Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
За Камен Кацата - добрия човек
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:122 « Предишна Страница 6 от 7 4 5 6 7 Следваща
Gan(ю)гоТрий
11 Мар 2005 00:30
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
Всичко в което откриеш собствените си преживявания, чувства и предположения е перфектно и другояче се нарича изкуство.
Пейчо Пеев
11 Мар 2005 00:37
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Чичо Фичо, на Show Boat имаше един чернокож, запее ли вдигаше веднага аплаузи. Огромни възможности на гласа, оттам където другите свършваха, започваше той. А бе искам да каже в кръвта им е, дарба
UnionBG.org
11 Мар 2005 00:47
Мнения: 55
От: Bulgaria
Ау, Чичо Фичо, как можа да кажеш за АББА, че е траш!? Преди 10 години, в разгара на траша, от борсата за пиратска музика в София си купих пет кила траш (сигурно трябва да са били към 300 диска и касети) и започнах прилежно да наваксвам разликата между And Then There Were Three и съвременната музикална култура. На шестия диск подбрах целия траш и го хвърлих в траш-кана, там, където му е мястото.


Разликата между оня траш и днешния Linking Park за съжаление не е много голяма. Музиката е преди всичко мелодия и едва след това ритъм, досаден блуз, дегенератен траш и компенсаторно-революционна поезия. А АББА са мелодия в чист вид. Следователно и музика par excellence.


Стравински да ходи да джвака баластра, тоже.


Сигурно съм мноу задръстен...
smarty
11 Мар 2005 01:01
Мнения: 1,271
От: USA
."...досаден блуз, дегенератен траш и компенсаторно-революционна поезия"-Това написа UNION BG.ORG
Такова определение за блуса не бях чувал.Не зная колко трябва да си се издухал , за да напишеш това. А в същото време се възмущаваш от Чичо Фичо, които разбира се не е прав да нарича музиката на АББА" europian trash"

Редактирано от - smarty на 11/3/2005 г/ 01:03:04

Чичо Фичо,
11 Мар 2005 01:08
Мнения: 878
От: Bulgaria
Така е, Пейчо. Ей, много поклонници на Абба имало тука. И аз много ги харесвах в училище - лятото на 1978 даваха австралийския филм. Сега са ми досадни, на на бродуейското шоу не съм ходил.
Пейчо Пеев
11 Мар 2005 01:25
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Чичо Фичо, мелодичната музика е вечна. Правя си relax с джаз, опера и не знам защо ги обявяват за снобски. За мен са хармония. Харесва ми и Папазов-Трапезна. Подобна балада -На масата-правят и други български кларинетисти, отлични импровизации
Ngoro
11 Мар 2005 08:17
Мнения: 334
От: Bulgaria
Генчоу а да си чувал за Пешо Чепа и леля Пепа Свирката от Княжево ? И те са институции вервай ми! И ако Кацин е помогнал за ранното ти израсТване в пуберИтета и осъзнаването на халкохола като неделима съставка в обмяната на веществата (какъвто е кислорода). То на мен въпросния хосподин не ми говори нищо. А историята не се пише от и за тоя дето плаща а от и за тоя дето е исТински. Вервай ми!


На чайчето - лимончето (a.k.a. инж. химик Сапунджиев).
TheRollingStone
11 Мар 2005 09:18
Мнения: 22
От: Bulgaria
*****

Натиснете тук


Редактирано от - bot на 11/3/2005 г/ 09:24:24

Mrx++
11 Мар 2005 09:27
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Аз съм свирил блуз, когато Грацко и Фичко са правели аку в цукалата.
Когато се говори за блус могат да се разбират две неща, или самата музика или блус-схемата. Последната е хармонична конструкция, на която се гради голяма част от джаза и популярната (най-вече рока) музика.
Възникналото възхищение, обаче в тази статия към блуса няма само музикална дименсия, а тя се дължи на малоумното и безкритично Западофилство. Затова са суперлативите на Фичко, на Грацко и на Дайната. Тук ние нямаме само музикални критерии, ами типичния за ГЪЗОРИЯТА критерий Щом е Западно значи е хубаво. И около него се навързват някакви си разсъждения за свобода и т.н и т.н
Блусът няма нищо общо със свободата, а по-скоро с робството. Самото наименование се превежда ТЪЖЕН.
Тъй като поради Студената война имаше известни ограничения върху американската музика, на нашата гъзория им се струваше, че като пеят блусове, рокове и т.н. са свободни. Така те изразяваха вътрешното си освобождение.
Сега, обаче, тези забрани не съществуват и въпросната статия, както и разсъжденията на гореспоменатите момци нямат абсолютно никакъв смисъл.
Блусът трябва да се разглежда в неговия музикален и исторически аспект.

