Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
За Камен Кацата - добрия човек
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:122 Предишна Страница 2 от 7 1 2 3 4 Следваща »
Т_Живков
10 Мар 2005 09:11
Мнения: 5,459
От: Bulgaria
"Никога не е било ясно, как така от прахоляка на мърлявия комунизъм поникна, в лицето на Кацата, автентичен блус-мен."
Ей, Дайнов, ти не се ли пръкна от същия този "мърляв прахоляк", бе, глист демократичен!? Не беше ли семейството ти от калта, ама оная - блажната кал на комунизма? А за Кацата може и да си прав - ние неаме такъв у Правец....
Gan(ю)гоТрий
10 Мар 2005 09:36
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
Дайнич, недей злепоставя други хора. Някой може да си помисли, че са като тебе. Резили само себе си..
керпеден_1
10 Мар 2005 10:00
Мнения: 9,911
От: Bulgaria
Инако, имах предвид да става депутат като Азис , ама от казаното сетне се вижда , че не е такъв човек, ама...
Dessie
10 Мар 2005 10:15
Мнения: 426
От: Bulgaria
Някой да избави Дайнов от мъките му.... Май с напредването на възрастта почва да го джаса старческа деменция и да не знае за кво точно говори...
moment
10 Мар 2005 10:19
Мнения: 1,085
От: Bulgaria
Дайнов , ти си неспасяем циклофреник - трудно ми бе да ти поставя диагнозата задочно, но нейсе...
Едва ли ще му е приятно на Камен Кацата че си се позовал на него в днешното си излияние..
През 80-те, когато се шляехме из Созопол - тебе те нямаше - Кога порасна , ей тая работа не ми е ясна, - в АОНСУ предполагам...
Dedovec
10 Мар 2005 10:44
Мнения: 3,803
От: Bulgaria
що се абите, бре? Статията май е писана за да излезе снимката на
Дайната с китара - Кацата и Желев са за боя на фона...
Humpty_Dumpty
10 Мар 2005 10:51
Мнения: 214
От:
Уважаеми bot,
можеш ли да затриеш глупостите на Дайнов?
И като опция да го баннеш за известно време - около 17 години, да речем...
Енцефал
10 Мар 2005 11:03
Мнения: 426
От: Bulgaria
Добрият човек Каца, какво леке трябва да понася около себе си...
духа на софийските махали
ли?
Наследниците на софийските копелета имаме наследствена нетърпимост към дечицата на номенклатурата, отгледани в държавните жилища от времето на култа или в домовете на изселени, затворени, избити.
Що ни се плетат в краката, а не се събират по интереси с Жени Живкова? Отиваш във "Фенс"да слушаш Кацата, а там дъни Евгений Д!
Облачен
10 Мар 2005 11:35
Мнения: 2
От: Bulgaria
Работата е много проста. Комунистo-либералното демократче дайнов решило веднъж да отиде на кръчма, напило се е и се е въодушевило със спомени, които му липсват.
urupuchi
10 Мар 2005 11:40
Мнения: 2,329
От: Holy See (Vatican City State)
мноо готина снимка:
Евгений Дайнов свири блус.


да не би да си помислим че свири някви други ширпотреби!
Старшината
10 Мар 2005 11:46
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
Дааааааа, Миндьо съвсем е изкукал .... 'Що ли му обръщаме внимание
UnionBG.org
10 Мар 2005 12:08
Мнения: 55
От: Bulgaria
Поне да беше постнал една емпетройка да чуем как Кацата влачи по ню-орлеански.
Поп Кръстю
10 Мар 2005 12:48
Мнения: 155
От: Bulgaria
Този форум е една каца с лайна. Пиша с едната ръка, като си държа носа с другата, за да се обърна към редакцията да вземе да го закрие. Или поне да не е анонимен. Това анонимният простак е страшна работа.
Марко Ив. Тотев
10 Мар 2005 12:50
Мнения: 1,837
От: Bulgaria
Стремежът на Дайнов да наблюдава явленията и да ги пречупва през призмата на рока и блуса вече малко взе да омръзва.
Доста е пресилено да се слага този човек (Камен Кацата) чак на такъв висок пиедестал. Може да е много готин за своя си кръг, но не съм чувал нищо от него и не съм виждал негови неща да се издават и продават.
Е, нали в наши дни е много шик да попържнеш фолка и Азис, но пък чуеш ли блуу-ус или жааа-з, веднага следва да паднеш по гръб на пода и да размахаш лапи във въздуха, щото ти не си от онези простаци, нали.
Оставете го този Камен и тоз Дайнов и си свалете емпетройки на Ибряма! (Или си купете дисковете му)
Струва си!!!
