Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Фирма на зам.-министър купи част от пловдивското летище
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:25 Предишна Страница 2 от 2 1 2
bloodhound
11 Мар 2005 22:50
Мнения: 58
От: Bulgaria
мри в кофите мЕнистерска свиньо
KONTRAST
12 Мар 2005 00:06
Мнения: 727
От: Bulgaria
paragraph39
12 Мар 2005 00:10
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Свинаров изненада 'Елбит системс' - прекрати сделката за хеликоптерите Посочената причина е 'непостигане на първоначално обявените критерии'
11.03.2005
Министърът на отбраната Николай Свинаров е прекратил откритата процедура за възлагане на специална обществена поръчка на израелската фирма "Елбит системс" за възстановяване и модернизация на хеликоптерите "Ми 17" и "Ми 24" от състава на Военновъздушните сили на армията, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната (MOD.bg).
Посочената причина е "непостигане на първоначално обявените критерии".

От "Елбит системс" изразили изненада от решението и заявили, че смятат да обсъдят с министерството възможността за подновяване на преговорите и сключване на договор в най-кратки срокове, информира БНР.

Израелската фирма заедно с американската "Локхийд Мартин" е ексклузивен кандидат за модернизацията на хеликоптерите съветско производство. Програма предвижда модернизацията на 12 щурмови хеликоптера "Ми-24" и шест транспортни "Ми-17" по стандартите на НАТО.

Миналия месец военният министър на Русия Сергей Иванов заяви, че предложението на Израел да модернизира българско оръжие съветско производство, доставено на България още по времето на СССР, е незаконно, а коментарът на Свинаров тогава беше, че руският му колега не познава сделката.

Реакция

Ако се прекрати сделката, това ще означава, че и правителството и министърът на отбраната признават собствения си провал и неспазването на процедурите, които самите те са определили по търга, заяви зам.-председателят на СДС и говорител на партията Николай Младенов.

Този случай още веднъж повдига въпроса за парламентарния и обществен контрол по проектите за модернизацията на армията, смята Младенов и допълва, че страната ни не може да си позволи да пусне търгове за милиарди левове, без да има ясна стратегия кои са приоритетните проекти.

Според депутата от СДС подобен тип политика на управляващите показва две неща - тяхната управленска немощ и нежеланието им за прозрачност по тези сделки. (Информацията е от пресцентъра на СДС)
666anti
12 Мар 2005 00:17
Мнения: 620
От: Bulgaria
Уважаеми Развихрили се Форумци и Форумвки
КАК ДА ГИ РАЗКАРАМЕ - СТРАТЕГИЯ
ПЪК ВИЕ Я ПРОКОМЕНТИРАЙТЕ И РАЗПРОСТРАНЯВАЙТЕ
Същност :
Като дойде време да гласуваме, то МАСОВО ВСИЧКИ ПУСКАМЕ ГЛАСЧЕТАТА СИ ЗА ....... Н Е З А В И С И М И Т Е
ТАКА ПАРТИИТЕ - ГРАБИТЕЛКИ И ПУХЛЬОВЦИТЕ ИМ ОСТАВАТ ПОД 3 % -ВАТА БАРИЕРКА И ИЗПАДАТ ОТ НАРОДНОТО НИ СЪБРАНИЕ
А В НЕГО САМО 7-10 НЕЗАВИСИМИ ПРЕСКАЧАТ 3% БАРИЕРА И ЕТО НИ В НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ С 10 ПАРЛАМЕНТАРИСТИ
А ПУХЛЬОВЦИТЕ СИ ХАПЯТ ПУХКАВИТЕ КАКВО ? .....
Е СЕГА СЪМ УВЕРЕН ЧЕ ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ НЕЗАВИСИМИТЕ !
ДАВАЙТЕ И РАЗПРОСТРАНЯВАЙТЕ ИДЕЯТА МИ ЗА ДА СТАНЕ РЕАЛИЗАЦИЯТА НИ
Добави мнение   Мнения:25 Предишна Страница 2 от 2 1 2