Българската чалга е по-ново изкуство и в този смисъл по-жизнено. Ако тя се беше появила в ХАнериката Дайната и Фичко и Грацко щяха да преливат от любов към нея.
p-k Lukash
11 Мар 2005 12:21
Мнения: 284
От: Bulgaria
за мене е повече от странно как една тъпа плешива пенсия като грацкото си е извоювала престижа на музикант с която се перчи и подвизава тука. от музика грацкото разбира колкото свиня от кладенчова вода. некой д е чул некога нещо от него? било като изпълнение, било като авторство? нема такива. музикант е той само доколкото на него му е известно. и аз съм толкова музикант.
грацко, дигай канадскио байряк да не ти отрежат пенцията че както не знаш англецки бог знае къде ша те дириме.
Чичо Фичо,
11 Мар 2005 15:21
Мнения: 878
От: Bulgaria
Марксе, в днешния Ню Йоркер като че специално за тебе има колонка от един музикален критик от Ню Рипаблик за насилието в блуса и рапа. Разглежда рапа не само като естетически наследник на блуса, което всички компетентни правят, а и като социалнопсихологически наследник на негърския бунт за свобОда. Дава примери с Лед Бели (който както вече знаем бил осъждан за убийство), Робърт Джонсън, Лони Джонсън, които пеят за разбойници, затворници, обесници, пищови, бръсначи и мъст. Докато старите блусари наистина живеели тежък "негърски" живот, сегашните рапери по-скоро само им подражават външно (скоро имало престрелка в Манхатън на Хъдзън стрийт между бандата на рапера 50 Сент и друга рап банда, която ги нападнала на излизане от запис), за да запазят аурата на бунтовници, без реално да са такива - те са милионери. Естетически обаче бунта на рапа е много по-декларативен, времето на гражд. права и политкоректността е, а старите били много по-езоповски, гледали да не ги разберат белите, още не били съблекли кожата на чичо Том и леля Джемайма, и вярвали в Исус, не в рас Тафари.
*
Сано за последния "господин" - Грациан е професионален композитор, чийто предпоследен албум имам тука и е изключително интересен, постмодерен, с много иронични цитати и влияния на различни стилове култури. Достатъчно разбирам поне, за да кажа колко сложно е да се направи това у дома и сам.
Грациан
11 Мар 2005 15:45
Мнения: 4,060
От: Canada
Явно доста големи капацитети по музика се навъдиха тук. Като гледам и марксистки блусмени (които предполагам са свирили "протестен блус" в локалното читалище, заклеймяващ западофилството) се появиха и мегданни разбирачи на музика със съответното самочувствие се появиха ( най-вероятно от ония провинциални специалисти по "юраята" и "пърпълите".
За съжаление, за сега сме запознати единственно с отрицателното им отношение към моите ( + Фичови + Дайнови) тълкувания, плюс 2-3 констатацийки на ниво "Комсомолска правда разобличава упадъчната музика" и нищо повече. Да се надяваме в близко бъдеще да се запознаем и с естетичната платформа на споменатите културтрегери, щото тъй: "Ти си льош" и баба знае. Тъй де, на война, като на война. Аз имам известна доза търпимост към "аматьори-критици", но все пак след като се преминат някои граници, просто не ми издържат бушоните, за съжаление.
Грациан
11 Мар 2005 19:09
Мнения: 4,060
От: Canada
Фичо, относно твоята реплика за "гангстерските войни" на рапърите-милионери и "криворазбраната свобода" искам да споделя моите впечетления за един подобен феномен в хокея. Независимо кой какви теории ми размахва, животът ни показва, че човек е ненаситно животно и в общи лини точно този негов хъс за "по-тлъсто парче" е генераторът на прогреса ( както и разсадника на "гадни и мръсни капиталистичнонастроени изкачвачи на смирненската стълбица ), което пък е все пак далече по-приемливо от мерките на онези - преразпределителите, дето щяха да ни правят равни.
ПРОФСЪЮЗЪТ НА МИЛИОНЕРИТЕ

