Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
София - опасна, мръсна и скъпа
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:108 Предишна Страница 2 от 6 1 2 3 4 Следваща »
fractal
15 Мар 2005 03:42
Мнения: 9,824
От: Bulgaria
едно е да живееш в софия друго е да си софиянец а трето философиянец
а иначе мъдроста на хората отразява тяхня жизнен опит за бг деиствителността е такава такава е и софията ни
докато умните се наумуват лудите се налудуват
ЦАРОТ
15 Мар 2005 05:11
Мнения: 1,202
От: Bulgaria
*****

Натиснете тук

Редактирано от - bot на 15/3/2005 г/ 10:07:16

Mexikanski Vozhd
15 Мар 2005 05:49
Мнения: 1,597
От: USA
царОт,
Искаш да кажеш като че ли - изселници!
Защото невъзвращенци имаше само по татово време
Ние изселниците сме с двойно поданство, връщаме се когато си поискаме и носим в джоба по три четири годишни български заплати.
Пращаме пари на родителите си, 10 пути повече от държавните пенсии.
Учиме си децата в престижни училища и се готвим да взамем власта.
Затова форума няма мира от нас.
Vodolei
15 Мар 2005 06:29
Мнения: 842
От: Bulgaria
Незнаещ,

И да знаеш българите ( от България ) са Фтори по интилект, или интилигентност след евреите. Ний още без козите и чиниите гладът ни е сигурен. Затва гоним от тях бруцелозите и ги храня с бисквитки та да не ми сдъфчат пенцията.
KPATYHKO
15 Мар 2005 07:33
Мнения: 160
От: Bulgaria
долу ръцете от Търново, всички селяци са се сбрали в Шопландия, там са си добре.
ако ще ставаме монархия, тогава ВТ е разумният вариант.

Градът ни е оцелял и запазил бъргарщината ни 10 века, обаче с шопи никога не сме си имали работа, аз не искам да рискувам..
Големия Хикс
15 Мар 2005 08:02
Мнения: 1,170
От: Bulgaria


Каквото е управлението на София, такова е и нейното състояние!А в случая си имаме кметство и кмет с трети мандат!При това наш кмет, избран от софиянци и с аналогичното име.И с прогресивно растящ данък за смет и с падащ надолу индекс на чистотата.
otvrat
15 Мар 2005 08:03
Мнения: 22,522
От: South Africa
Нали преди няколко дни имаше друга статистика, в която София бе най-добрия град за живеене?
Top Gun
15 Мар 2005 08:09
Мнения: 5,874
От: Bulgaria
Международната агенция откри Америка!!!
Gasparini
15 Мар 2005 08:38
Мнения: 4,425
От: Germany
За България важи едно правило - тя е красива страна. Но към това правило има едно допълнение. България е красива страна само там, където не живеят българи. В гората, в планината и на няколкото останали незастроени квадратни метра по морето.
Цивилизацията стяга като френски чепик съзнанието на българите. Те живеят на ръба на цивилизацията и не желаят да прекрачат в нея. Още с навлизането си на полуострова българите са решили да градят култура около Полски Тръмбеш, а не в Константинопол. Тази близост до Византион по-късно става причина за две неща - Византион става най-големият враг и едновременно с това символ на цивилизация, напредък, култура и чистота.
Днес в един малък отрязък от историята на Третата българска държава за кратко проблясва идеята, че сме част от цивилизацията. Директната връзка с цивилизацията и това, което остава несъмнено в историята, е архитектурата. Днес за малко се появяват архитектурни оазиси, малки китни комплекси, кооперациики, места, които приличат на баварски квартал. Тези места очертават неясната граница на хората, които искат да живеят културно и в красива среда, и тези, които си оставят подпетените обувки пред вратата на къщата.
Ако разгледате внимателно ландшафта на нашата прекрасна родина, ще видите два епицентъра - този на гетото и този на баварския квартал. Нароилата се напоследък нова китна архитектура, направена по образци на екстериора от Германия и Испания, обаче не издържа нашествието на Мърлячите. Този екстериор е колективна собственост, а това означава, че е мъртво роден. Просто сдружаването за българите е толкова характерно, колкото зъбните протези у африканските слонове. Този път няма как да обвиним политиците.
София, големите градове са под обсадата на чудовищна мръсотия. Особено София след блокадата "Суходол" - махнете балканските си очи и си сложете европейски очни ябълки - в такава гадост не ми е ясно как още ходим по улиците. Найлоновите пликчета по клоните на дърветата са единствената естествена сянка в този град. Строителните отпадъци са навсякъде, не защото предпиремачите са хитреци, а защото племето на работещите мърлячи краде от бензина и разтоварва където му падне каквото му падне. Мърлячите от клана на шофьорите на камази носят кал от Обеля до Министерския съвет по гумите си. Всеки строеж у нас прилича на Фалуджа, а строителите мязат на клошари. По двете източни магистрали се изсипва всеки ден нова порция вътрешни емигранти - хора от селата, за които тоалетната е навън, а пластмасовата бутилка е ценност, щото в нея може да си налееш нещо за пиене. Нямаме нищо против тези хора, но те са мърлячи - до днес те са изсипвали боклука си в реката, днес тази задушаваща се река е градската улица. Всички инициативи на радиа, медии и министри за почистване се разбиват като куршуми в одеяло в скепсиса на идеологията "може и така". Предприемачите правят градинки като слънце покрай новите сгради, садят дръвчета и продават на баснословни цени комплект "бетон+гледка" и си отиват. Веднага след това идва племето на мърлячите - работници полагат забравен кабел, цигани изсипват трошляк, след като са разбили панел за желязо, някой си изхвърля боклука от прозореца и всичко това се полива с обичая на българите да пикаят на ъгъла на къщите си. В геометрична прогресия мръсотията в тези малки оазиси връща старата картинка на уж мъртвия соц - кал, пластмасов боклук и тъжни сиви хора. Свинщина.
Истината ни принуждава да кажем, че българите в къщата си не живеят мръсно - те затова и си оставят обувките пред вратата на къщата. Но всеки народ си има нещо като "граница на лайното". Докато при индийците тази граница е вътре в къщата, около постелята на свещената крава, българите са заковали своята граница на мръсотията точно на прага на къщата си. Там те си изхвърлят пепелниците - през прозореца или пред вратата. До прага на българския дом може някой да се изходи, но това не притеснява българина - важно е в къщи да му е чисто и подредено. За разлика от границата на лайното при немците например - те мият със сапун тротоара си, той е част от тяхната къща.
За съжаление вече обаче много хора живеят в град. Градът се оказва един общ двор. Този двор е бунище. Циганите, които чистят града, са повече сортировачи и търсачи на полезни изкопаеми в него, отколкото чистачи. Фирмите, които обслужват в градовете и чистотата или ни лъжат, или просто не могат да накарат племето на мърлячите да почисти. И в Германия, и в Австрия някой хвърля фас на улицата, но винаги има кой да го помете. У нас няма - всички размахваме знамето на Европейския съюз и чакаме Ханс Фликеншийлд да дойде да почисти. Той още не знае какво се иска от него, повярвайте.
Сложете сингапурски глоби на всеки, който мърси. Иначе глобяваме себе си и бъдещето. Няма как всички ние, отвратените, да избягаме вкупом на Запад, на готово. Някой трябва да живее и тук. На чисто.
taki
15 Мар 2005 08:40
Мнения: 418
От: Bulgaria
Да се мести столицата през пет години, за да не се караме.

