Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Кълна се в Аллах, няма да ги пусна!
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:111 Страница 1 от 6 1 2 3 Следваща »
Васуки
23 Мар 2005 22:47
Мнения: 3,605
От: India
Няма да ги пусне я, възнамерява да ги размени за оня неговия терорист от Локърби. Позицията ни е слаба преди всичко поради оставането на другите наши медицински специалсти в Либия. Освен това говедото има и скрит коз, свързан с т. нар. палестинец-лекар, също осъден по делото.
Old Emigrant
23 Мар 2005 22:52
Мнения: 1,646
От: Bulgaria
"Зам.-председателят на НС Юнал Лютфи заяви, че продължава да вярва, че в Либия има независима съдебна система."

No comment.
muristar
23 Мар 2005 22:54
Мнения: 33
От: Bulgaria
Ami sega?!Solomone?
Боян Балев
23 Мар 2005 23:21
Мнения: 329
От: Bulgaria
Прав си, Васуки,
На другите българи в Либия не им пука за петимата. Но не това е решаващо - Кадафи използва нашите, за да си разчиства сметките със САЩ и Европа за Локарби. Прави впечетление кои от всички арестувани преди толкова години чужденци са останали в затвора - българи и палестинец. Всички други са били освободени след адекватните действия на посолства на техните държави в Либия.
Ашраф не е имало кой да го защити, защото няма палестинска държава, а какво да кажем за нашите в такъв случай...
skyspirit
23 Мар 2005 23:30
Мнения: 5,763
От: Bulgaria
Най-остър бе зам.-председателят на НС Асен Агов

Всички знаем колко си остър! Алооу - нали по ваше време май трябваше да се задействате и да отвържете торбата с доларите!? Ама на кака надка й по-отърваше да кара самолети.

А монитопаси требвало да се запознае с целия текст, та тогава щял да коментира. Сакън, да не изпусне някоя запетая.
хунвейбин
23 Мар 2005 23:38
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
Лондон. Осведомителните агенции цитираха либийския лидер полк. Муамар Кадафи, че се е заклел в Аллах, че няма да освободи българките медицински сестри, осъдени на смърт в Либия.
Той обаче не е произнесъл тези думи и съобщението на агенциите се дължи на лош превод според специалиста на българската редакция на ВВС по либийски въпроси Мохамед Хюсеин, който прослуша внимателно речта на полковник Кадафи.
Мохамед Хюсеин посочи, че речта на Кадафи е била изградена върху твърдението, че Западът прилага двойни стандарти и тя не сигнализира промяна в либийската позиция спрямо българските медицински сестри.

Какво става.Няма и часове и а така пък не било .

Gasparini
23 Мар 2005 23:47
Мнения: 4,425
От: Germany
Айде сега арабските шантонерки да пролеят някоя сълза и за Кадафито и за невинните деца заразени от слугите на ЦРУ(според Кадафи) -българските медици.
Антибиотик
23 Мар 2005 23:47
Мнения: 2,905
От: Bulgaria
Илчев, Илчев, ако Кадафи се коментира трудно, Кант ли се коментира лесно???
Този страда от маниакална депресия и сега, в пиков момент е изплюл камъчето, без да разбира, че с това си изказване слага италианска примка на врата си.
Първо - доказва, че в Либия няма независимо правосъдие и въобще съдебна система като в нормална държава, дори азиатска или африканска. Случаят е по ужасен от Куба и Китай взети заедно..
Второ - доказва. страната, която управлява, всичко се решава еднолично.
Трето - в международноправен аспект помага индиректно на осъдените, без да се усети (като всеки идиот)
Повечето от изброените от мен по-горе неща са известни, НО ТОЙ ГИ ДОКАЗА С ЕДИН ЗАМАХ.
Сега - ако съм на мястото на нашите държавници, ще използвам всички възможни начини да ангажираме САЩ и запада със случая.
НА ВСЯКА ЦЕНА - ДОРИ С ОСТАВАНЕТО НА КОНТИНГЕНТА НИ В ИРАК ДО ВТОРО ПРИШЕСТВИЕ.
С това изказване той се изгаври с мекушавостта и безгръбначието на една политика и на определени политици.
Заслужава да последва Садам - демонстрации, нежни революции, бомби - и в затвора...
Ама то затова трябва твърди държавници които умеят да търгуват с националните интереси като румънския президент, а не да ги плюят и те да мислят че ги вали дъжд.
Тренирайте експедиционен корпус, да помогнем на американците при свършване на работата. Ха ха ха
редник
24 Мар 2005 00:42
Мнения: 9,547
От: Bulgaria
Антибиотик, може да се преименуваш на "Доместос" - милиони /микроби/ ще умрат - лесно се призовава за твърди действия, експедиционен корпус и оставане в Ирак само за да умилостивим САЩ...и какво от това? - убитите българи в Ирак са вече повече от медиците...Действително липсата на солидарност от колегите - продължаващите да работят и печелят български лекари в Либия има огромно значение за ставащото - логично е заключението - виновните в затвора, нивинните са на свобода...
Друг е въпросът за липсата на последователна политика от управляващиете през последните години...
Gasparini
24 Мар 2005 00:52
Мнения: 4,425
От: Germany
Антибйотик, е това е! Бравоска!


