Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Световната банка разследва за корупция подчинени на Церовски
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:57 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3
kaily
23 Мар 2005 12:05
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Плюъте, плюйте по форумите.
След нема стотина години количеството плюнки виртуални ще стане пълноводен поток да ги отнесе мръсните му мекерета реално.
Графът
23 Мар 2005 12:06
Мнения: 4,109
От: Bulgaria
олезатвориочички, в изречението, което сте цитирали, аз също считам, че банката преди всичко се интересува от печалбата си (и това е естествено). Но очевидно не на всяка цена! За това говори логичното Ви, но погрешно предположение: “За банката като финансова институция е даже по-добре да се изберат по-скъпите оферти”. Погрешно, защото в статията се казва: ” в три от четири града агенцията е предпочела фирмите, подали най-високи оферти. Това противоречи на изискванията на банката на първо място да се класират кандидатите с най-ниска цена.” – подчертаването мое.
Здрасти, nesnaecht! За да не разводняваме с тая скара – сигурно е като Вашата, защото цената е същата, а като съдя за периода, тогава тук беше наводнено с тези скари. Но това не е важно, примерът е за друго и Вие го продължавате. По въпросите Ви:
Гаранциите, които според Вас не могат да се дадат от фирмата с най-ниска оферта, са също толкова (а честичко и повече!) валидни и за фирмата с най-скъпата оферта. А понятието “по-известните фирми” тук си е литературен похват – и сам ще се сетите поне няколко супер известни фирми, оставили в крайна сметка клиентите си с пръст в устата.
В четвъртък кой знае какво няма да се разбере, освен класирането. Колкото до Церовски – Вие го споменавате 2 пъти, аз нито веднъж...
А тая я знам, но малко по-друго яче: Не всичко скъпо е хубаво , и не всичко евтино е лошо!
TJ
23 Мар 2005 12:28
Мнения: 660
От: Bulgaria
Не би трябвало да го подписват днес - в петък изтича срока за обжалване пред 5-членка на ВАС на решението за Концесията - ОПРЕДЕЛЕНИЕ № 2518 от 18.03.2005 по закрито адм. дело № 1792/2005
Или може би затова бързат?
Старшината
23 Мар 2005 12:38
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
TJ, днес в 08:55, пред Бареков (ьТВ) т.нар. "председател" на ковимията съобщи новината и подробности от договора:
Ето още малко: цена ново строителство 2.5М Е/км; капиталовложения - 500М Е;
Разпределение "печалби ?!": Бг: Консорц = 3:2, държ.гаранции - 100 ME .....
Думите му бяха: "Днес или утре ..." Бареков:"Значи - до часове ..." Отг: "ДА!"
Разбира се, че бързат, мушмуроците .... А кредита за Карноват - Бургас ще си го плащаме ние ....
Мееба мама им престъпна! Не съд, ЛИНЧ трябва за тия!
Старшината
23 Мар 2005 12:45
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
Незнайко, само по тая тема (за кадастъра), не говори, а? Очичките ще ти се затворят, ако АЗ започна да приказвам са свинщините и за откраднатите пари там ..... Поне 250 кг документи имам. Ама ако тая шибана територия беше държава. А то - клоака Натиснете тук
kaily
23 Мар 2005 12:51
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Линч си требе, верно.....ама ти нали заминаваш на вилата....
KARA MIA
23 Мар 2005 12:59
Мнения: 791
От: Bulgaria
А бе що така са го нарочили това момче Церо бе? Кой какво - все той крив, все неговото министерство и поверените му агенции и др.п на хората в устите!
Ами каквото може - прави, нали така! Толкова можа - толкова направи за един мандат...
Ако искаме повече - дайте да ги преизберем пак - него и принципала му, който пък си исма друг принципал...
Тогава каквото останало - ще си иде по пътя, а паричките - там където им е мястото.
Обаче - има една надежда - ПРЕДПРИСЪЕДИНИТЕЛНИ ФОНДОВЕ се вика! Ей в това се целят всичките - и настоящите във властта и тези, които се целят в нея!
да са ни живи и здрави и да си ги носим на рамо!
Уффффф, чак ме е гнус! Но Кайли, прав/а си!!!!! има няма 100 години, шъ съ оправим
Бъдете здрави
олезатвориочички
23 Мар 2005 13:03
Мнения: 1,759
От: Turkmenistan
Да бе, Графе, няма спор, че формално се избира най-ниската оферта. Или както често се формулира - най-ниската технически изрядна (демек по критериите за оценка) оферта. За цените рядко има спор, за техническата част - винаги. Та мисълта ми беше, че финансиращите институции (особено банките, когато отпускат държавно гарантиран заем) гледат доста формално на прилагането на правилата. За тях е важно нещата да са изрядно оформени документарно, а не да са изрядни по същество. Кредита държавата ще си го върне така или иначе, тревожат ги скандалите.

