Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Буш пълни US-телевизиите с фалшиви добри новини
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:101 Предишна Страница 2 от 5 1 2 3 4 Следваща »
paragraph39
14 Мар 2005 02:05
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ИНТЕРЕСНО би било да се види/да го покажат!/ Пътят , по който тези "фалшиви добри новини" са СТИГНАЛИ до съответните медии?! Как е било поръчано излъчването/публикуването/ им и срещу колко пари/платени от кого?!/.???
Ако администрацията на Буш ДИРЕКТНО е доставяла тези "фалшиви добри новини" и директно е поръчвала излъчването им- С ДИРЕКТНО уговорка: да НЕ се обявява, че това е "Правителствена реклама"- заначи става въпрос за СЪУЧАСТИЕ и на мениджърите/ и на собствениците, може би?!/ на съответните медии! А Съучастие ЗАЩО и срещу КАКВО?!
Chicho Dr.
14 Мар 2005 02:30
Мнения: 8,006
От: USA
Параграф39, за тебе значи Марко Фридман, този, който сложи бомбата в "Св. Крал"/"Св. Неделя" и изби 150 цивилни невинни граждани и рани повече от 500 души, световен рекорд, счупен чак през 1981 г. в Ливан, е ГЕРОЙ? За другите изброени зилоти няма какво да говорим. Аз до този момент те мислех за разумен човек, па бил то комунист. Явно, че съм мислел с оксиморони.
Botevist
14 Мар 2005 02:39
Мнения: 531
От: Bulgaria
Всяка една тоталитарна държава (фашистка, болшевишка, и т.н.) контролира медиите. Доколко този контрол е пълен, зависи и от това на какъв етап от развитието си е тоталитарният апарат.
Средствата за контрол може и да се различават, когато става дума за тоталитарни режими отделени с 50-60 години. Например физическата саморазправа с обществено значими личности може да бъде изместена от саморазправа с публичата им представителност (уволнение, разпространяване на клевети и слухове, изнудване, изключване от социални кръгове, анатемосване, и т.н.). Това зависи както от етапа на развитие на тоталитарното управление, така и от социалните специфики. Например в източно-европейското общество ограничаването или изолирането на индивида от публични изяви често не е било достатъчно, поради съществуващата социална среда, спомагаща разпространението на идеите на нежеланата личност (графити, вицове, и т.н.). В други обшества обаче спирането на достъпа на определена личност до медиите е равносилно на публична смърт (независимо от наличието на интернет например - аудиторията ще е несравнимо по-малка, а и този отдушник ще бъде приведен под контрол в близко бъдеще). Впрочем това е и един от лостовете за изнудване на журналисти с мнение - на тях им пределно известно, че всяка крачка встрани от официалната партийна линия може да доведе до отлъчването им от табуна и следователно до обществената им смърт.
FL
14 Мар 2005 04:48
Мнения: 6,942
От: Canada
Какви глупости се изсипват и тука и там!
Буш не прави новини!Как изобщо могат да се "правят" новини?
Новини се "правят" само от медии и кореспонденти.
Зависи колко им вярваш.
И тука и там медиите се доминират от комуняги и левичари!
Това никога няма да се промени.
Левичарите са демагози и популисти и четящата публика обича сензации, и полулъжи..
Медиите не са наи етичният сегмент на обществото..
Малко помощ има:
Не четете NY Times четете WS Journal!
Le Figaro е по добър от Le Monde!
Die Welt да се чете а не FAZ иli Sueddeutshe!
Българскта преса и медии са безнадежно корумпирани...
Четете селективно Форумите!
Bay Hasan
14 Мар 2005 05:31
Мнения: 8,555
От: United States
Шапка ти свалям, FL...Шапка му свалям и на чичко Буш-успя да омае цела Америка, че всека глава у Ирак е ако не ядрена, то поне химическа.После се оказа, че сме освобождавали бедния народец, ама тези с особените глави у Ирак па не го оцениха.
Сиге Буш обикаля кат Левски Америката и ни обяснява ка се е загрижил за пенсионерите.И всичко е толкоз, ама толкоз розово...
Не, че обикновения американец нема па да го духа.Лошото е, че той е убеден, че всичко туй се прави в негово име.И то благодарение на "левичарската"медия .
Гледах снощи пак"Гладиатор"на Ръсел Кроу и чак не е за вярване колко много общо има между римското"Хляб и зрелища"и днешната действителност.
Защо ли историята обича да се повтаря?И защо ли"най-висшите"същества никога не си вземат поуки от нея, защо ли...

