Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
В България има дефицит на политическа воля с ясно лице
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:39 Предишна Страница 2 от 2 1 2
verislav
10 Мар 2005 15:23
Мнения: 1,177
От: Bulgaria
*****

Натиснете тук


Редактирано от - bot на 10/3/2005 г/ 15:27:37

Зе Мария
10 Мар 2005 15:39
Мнения: 2,227
От: Bulgaria
Абсолютно верни политически разсъждения и формулировки, според мен, има в статията.
В Б-я не се четат програми, гласува се за лица-абсолютно вярно.
Бих допълнил-гласува се и срещу. Гласува се и за оценка на миналото. Вотът е наказанието на фрустрата-вижте съседната статия
Интервюто ми хареса, то сякаш се явявава отговор на въпросите, които поставих вчера.Аз обаче бих питал други неща.
Например, като човек, присъствал на създаването на партията, бих питал за каква точно гражданска инициатива на хора, недоволни от политическото си представителство можем да говорим, имайки предвид тълпите от хора на преклонна възраст скандиращи „Костов, Костов” досущ скандиранията на вождове от близкото соц минало? Първите опити да се отърве СДС от безпътицата бяха направени от „14ти декември”-идеята бързо бе овладяна от костовисти. Сега ДСБ отново се свежда до ракета носител, лична гвардия на вожда, спасяваща го от проблеми от миналото и никой не е в състояние да опровергае това..
Или за това за каква политическа идентичност, криза на легитимността и прочие се борим, оставяйки старите муцуни-първи белег за идентификация.. Няма да делим членовете си на стари и нови-цитат”
Как така политическата идентификация се превръща в априорна идентификация по личност-„който не приема нашето управление и лидера за най-добър-не е за нас”?
Видя се как го приемат през 2001ва-сега на какво разчита-на амнезията?
Политическата идентичност изисква и стратегическа самотност.Изисква и стратегическа загуба. Това е истината.Въпросът ми е не е ли тази стратегическа самотност породена от егоцентризма на лидера?
И доколко случващото се вдясно и надвисващата тратегия там не е плод пак на същото-справка –интервюто тази сутрин на Сантова с Христо Марков( алоо, ”После”, не спете..) Тогава-не е ли борбата с егоцентризма на десните вождове пръв приоритет, вместо да ходим с наведени глави като пленници след тях....
Винаги съм се чудил обаче, като как умни и интелигентни хора изведнъж оглушават и ослепяват, като иде реч за техни въжделение и никога не обръщат собствените си тези и постулати към партията, на която симпатизират.
Prismexulnik
10 Мар 2005 15:49
Мнения: 746
От: Netherlands
Не изместваи темата колега " Мгх++ "! Аз казах че Партията на Костов не МОЖЕ ДА МИНЕ без КОАЛИЦИЯ с НЯКОГО.... И казах също че "Десни" "Владимиро-Путиновски-Императорски" идеи могат да бъдат внесени и от Русия (За наш Голям Ужас!)...
А дали Костов, както каза генерал Бинев не е агент на ГРУ на СССР???? В момента на власт и в Америка и в Русия са КРАИНО-ДЕСНИТЕ.. За твое сведение! ...
А левите, вкл. "Западно-Матксистки" идеи от Западна Европа (За наша голяма Радост!) ЗА СЕГА са достатъчно "десни" за Българските Политически Разбирания и приложими реално в България.
Ти да не мислиш че Западното Тълкуване на Маркс е "чисто ляво"? Я си обогати Политпрос"ф"етата бе, Селски Германски гаЩник и внимаи как разговаряш с Доктор!!
Костов живее в друго време, много е нервен... и бърза с 10-15 години "напред"... МНОГО е РАНО за ДСБ!