Тези дни тук в Канада се случи нещо, което може да бъде наречено спокойно НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА.
-Какво пък чак толкова се е случило?- ще попита някой игнорантен читател, четейки тия редове.
- На канадците беше отнет професионалния хокей. Ето какво се е случило!
За тези които не са запознати с пристрастеността на редовия канук към този спорт, може би това няма да направи кой знае какво впечатление, но тези които знаят какво значи хокея за редовия канадец със сигурност ще потръпнат от ужас. Ами представете си да отнемат на руснака водката, на българина -ракийката, на бразилеца-футбола, на германеца-бирата, на американеца - бейзбола и на африканеца - секса. Представяте ли си каква огромна дупка се отваря в битието на тези хора? Представяте ли си, онези дълги и протяжни часове които те, вместо да се занимават с любимата си активност трябва да прекарат в гледане на латиноамерикански сериали, изпълняване на прищявки на амбициозни съпруги или пък, не дай боже, извършване на някаква си общественно полезна работа, като да речем, почистване на околоблоковото пространство?
Ти, драги читателю, четеш сега тия редове и подсмихвайки се под мустак ( ако имаш такъв) си викаш: -Айде бе, чак пък толкова?
- Чак пък толкова! - ще ти отговоря - И най-трагичното, в случая е, че това погребване на хокейния сезон 2004-2005 ще остане в аналите на професионалния спорт като единствен прецедент на триумф на ИНАТА и ДЕБЕЛОГАВЩИНАТА пред РЕЗОНА и РАЦИОНАЛНОСТТА. И да не си помислите, че за това фиаско причините са някакви си катаклизми с магнитуда на испанския грип ( който е бил причина за единственното друго анулиране на хокеен сезон през 1919 година), войни, цунами или друга таква екстраординарни събития, чийто ход е непредсказуем и независещ от участниците в диспута. Не и не. Единственната причина за анулирането на този сезон беше ЛАКОМИЯТА. Нищо друго. Собственниците на хокейните отбори срещу профсъюза на играчите. Една група милионери срещу друга група милионери. В целия този панаир на суетата губещи се оказаха абсолютно всички.Като започнеш от решилите да докажат кой диктува парада собственници, минеш през разлигавените звезди, минеш и през онези хиляди разчитащи на доходи от сателитни на спорта бизнеси и стигнеш до милионите разочаровани любители на играта, които очакваха с религиозен фанатизъм крайната развръзка от тази безсмислена игра на ЕГО-та.
Когато онзи ден - 16 февруари , в 11 часа сутринта комисионерът на лигата Гери Бетман турна кепенците на сезона, всички останаха потресени. Най-абсурното в целия този цирк е фактът, че след упорита вербална борба и частични компромиси от двете страни екзекутивния директор на НХЛ профсъюзите Боб Гуденов се опита да се направи на ХЕПТЕН БАБАИТ, мислейки че собственниците ще се пречупят под натиска на РАБОТНИЧЕСКАТА СОЛИДАРНОСТ и ще се съгласят на условията които той предлага. Да де, ама в края на краищата - собственниците са тези които имат и ножа и хляба и според мен именно за да направят показно, те казаха: Стига толкова игрички. Като не щеш мира - на ти секира. Ние сме готови да загубим от приходи, но да не отстъпим от нашите принципи. В действителност, през последните години ескалацията на доходите на играчите докара много от собственниците на отбори в не особенно доходоносни пазари или да банкрутират или да продадат отбора. Темповете с които се катереха доходите на играчите и техните изисвания просто докараха няколко отбора да сменят не само собственниците си, но и пазарите.
Само през последните петнадесетина години хокеят претърпя огромни промени. Стари пазари умираха и нови се раждаха. През 1991 година се появиха “Светкавиците” от Тампа Бей и “Сенаторите” от Отауа ( или както е прието в България - Отава).През 1993 година “Северните звезди” на Минесота станаха “Звездите” на Далас, във Флорида се родиха “Пантерите. През 1995 година Квебек се раздели със своите “Северняци”, които станаха колорадската “Лавина”. Уинипег “Джетс” на бърза ръка преминаха в Щатите през 1996 и стаха “Койоти”. През следващата година пък “Китоловците” от Хартфорд мутираха в каролайнски “Урагани”. 1998 роди нашвилските “Хищници”, 2000 - “Дивите” от Минесота и “Трошачите” от Атланта, а през 2001 се пръкна и последнета ( за сега ) добавка в лигата - “Сините якета” от Колумбус, Охайо. Лигата едва ли не се удвои, което от своя страна донесе и по-натоверен календар, повече приходи и разбира се по-високи заплати за играчите. Статистично погледнато, само за последните пет години разплащателните ведомости на някои тимове се удвоиха. Ето и някои от най-драстичните примери:
Тим средна заплата на играч 2000-2001 средна заплата на играч 2003-2004

