Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
София - опасна, мръсна и скъпа
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:108 « Предишна Страница 4 от 6 2 3 4 5 6 Следваща
hamer
15 Мар 2005 13:40
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
Кайли, не разбра ли досега, не се ли убеди, че каквото и да реши или отмени съдът, после управомощените се събират и си го гласуват отново така, че да съответства на мотивите на съда. Това се прави навсякъде - като се започне от Народното събрание и се свърши с последното ведомство, чийто административен акт е бил атакуван. Това е независимият съд - от него не зависи нищо. След като съдът не се произнася по най-същественото, а именно какво следва от решението му, не виждам какво ни топли това решение. Малоумие и наглост е да се призовават гражданите да завеждат индивидуални искове - това е свързано: 1. с експертиза за индивидуално надвзетата сума, кой ще ти я направи, как ще бъде оспорвана после от ответниците в съда; 2. със завеждане на гр.дело със съответните такси, адвокатски хонорар и пр. при това с всички протакания, вещи лица, призовавания за свидетели главно от заинтересованите ведомства и пр. и пр. 3.с принудително изпълнение, ако все пак след Н-на брой години го спнечелиш това дело, защото доброволно никой не плаща. Следва издирване на сметки, запориране, такса за съдебния изпълнител и....накрая фанфари - спечелил си делото, получил си еди-колко си лева и като направиш равносметка се оказва, че през тези години си се охарчил по делото с еди-колко си лева, купувалл си лекарства за разбитите си нерви а и токът се е увеличил още няколко пъти... И най-гадното е, че твоята малка победа може дори да не бъде оповестена от медиите, защото вече е по доста остарял и отшумял скандал та няма да послужи поне за окуражаване на другите граждани да опитат да сложат и своята тухличка в изграждането на гражданското общество.
lelka
15 Мар 2005 13:43
Мнения: 1,421
От: Bulgaria
Кайли, не се ядосвай за енергото него ромите ще го оправят. Както са тръгнали нещата след 10г. те ще са преобладаващото население, а нали знаеш ром ток не плаща. Чакане му е майката и справедливостта ще възтържествува.
komar1
15 Мар 2005 13:45
Мнения: 7,007
От: Bulgaria
Кайли, ако решението на ВАС е взето от 3-членен състав, то може да се обжалва пред 5-членен. Решенията на 5-членния състав на ВАС са окончателни и не подлежат на обжалване. Малко, но от сърце.
komar1
15 Мар 2005 13:51
Мнения: 7,007
От: Bulgaria
ЗАКОН
ЗА ВЪРХОВНИЯ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД

Чл. 22. Жалбите и протестите срещу незаконосъобразността на ненормативни административни актове на министри, ръководители на други ведомства, непосредствено подчинени на Министерския съвет, на областните управители, както и срещу други актове, посочени в закон като подлежащи на обжалване само пред Върховния административен съд, се разглеждат от тричленен състав. От тричленен състав се разглеждат и образуваните дела по касационни жалби.
Чл. 23. Жалбите и протестите срещу незаконосъобразността на нормативни актове на Министерския съвет, на министри и на ръководители на ведомства, непосредствено подчинени на Министерския съвет, се разглеждат от петчленен състав. От петчленен състав се разглеждат и касационните жалби срещу решенията на тричленния състав на Върховния административен съд. Решенията на петчленния състав не подлежат на обжалване.
zlobarcheto
15 Мар 2005 14:14
Мнения: 949
От: Bulgaria
На пишещите в полза на Софията ще подметна само че между столица и най-голям град не винаги има знак за равенство. Пример-Вашингтон е малък град за размерите на САЩ, Анкара-за Турция, Отава за Канада. Въпросът къде ще се помещава административния център не е директно свързан с центъра на бизнеса и индустрията. що за непросветеност....
София прилича на всички други най-големи градове в съответните страни- мръсна, забулена от смог, пълна с престъпници и всякаква измет, която добре си съжителства с богатия елит в един град. Това че е столица , е просто подробност от пейзажа. "просветените" на тема история сигурно не знаят, че е избрана за столица, щото е център на обещаната ни Санстефанска България. Иначе никой луд няма да си турне столицата на 50 км от границата, особено в такъв благоприятен за превземане район.
guitarist
15 Мар 2005 14:41
Мнения: 14
От: Bulgaria
*****