VOCI
14 Мар 2005 07:05
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
FL , освен това - не четететe Guardian , a Financial Times !!!
Mrx++
14 Мар 2005 07:50
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Kaily
Сега да ти изясня твоите усещания научно.
Такива усещания хората са имали от дълбока древност.
Проблемът е, че животът постоянно се ускорява следствие на разширяването на Вселената след големия взрив.
Фичо
Нещата, които изглеждат подобни никога не са идентични.
Разбира се, че процесите в САЩ не могат да се сравняват с тези в Русия в детайлите, както ти предлагаш. Но в СССР след смърта на Сталин се наблюдава един непрекъснат процес за демократизиране, който късния Брежнев спря, което доведе до възникване на десидентството и след това до рухването на СССР. В САЩ, обаче се наблюдава обратен процес на ограничаване на демокрацията, по начин специфичен за САЩ. Мои познати ми казаха, че в Ню Йорк полицията патрулира по улиците с автомати. Извинявай ама това съм го виждал само в Санта Фе де Богота-Колумбия, където има фактически гражданска война.
Ограничаването на демокрацията в САЩ става по специфичен за тях начин, а не както е станало в СССР.
И в двата случая, обаче, се използва заплахата от външния враг, в случая в СССР с международния империализъм, а в случая със САЩ с международния тероризъм. И в двата случая в началото това ограничение се потдържа от широки слоеви на населението. По-възрастните знаят до каква степен Сталиновата политика, въпреки репресиите имаше потдръжка в СССР.
Така, че участниците във Форума, които пишат за ограничаване на демокрацията, говорят в широкия смисъл на това понятие, а не в детайлите.
otvrat
14 Мар 2005 07:50
Мнения: 22,522
От: South Africa
E те риминиканците отдавна удариха СССР-то по пропаганда и агитация.
CNN, например, е не 100, а 200% правителствена и ЦРУ креатура.
shake
14 Мар 2005 08:30
Мнения: 5,773
От: 0
Параграфе, за българските евреи и бащата на С2. А за клиповете не виждам нищо нередно, ако Буш си плаща за тях. Е, трябва да започват с надписа ПЛАТЕНА РЕКЛАМА.
Пешо Мастиката
14 Мар 2005 08:33
Мнения: 2,018
От: Bulgaria
Буш пълни US-телевизиите с фалшиви добри новиниЕ че то и у нас е така. То не бяха 800 дни, не бяха незабавно и несимволично увеличение на доходите, не бе светло бъдеще. Разликата е, че тук непрекъснато изникват разни "скандалчета, за да се разсейват хората" както казва премиерът.
=фашист, комунист, п..раст
Gasparini
14 Мар 2005 08:34
Мнения: 4,425
От: Germany
Марко Фридман даже комунетата не обичат да си го спомнят, камо ли да споменават че е герой.

За разни ултра гйотферени обаче са герои сичките чифути убийци от така наречения военен отдел на БКП упражнявали терор под Московски диктат.

Гнусната Виолета Якова дето е убивала в "името на народа" още преди да дойде касапницата н"ароден съд" също е герой в в очите на лоясалите чугуни.

Виж му акъла па му крой писанията , както е казал поета.
Гарван
14 Мар 2005 08:39
Мнения: 9,350
От: Bulgaria
Otvrat, по време на Косовската война хората се майтапеха, че NATO е военното крило на CNN. Прави впечатление как канали кано CNN и Fox News например показват тенденциозно почти всички външни новини. Ал Джазира прави същото, но с обратен знак. Руските медии също показват силни противоречия и не рядко предлагат обяснения, които са меко казано спорни. Може би най-независимата и обективна медия за момента остана BBC - доста разправии имаше между тях и правителството на Блеър, но им прави чест, че си отстояваха позицията и не се огънаха до последно.
Kryddery спомена филма "Да разлаеш кучетата" - там точно това показаха - как се правят новини, които не са се случили. Спомням си и друг такъв доста по-стар филм - Capricorn 1. Явно се случва навсякъде и човек трябва да гадае за реално случилите се неща по това, което се премълчава, а не това което масово се тиражира. Но в U$A явлението придобива застрашителни размери и поставя под въпрос достоверността на медиите им като цяло. Не може да прикриваш резултатите от разследването по атентата 9/11 и в един момент да обвиниш Садам за това, а пъсле да си измисляш басни за ОМП, тероризъм и че бил диктатор. Не е достатъчно да повториш една лъжа 100 пъти, за да я превърнеш в истина. Жалко е да гледаш една велика страна, до не много отдавна мечта и цел на много хора да се превръща в някаква смесица между СССР и бившият Трети Райх.
Zmeja
14 Мар 2005 08:41
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
Всичко в природата и обществото се подчинява на закони, имащи цикличен характер. От това съждение непосредствено следва:
- Периодът между две диктатури се нарича демокрация. Нищо повече и нищо ново.
-Буш ще си отиде, както е дошел.
-Симеон 2 ще си замине за там, от където е пристигнал.
-Войната в Ирак ще свърши, така както е свъшила и 100-годишната война.
-Аз паднах - друг ще ме смени и токоз...
-Последните ще станат първи.(А не станаха ли ?!)
.....................
И нещо , което не следва непосредствено, а ни беше подсказано тъй като ние с тъпите си мозъци не се сещахме:
-Да мислим позитивно. Тук цикли не трябва да има. Така е заповядал старшината на държавата.
gowedokiller
14 Мар 2005 09:07
Мнения: 5,080
От: Bulgaria
Добро утро от мен.
Уважаеми форумци, какво сте се загледали в далечна Америка, тук под носа ви в нашата родина не е ли същото? Даже и по-зле, защото тези рекламни клипове на Буш ще се въртят по телевизиите ден - два и ще спрат. А у нас в столицата на десетките сгради и обекти се мъдри надпис "ПОСТРОЕНО ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА НДСВ"! Как да го коментираме това? Наистина построено е ПО ВРЕМЕ на правителството на НДСВ, но от НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ!!! и от нас зависи тази безплатна реклама на едно бандитско правителство да бъде смъкната-веднъж и завинаги!
aa1
14 Мар 2005 09:08
Мнения: 934
От: Bulgaria
Видеозаписът с ареста на Саддам бил направен във военно киностудио на Четвърти пехотен полк на американската армия. [/size=2]Това разказва в интервю за саудитския вестник “Ал Медина" бившият морски пехотинец Надим Абу Рабих. Той е служил в Четвърти пехотен батальон на американската армия, чиито 20 войници арестуваха Саддам.
Абу Рабих твърди, че Хюсеин е бил арестуван не на 13, а на 12 декември 2003 г. Операцията, проведена в района Ал Дор, на 15 км от град Тикрит, продължила три дни. Според Абу Рабих Саддам Хюсейн бил задържан в обикновен селски дом, а не в яма, от която се наложило да го откопават, както беше показано впоследствие.
Той стрелял над 20 пъти със своя пистолет и при престрелката е била убита служеща в американската армия.
При задържането жестоко се съпротивлявал, но американците му поставили инжекция, която го обездвижила.
По-късно на мястото пристигнали телевизионни оператори, които сложили Хюсеин в пресъхнал кладенец, представен като подземно скривалище.
За първи път видеозаписът със задържането на иракския диктатор беше разпространен на 14 декември 2003 г. на пресконференция в Ирак, където шефът на временната администрация Пол Бремер патетично произнесе: "Дами и господа, хванахме го!".Редактирано от - bot на 14/3/2005 г/ 09:56:59

