Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Церовски: Чужденците ще изплатят ""Тракия""
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:168 « Предишна Страница 7 от 9 5 6 7 8 9 Следваща
kaily
11 Мар 2005 18:32
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
от постигите ти личи, нескрито подстрекателство към незаконни действия
НАСТОЯВАМ да обясниш за какви незаконни действия иде реч!
paro_k
11 Мар 2005 18:41
Мнения: 53
От: Bulgaria
Кайли, какво ще кажеш по предложението на Eisblock за Грамадата.
Не се ли сещаш за подходящ терен, че това с робовладелския строй хич не ми харесва?
kaily
11 Мар 2005 18:45
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Ми хубаво, грамада, грамада.
Ама това няма да оправи нещата, нали се сещаш?
Само ще изпусне парата на недоволните.
Iezuit
11 Мар 2005 18:51
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Тук много бъркаш, Кайли. Може да се постигне много с грамада, струпана на подходящо място....
Iezuit
11 Мар 2005 18:52
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
...само че требе да е от тротилови пресовки.
paro_k
11 Мар 2005 18:53
Мнения: 53
От: Bulgaria
Все повече ще помогне от приказки.
Хайде до утре.
Отивам да рекламирам Грамадата в кръчмата.
Нали се сещате най-успешната сега реклама "От уста на уста".
СветлоПиво
11 Мар 2005 18:54
Мнения: 8,839
От: Canada
В тая статия се убеждавам в едно. Всичко е секс. И то групов. За жалост, вие сте в ролята на девиците. И му остава само да издава некакви стонове и да прави това което му се каже. Значи тук стигаме до овчия секс...... Да ви е честито оправянето......
paragraph39
11 Мар 2005 18:58
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
EISBLOCK,
ТАКА Е!
ПРАВ си за “Социалния Капитализъм” и добрите му измерения до ДНЕС!
Но, по мое мнение, “Социалният Капитализъм” на Запад е постигнат ВЪПРЕКИ , а НЕ ПО съкровенно Желание на Капиталистите/НЕ влагам лош смисъл в думата “капиталист”, нали!/ . И най-голямата ЗАСЛУГА за този появил се на Запад “Социален Капитализъм” е ТЪКМО на победилия след 1917 г. на Изток “Социализъм”/”Комунизъм”/. Защото, пред перспективата за Национализация, Екпоприация, Колективизация и прочие действие на КОМУНИСТИТЕ против Частната Собственост/ като ИЗТОЧНИК на Екплоатация на Човек от Човека и раждаща “ежедневно и ежечасно ВОЙНИ”/Ленин//, тогавашният Капитал е бил ПРИНУДЕН от тази реална Перспектива да придобива ЧОВЕШКО ЛИЦЕ !
В днешно време и в близките 50-100 години такава МРАЧНА Перспектива пред Едрия Капитал у нас и по Света НЯМА и НЕ се задава! И поради това, НЯМА да ИМА/няма причини!/ “Социален Капитализъм” у нас и по Света!!!
Перспективата на НЕкапиталистите, за да постигнат осъществяване и защина на интересите им е: да започнат всичко ПАК отначало, но на ново , по-високо НИВО НА СПИРАЛАТА! И, преди всичко, НЕкапиталистите да осъзнаят НЕкапиталистическите си интереси и да се СДРУЖАВАТ /”Обединявайте се!”.../ в защита на тези свои интереси!!! При Демокрацията, това трябва да е ВЪЗМОЖНО-и е възможно!- да става единствено по пътя на ИСТИНСКИ Работнически Синдикализъм и на ИСТИНСКИ Пролетарски Партии- дори е желателно припокриването им!!!
А НЕ както е сега : Мнозинството от Електората е от НЕкапиталисти, а гласува за партии на Капиталистите! А после същото това Мнозинство ПИЩИ, че било ИЗМАМЕНО в надеждите си?!
ПАК да напомня, че НЕ влагам лош смисъл в думата “Капиталист”! Който и да стане Капиталист /дори и аз!/- той , ще НЕ ще, ще ИМА и ще ЗАЩИТАВА своите си “Капиталистически Интереси” ! Най-добре ще е ако тези интереси са ПРИНУДЕНИ ДА ПРИЕМАТ/ от силата и действията на НЕкапиталистите- в условията на Демокрация!!/ Капитализмът у нас и по Света да бъде “С ЧОВЕШКО ЛИЦЕ” !!! Или, поне, с “КИТАЙСКО” !!!
......................................... ...
МАЙ, май, много СУХОВАТО се получи- почти като доклад пред ППО, май?!
АМА, нейсе! По-добре суховато, отколкото МАНИПУЛАТИВНО! А, може би, ДНЕС не ми е ден ?! Нищо, ще имам да давам!!! КАЗАХ!
Eisblock
11 Мар 2005 19:10
Мнения: 9,157
От: Iceland
Драга Кайли,

приемам написаното от теб (нарочно го оставих неформулирано) относно действията на въпросните Лица. Но това не изменя писаното от мен, аз говоря за реакции и психология. Не бих си помислил, че един народ е наистина стадо. Може би трябва да уточня, че тук имаме един модел (на стадо), за да се прогнозират и манипулират нещата. И аз бих изкал да НЕ Е така, но уви ... фактите говорят друго.

Колкото до безогледното употребяване на "стадото", както вметнах по-горе, си напълно права. Не напразно в литературата се срещаше твърдението: ... "така го клаха, както и башибозук не го е клал (за марода)"...!

Затова и изгарящото ме тази сутрин чувство. Но от друга страна трябва човек да е реалист. Липсата на обективна оценка води до съществени грешки. Инак по какво ще се различаваме от "Тях". А Тези=Тях, в исторически аспект, често са оставяли главире си на дръвника.... Сегашното положение е ТАКОВА, понеже определилите го условия на уравнението са ТАКИВА. За да измениш резултата ТРЯБВА да измениш някой от условията на задачата (уравнението)..... помисли кой са те. Има и резки промени, но повечето са от типа "еволюционни", но има и .....

..... друг метод: - Този на дръвника и брадвата. Жалко, за там също трябва да има необходимите предпоставки! Никога една революция, без изключение, не е донесла благоденствие - само връщане назад.

Една лична, трета - частна възможност е човек да се принесе в Жертва. Напр. като Ян Палах. Измени ли той нещо? НИЩО. Е, сега има паметник на негово име. Ти ако държиш на това, аз ще поема инициативата за да ти построим такъв и на тебе - но по разбираеми причини.....

..... не и преживе.

- Не се заяждам!
Eisblock
11 Мар 2005 19:23
Мнения: 9,157
От: Iceland
Параграфе,

има една книга на един Професор (сега не ми се рови да търся имена) който обясни отпреди 10-на години защо капитализам започна да навлиза в старата си, хищническа фаза. Именно заради липсата на противотежестта. СССР и сателитите. Също като теб сега. Прав си. Така е. Както и за противовеса чрез синдикати, истинска лява партия, а не продажници като БСП и най-вече Гражданско общество!! Всяка монокултура, особено - политическата не дава добри плодове!!!

Друг един, препоръчвам го горещо, е проф. Малик от (мисля) Сен Гелен - Швейцария. Той е един от най-авторитетните противници на глобализма. Не напразно е мразен и възхваляван така интензивно.

Дерзай!
Луд към Луди
11 Мар 2005 19:29
Мнения: 1,243
От: Bulgaria
Церовски, има достатъчно хора които смятат, че се нуждаеш лично от церене... това означава лекуване!!! лично аз не смятам, че се нуждаеш от цярове и лечения.... аз само като те погледна в лицето и ти давам 15 г условна... ако имам неблагоразумието да те погледна в очите - отсичам ефективни 50години без ДДС!!!
))
kaily
11 Мар 2005 19:35
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Айсе,
отвън народът, макар и търпеливо стадо, е притиснат в ъгъла до немай къде.
Котката отстъпва, ама като вече нема накъде-скача. Друг изход няма.
Сега положението е или-или.
Или мреш, или скачаш. Няма къде да се отстъпва.
Отвън Европа и САЩ натискат за съдебната система и ефективно съдопроизводство.
Това стига за ролята на тоягата, стига да се извърши.
Отдолу и отвън искат едно и също и то в един и същи момент от време.
Сега нека всеки има каквито си иска задни цели и помисли и далечни стратегии.
Говоря ти, че за определен отрязък от реалността отдолу и отвън искат едно и също.
Не знам забелязвал ли си го.
Дори остави всичко друго-само съдебната система.
Та излиза, че тук са малка група окопали се търтеи и те успешно противостоят на цял свят, а ти приемаш това за дадено свише наказание, стигащо до Апокалипсис?
Simplified Solutions
11 Мар 2005 19:39
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
Отче Игнасие, да не се е случило недоразумение?
Писах "втория вариант", щото вече търсех ключовете от мепесето, а и ти беше изчерпателен.
Писах го без пълен член, като знак за съгласие.
Сега като гледам, спокойно може да се разбере превратно. Не съм искала, обаче! Дано ме извиниш.
Слушах го после оня в колата. Не е тъпо копеле. Просто е нагъл.
LZ
11 Мар 2005 19:43
Мнения: 968
От: Bulgaria
Малеййй тоя само като го видя на снимка и ми иде да напиша един ейййй такъв постинг, ама нали съм възпитан...
Iezuit
11 Мар 2005 19:47
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Кайли, аз виждам нещата така:
Всички, които са във властта, не са отишли там, за да градят държавност или да се грижат за просперитета на България. Те са там, за да си осребрят по какъвто и да е начин факта, че са се докопали до копанката. Това е най-лесно, когато електоратът е разединен, оскотял и затъпял от ежедневието, политическия цирк и безочливите лъжи на "избранниците си". И те полагат всички усилия да държат електората в тази позиция. На който не му изнася и вижда нещата, но не може да ги промени, си хваща багажа и поема към чужбина. Ако е кадърен и умен, се реализира. Тези хора не трябват на задниците, заели се да си осигурят препитанието и това на поколението си. Затова всички сигнали, отправени към емигрантите са - стойте си там, тук ние сме на власт и си правим квото си искаме. И затова усилията на задниците са насочени към смазване на електората и превръщането му в гласуваща тълпа, нуна на тях един път на четири години.
Изход ли? Аерогара София.
Или - насилие над най-демонстративните и нагли дирници горе (незаконно)
Или - чакаме дедо Иван - ЕС, 2007 да въведе ред.
Ти избираш.
Iezuit
11 Мар 2005 19:52
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
А, не Симпли, ка щяло. Разбрах какво ми казваш, ама сам не бях сигурен за члена
Но просто не вярвах, че може само един човек да събере толкова наглост. Все си мислех че това му качество е подплатено с вродено скудоумие.
kaily
11 Мар 2005 20:13
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Ми ЕС естествено.
Просто имаме исторически шанс верно, ма не друг, а че външните сили действат по същата посока, по коя и народа му се иска-да се изметат авгиевите обори.
А когато си ръгнал да правиш нещо, виж кой от силните горе (гледам благовейно нагоре и не към боботко ) кара колата в посоката, която на теб ти требе.
Така стоят нещата и така винаги са стояли.
И яхвай потока. Имаше филм навремето дето един с магнит голем и мънечка кола. И се катереше на колицата и после магнита насочваше подир некоя кола, тропаща в необходимата нему посока и така се придвижваше.
Та така-сега ем имаме поток, ем и тоя поток е заинтересуван поради некакви си причини да ни поноси.
Само дето има едно НО.
Ти викаш да чакаме 2007, аз викам, че 2007 даже вече я опускаме.
В смисъл как да ти кажа-то е се едно да чакаш Нова година и в 12 часа да се сетиш, че требе си купиш провизии и шампанско и да си приготвиш масата.
2007 не идва в 12 часа навръх Нова година...
2pee
11 Мар 2005 20:19
Мнения: 2,613
От: Bulgaria
По стария път да пътува от днес Цероо и Цяро муууууууууу, а кат се върне от Чужбината мууууууууу и да-Незнаещия - че дупките между Нови хан и Ихтиман са повече от Гювечарите и по-далбоки от мераците им!!!!

Параграфе - добре ни го каза - така бе, така е и тъй ще е Пущината!

Sir_Lanselot
11 Мар 2005 20:29
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Кайли,
С прискърбие научих, че комплотът ти се е провалил. Нали ти казах, че съзаклятниците са уважавани форумци. Как не ги е срам да се скрият под полите на жените си, докато ти, Кайли разпалваше огъня на революцията.
Твоята кауза е изгубена. Зад каквато и партия да застанеш, като дойде на власт ше ограби всичко, на което е способна. Обърни се назад в 15 години и ще се убедиш.
kaily
11 Мар 2005 20:43
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Съре, нема нужда да се обръщам назад в подкрепа на думите ти.
Ама не забравяй, че 15 години са прашинка от вечността, недостатъчна за каквито и да е по-значими тенденции.
Любимия ти цар преди 15 години не е и сънувал, че ще стане мин.пред.
А така също и нищо не се е провалило.
Преди да прескочиш планината, трябва да стигнеш до нея.
Добави мнение   Мнения:168 « Предишна Страница 7 от 9 5 6 7 8 9 Следваща