Натиснете тук

Редактирано от - bot на 15/3/2005 г/ 14:44:40

kaily
15 Мар 2005 14:41
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
София. С Решение № 2209/2005 г., постановено по адм. дело № 8459/2004 г., петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) остави в сила решението на тричленен състав на съда, с което е отменено Решение № Ц-009/25.06.2003 г. на Държавната комисия за енергийно регулиране (ДКЕР) за определяне на цените на активната електроенергия, използвана за битови нужди от населението, съобщиха от Върховния административен съд. Решението не подлежи на обжалване[/b]

И кво сега, комар?

Редактирано от - bot на 15/3/2005 г/ 14:45:30

Старшината
15 Мар 2005 14:49
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
Затова пък си имаме петкратен п.г. кмет! 'Ного успешен. А и БББ. А-а ...
Заб.: п.г. = "под гаранция".
komar1
15 Мар 2005 14:55
Мнения: 7,007
От: Bulgaria
Като гледам наоколо робските физиономии - май нищо.Ще пием по една студена вода, след това по още една и ще духаме... крушките. Това е жалкото!!
Ама до кога??
Монтен 1
15 Мар 2005 14:56
Мнения: 3,218
От: Bulgaria
В http://www.eurosport.com/ се гласува до 18 март за футболист на 90-те
Стоичков засега е на 2ро място
Йори
15 Мар 2005 15:00
Мнения: 2,656
От: Bulgaria
Не местете столицата, а преместете София. Може и в Търново.
kaily
15 Мар 2005 15:07
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Комар,

питам те какво се прави когато решение на ВАС не се изпълни.
Или такоф член и параграф нема, що се приема априори, че е задължително изпълнението му.
И като не се изпълни, нема и наказания-оти они са непредвидени.

Редактирано от - kaily на 15/3/2005 г/ 15:13:50

Швейк-храбрия!
15 Мар 2005 15:07
Мнения: 104
От: Bulgaria
bot-е, ми на оня ONE с дългия, я...номер нищо неможахме да му прочетем от постингите.Толлкова ли не пристойно се изказва за горките кореняци софиянци та се налага такава жестока касапска цензура.Да не се разплакаа от грубите му думи, като оня чех снежната душа дето присъствал на изпърдяване и се разплакал от обида.
kaily
15 Мар 2005 15:08
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Е боте, ще ме прощаваш, ама така и не разбрах как се прави това жълтото.
И освен това решението на ВАС е най-важното от целия днешен весник. Редно беше да не е във форума, а на първа страница.
Щото няма нищо по-важно днес от факта, че държавен орган не изпълнява решенията на ВАС, които не подлежат на обжалване.

Редактирано от - kaily на 15/3/2005 г/ 15:11:21

Zmeja
15 Мар 2005 15:17
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
Имам спечелено дело от преди четири години във ВАС - петчленен състав, решението по което не подлежи на обжалване, но май и не подлежи на изпълнение. Нито съдя-изпълнител, нито прокурор. Всички намират някакви мотиви да не съдействат за изпълнението. Ако може някой друг да им свърши работата за да не се бутат между шамарите. (Понякога ми се струва, че почвам да ги разбирам терористите!).
Какво съм ви казвал бе скъпи форумци:
Т.н. демокрация не е нищо повече (по време и по съдържание) от един кратък период на еуфория между две диктатури (та макар и парламентарна). (Последното, ако го цитирате за по-кратко можете да го наричате "Закон на Змейа"
Поука: Пускайте масово молби да ви връщат стотинки за тока. Решението на ВАС по нищо няма да се различава от игрите с SMS. Повече искови молби - повече такси за завеждане, повече мангизи за адвокати, за вещи лица, за изпълнителни дела... На слука ! Насам народе!
guitarist
15 Мар 2005 15:23
Мнения: 14
От: Bulgaria
OnE61811301:
Само ще спомена на някои субекти, че нямам нищо общо с ВТ, освен, че ми е един от любимите градове. Аз съм от Русе- един супер як град който бе изключен от всякакви програми за развитие на правителството(няма да бъда нетактичен като някои хора тук и няма да кажа 4е софиянци са виновни за това).