Калки
14 Мар 2005 09:12
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Министерството на истината работи...
nikodim
14 Мар 2005 09:31
Мнения: 1,776
От: Bulgaria
Нищо не знаете вие, не истинския Садам е хаванат, а негов двойник е заловен от двойник на войника за когото четохте по-горе. Истинският Садам се укрива под името Мадас.
mila zorina
14 Мар 2005 09:36
Мнения: 1,360
От: Bulgaria
Най-тъжното е, че откакто свят светува, все същото съдържание, само че под различни форми. Напоследък и формите започнаха да се повтарят.
КИР СПИТАМА
14 Мар 2005 09:48
Мнения: 888
От: Bulgaria
"Папата проговори: Буш пълни US-телевизиите с фалшиви добри новини, защото 20 години развитие делят ЕС от САЩ въпреки изявлението на МВнР: Смъртта на Гърдев не променя външната ни политика !"
Поморийски
14 Мар 2005 09:51
Мнения: 1,649
От: Bulgaria
Освен всичко друго, важна е и тенденцията. Менгемето на ционистката диктатура постепенно се затяга, тази е неотклонната посока на развитието на "демокрацията" в страните, подконтролни или повлияни от USrael. Като четох материали за периода след ВСВ в Източна Европа силно впечатление ми направи фактът, че в съветската пропаганда и агитация нашите страни се наричат "страни с народна демокрация" (?!?!). Няма 5/6, демокрация, при това напредваща
Потискането на медиите и истинската информация е абсолютен белег за тотализиране на диктатурата. Спецификата на диктата на USrael е в талмудистката постановка за "избрания" народ, комуто е разрешено да не бъде справедлив спрямо другите народи. Това е крайната форма на несправедливост, тя е много по-страшна от тази на победителите, които не ги съдят. Тя е въздигната в ранг на божествен промисъл и обет, ако се приеме, че йехова е бог, а не форма на съществуване на сатаната. Аналогиите между диктатурата в СССР и тази на USrael принципно основателни, разбира се с необходимите корекции за технологичните революции във формите и методите на прилагането им тогава и сега.
Не разбрах защо Параграфа е пуснал този пасквил на този Генчо, но генчото е написал една велика глупост и върху нея е построил плювката си. Самата постановка, че някакъв кюстендилски депутатин шабес-гой или комунягите били спасили евреите в Бг ВЪПРЕКИ Борис Трети, е тъпотия, прицелена в мозъчетата на глупаци. Това е абсурд, защото е имало доста твърд режим по това време у нас, а той е бил вдъхновен и управляван от царя. Очевадно е, че без негово съгласие нищо значително в държавата не може да се предприеме, камо ли такъв рискован политически и държавнически акт. Но и друг път съм писал, че понятието "благодарност" не е приложимо за юдеи, още по-малко за ционисти.
Добави мнение   Мнения:101 Предишна Страница 2 от 5 1 2 3 4 Следваща »