Ню Йорк Рейнджърс 1 325 000 2 800 000
Торонто Мейпъл Лийвс 1 000 000 1 500 000
Анахайм “Майти Дъкс” 600 000 1 267 500
Бостън “Бруинс” 912 500 1 300 000
Колумбус “Блу Джакетс” 650 000 1 050 000
Далас “Старс” 955 000 2 600 000
Монтреал Канадианс 725 000 1 350 000
Ню Джърси Девълс 800 000 1 425 000
Филаделфия Флайърс 1 037 500 2 425 000
Феникс Койотс 687 500 1 075 000
Тампа Бей Лайтнингс 775 000 1 115 000
Ванкувър Канукс 887 500 1 113 750
Атланта Трашърс 525 000 787 500
Каролайна 612 500 750 000
Едмънтън 925 000 1 075 000
Минесота 500 000 850 000
Сан Хосе 1 050 000 1 200 000
Ню Йорк Айлъндерс 875 000 900 000
Отава 862 500 1 075 000

Детройт 1 600 000 1 500 000
Сент Луис 1 025 000 837 500
Бъфало 1 045 000 1 000 000
Калгари 1 025 000 950 000
Чикаго 1 050 000 725 000
Колорадо 900 000 750 000
Флорида 912 500 902 500
Лос Анджелис 1 412 500 950 000
Нашвил 725 000 700 000
Питсбърг 785 000 625 000
Вашингтън 1 400 000 917 500

Та ето как, в общи линии в днешните икономически реалии се сблъскваме и с такива феномени като профсъюз на милионери. Ако погледнем и по-широката картинка на състоянието на синдикализма, ще забележим една много интересна зависимост. Профсъюзните “мафийки” тук, в Канада ( а предполагам по аналог и в останалите страни) изобщо не се интересуват за съдбата на онези които работят на “минимална заплата” (не съм чувал и за стачки на нископлатените) и други такива “боклуци”, които не могат да им пълнят куфарчетата. Обикновенно ще видиш тия професионални изнудвачи ( разните му Джиновци, Алфредовци и Саловци с дебели вратове ) да се навъртат край индустрии със 100% “папо” за самите тях - автомобилната индустрия, държавните доилници ( образование, имиграционни власти и т.н.т). В общи линии профсъюзите се грижат за благосъстоянието на работника по същия начин по който сводниците се грижат за магистралната си трудова сила. Нито повече, нито по-малко.

Old Emigrant
11 Мар 2005 20:42
Мнения: 1,646
От: Bulgaria
Може ли някои (евентуално капацитетите Унцле Ф анд Грац) да ме светнат какво е общото между Кацата и Даинов, маи не е блуса, а то друго и не остава? Ама ако може по-накратко без цитати от Неруда, Хавел, Стокофски, Лили Иванова, Харалан Хараланов, Б.Б. Кинг, Дан Колоф и не знам кои си още.
ФОРЕСТ ГЪМП-СИН
11 Мар 2005 20:47
Мнения: 1,915
От: 0
Видимо единственото общо е, че имената им са в този материал на една страница. Виконтът от Миндя го ползва като индулгенция.
p-k Lukash
12 Мар 2005 13:23
Мнения: 284
От: Bulgaria
пардон, некой с изключение на фичката да е чул некога нещо за или от съвременния паганини ака грацкото?
къде са никому неизвестните Deep Purple и Uriah Heep в сравнение с краля на ... (некой да ме допълни) грациян колев, канадецо?
Чичо Фичо,
12 Мар 2005 17:31
Мнения: 878
От: Bulgaria
Грацко дава живо и интересно "дясно" обяснение на хокейния скандал, "ляво" имаше пък в тазседмичния Ню Йоркер, Джеймс Surowiecki писа, че това било знак за началото на господството на таланта (елемент на труда) над капитала.
*
Като говорехме за насилието в блуса и рапа - всички знаем примерно поп звездата Том Джоунс и по-малката звезда Тони Кристи, който беше и на Зл. Орфей, идвамата Балкантон ги е издавал. Най-известните им хитове взимат темата за добрия разбойник направо от блуса, дето слепи Омировци (Блайнд Лемън, Блайнд Уили, Блайнд Блейк) възпяват храбри юнаци по бесилки.
*
Ето "Дилайла" - There she stood laughing - I clutched the knife in my hand and she laughed no more". В "The green, green grass of home" героя юнак вече е пред бесилото - For there's a guard and there's a sad old padre, arm in arm we'll walk at daybreak, again I'll touch the green, green grass of home". Същото в хита на Т. Кристи - "Sunrise - this is the last day that I'll ever see, out in the courtyard they're ready for me, but I go to my Lord without fear - I did what I did for Maria".
*
В блуса пък се усеща влиянието на старата английска/келтска юнашка песен. Шедьовър на източноевропейския градски "разбойнически" блус на 20 в. според мене е Висоцки -