А за това, че "селяните" са ви виновни за софия- в другите големи градове се заселват също толкова много(като процент) "селяни", но защо само в софия селяните стават СЕЛЯНИ? Освен това, вие сте хората, на които е най-лесно да промените нещо в тази държава- било с протести, митинги или стачки, и затова България не ви понася, щото не правите нищо по въпроса- било от мързел, било от егоизъм. Като искате хората да не ви идват в града, вдигнете се на протест, както каза един тук, и искайте да се заделят повече пари за другите градове. Знаете ли, истината е, че вас ви е страх от провинциалисти, които са в повечето случай десетократно по-интелигентни и проспериращи и с лекота ви отнемат работните места в столицата и така вие оставате на сухо. И още нещо- виждам, че според мненията тук, не смятате външния вид на софия за важен. Тук мога да кажа само, че се радвам, че туристите, които идват в БГ на море кацат директно във Варна, или Бургас, за да не си съставят грешно мнение за страната А между другото, имаше един такъв коментар от страна на някакъв турист, който каца в софия и след това с влак до Варна и казва, че е останал поразен, когато са му казали, че столицата на страната е София, където е кацнал, а не Варна, където е отишъл след това. Познайте какво го е накарало да направи тази грешка. Или може би ние "селяните" сме го излъгали та затова

Редактирано от - guitarist на 15/3/2005 г/ 15:26:34

komar1
15 Мар 2005 15:28
Мнения: 7,007
От: Bulgaria
Кайли, в една свястна държава решенията на съда се изпълняват-това го обяснявам не на теб-ти си го знаеш.А у нас, както Hamer вече е написал имаме независим съд, защото от него НИЩО не зависи. Що не питаш оня плондир от комисията за защита на потребителя-той за какво се би толкова много вчера по гърдите по телевизията как защитава потребителите?? А иначе..ма то май си е за Страсбур
komar1
15 Мар 2005 15:38
Мнения: 7,007
От: Bulgaria
Браво бе Китаристе,
"ВИЕ СТЕ ХОРАТА НА КОИТО Е НАЙ-ЛЕСНО ДА ПРОМЕНИТЕ НЕЩО В ТАЗИ ДЪРЖАВА-било с протести, митинги, стачки, и затова България не ви понася-щото не правите нищо....вдигнете се на протест и искайте да се заделят повече пари за другите градове"
А ти от Русе какво ще правиш-ще дрънкаш на китарата "Сняг се сипе над гората" ли???
Аман от хора, които чакат някой друг да им свърши работата!!!
kaily
15 Мар 2005 15:38
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Добре де, питам те какво се прави, като не се изпълняват?
Може ли директно в Страсбург примерно?
Щото сега да водиш дела с държавата да изпълни решението на съда и като ги спечелиш след 15 години, да почнеш нови дела да изпълни решението на старите дела, бая параграф 22 ми се види.
Требе да има изход.
registriran
15 Мар 2005 15:41
Мнения: 3
От: Bulgaria
СПЕШНО! СПЕШНО! СПЕШНО! Отидете на http://www.eurosport.com, за да гласувате за Стоичков за играч на 90-те и го раздухайте на всички, които познавате!! Хаджи много дърпа - преди Стоичков водеше с 75%!!!
Добави мнение   Мнения:108 « Предишна Страница 4 от 6 2 3 4 5 6 Следваща