Редактирано от - олезатвориочички на 23/3/2005 г/ 13:04:52

nesnaecht
23 Мар 2005 13:09
Мнения: 15,180
От: France
Старши ами защо не си ги подпукал още при 250 килограма дукименти ? Яз ако бех и със едно кило даже и по-малко бих ги разнесъл до небесата ! Кое те спира да ги почваш ?? Що ме караш да се смея , а ! За Телуссофтуера е друга работа и що го немаш на френски , а или пак е виновен Церовски или я че не разбирам англичански ?? Ае стига бе !
nesnaecht
23 Мар 2005 13:18
Мнения: 15,180
От: France
Графе , ами голяма работа си . Вервам ти , и добре праиш да ме подсещаш за поговорки та ми дойде още една пак по темата
" С ПРЪДНЯ БОЯ НЕ СЕ ПРАВИ " ( или конкретно в случая "И ТРИТЕ ЛИ ? И ТРИТЕ - ОСТАНАЛОТО ГО ЗНАЕШ )?!?. Айде време ни е за по една !
КИР СПИТАМА
23 Мар 2005 13:18
Мнения: 888
От: Bulgaria
Церовски, разследва Световната банка за корупция!!!
Българското представителство на Световната банка у нас започва проверка по случая с една от водещите икономически групировки в Саудитска Арабия - "Бин Ладен Груп" (Bin Laden Group) спечелила конкурсите за изпълнение на няколко строителни обекта, финансирани от Световната Банка ! Групировката ще работи по разширяването на две летища в Египет с пари, отпуснати от Световната Банка.
"Бен Ладен" ще разшири залата за пътници до 44 хил. кв. м. на летището в египетския курорт Шарм аш Шейкх и ще построи нова контролна кула, предаде INSURANCE.BG.

Така де !....а Вий, все го охулихте човека !
Церовски, бъди мъж !!! Дай магистралата на Заркауи !!! Поне няма да се чудим от какво са дупките !!!
Старшината
23 Мар 2005 13:23
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
Учи, Незнайко, учи .... Само не ми завирай под носа смрадливите церовски гащи. А и тея на патрона му - още по малко, а
Sta
23 Мар 2005 18:56
Мнения: 5,780
От: United States
Във Франция и др. западноевропейски страни даването на "подаръци" в банановите републики се признава за разход от данъчните органи. ( може би е напоследък да е направено изключение за страни от ЕС). Няма какво да се чудим и коментираме при подобна практика. Да оправят първо собствения си двор!
MAGA
23 Мар 2005 19:34
Мнения: 262
От: Bulgaria
по-голяма цена=по-голяма комисионна.
tupakmango
23 Мар 2005 21:13
Мнения: 6,736
От: Bulgaria
Ма вий серьозно ли със тези виртуални лайномети?А аз продължавам всеки ден със натуралната бъчонка за говна.Пълня, празня и господ да ми е на помощ.Е аз съм агностик!
nesnaecht
25 Мар 2005 20:15
Мнения: 15,180
От: France
Старши , като се явиш ми кажи каква стана тя а ??
Казвал съм не бързайте , преди да имате валидни знания , ма вие не слушате !
Карай , все тая няма да ме разбереш че Франция и Германия са със най високи данъци и да си избият палите са длъжни да пускат високи изисквания ! Ти си по в течение от мене по тия работи . но истината която казах се доказа !
К`во да правим , като ви е бедна фантазията , за знанията на всеки не споря !


Подписаха договорите с фирмите, които ще изработват кадастъра на Плевен, Русе, Варна и Габрово

25 март 2005 | 19:14
Агенция "Фокус"София. Приключи подписването на договорите с четирите фирми спечелили конкурса о първия международен търг за изработване на кадастралната карта на градовете Плевен, Русе, Варна и Габрово, съобщиха от Агенцията по кадастъра. Избраните фирми са - за Габрово - фирма “Estereophoto” (Португалия-България), за Русе – “JV Cabinet Vector&Desk Vaslevski” (България-Мароко), за Варна – “Geometral Portugal” (Португалия) и за Плевен – AERAS (Италия).
Това са фирмите, чиито цени се оказват най-ниски между участниците покриващи квалификационните критерии, поясниха от Агенцията по кадастъра. Изискванията са стандартни за процедурите на банката и са в направления опит, техническа и ресурсна подготвеност, свободни финансови средства и финансова адекватност на фирмата към размера на поръчката, уточниха от агенцията.
Добави мнение   Мнения:57 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3