- Эй, шофер, вези в Бутырский хутор,
Где тюрьма, - да поскорее мчи!
- Да ты, товарищ, опоздал,
ты на два года перепутал -
Разобрали всю тюрьму на кирпичи.

- Ох как жаль, а я сегодня спозаранку
По родным решил проехаться местам...
Ну да ладно, что ж, шофер,
крути-верти назад свою баранку, -
Так, ни с чем, поедем по домам.

Иль нет, шофер! - давай закурим,
Иль даже лучше выпьем, поскорей!
Пьем за то, чтоб не осталось
по России больше тюрем,
Чтоб не стало по России лагерей!

Висоцки звучи по своя начин като Лед Бели в "Миднайт спешъл". Руската художествена блатная песня е руския блус, както гръцката ребетика. Понеже при Висоцки мелодията често не играе голяма роля и понякога скандира стиховете под китарата, като Омир или бийт-поетите, които четели стихове под джазова импровизация, Висоцки е създател и на руския talking blues, както Уди Гътри и Боб Дилан на американския. Логично беше от него да възникне в Марина Роща или Битцево и руски рап както в Бронкс от семето на Дилан поникна Африка Бамбаата. За съжаление руската култура в 20 в. не се развиваше органически като американската. Руския рап трябваше и да е "черен", а в Русия "черните" сега не са на мода.

Към тази блус традиция се отнася косвено и българската юнашка-хайдушка песен, с връх в "Хаджи Димитър".Редактирано от - Чичо Фичо, на 12/3/2005 г/ 17:47:18

Грациан
12 Мар 2005 23:29
Мнения: 4,060
От: Canada
Фичо,
ако трябва да говорим за истински народни американски творци, продължаващи традицията на "музката за народа" най-близки до сърцето ми са водевилния трубадур с гласпапиров глас Tom Wites ( с тембър много близък до моя...или обратното ), когото критиците наричат "Били Джоуел за алкохолици" и фолк легендата John Prine.
Освен, че е безспорен познавач на психиката на "дъното" Том е и изключително иновативен музикант. В неговите изчистени до минимум творби съжителствуат и нюорлеански "духови музика" и причудливи ударни инструменти ( наковални, ламарини, дървени блокчета...), арфи, контрабаси, баритон саксофони и акордеони. В началото влиза "доста трудно", но свикнеш ли му, просто е заразителен.
Ето ти линк, към неговата страница.
Натиснете тук
Освен че е известен авангарден музикант, Том участвува и в няколко филма през 80те. Моята любима негова роля е в "Ironweed", където играе с Джек Никълсън, като еквивалент на наш "стари дрехи, н'ща купувъъъъъъъ" персонаж.
Ето ти и няколко от любимите ми текстове:
Frank's Wild Years

Well Frank settled down in the Valley
and hung his wild years
on a nail that he drove through
his wife's forehead
he sold used office furniture
out there on San Fernando Road
and assumed a $30, 000 loan
at 15 1/4 % and put down payment
on a little two bedroom place
his wife was a spent piece of used jet trash
made good bloody marys
kept her mouth shut most of the time
had a little Chihuahua named Carlos
that had some kind of skin disease
and was totally blind. They had a
thoroughly modern kitchen
self-cleaning oven (the whole bit)
Frank drove a little sedan
they were so happy

