Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Световната банка разследва за корупция подчинени на Церовски
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:57 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща
Zmeja
23 Мар 2005 07:13
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
ЖАЛБА
ДО ФОРУМЦИТЕ
ОТ ЗМЕЙЯ
Тази сутрин Змеицата като ме видя пак на компютъра и като прочете горната статия за три секунди мина от мецо сопрано в кресчендо-дискант. Виждаш ли бе , загубеняко, вика. Докато ти се будалкаш с твойте форумци разни нищо и никакви хали и лами по министерствата цели банки, застрахователни и комуникационни компании, електроразпределителни дружества, магистралки и какво ли не още забърсаха. Гледай, вика, Церовски ! Гледай Ники Василев!Шулева, вика, за сега нема да я гледаш повече!
А ти какво ми носиш, вика? По някоя златна ябълка и то един път годишно от ония дето калпавите Big Broder-и не са могли да опазят.
Какво , вика, кесиш само из BG-то. Па разшетай се малко по Португалия, по Мароко, по п...(мръсни думи).Ходи ако щеш на п...(пак много мръсни думи).?!
Та мисля си дали тези същите мръсни думи дето ми ги каза Змеицата да не ги използвам и за Церовски и за дружките му по хоризонтала, а и за началникът им по вертикала.
Валерий
23 Мар 2005 07:37
Мнения: 202
От: Bulgaria
Не можем да разберем защо вашето правителство държи да плаща 40% повече от реалната цена за изпълнение на всеки от тези четири проекта.

Ми, как на г-н Дюкейн да му обяснят, че така става у нас! Разликата ще трябва да се поразпредели - я на Церовски, я на някой негов роднина или приятел, на съпартийци, че и в партийните каси!!!
А Zmeja искрено ме разсмя!!! С удоволствие ще прочета на моята "змеица" довечера бележката му! Все пак и на работа трябва да походваме от време на време!
Братя Стругацки
23 Мар 2005 08:08
Мнения: 6,644
От: Russian Federation
Незнайко, и да те бият и да те е..т, ти си викаш, че от това правителство по-добре няма! Казват ти, че държавата ни прилича на Салвадор, не - Церовски си знае работата! Разправят ти, че корупцията е на най-високо ниво, ти не - Световната банка не си знае парите, така че да не се занимаваме.
Ей, имало явно още промити мозъци!
Графът
23 Мар 2005 08:33
Мнения: 4,109
От: Bulgaria
Тук всъщност става въпрос за една практика, с която, понеже не сме свикнали, ни изумява. Банката, която дава парите, не се интересува само от гаранцията, че ще си ги вземе със съответната печалба, ами следи и дали всичко е нормално по правилата. И прави собствено разследване!!
Да сте прочели някоя наша институция да се е загрижила (па макар само на думи!) да не се измъкват бадева пари от джоба на данъкоплатеца?
Ако нещо в случая кореспондира с ЕС, то това е, че тази практика ще се наложи полека лека да дойде и у нас – колкото и да не им се ще на някои...
Драги nesnaecht, не винаги “`око да види, р`ъка да пипне” е най-достоверното. Моята евтина скара си работи безотказно вече две години. Така че резултатът е 1 : 1 (скара : скара)
Zmeja, ! А въпросните думи на Змеицата може да се пуснат спокойно – във форума са разрешени цитати при посочен източник!