В София наистина е пренаселено и мръсно, затова временно би било добре да се наложат някакви ограничения. Например хора които нямат работа и не си намерят за няколко месеца да не остават в София а да си идат откъдето са. Така поне от роми, просещи и крадливи ще се очисти града. Друг е въпроса че трябва мислещ градоначалник, а не мафиот и всеки трябва да спазва правилата.
milcho
15 Мар 2005 08:46
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Стига с тази подмяна на понятия бе хора, провинция, та провинция.Българската провинция е София, защото е стълпотворение от кариеристи, авантюристи и всякаква измет от останалата част на България, дошла да управлява Отечеството.А за да има пък провинция, като административно понятие требе да има империя, а такава България никога не е била от както София е столица., а тука някой говори за аристократи, от къде бе, от Подуене блус бенд вероятно А за "провинциализма" на софиянци, вижте резултатите от "теста на нацията"... Ха - Ха-Хо
Zmeja
15 Мар 2005 09:02
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
Ние змейовете, както е известно, дълго живеем и следователно дълго помним. От склероза също не страдаме защото, както е посочено в научната литература, си обновяваме главите когато ни ги резнат. Та по същество:
През 1879 г. се проведе първото преброяване на населението в гр.София след Освобождението.(Пропуснах да ви кажа , че според змейското разпределение София и околностите са територия на нашия род от време оно.)
Резултатите бяха следните: жители - 11657, от тях българи - 55.1%, евреи - 30% и други - 14.8%.
Змейски мисли и разсъждения:
1.Ако София не беше разположена на стратегическо място , то щяхали в нея да се заселят толкова евреи още преди да стане столица ?
2.Ако в София не живееха толкова евреи, щеше ли София да стане столица на България ? Не вярвам. Шопите сами нямаше да могат да се уредят.
Змейски предупреждения:
Пазете се от хора, които се кръщават с географски имена като Софиянски, Севлиевски и т.н. Обикновенно това са хора, чиито родители или дядовци по някаква причина са искали или са били принудени от обстоятелствата да се срамуват от рода си.
acquittal
15 Мар 2005 09:15
Мнения: 46
От: Bulgaria
Проба, проба, проба.
Sir Mano
15 Мар 2005 09:27
Мнения: 1,152
От: Bulgaria
OnE61811301, чували сме за прочутия търновски шовенизъм, така че не е нужно да го потвърждаваш отново ; -) Не случайно доста твой съграждани са познати като ”Надут търновски пуяк” )))))))
Какво му е стратегическото на Тръново? Нито път има до там, нито жп-линия, нито място за строене и разрастване. От тази гледна точка Горна Оряховица е на много по-стратегическо място ))))))))) По-добре нея да я бяха направили столица ))))))))
Пък и да не забравяме, че без Търновския университет и Военното училище, Велико Търново хич нямаше да е толкова ”велико”. Хората които обитават В.Търново заради тези две институции все пак съставляват половината от населението на града )))
acquittal
15 Мар 2005 09:28
Мнения: 46
От: Bulgaria
Преди известно време достъпът ми до форума бе спрян, тъй като изказах мнението си за софиянци, което очевидно не се хареса много на контролиращите го. Очевидно не съм единствен с подобно мнение, което най-общо казано бе, че се касае до хора без особенно покритие, избиващи някакви комплекси чрез постоянното повтаряне на думите провинция, провинциален, респ. на селяни или селяндури. Очевидно липсата на по-добри аргументи кара дори някои от списващите този вестник като Е. Дайнов да правят това дори по-често отколкото го изисква добрия тон, но това го отдавам по-скоро на липсата на богат речник за изразяване, както и на преодоляване на спомените от собствения си произход. Истината е, че няма държава, в която да съм бил и да се поддържат тези понятия столица-провинция, най-малкото защото в тези държави хората се уважават взаимно и не на последно место приходите от цялата държава не се разпределят егоистично в огромната си част само за един град, в нашия случай София. Това представлява нещо като търкаляща се снежна топка - колкото по-голяма става, толкова по-малко сняг остава след нея, или с други думи колкото повече пари се заделят за София, толкова повече хора се тъпчат в нея и толкова по-малко хора остават в останалите части на страната. Надявам се това неравномерно изсипване на пари на едно место да спре след приемането ни в ЕС, където изключително се държи за местното самоуправление.
KozaMostra
15 Мар 2005 09:34
Мнения: 77
От: Bulgaria
За съжаление Любимата ми София се напълни със Гадни, Мръсни, Миризливи, Нечистоплътни, Нагли, Прости СЕЛЯНИ....затова падна нивото. Тия са като стадо. Нека се изнесат селяните, да видим как градът ни ще блесне![/b]