One night Frank was on his way home
from work, stopped at the liquor store,
picked up a couple Mickey's Big Mouths
drank 'em in the car on his way
to the Shell station, he got a gallon of
gas in a can, drove home, doused
everything in the house, torched it,
parked across the street, laughing,
watching it burn, all Halloween
orange and chimney red then
Frank put on a top forty station
got on the Hollywood Freeway
headed north

Never could stand that dogChristmas Card from a Hooker in Minneapolis


hey charlie i'm pregnant
and living on the 9th street
right above a dirty bookstore
off euclid avenue
and i stopped takin dope
and i quit drinkin whiskey
and my old man plays the trombone
and works out at the track

and he says that he loves me
even though its not his baby
and he says that he'll raise him up
like he would his own son
and he gave me a ring
that was worn by his mother
and he takes me out dancin
every saturday night.

and hey charlie i think about you
everytime i pass a fillin station
om account of all the grease
you used to wear in your hair
and i still have that record
of little anthony & the imperials
but someone stole my record player
now how do you like that?

hey charlie i almost went crazy
after mario got busted
so i went back to omaha to
live with my folks
but everyone i used to know
was either dead or in prison
so i came back to minneapolis
this time i think i'm gonna stay.

hey charlie i think i'm happy
for the first time since my accident
and i wish i had all the money
that we used to spend on dope
i'd buy me a used car lot
and i wouldn't sell any of em
i'd just drive a different car
every day, dependin on how
i feel

hey charlie for chrissakes
do you want to know the
truth of it?
i don't have a husband
he don't play the trombone
and i need to borrow money
to pay this lawyer
and charlie, hey
i'll be eligible for parole
come valentines day

А ето тук и материал за Джон Натиснете тук:
Една от любимите ми негови песни:
CHRSTMAS IN PRISON
It was christmas in prison
And the food was real good
We had turkey and pistols
Carved out of wood
And I dream of her always
Even when I don’t dream
Her name’s on my tongue
And her blood’s in my stream.

Chorus:
Wait awhile eternity
Old mother nature’s got nothing on me
Come to me
Run to me
Come to me, now
We’re rolling
My sweetheart
We’re flowing
By god!

She reminds me of a chess game
With someone I admire
Or a picnic in the rain
After a prairie fire
Her heart is as big
As this whole goddamn jail
And she’s sweeter than saccharine
At a drug store sale.

Chorus:

The search light in the big yard
Swings round with the gun
And spotlights the snowflakes
Like the dust in the sun
It’s christmas in prison
There’ll be music tonight
I’ll probably get homesick
I love you. goodnight.

Chorus:

One more for great finale:

THE GREAT COMPROMISE
I knew a girl who was almost a lady
She had a way with all the men in her life
Every inch of her blossomed in beauty
And she was born on the fourth of july
Well she lived in an aluminum house trailer
And she worked in a juke box saloon
And she spent all the money I give her
Just to see the old man in the moon

Chorus:
I used to sleep at the foot of old glory
And awake in the dawn’s early light
But much to my surprise
When I opened my eyes
I was a victim of the great compromise

Well we’d go out on saturday evenings
To the drive-in on route 41
And it was there that I first suspected
That she was doin’ what she’d already done
She said johnny won’t you get me some popcorn
And she knew I had to walk pretty far
And as soon as I passed through the moonlight
She hopped into a foreign sports car

(repeat chorus)

Well you know I could have beat up that fellow
But it was her that had hopped into his car
Many times I’d fought to protect her
But this time she was goin’ too far
Now some folks they call me a coward
’cause I left her at the drive-in that night
But I’d druther have names thrown at me
Than to fight for a thing that ain’t right

(repeat chorus)

Now she writes all the fellows love letters
Saying greetings, come and see me real soon
And they go and line up in the barroom
And spend the night in that sick woman’s room
But sometimes I get awful lonesome
And I wish she was my girl instead
But she won’t let me live with her
And she makes me live in my head

(repeat chorus)

Редактирано от - Грациан на 13/3/2005 г/ 15:00:22

ФОРЕСТ ГЪМП-СИН
13 Мар 2005 00:37
Мнения: 1,915
От: 0
Бахти печатара.
p-k Lukash
13 Мар 2005 02:09
Мнения: 284
От: Bulgaria
чаршафлия-логорей
Добави мнение   Мнения:122 « Предишна Страница 6 от 7 4 5 6 7 Следваща