Редактирано от - Графът на 23/3/2005 г/ 08:34:41

J_J
23 Мар 2005 08:38
Мнения: 1,199
От: Bulgaria
A има една българска фирма. Датекс се казва. Тя направи кадастъра на сума ти германски градове. Направи поречието на Нил, работи в Тайван, а в момента работи по кадастър на френски градове. Но нали е българска. За продажните ни управници е по-добре мароканската връзка след посещението на някакъв си "цар". Не сме народ, не сме народ а ...? (продължението следва в произведенията на П.Р. Славейков).
slavov
23 Мар 2005 08:40
Мнения: 40
От: Bulgaria
....и едните и другите са маскари!!!
Пешо Мастиката
23 Мар 2005 08:45
Мнения: 2,018
От: Bulgaria
Преди 4 години ССакскобурготски изрече думите:
Почтеност във всичко. Де ти е почтеността бе царче нещастно. Нали уж щеше да изкорениш корупцията бе мухльо!
Dante
23 Мар 2005 08:54
Мнения: 3,839
От: Bulgaria
Пешо, не разбра ли че това бе една голяма ЛЪЖА! Досущ като обещанието за 800 дни! С едно не съм съгласен - че е мухльо. Човек, който излъга цял народ да го изберат за да си прибере имотите голяма част от които не са били никога на фамилията Сакс-Кобурггота, не е мухльо. Но мухльовци са тия дето му повЕрваха и гласуваха за него, за Церовски и дъртата чанта Шулева, за изпърдяните юпита, деца на комунистическата номенклатура от преди 10.10.1989г., за гнидата-панайотка и мазника Герджиков и останалата царедворска паплач... За ДПС което никой не избра да бъде във властта и т. н., и т. н.
ЪФ1
23 Мар 2005 09:10
Мнения: 395
От: Bulgaria
Най-после искрица надежда!
Надявам се като се метнем на юро влакът нещата да си влезат в релсите, щото вече ми писна.
Бедноста била причината за корупцията в милата ни родина. Глупости на търкалета. Алчнотията, която е следствие на комунизмът + чувството за безнаказаност са причините.
Време е някой да гризне дръвцето и съм сигурен, че ще го гризне. Па след него и другите. То бива, ама да принуждаваш цяло семейство да преживява със 150 лева на месец, това си е смъртна присъда.
За пенсионерите да не говорим.
А некакви си вчерашни лайна, да живеят като най-големите световни богаташи. От де тия кинти бре? Дека я тъа икономическа полиция?
А те горките - държавни служители с по 300-400 лева месечна заплата.
Сетих се къде се губи икономическа полиция. Тръгнали са хорята на лов за рушвети.
Графът
23 Мар 2005 09:10
Мнения: 4,109
От: Bulgaria
J_J, съобщението Ви за фирмата е интересно. Но за да приема коментариите Ви след него искам да знам тази фирма участвала ли е в някои от българските търгове с най-ниска оферта? И изобщо участвала ли е?
koreander
23 Мар 2005 09:27
Мнения: 389
От: Korea
оффф..не ми се мисли, те три партии се вартат през последните 15-години! аиде сега от начало! проблема е че, няма свежа и разумна политика в нас!
не знам но просто ми се струва че нямаме избор от досегашните ни Управници!
ниама сжежи идееи , тж'а ни е проблема!
lelka
23 Мар 2005 09:38
Мнения: 1,421
От: Bulgaria
Немой го плашат Церовски с някакви проверки! Докато Сакса е на власт няма да го поклатят и то си има защо.
komar1
23 Мар 2005 09:51
Мнения: 7,007
От: Bulgaria
ЪФ1, за заплатите на държавните служители правилно си казал, но си забравил, че държавата им плаща и осигуровките!!!! Чудно ми е само, защо предложението на ОДС държаваните служители сами да си плащат осигуровките е пропаднало на първо четене в парламента.Какви са мотивите-държавните служители са бедни и нямат възможност?? За какво ти иаз да плащам осигуровката на Свинаров, Шулева, Церовски, Христина Кифлата и Миро Бушона??
олезатвориочички
23 Мар 2005 09:54
Мнения: 1,759
От: Turkmenistan
Банката, която дава парите, не се интересува само от гаранцията, че ще си ги вземе със съответната печалба, ами следи и дали всичко е нормално по правилата.


Графе, така е, но по съвсем прозаични причини. По същество банката наистина се интересува главно от печалбата. В случай на държавно гарантиран кредит, какъвто е този, тя няма да избяга. За банката като финансова институция е даже по-добре да се изберат по-скъпите оферти - ще се похарчат повече пари.

Освен печалбата банката много силно се вълнува от още 2 неща:
- проектът да стане (повече или по-малко), за да може после банката да го сложи в отчетите и брошурките си;
- да няма скандали - корупционни, екологични и пр.; страшно ги е страх от всякакъв вид NGO-та.