Редактирано от - Prismexulnik на 10/3/2005 г/ 16:29:01

paragraph39
10 Мар 2005 16:04
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
/:/ " В България има дефицит на политическа воля с ясно лице "
......................................... ......................................... ..............
И на още МНОГО ДРУГИ неща има дефицит в България!Например, на "Волни/СВОБОДНИ!/ Медии" !!!
ЕТО ви един пример:
Вчера, в Народното Събрание на Република българия , 5 /петима/ български Народни Представители обявиха Пресконференция в една от залите на Парламента! Темата: "Българският военен контингент в Ирак и участието на България в "Коалицията от желаещи", водена от САЩ".
На тази пресконференция е присъствал само един снимачен журналистически екип - на Кабелна Телевизия "Скат", от предаването "Атака" на Волен Сидеров!!! Нямало е и репортери от водещите печатни /вестниците/ медии! Никоя българса телевизия /освен кабелна ТВ"Скат" , в "Атака"!/ НЕ излъчи материал снощи от тази пресконференция! Дори и съобщение, че такава пресконференция се е състояла НЕ излъчика българските медии- нключително и ДЪРЖАВНАТА БНТ !!!
По думите на В. Сидеров, в залата са надникнали няколко репортьорски екипа от водещи български електронни и печатни медии, но щом видели кои са организаторите и участниците на тази пресконференция, обръщали са се "кръгом- на пета"/по думите на В.Сидеров/ и са напуснали веднага и завинаги залата!
УТОЧНЕНИЕ : тази пресконференция е била организирана от българските народни представители: Стела Банкова, Андрей Пантев, ген. Любен Петров, Александър Паунов и Огнян Сапарев- т.е., тези български народни представители, които , единствени в българското Народно Събрание преди време гласуваха ПРОТИВ изпращането на български военен контингент в Ирак !!!
КОМЕНТЪРЪТ ОСТАВЯМ ЗА ВАС!!!
bill
10 Мар 2005 16:45
Мнения: 535
От: USA
А, бе какъв е този смешник на снимката.Толкова глупости на едно място трудно се четат.
Prismexulnik
10 Мар 2005 16:45
Мнения: 746
От: Netherlands
Параграфе 99, щом оставяш коментара на мен ("Вас" ще се възползувам: Аз лично ПО ПРИНЦИП съм против Воината в Ирак и СЪЩО съм против воината в Чечения - обаче, Където е проф. Андреи Пантев се създава "миризлив" проблем: МИРИШЕ СИЛНО на РУСКИ Окупационни Ботуши (При липса на ЗАЩИТА от НАТО!), лъскани усърдно от професор-червен-русофил...
ЩОТО ако сме против ВОИНАТА - трябва да сме и пртив воината в ЧЕЧЕНИЯ СЪЩО!!!
UnionBG.org
10 Мар 2005 16:57
Мнения: 55
От: Bulgaria
Американците си имат мечта, ний си имаме кифла. Хак да им е!
Зевзек
10 Мар 2005 17:02
Мнения: 2,937
От: Bulgaria
Само не разбрах колко голяма e кифлата на Демократи за силна България.

UnionBG.org
10 Мар 2005 17:20
Мнения: 55
От: Bulgaria
Не мое да сме против войната в Чечня, защото американците са за нея. Я виж колко бързо издадоха Масхадов, като реши да отпочне преговори. Или колко бяха загрижени за съдбата на собствените си инструктори на албанците-терористи в Македония преди четири години.
paragraph39
10 Мар 2005 18:47
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
PRISMEHULNIK,
/:/ " Paragraph39...ЩОТО ако сме против ВОИНАТА/ в Ирак-б.м./ - трябва да сме и пртив воината в ЧЕЧЕНИЯ СЪЩО!!!
......................................... ....................
Чечня е ЧАСТ от Руската Федерация, бе!
Откога Ирак / ВЕЧЕ ли?!/ е щат на САЩ, бе ?!
Аз съм ПРОТИВ ВСЯКА война!
Но има ЗАКОННИ и НЕзаконни войни! Тази в Чечня си е напълно законна- НЕ противоречи на Конституцията на Руската Федерация! А тази срещу Ирак е НЕзаконна- защото противоречи на Устава на ООН !!! И войната на Израел срещу Палестинската Автономия СЪЩО е НЕзаконна!!! "Партизанската война" в Ирак срещу Агресора и Окупатора на Ирак/ САЩ и "Желаещите"/ , обаче, Е ЗАКОННА, според Устава на ООН !!!
ЯСЕН ЛИ СЪМ ?!

