Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Работната седмица над 48 часа е вече законна
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:41 Предишна Страница 2 от 2 1 2
Старшината
17 Мар 2005 10:38
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
Гърчулята по шивачниците вече черпят .... А вие сте се размрънкали. Що така?
komar1
17 Мар 2005 10:39
Мнения: 7,007
От: Bulgaria
Да-а-а. Вдигнаха телефоните-мълчание.Вдигнаха тока-мълчание.Вдигат възрастта за пенсия-мълчание.Сега вдигат и работната седмица-мълчание.Хайде бе, хайде да се събудим от мечи сън-пролет е вече навън.Старши, я свири "СБОР"!!
komar1
17 Мар 2005 10:54
Мнения: 7,007
От: Bulgaria
Top Gun, какви синдикати???? Чети другите страници- те от години са заети само с това да си мерят........кой е по-национално представителен.
paragraph39
17 Мар 2005 11:05
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Работната седмица над 48 часа е вече законна !!!
ЧЕСТИТИ, братя ТРУДОВИ българи!!!
"КОМУНИЗМЪТ СИ ОТИДЕ!" ..
ЙЕ, ЙЕ !...
КОЙ НЕ СКАЧА- Е КАПИТАЛИСТ !!!
Брей-й-й, много капиталист в таз малка България, бе?!?
WHAT`S NEXT ?!?
Dessie
17 Мар 2005 11:32
Мнения: 426
От: Bulgaria
Браво на тях!! Жалко, че това не са го приели, за да се подобри положението на хората, а за да се узакони експлоатацията! Малцина са тези работодатели, които плащат на работниците допънителен труд. Повечето те гърчат без въобще да ти дадат една стотинка....
Артиста
17 Мар 2005 11:36
Мнения: 5,204
От: Canada
Споко!
За 1 май се планира въженцата да се раздават безплатно не от синдикатите, а от работодателите. Което си е сериозен прогрес от тъмните времена на соц-а.
b_ivanov
17 Мар 2005 12:06
Мнения: 1,708
От: Bulgaria
Във Франция всяка година има стачки (меко казано масови) с искания за намаляване на работния ден(ако не бъркам в момента им е 7часов) и едновременно с това за увеличение на заплатите.
"КЪДЕ СМЕ НИЕ"?
По-правилно-къде са синдикатите?
НА ЕДНА МАСА С РАБОТОДАТЕЛИТЕ И ЗАКОНОТВОРЦИТЕ, КАТО МАСАТА Е В НЯКОЙ СКЪП РЕСТОРАНТ.
Имали още будали КОИТО ДА ПЛАЩАТ ЧЛЕНСКИ ВНОС ЗА СИНДИКАТИТЕ!!!???
Manrico
17 Мар 2005 12:07
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Старши, ти не беше ли в ИТ бизнеса? Я кажи в твоята фирма програмистите по колко работят?
Старшината
17 Мар 2005 12:12
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
Manrico, при мен е комунизъм - по колкото си искат. После е лесното:
- има код - има паре, нема - нема ...
- нема бъг - има паре, има - нема ...
Manrico
17 Мар 2005 12:15
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
То така добре, ама значи не си инсталирал некоя джаджа след 8 часа труд да им гаси компютрите и да ги праща в къщи?
hamer
17 Мар 2005 12:47
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
ИНФЕРНО, констатацията е точна, изводите - всеки да си ги прави
ЪФ1
17 Мар 2005 13:15
Мнения: 395
От: Bulgaria
Страшината,
това с има бъг и нема бъг, в някой филм ли си го чул или сега го измисли???
Ще те помоля да ме светнеш поне за една програма без бъг(ове), та и аз да знам и да разказвам на децата за теб))))))))))))))))))))))
Що се излагаш?
Намерил си некакви гладници и се правиш на ВУИКАН!
kaka na 37
17 Мар 2005 13:36
Мнения: 98
От: Germany
Хубаво е , че се оплаквате, ама на кого? А и тук кой ще ви чуе? Някой от вас може и да знае , че в болниците в Бг се работи по 12h в интензивните отделения, а тук в ДЕ, за да ви УСПОКОЯ се работи по 48h....малката разлика е само в заплащането и затова си натискаме парцалите тук... но бачкането си е доста по-организирано и всеки знае какво точно да прави в даден момент, а в БГ имаше такова текучество на персонал, че докато ги свикнеш да са на ясно със ситуацията те вече си намират парички за платена специализация и бегат в Софето, нищо лошо , ама лоша организация, а и пак ще кажа МИЗЕРНО заплащане, а сега невиждам какво ще се промени, поне в здравеопазването...за останалите шивачки и прочие, горко им... май ще ги спукат от бач и то без пари!!!Но това съвсем не е по европейски, не се заближдавайте, тук всичко се плаща, както даже понякога се шегуваме и да пръднеш , ако кажеш, пак ще ти искат пари...така е , няма лъжа , няма измама, е със здраве...
Ef
17 Мар 2005 13:59
Мнения: 133
От: Bulgaria
Некойи питат 'де сме ний...
Риторика апропо...
НИЙ СМИ Ъ БГ-то и ВРЕМЕТО Е В НАС
ХаХаааааааааааааааааа
Stranger
17 Мар 2005 14:01
Мнения: 2,674
От: Bulgaria
Вече съвсем ни взеха на мезе! И това май не е всичко. Цените растат, стигнаха европейските- инфлация няма. Оня МВФ , мустакатия казва -няма инфлация , няма увеличаване на заплатите. ..."Как ще ги стигнем европейците? Кога?..." Това си е геноцид отвякъде.
Тази сутрин "финанасовия гений" МВ(Ф), разправяше , че ако се увеличат "шоково" (с 20%) заплатите щяло да стане много лошо. Нямало да има инвестиции, щяло да настъпи хаос и т.н. Като гледам едниствено привлекателно за инвеститорите е мизерното заплащане.
При така очертаната икономическа рамка (от МВФ) не виждам как могат да се увеличат реалните доходи. Обречени сме на мизерия. Поне да дойдат гърците да ни направят една обща стачка. Нас и за това не ни бива. Абе ... ако не беше Bot.
Посейдон
17 Мар 2005 14:18
Мнения: 2,453
От: Bulgaria
По адрес на законотворци и подобни: "Ако не беше БОТ"
Страннико:
Приемам, че новата, възпитана и "НЕБОТВАЕМА" форма на ругатня вече е дефинирана!
Старшината
17 Мар 2005 14:18
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
Кис-кис, Manrico, де да ги знам къде си работят ? Т'ва да не е Народно събрание ?
баф-баф, помниш ли какво ти казах някога?
Stranger, ами кажи си го бе, не го усуквай. По темата е. Възрастни хора сме - ако една псувня от сърце, напр. "Деееееба мама им!", не можем да тръснем - за какво да си говорим?