Силно подозирам, че банката въобще предприема нещо единствено и само защото скандалът е вече раздухан. Не съм наясно с правилата конкретно на СБ за търгуване, но със сигурност имат някаква степен на контрол над тръжната процедура, а също и последна дума за избора на изпълнители.
nesnaecht
23 Мар 2005 10:00
Мнения: 15,180
От: France
Графе Здрасти , за скарата си прав че скарата ти работи . И пак не е 1:1 защото ти не знаеш марката на моята аз на твоята , цената им може да не е еднаква , продавача може да не е един и същ човек , производителя също материалите различно качество !
*
Я ми дай някаква гаранция че тези по- евтини фирми ще свършат същата работа за кадастъра , я ми дай гаранция че свършената работа ще работи , дай ми гаранция че няма да искат допълнителни резервни части (ПАРИ) , дай ми гаранциите които дават по известните фирми ?!?!? Тогава може да излезе
1 : 1 , а засега си е 2 : 1 .
Дай да не се лъжем това е кадастър за изработване който е за години ако не и век , не за малък срок . Така че за мене Церовски или не ми е през оная , важното е поетата работа от фирмите които и да са да си свършат работата ! Не знам как е станало за Митниците ма Кроун Ейджънтс ги оправи , нали ! Така че не трябва да гледаме на нещата така щото бил Церовски ! Знаеш я тая
Не всичко скъпо е лошо , и не всичко евтино е хубаво !
По-добре е да се видят кой какви предложения дава за тая работа а не колко пари ще плати за да я изпълни . И после никой още не знае кой какви предложения финансови е дал , а тия дето смятат че най-малко са дали да излезе че са дали повече . Май и във изданието пише че ще се разбере четвъртък а вие още от сега сте почнали без нищо . Интересно ми е как ще ядеш ако нямаш прибори с какво ще ядеш със пръстите ли или ще търсиш някакви прибори ?

nesnaecht
23 Мар 2005 10:13
Мнения: 15,180
От: France
Братя Стругацки , здрасти - сега да си изясним нещата
Какво ти е ясно след такова нещо написано във вестника

Агенцията по кадастъра още не е съобщила официално резултатите от конкурса. Това ще стане в четвъртък, когато изтича срокът за регистриране на предпочетените фирми по закона за кадастъра. Пред "Сега" обаче изпълнителният директор на агенцията потвърди списъка с избраните фирми. Според него кандидатите с най-ниски оферти и в четирите града са отпаднали от класирането, тъй като са подали неизрядни документи. Боев не уточни какви са били пропуските. Той добави, че договорите с победителите ще се сключат в четвъртък.

-
Вижда се добре даже го болднах за да ме разбереш .
1 Знаеме ли резултатите от избора НЕ
2 Знаеме ли кои фирми са избрани НЕ
3 Знаеме ли какви са причините за отхвърляне на по евтините фирми НЕ
4 Знаеме ли какви са пропуските НЕ
Не станаха ли много НЕ във цялата тема или започнахме да си разказваме "ПРИКАЗКА ЗА НЕРОДЕН ПЕТКО " ??!!?
ПП- И по-добре е да ми докажеш че ти си ПРАВ със факти , а не че аз съм крив без ФАКТИ само заради псевдонима ми !
hamer
23 Мар 2005 10:16
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
"Кристоф Дюкейн, регионален мениджър на "Ай Джи Ен" - Франция:
"Ние сме реномирана държавна фирма."

А Церовски е "реномиран" български държавен министър.

П.П. Интересно, след повече от двеста години демокрация, във Франция имало още държавни, при това реномирани, фирми , а тука след 15 години демокрация не остана нищо, за което може да се каже, че е реномирано С други думи - разката се майката на всичко
veritas
23 Мар 2005 10:23
Мнения: 1,777
От: Bulgaria
Подчинени на Церовски?
Ами самият Церовски?
Ами Симеон СоцКобурготски?
Старшината
23 Мар 2005 10:50
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
Ето ви и днешната новина от "ведомството на церовски":
ДНЕС или УТРЕ се подписва договора за
концесия на магистрала "Тракия".
Такса: 5 ст/км.
Хайде смятайте и ЧЕСТИТО!
Братя Стругацки
23 Мар 2005 11:36
Мнения: 6,644
От: Russian Federation
Незнайко, това, което ми стана ясно от статията е, че е избрана най-високата, а не най-ниската оферта. Аз на това му викам факт /други му казват корупция/. Както и, че всички знаят как се изтикват нашите хора за да спечелят - подава се непълна информация на кандидатстващите и после се отхвърлят именно поради непълнота на подадената документация.
И още - няма как да вЕрвам на Церовски след като разбрах какво ни готви с концесията за магистрала Тракия. Както и с наглостта му покрай новия апартамент. Нов морал, какво да се прави!
Бъди жив и здрав!
Добави мнение   Мнения:57 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща