуга. Това е горе-долу най-справедливото решение, но всичко това става в България и всичко е много изкривено, особено с тока и водата. Имаме огромни групи от населението, които ползват и не плащат и засега не е намерен начина това да се прекрати. Резултата е необосновано повишаване на цените, за да се компенсират загубите от неплащащите. Второто много важно нещо е завареното положение - имахме голями държавни монополи и вместо те да се останат държавни и да се създадат условия за създаването на частни конкуренти, се премина пряко към най-лошата за потребителите форма, от държавен монопол се образува частен монопол. С разни измислени комисии като ДКЕР се имитира, че частниците се възпират, но всъщност няма нищо подобно.
Nelson
10 Мар 2005 10:04
Мнения: 38
От: Bulgaria
Ole-le, горе-долу имах яснота, че се опитвате да се обедините. Което само по себе си е много хубаво, стига всичко изказано тук, да бъде извикано и там, навън. Този израз обаче, "създаването на политическа партия", нещо не ми се понрави. Думата "политика", която означава най-накратко казано "начин на действие", в България отдавна има съвсем друго звучене и смисъл в съзнанието на редовите граждани.
ole-le
10 Мар 2005 10:05
Мнения: 5,620
От: Bulgaria
XYZxyz,
Това е порочен кръг. Колкото повече вдигаш цените, толкова повече ще пада потреблението и ще се увеличават неплатените сметки и кражбите.
Толкова с по-малко ще се увеличава сумарния приход.
От тук нататъка прихода на тези дружества само може да пада. Цената на електроенергията, отдавна е надминала социалната поносимост. Дори и живото месо вече е оглозгано. Няма повече накъде !
Това, което ще виждаме е все повече къщи без ток в България на 21 век и все повече гръмки заплахи чрез ефира за съд по бързата процедура за неизрядни платци на "такса електромер". Без ефект на заплахите .
*
Не можеш да съблечеш ризата на голия, колкото и както и да се опитваш !
Мошенник
10 Мар 2005 10:06
Мнения: 4,376
От: Bulgaria
И, като си присвоиха електроразпределенията и другите вкусни хапки, приготвени от изстрадалия български народ, ХИШНИЦИТЕ сега и кожата, ще му свалят!!!!!!!
*666*
10 Мар 2005 10:11
Мнения: 1,715
От: Bulgaria
И после - защо сум крадял ток. Ами защото не искам да ползвам електромера, че да не плащам за него. А тебе Мrх +++ да те попитам. Ти какво искаш - който е по-богат и той да стане беден, та другите да не завиждат ли. Ема няма да стане - ще си имаме US бази и приятелите ти от североизточна Азия няма как да дойдат да ме освободят - от имуществото ми.
u
10 Мар 2005 10:11
Мнения: 322
От: Bulgaria
тази такса май е забравената от преди 4-5 год.такса за електромер с която трябваше да се плаща за БНТ и БНР. толкова време мина оттогава и най после изплува
Heat
10 Мар 2005 10:11
Мнения: 13,716
От: Bulgaria
TJ,
Ако навремето цените бяха станали 3.5-4 цента за киловатчас и сега щяха да са си такива. Но тогава не станаха. Сигурно все някой помни защо.
ole-le,
Популизмът който води до глупости не е описан в Наказателния кодекс за съжаление.
Т_Живков
Увеличението (и следващите увеличения които идват) не е нормално, но е естествено. За протокола, аз не увеличавам цени. Увеличението е следствие на направени глупости от тези които най-много ще плачат и ще опяват сега.
ole-le
10 Мар 2005 10:17
Мнения: 5,620
От: Bulgaria
Nelson,
тук под "партия" се има предвид ни повече ни по-малко юридическия смисъл и възможността за изразяване и осъществяване на идеите, чрез участие в избори, пряко участие в законодателната и изпълнителната власт.
ole-le
10 Мар 2005 10:22
Мнения: 5,620
От: Bulgaria
Ако навремето цените бяха станали 3.5-4 цента за киловатчас и сега щяха да са си такива.

Heat,
вяваш ли си ?
*
Това твое твърдение даже не е лобизъм, то си е нагла лъжа !
Добави мнение   Мнения:165 Предишна Страница 2 от 9 1 2 3 4 Следваща »