Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Буш пълни US-телевизиите с фалшиви добри новини
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:101 « Предишна Страница 5 от 5 3 4 5
nesnaecht
14 Мар 2005 18:19
Мнения: 15,180
От: France
Да бай Иване , така е ! След като и ти си съгласен със казаното от мене !
Все пак интересно е защо не посочи други страни а само Франция ?!?
Да го приема като обида , или като несъществуваща война между двете АЗ (република и монархия)!
Сори не съм Царя Слънце но това не пречи като говоря да виждам какво става по света ! Особено тука !
Chicho Dr.
14 Мар 2005 19:17
Мнения: 8,006
От: USA
Добре бе Параграф39, понеже стоя над нещата, то върнах се, прочетох отново и действително видях, че си прилагал копи/пейса като цитат. Но така бях поразен, че избързах и се подадох на провокацията ти. Така, че извинявай! Оставам с добри чувства. Жив и здрав!
OnE61811301
14 Мар 2005 19:32
Мнения: 793
От: Martinique
*****

Натиснете тук

Редактирано от - bot на 14/3/2005 г/ 21:21:58

SedalginNeo
14 Мар 2005 20:06
Мнения: 2,295
От: Bulgaria
Параграфе, те май са две новини за учудване - защо се продава печеливша фирма и защо нашите са толкова некадърни. От друга гледна точка обаче, за нашите по-скоро бих се учудил ако не я овапцат.
Незнайко, а здрасти бре! Как изкара лютата зима?
nesnaecht
14 Мар 2005 21:32
Мнения: 15,180
От: France
Здрасти Седалгин OLD , изкарах я някак си но сигурно ще ме държи докрая на месеца . След това ще си взема въздух и ще дишам по новому , малко познат начин но все пак съществува ! Когато му дойде времето ще кажа как дишам де ?!?!
dobi
14 Мар 2005 21:49
Мнения: 91
От: Bulgaria
Питам се коя е комисията в БГ, която констатира, че всичко излязло в БГ медии за постиженията на правителствота на Сим...../царя/ е пропаганда....Пропаганда ли е това, че бедните намаляват....?Да разбира се....!!! Онези, които до преди да влязят в правителството бяха, като всички нас, сега забогатяха !!! При тях бедни вече няма! Онези, които до преди да влязат в управляващата коалиция/ и не само те/ се сдобиха с имоти/е щяха да ги връщат/ вече са доволни от живота- и той е прекрасен! Онези, които ако не беше личността на царя щаха да си останат само /бивши пожарникари/ едни обикновенни мутри, а сега са Главни......!!!!
Питам се къде е разликата??? Ами разликата е голяма!!! В БГ преди изборите народа може да бъде излъган с 800-тин дни, а по време на избори с кебабчета.А в лошата Америка, запада и загнилата там демокрация, реалния живот е най-точния показтел. Днес, при нас се обсъжда дали да почиваме за НАТО/по време на Варшавския договор не почивахме/, а там се обсъждат перспективни неща за хората. И пак там се питат, дали това не е излишна пропаганда?...В БГ това даже гали ухото на всички нас. Много обичаме да ни обещават.... и вярваме!!! До изборите.....след това прощаваме!!!
SedalginNeo
14 Мар 2005 22:39
Мнения: 2,295
От: Bulgaria
Незнайко, дишай дълбоко! Няма да предаваш фронта. Другото все ще се оправи някак си. Ако не - ще му помогнем.
Zaq
14 Мар 2005 22:54
Мнения: 1,511
От: Bulgaria
Администрация США будет "распространять правду по всему миру"
ВАШИНГТОН, 14 мар - РИА "Новости", Аркадий Орлов.
Продвижение свободы и демократии в мире является важнейшей целью администрации Джорджа Буша, и в реализации этой цели "важную роль будет играть публичная дипломатия", заявила советник президента США Карен Хьюз.
EBachev
14 Мар 2005 23:10
Мнения: 614
От: USA
Голяма и велика страна е Америка!Всичко има в нея и истина и лъжа, като хората защото от хора е направена.
Зевзек
14 Мар 2005 23:55
Мнения: 2,937
От: Bulgaria
Друг вариант на вица на Дрънди:
Качил се журналист високо горе в Балкана да интервюира Оператора на Животинска Единица.
- Как е, чиче? Как е животът? Вестници получаваш ли тука горе, четеш ли?
- Яз четем само The Wall Street Journal. Гъзо ми чете другите.
- А кой вестник наи-много му допада? - заинтересувал се журналиста.
- Как кой - либералнио. The New York Times.
Чичо Фичо,
14 Мар 2005 23:56
Мнения: 878
От: Bulgaria
Бийм райдър, значи още по-лошо. Мето обаче лъже, че "американските журналисти не можели да критикуват Буш". За щастие НЙТ е достъпен на мрежата и всеки ден е пълен с язвителната публицистика на Krugman, Dawd и т.н. Всевъзможни убийствени карикатури, вицове и какво ли не за Буш циркулират свободно из медиите и оттам по цял свят. Мето е прав, че Буш не бива подлаган на унизителни разпити от журналисти, също и не бива освиркван замерян с домати, ако иде в някой университет - напротив, всички слушан спокойно - въпреки, че градусът на идейната борба в американската политика е по-горещ от Европа, политическото насилие в САЩ е много по-незабележимо от европейското. Американците винаги прокарват тънката граница между "политическото" и "националното" (както и между politics и policy), което в Европа не се прави. Параграфе, наистина се оля с "героя" си Марко Фридман, но изказванията на Фердинанд и Цанков за Борис предполагам са автентични.
paragraph39
15 Мар 2005 00:24
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ЧИЧО ФИЧО,
/:/ "Параграфе, наистина се оля с "героя" си Марко Фридман, но изказванията на Фердинанд и Цанков за Борис предполагам са автентични.."
......................................... ......................................... .............