Ку-Ку
10 Мар 2005 13:08
Мнения: 4,128
От: Bulgaria
Блусът е музика за сантиментални чичета и вече дедовци. Става да пуснат някое парче по радиото, ама да се забутам в нек'ва дупка, за да гледам как посивели дебелаци с косми в ушите си друсат шкембетата по сцената - дайната трябва да е изперкал. Кацата го видях виднъж на някъв фест и ми се стори готин човек наистина, само не разбрах т'ва к'во има общо с блуса.
Вълчо
10 Мар 2005 13:19
Мнения: 2,798
От: Bulgaria
Отдавна не бях влизал в "Ганковото кафене". И този четвъртък българският Хенри Кисинджър (и нашият като техния преподава, пише и пътува) се е изходил на определеното му за това място. И този четвъртък е фалшив, както обикновено. Даже бих казал, че е надминал дори себе си по фалшивост. "Професорът" се изживява като човек с висока нравственост, нещо обикновено за нечистоплътни "интелектуалци" от неговия сорт. "Трудно забелязваме, казва г-н Дайнов, онези хора около нас, които са истински".
Ами разбира се, как ще ги забележим, като около нас са предимно такива, които не са истински, но затова са нахални и се навират навсякъде, такива, като Дайнов, например. Или като ония, които гледаме всяка сутрин по телевизията да ни обясняват от своите фалшиви позиции фалшивата загриженост на своите фалшиви партии. Кацата "поникнал от прахоляка на мърлявия комунизъм". Абе, посерко с посерко, "от прахоляка на мърлявия комунизъм" поникнаха и Йордан Радичков, и Валери Петров, и Радой Ралин, и Лазар Николов, и Георги Бадев, и Найден Петков, и Марко Бехар, и Стефан Цанев, и Недялко Йорданов, и Миряна Башева, още да изброявам ли. "Другари, да бъдем на ясно", не защищавам неуспешния експеримент, опазил ме Бог. И тогава имаше не малко слагачи, но никой не купуваше това което пишеха и вече никой не ги помни. Както и никой, според мен, няма да запомни и упоменатия посерко Евгений Дайнов.
А за това, че е нечистоплътен, г-н Е.Д., да припомня пак, че когато ходехме по митингите в края на 1989 и през цялата 1990, когато си въобразявахме, че "утре ще бъде животът по-хубав", Секретариатът на ЦК на БКП изпрати г-н Е.Д. през 1990г. на специализация в Лондон, като средствата са били на БКП.
И той е приел и е отишъл. А ние, глупаците, виждахме цялата си надежда в СДС. Затова, да се поучим от БКП! Те гледаха напред и прекрасно приложиха кредото на принц Ди Салина , че нещата трябва да се променят, за да останат същите! Прекрасна илюстрация на това е лицето Евгений Дайнов, умно подготвен "Отпреди" за "Сега".
bot-il
10 Мар 2005 13:38
Мнения: 169
От: Bulgaria
Мани го "Благородния", краде на поразия подтекстове и внушения от Димитри, но ефтиното си е ефтино...Желю ил Кацата блуз / з -то е точно/римува се със слуз от гол охлюв, това остава по асфала на историята, а Кацата е като каче без дъно, наливаш "Демокрация" в нея и все Дайнофф и "блуз" остава. Цялата приказка обаче на "благородний" ми се чини е подиграФка с Първанов и Симеон- черната капа, които определят, за сега, кой да носи "Старата планина" на шия...
WC_designer
10 Мар 2005 14:24
Мнения: 914
От: Bulgaria
Аууу гусин Дайнов с тоа репортаж изми позора на бг-субколтурата.Обаче маи си го писал в петък сабале след концерта на чаша аириш кафе.Начи да ти кажа Дайнов тоа Кацата не го знам но от прочетеното получих едни асоцяции с Попа Джуби .Требваше обаче вместо алегорията африканец -Чикаго да напишеш Иво Папазов-Младост 3.Човека с кларинета срина секакви представи за музикални географски ширини доказваики че корените на етно-джаза не са в Африка а Родопите.Ти също горе долу на там клониш с Кацата които неясно обаче защо още не е свирил в клуба на Рони Скот.Да земеш да поканиш идният четвъртак Николо Коцев па направете едно тро с Кацата и Лечев и турете бход по 30 лева.И аз ше дода да си инвестирам кинтите.Дан те обиждам ама Незнам ти с кво искарваш хлияба с мусика или си некои колумнист обаче да ти кажа маи блуса нещо не го чаткаш.Дано баи Димитрии да пусне некой по добър пример в ъндъргаунд културата и оисвежи тиягостната обстановка в четвъртак сутрин.Аре па следващият път се снимай с най малко некои Стратокастер, ква е таа Ямаха дет си е нарамил.