Минавам от тук
10 Мар 2005 20:41
Мнения: 5,214
От: Bulgaria
Не знам
В много отношения това интервю е стойностно. До такава степен, че влеза в очебийното противоречие с другите публични изяви на представителите на ДСБ
И това вече е интересно
ДСБ успя да се наложи като присъствие. Твърдо, безкомпромисно и монологично
Сама и срещу всички и на посоки
До един момент това беше позитивно-оформяше образ
Сега вече е ясно - това не е образ, това е самата партия
От този момент тя започна да се капсулира.
Да се самоизолира
Нещо повече, започна да плаши не само "десните", но и всички НЕкомунистически мислещи със своето единомислие и карикатурното подсилване на лозунгите с тяхното изтъняващо преповтаряне, като на края остават само препинателните знаци
Страхът от тази монолитно монологична себеутвържадаваща сила започна да сплотява разрознените десни и цетристки формации. А страхът е далеч по-действен фактор отколкото сметки и програми

Редактирано от - Минавам от тук на 10/3/2005 г/ 20:47:39

Монтен 1
10 Мар 2005 21:39
Мнения: 3,218
От: Bulgaria
Ех Валди, добре пишеше в началото на 90-те г. в постмодерен стил, ама с Бг политиката си напълно объркан, щом не разбираш кой е Костов и какво олицетворява.
Изгубил си усет за Бг действителност.
Язък ти и за US пъзишъна - то и тя не е кой знае какво - захванал си се с "руски изследвания" - мъкааааа, мъка
popboro
10 Мар 2005 23:33
Мнения: 59
От: Bulgaria
тоя професир да дава акъл в сащ, а не тука
paragraph39
11 Мар 2005 00:17
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Шпиони действат под прикритието на банкери
Разузнавачи се спотаявали и във фондации и културни институции

..................................
ТУК:
Натиснете тук
http://www.novinar.org/main.php?act=news& act1=det&sql=MTU0OTsw&mater=MTU0OTs3OA==
paragraph39
11 Мар 2005 00:24
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Заложиха тайно БТК
Свършиха парите на новия собственик на телекома
Теглят заем от 285 млн. евро срещу активите на компанията


Новият собственик на БТК залага компанията срещу заем от 285 млн. евро. Вече са определени и петте финансиращи институции, които ще отпуснат кредита. На 8 април т.г. се свиква извънредно общо събрание на акционерите, на което заемът ще бъде одобрен. Поканата за събранието е публикувана в Държавен вестник. От нея става ясно, че на 11 юни 2004 г. телекомът тайно е изтеглил кредит от 123 млн. евро. Това се случва в същия ден, когато "Вива венчърс" плаща 230 млн. евро за покупката на 65% от БТК. С новия кредит ще се погаси старият заем, ще се налеят 50 млн. евро в третия GSM, а останалите пари ще се използват за капиталови разходи. Така "Вива венчърс" няма да вложи нито лев в БТК. Със заем от телекома е финансирана и самата сделка, допускат експерти. Още…
..............
ЦЕЛИЯТ МАТЕРИАЛ ТУК:
Натиснете тук
http://www.standartnews.com/stnews/scanda l/index.htm
Engels
11 Мар 2005 00:34
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
В България има дефицит на политическа воля с ясно лице

Ами внесете си!
KNIGHT TEMPLAR
11 Мар 2005 01:51
Мнения: 723
От: United States
University of Pennsylvania isn't in Pittsburgh but rather in Philadelphia
Вегетарианец
11 Мар 2005 08:44
Мнения: 1,628
От: Bulgaria
*****

Натиснете тук

Редактирано от - bot на 11/3/2005 г/ 08:55:45

Добави мнение   Мнения:39 Предишна Страница 2 от 2 1 2