"...И ТИ ЛИ, ФИЧО/ЧИЧО/?!?..."
Прочети по този повод последния постинг на CHICO DR./от 19:17:19ч.-14.03.2005 - и дано да имаш неговата ДОБЛЕСТ и да се извиниш!!!
Но и да НЕ го направиш- НЕ е фатално! СВИКНАЛ съм и ИЗДЪРЖАМ !!!
Освен всичко друго, материалът, който съм пейстнал и който ти визираш, си ИМА АВТОР-
Генчо Камбуров,
д-р по история

Ако имаш претенции към автора или възражения по казаното от него- иди и си ПОСПОРЕТЕ двамката - в рубриката "Искам думата"- заглавие "Позорно слагачество", на този адрес:
Натиснете тук
http://www.duma.bg/2005/0305/140305/index .htmlРедактирано от - paragraph39 на 15/3/2005 г/ 00:29:09

paragraph39
15 Мар 2005 16:33
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
КОМЕНТАР
Американски пропагандни прелести

Мартин КарбовскиАмерика все повече започва да идеологизира посланията и държането си и скоро ще се изравни със добрия стар социализъм. Чуйте как звучи там една журналистическа кампания – “Инициатива за повече слънчева светлина в правителството”. Любезно, леко рекламно, сюрреалистично, но още далеч от прекрасните примери на нашето и фашистското минало. Това е инициатива на Асошиейтед прес и няколко други информационни агенции за “повишаване откритостта в правителството” – край на цитата.

Слава богу – все още, като рефлекс действат някои от механизмите на онази свобода, която ни се искаше и ни приласка, за да се пръвърне в единствена алтернатива и оттам – в несвобода. Първата поправка на контитуцията в Америка още съществува, но всъщност не работи - пренебрегната от новия американски национализъм.

Ню Йорк таймс разкри онзи ден – повечето репортажи за войната по американските телевизии са всъщност платени рекламни материали. Държавният департамент и Пентагонът правят екипи, които създават шедьоври на пропагандата – черен човек в пустинята крещи – Благодарим ти Буш, обичаме те и прочие проява на чувства. Това обаче не е точно щедьовърът. Шедовър е колко дълго тези “репортажи” са се задържали в ефира, без да са опровергани като истинност. Шедьовър ще бъде ако американските нагласи леко се променят, когато истинските американци разберат че това е била простичка телевизонна манипулация.

САЩ лъжат своите граждани от сутринта на 12 септември 2001-ва. Създават илюзията в главите на американците, че налагането на демокрация със сила е добре прието от някой части на планетата. А то не е добре прието. САЩ не искат да спечелят войната в Ирак, но да я загубят във Охайо, както стана с Виетнам. Те са подготвени отдавна като стратегия да заблуждават общественото мнение. И дори повече - да накарат американците да искат войната. Това не е много трудно – не беше трудно на германската кинопропаганда през 30-те години на миналия век. Трудно беше на руската тромава пропаганда, която имаше велик противник. Този противник ни накара да повярваме във свободата, за да разберем днес, че пропагандата всъщност винаги следва интереси. Е, ние бяхме млади и глупави, 70-те години в САЩ бяха последното истинско американско десетилетие и добре се получи при нас. Но днес американската пропаганда отправя грозно, много грозно лъжите си към собствената си нация. Слава богу, все още има такива филми като “Да разлаем кучетата”. Благодарим на Дъстин Хофман и Боби Де Ниро. Но какво от това.

Най-грозното нещо в една война е лъжата. Войната не може без лъжа, нека не сме леви идеалисти. Но още по-грозно е броенето на труповете в една пропаганда. Американската пропаганда не брои чуждите трупове в тази война. Тя внимателно следи процента на убитите спрямо общия състав на войските си и трябва да внимава за едно число. Числото е 4. След 4% загуби от наличния състав на територията на САЩ се появяват реакции на самата територия на щатите. Засега загубите са далече от този процент, идеолозите на войната спят спокойно.

Но спокойно ли спят американците, които искат да разберат колко са иракчаните, загинали в тази война? Ние нямаме информация за техните трупове. Защото съотношението трупове – коалиционни и иракски не е в полза на пропагандата.

Грозно и безутешно е и отношението към съюзниците. В САЩ култът към войната не култ към смъртта, както е при терористите. Но САЩ съвсем либерално пропускат да споменат по страниците на своя печат за един убит български войник. Убит от американски приятелски огън. Проверете американския печат. Там има само уверенията на Свинаров, че след инцидента България остава верен съюзник на САЩ.

Разбираме, че не искате да броите труповете на враговете си в иракската война. Бихте могли да се разстроите. Но трябваше да отдадете дължимото на съюзниците си Италия и България. Искате да не говорим повече за това?! Не е много американско вашето желание.

Комисия в Конгреса ще обяви за недопустимо скритата пропаганда и пускането на клипове с рекламно съдържание, без те да са обявени за такива. Но тези клипове вече са си свършили работата. Америка беше свободна страна преди тези клипове – не мога да си представя, че заснети нарочно материали са пускани като репортажи. Какво им става на янките? Искат да повторят колосалния идеологически крах на двете страшни пропагандни машини през ХХ век? Ако наистина искат – така се започва. Американските пропагандни прелести са скрити днес. Тепърва след време ще разберем какво още се прави в Ирак и заради победата в Ирак.
Дано в деня, в който разбираме това, все още светът съществува в познатия му вид.15-03-2005
Чичо Фичо,
15 Мар 2005 18:41
Мнения: 878
От: Bulgaria
Параграфе, Карбовски не е спец по САЩ и писанието му няма информационна стойност, а по емоционалност е напълно издържано в духа на соцпропагандата от миналото, с която авторът въпреки всичко е закърмен. Паралелите между Виетнам и Ирак не са убедителни. Че 70-те години били "последното американско десетилетие" е левичарска ала-бала. Българската левица, както и всички интелигентни хора, трябва да преодолеят напластяванията и да започнат търпеливо да откриват истинската Америка - не тая от филмите, която им е зад седем печата засега. Това ще им е от голяма практическа полза. Всички умни западноевропейци, вкл. леви, отдавна го правят.
paragraph39
15 Мар 2005 18:56
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Мрежа за контрабанда на руско оръжие е разкрита в САЩ
15 март 2005 | 18:23
Агенция "Фокус"
Ню Йорк. Нюйоркската прокуратура съобщи за ареста на 18 души, заподозрени в контрабанда на оръжия от Русия, предаде Газета Ру. Арестите са резултат от едногодишно разследване с помощта на подставени лица, се посочва в изявление на прокуратурата.
Задържаните са обвинени в създаването на мрежа за контрабанда на ръчни противотанкови гранатомети, преносими ракетни комплекси и други видове руско въоръжение с цел продажбата му на територията на САЩ.
Очаква се представители на нюйоркската полиция и ФБР да дадат съвместна пресконференция, на която да съобщят подробности за разследването
Артиста
15 Мар 2005 20:18
Мнения: 5,204
От: Canada
Цял ден си пея Killing Me ... Frendly
kaily
15 Мар 2005 21:02
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Стоит ли бояться Китая?

