Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Първанов проби културен коридор в Македония
Добави мнение   Мнения:11 1
Eisblock
12 Мар 2005 01:05
Мнения: 9,157
От: Iceland
Поне аз чета тези редове с раздвоени чувства. От една страна раздразнението за поведението на официалните власти в Македония, като цяло спрямо България и българите. Без да забравям престъпленията на сръбския национализъм за изтриване на българското самосъзнание в тази загубена част от България. Трагично-комична действителност.

От друга страна раздразнението ми от т.н. "политика" на управляващите в последните 15 год. подържаща, де факто, все по-голямото отдалечаване на тези две части от общото ни минало. Всички тяхни унизителни реверанси към невежите западни политици (в това отношение) в името ня някакви си химерични сребърници.....

..... очаквани за предателството им към България.

Затова и значението на Президентското посещение има двуяко значение. Изкарва отново на яве трагик-комедията на разграбването на България.

А къде остана комичното? Поне аз не го виждам!

Редактирано от - Eisblock на 12/3/2005 г/ 01:11:34

Harvey Pekar
12 Мар 2005 07:50
Мнения: 573
От: Bulgaria
ми като малкото заблудено братче/сестриче.... или ще се върне... или не... след 10-20 години едва ли на някой ще му пука где е била македония, где сърбия и где гърция...
Forza NATO
12 Мар 2005 09:51
Мнения: 11,582
От: Bulgaria
Отново добра статия на Костадин Филипов
Личи си, когато авторът е специалист по темата!
Големият Лебовски
12 Мар 2005 11:38
Мнения: 3,126
От: Antigua and Barbuda
Да, много добре написано! Браво, г-н Филипов!
Tim
12 Мар 2005 11:38
Мнения: 6,853
От: Bulgaria
Демокрацията в Македония вятър я вей на бял кон.

Докато там упраяват македонистите тая мини-Югославия няма какво да се залъгва, че статва за Европа.
Големият Лебовски
12 Мар 2005 11:39
Мнения: 3,126
От: Antigua and Barbuda
Да, много добре написано! Браво г-н Филипов!
олезатвориочички
12 Мар 2005 12:01
Мнения: 1,759
От: Turkmenistan
Струва ми се, че традиционно твърде много внимание се обръща на културните връзки (и съответни противоречия) с Македония. Мисля си, че осмислено и целенасочено развитие на икономическите връзки между двете страни е по-удачно - просто защото културните неизбежно ги следват. А може и горната инициатива да е индикатор за засилване именно на икономическите връзки?
donangel
12 Мар 2005 13:32
Мнения: 571
От: Bulgaria
Такова е нивото на демокрацията в тази нова държава и трябва да приемем нещата такива, каквито са.
Луд към Луди
12 Мар 2005 15:50
Мнения: 1,243
От: Bulgaria
в бар китаец поръчва:
-джанцянпин кока-кола!
-една студена ... какво!?!... недоумява нашенеца барман
та в македония е такова нивото на демо... какво?!?))държавната шуро-баджанащина там е в такива размери, че тука наш'та репа да руча!!!
направо недоумявам, как е възможно повечето хора да са настроени про-български, да искат българско гражданство, да ни смятат за "братя" и в същото време да имат рестриктивно законодателство за всичко БеГейско!?
не го разбирам... някой да ми го обясни! моля! народите ни не се мразят а държавната им маке-политика е анти-българска меко казано! сякаш тия държавни структури се дирижират от друго място... а нали макетата на дон) са суверена държава? сега отделни македонски елементи искат да си върнат "земята в реални граници" ама това е все едно българите да си поискаме земите които сме владели времено до балтика - ннай-малкото е тъпо! най-малко казах маденския сашо трети дори не е стабилизирал държава, аха да удари общоиндийската империя на маурите (индийците са с много яка и древна култура по това време) та аха да стане първия пожелал да владее света и пукнал(колко е един пиклив човешки живот, че да си мечтаеш за подобни тъпотий (съвременници хитлер, буш) а чудно що сега макетата не си сакат и земите до днешен пакистан!?... никой ли няма да ги подсети!?
виц:македонците обявили война на китай! един македонски воевода възкликнал: - абе ние, че ке ги тепаме...ке ги тепаме... ама дека ке ги копаме!
pipe7
12 Мар 2005 17:59
Мнения: 1,055
От: Bulgaria
Към <Луд към луди>. Не се чуди. не само в Македония е така. Така е в Белгия населението- валонци и фламандци живеет братски, а журналисти и политици ги насъскват едни срещу други. А защо да ходим надалеч българи и турци се разбират, а има етническа партия. Ромите не слагам в това число-там нещата са други-справка първа и трета страница.
milcho
13 Мар 2005 07:45
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Елементарно Ватсън, две държави, министри, институции, дипломати, депутати, знамена, гербове, салтанати, а ако сме едно, кво ще прави Цървенковски, най-много началник гара Крива паланка или шеф на некоя митница на границата с Албания или Гърция.
Добави мнение   Мнения:11 1