hamer
10 Мар 2005 14:25
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
"Можете да присъствате на този празник на свободния човешки дух всеки четвъртък в клуб "Фенс" на бул. "Левски". Ще ви вземат три лева и те ще бъдат най-ефективната (по оста разход-печалба) инвестиция, която сте правили в собственото си развитие. "

Всъщност сит-репа е написан заради това. Като опит да се помогне на Камен Кацата чрез реклама на клуба, където пее. Или не съм прав
Чичо Фичо,
10 Мар 2005 14:41
Мнения: 878
От: Bulgaria
Цуцурко и енцефалит - блуса наистина е "плебейска" музика, там е жизнеността му. Героите на ранния блус - ето Лед Бели, който сам бил дълго в затвора за убийство и телесна повреда - бил човек на честта и голям кибритлия - са често затворници, The House of the Rising Sun, Midnight Special, някога вече качени на бесилото като сиромах Стоян - като в баладата Hangman, Hangman, slack your rope, slack it for a while. Най-често са трудови песни - като горната за миньорите в Нюкасъл с черните бели дробове, скупчени около останките на мафиотски бос. Лед Бели бил пръв "запевач" в каторжните поля на Луизиана и Тексас, отдето го освободил един фолклорист Ломакс, писал молби до губернатора. Има и много социален протест - това е музика на бивши роби, научили мелодиите на господарите, но запазили автентичния си глас и ритъм.
*
Но блуса не е "комунистическа" музика като италианската канцонета, която пуснах в статията за Лилето преди няколко седмици - Semo gente de borgata. Блусаря не е "момче от махалата", не е колективист. Той е добър, но индивидуалист, доморасъл рационалист, отговорен пред Господя (в блуса постоянно се говори за Бог), свободен като птичка - зарад туй блуса е анти-чалга, понеже чалгата пък е приспиване на индивидуалността и разума. Къде в чалгата има труд? Затова блуса не е "класов" - в него няма омраза към капиталистите или номенклaтурата като класа, енцефалит, има отношение към индивиди. Обесника, берача на памук, губернатора, миньора, застреляния мафиозo са все хора.
*
Отношението към жената - блуса е мачо мюзик, дори Одета пее от името на мъж, но блусаря е старосветски, ако и лекоеснаски, рицар - Sweet Rosie, няма ma bitch. Ето отношението към семейството - My children need three square meals a day, oh Lord, and I ain't gonna be treated this a-way (Уди Гътри). Какво има в чалгата - "мойта синя прашка" и "гола ученичка пече се на тревичка". Отношението към родината и света - This land is my land, this land is your land, но първо, героят е винаги в движение, с торбичката на рамо, и второ - неговата родина е целият свят - и Америка, и Африка, чийто ритъм все го мъчи, и тъжните ирландски и шотландски гайди, и френските шарманки и акордеончета, и немската мундхармоничка, и индианските свирки, и испанската китара, и руската балалайка (Пит Сийгър).
*
Блуса е всичко, което чалгата не е, и което ни липсва. За съжаление наследството на високата априлска култура, чиито достижения (вкл. Недялко Йорданов) с гордост изброява колегата, е чалгата. Чалгата е рожбата на априлци, наистина дегенерирала. Дайнов заклина светлината на нощния влак да пръсне прокобата на чалгата - Let the midninght special cast its everloving light on me (в затвора на Лед Бели вярвали, че ако видиш светлините на някакъв си нощен влак от Канзас за Тексас, скоро щели да те пуснат, "midnight special" е нещо като "хайде уво, дизела червен"!)
*
Ку-ку, прав си, че блуса е за чичковци и лелички (т.е. за зрели хора, не е тийнейдж мюзик) и за сантиментални (но галантно сантиментални, не просташки), но само дотам. Блуса е за свободни, автентични хора, той не конфликтува естестически с възможното им харесване и на класическата музика - можеш да слушаш Сони и Брауни (снимката им съм сложил) или Клаптън и Нофлър веднага след Стравински и Хиндемит и да ти е кеф. Да не говорим за джаза. Опитай да слушаш чалга или априлските шлагери на Лилето от 1975 и сл. със Стравински (ако си чувал за последния).


Редактирано от - Чичо Фичо, на 10/3/2005 г/ 15:26:09

Добави мнение   Мнения:122 Предишна Страница 2 от 7 1 2 3 4 Следваща »