По мере того, как Китай становится богаче и сильнее, все больше стран во всем мире начинают признавать: Поднебесная заслуживает того, чтобы ее признали великой державой и выказывали ей причитающееся почтение. Благодаря сочетанию динамично развивающейся экономики, искусной дипломатии и смягчения военной риторики, Китай вновь обретает былое господство в Азии.
После распада Советского Союза, Китай стал наиболее вероятным кандидатом на роль противовеса США как сверхдержавы. Но действительно ли Китай готов пойти так далеко и так ли он к этому стремится? И если да, то насколько миролюбивой будет эта сверхдержава?
По словам Янь Сюэтуна, директора Международного института Пекинского Университета Синьхуа, в обозримом будущем Китай не сможет тягаться с США.
Однако это не означает, добавляет Сюэтун, что Китаю это положение вещей нравится. Ведь каждая страна, по его словам, хочет стать мировым лидером.
На протяжении примерно 40 лет после прихода коммунистов к власти Китай считался в Азии бедной и опасной страной, от которой предпочитали держаться подальше.
Но теперь, в век расцвета Тихоокеанского океана, Китай отбросил свои помыслы о мировой революции и возвращается к прежней роли главы азиатского семейства.Китай все чаще играет определяющую роль в политике Восточной Азии, оказываясь у руля многонациональных организаций и подпитывая свое экономическое возрождение.
Япония по-прежнему сохраняет тесные связи США, однако и она все чаще посматривает на Китай, как на возможный рынок сбыта, способный спасти ее экономику от застоя. Страны Юго-Восточной Азии, в которых все большим влиянием пользуются выходцы из Китая, больше не воспринимают Японию, как возможного регионального лидера.
Однако коммунистическая партия Китая все же пытается создать более мирный образ, не вызывающий ассоциаций с кровожадным драконом.
Представитель министерства иностранных дел Китая Лю Цзяньчао сказал, что Китай не должен развиваться за счет других государств. По его словам Китай является крупнейшей региональной и мировой державой и будет играть все более заметную роль. Но это должно рассматриваться как перспектива, а не как угроза.
Однако если в мире существуют сверхдержавы, Китай захочет быть одной из них. В этом мнении сходится большинство аналитиков. Поддержка азиатских стран заметно подкрепляет притязания Китая на мировое влияние.
Meto ot Interneto
15 Мар 2005 21:08
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
Чиче, лъжецът, както винаги, си ти. Никъде не съм написъл че "американските журналисти не можели да критикуват Буш", както твърдиш.
Нарочно ли се правиш на идuот, или не се усещаш вече?
Meto ot Interneto
15 Мар 2005 21:10
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
Пардон, написал, не "написъл"

kaily
16 Мар 2005 17:15
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
2005-03-16 10:14:00-05:00
NY FX: Dlr Slips Vs Euro, Other FX On Record US C/A DeficitBy Vicki Schmelzer

NEW YORK, Mar 16 (MktNews) - The dollar fell against the euro and
other currencies Wednesday morning in response to the release of U.S.
current account data, showing the deficit at a new record of $187.9
billion.


"The deficit has hit an all-time record high of 6.3% of GDP (on the
quarter), and will likely hit 7% of GDP sometime in 2005," said Ian
Morris, economist at HSBC.
[/b]
Добави мнение   Мнения:101 « Предишна Страница 5 от 5 3 4 5