Редактирано от - bot на 15/3/2005 г/ 09:54:17

V1010
15 Мар 2005 09:43
Мнения: 21
От: Bulgaria
Знаете ли какво е софянец (шоп) - първия, оказал се несполучлив опит на дядо господ да направи човек ...
Cerulean
15 Мар 2005 10:19
Мнения: 107
От: Bulgaria
Е хубаво де, като не ви харесва София, заминавайте обратно там, откъдето сте дошли! Аз съм родена в София и си я обичам. И никакви приказки на тоя и оня провинциалист няма да ме накарат да я разлюбя, амма-ха!
Aneja
15 Мар 2005 10:21
Мнения: 254
От: Bulgaria
Едно дълго управление на града от екипа на Ст. Софиянски направо успа неговите жители. Това управление използва умело кавгите между политиците на държавно ниво и насоченото внимание на медии и обществено мнение към тях, за да превърне града в инструмент за личностно обогатяване на част от общинската му администрация.
Така вече са извъртяни нещата, че разграбването на общинската собственост от приближени на администрацията и други умеещи да бъдат благодарни, се оказа, че е борба с комунизма, че обогатяването е законно даже и според съда, и демократично според политическата коалиция(ССД, СДС) управляваща София.
Още по-мръсна ще става София. Ще се ограби до невиждани размери, защото тя се управлява от користни хора, мислещи предимно за собствените си интереси. Така ще бъде докато българина и софиянеца разберат, че не всеки който им се усмихва им мисли доброто и че има по-важни неща в живота от борбата с комунистически призраци!
krass
15 Мар 2005 10:29
Мнения: 1,371
От: Bulgaria
bestbuy и останалите тикви :
1. Каква разликата между Софийски тъпанар и тъпанар от Село?
2. Селския тъпанар, като отиде в София по-голям тъпанар ли става и кой му влияе?
3. Ентеугентите софийски остават без работа заради несофиянците?
4. Чували ли сте думичката "урбанизация" и това само в София ли се случва или във всички големи градове?
Добави мнение   Мнения:108 Предишна Страница 2 от 6 1 2 3 4 Следваща »