Редактирано от - Старшината на 17/3/2005 г/ 14:24:53

Stranger
17 Мар 2005 14:36
Мнения: 2,674
От: Bulgaria
Старши, няма да ми стигне времето и мястото. Ще затлачим форума. Това не е една... Това е перманентен процес. От как се помня )
Va
17 Мар 2005 14:39
Мнения: 1,278
От: Bulgaria
То така ще е.
Докато чакаме някой да дойде да ни "оправи" "положението" винаги ще има кои. Мераклии да "оправят" в България много.
paragraph39
17 Мар 2005 17:58
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Кабинетът одобри покупка на фрегата на старо от Белгия
Българските ВМС планират да патрулират и в Средиземно море
17 март 2005

В четвъртък правителство одобри проект на договор за покупка на старо на белгийската фрегата "WANDELAAR" и упълномощи министъра на отбраната да финализира преговорите от името на правителството при условия на последваща ратификация.

Правителственият говорител Димитър Цонев съобщи след заседанието на МС, че цената на фрегатата е 23 млн. евро - в пъти по-ниска от цената на нови фрегати от същия клас.

Военни експерти се съгласиха, че цената наистина е добра, като добавиха, че по света се продават много евтини неща, въпросът е дали ни трябват.

За придобиването на фрегата е известно, че не е била сред 11-те приоритетни проекта за превъоръжаване и модернизация на армията, одобрени от правителството през май 2004 г. До неотдавна никой не говореше за фрегата, а за придобиване на по-малки военни кораби - корвети. Идеята за закупуването на "WANDELAAR" възниква след преговори с белгийското правителство през есента на м.г. По-късно от Генералния щаб обявиха, че ще я използваме за патрулиране и борба с трафика в Черно море.

Според запознати, обаче, със закупуването на фрегата се подхранват мегаломанските планове на военноморския ни флот за патрулиране в Средиземно море, наравно с "големите" от НАТО.

Към този момент никой не е посочил какви приоритетни нужди на армията ще бъдат решени със закупуването на фрегатата, освен изтъкнатите от Димитър Цонев общи обяснения, че "с този договор се изпълняват част от изискванията, поставени от членството на България в НАТО, и определените от Стратегическия преглед на отбраната мисии и задачи, които се реализират с изпълнението на "План за организационно изграждане и модернизация на Въоръжените сили на Република България до 2015 г.".

Фрегата "WANDELAAR" от клас "WIELINGIEN" притежава необходимото съвременно въоръжение и технически средства и е напълно съвместима с корабите на НАТО, посочи правителственият говорител. Тя е с пълно бойно снаряжение, системи за комуникация, бойни информационни системи и спасително оборудване. Двигателят на фрегатата е газово-турбинен Ролс Ройс, производство на Военноморските сили на Великобритания, ракетите са на САЩ, сонарите са канадско производство, въоръжението е френско, софтуерът и хардуерът са холандски.

Новината за придвижване на проекта с фрегатата идва две седмици след като управляващото мнозинство отхвърли искането на опозицията за създаване на временна анкетна комисия, която да провери сключените и подготвените от правителство сделки за превъоръжаване. Стойността на проектите е близо 5, 6 милиарда лева, но към този момент Народното събрание не е запознато с параметрите на нито един от тях. Освен това опозицията - в частност ДСБ, които повдигнаха въпроса - смятат, че сделките трябва да бъдат замразени, докато не бъде приета върната на правителството за доработване Стратегия за сигурност.
Добави мнение   Мнения:41 Предишна Страница 2 от 2 1 2