Болен на легло се онодва. Некой пешкин БГ политик трябва е сега на четири очи да стегне американото за топките. Или се застъпвате за медиците яко или сме чао от Ирак. Не требва да има повече помайване защото всички разбраха че арабелите разбират само от тояга. Всичко си има цена па в края на краищата.


Само не го оставяите сирищнишкия кюндар да води преговорите щото на него едното му око е винаги в Москва и кво ще кажат савецките другари.
Светло Пиво
24 Мар 2005 00:52
Мнения: 2,124
От: Bulgaria
Може ли фес психопат да разбира от политика. Още в началото беше ясно че никакъв съд не играе при диктаторски режим. Това е еднолично решение на Кадафито. Какво ти разбира прасе от нова година.....
Gasparini
24 Мар 2005 00:55
Мнения: 4,425
От: Germany
Е сега форумните червени кхмери и араб lovers , че го разпердушинат Антибйотика.
Oraсle
24 Мар 2005 00:59
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Това вече мина граници които са необичайни дори за Кадафи.
Сега България няма избор освен напълно да смени политиката спрямо Либия.
-
Мисля че на първо място Н.В. Симеон, "приятелят на арабските лидери" трябва да отговори публично по "Ал Дажзира" и други по-големи арабски телевизии, ако може на арабски език.
Трябва ясно да бъде казано че България и целият свят не смята случаят с масовото заразяване на деца в болницата в Бенгази за незначителен. Трябва да се каже че поради мащабите в случая има виновни, но те не могат да са нашите медицински сестри, нито палестинският лекар, защото вътреболничната инфекция е започнала преди те да постъпят на работа.
Затова наше право и задължение е да настояваме за незабавно освобождаване на несправедливо осъдените, а задължение на режима на Кадафи е да търси истинските виновни. Това е важно от морална гледна точка, защото ликуващите тълпи в Бенгази и арабският свят като цяло не знаят за експертизата на Монтание и Колизи. Дали ще повярват си е тяхна работа.
Второ България трябва да положи всички усилия въпросът с нашите медицински сестри да се превърне в централен в отношенията на Либия с партньорите ни от ЕС и НАТО; да се работи активно за резолюция на ООН осъждаща Либия, да се подготвя ново ембарго.
Ситуацията на петролния пазар не е балгоприятна, но въпреки това Кадафи не може да се подиграва така със съдбата на нашите сестри.
Трето нашите сънародници работещи в Либия да бъдат предупредени от външно че по-нататъчното им оставане в Либия е рисковано; да бъдат посъветвани и да им бъде съдействано да напуснат страната. Това няма да е никак лесно поради необходимите изходни визи и нежеланието на някои от тях, което макар и разбираемо, оттук нататък не може да бъде извинено.
След това може да понижим ранга на дипломатическите ни отношения с Либия, а защо не да бъдем представяни от станата, временен председател на ЕС?




Редактирано от - Oraсle на 24/3/2005 г/ 11:58:18

Gan(ю)гоТрий
24 Мар 2005 01:08
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
Антибиотик много бърза до 2-то пришествие в Ирак и изпуска 2 важни момента 1) не се знае виновни ли са нашите медици.. ами ако са виновни?; 2) не се знае нашите болници СЕГА по-добре ли са от либийските – НИКОЙ не може да гарантира, че СЕГА това не може да се случи и в БГ болнициte.. ами ако се случи? Всеки случай Кадафито иска да изтъргува сестрите на твърде висока цена, а нашите неадекватни, както винаги, политици искат без пари и без пръста си да мръднат.
TJ
24 Мар 2005 01:19
Мнения: 660
От: Bulgaria
Спокойно.....
Н. Михайлова се е кандидатирала за премиер-министър от името на СДС. Дайте и шанс за втори мандат - да поправи стореното (или нестореното), когато бе външен министър.
А и Паси, както и всички от НДСВ според Шулева, можели да разчитат на втори мандат. Има време да се запознае с материалите и може би да предприеме нещо.
В съботния брой на вестника имаше някакво забележително описание на външната ни политика - предсказуема и "още нещо"....
Old Emigrant
24 Мар 2005 01:33
Мнения: 1,646
От: Bulgaria
Антибиотик, Гаспарини, Оракле - вие очевидно имате халюцинации. Трябва да си изключително наивен или прост за да очакваш каквото и да е да се случи. Единствения на когото може да се вярва е Кадафи (за сажаление). За всикото останало "прогресивно-правозащитно" човечество (барабар с форумното) ГАРАНТИРАМ, че ще си трае както успешно го прави винаги в името на... а бе, аиде...
paragraph39
24 Мар 2005 02:25
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
АБЕ, Ембаргото на САЩ срещу Куба НЕ беше ли с обяснението, че в Куба управлява "Диктатор" и той НЕ зачита Правата на Човека!?
Значи, понеже САЩ свалиха вече ембаргото срещу Либия- значи в Либия вече НЕ управлява "Диктатор" и в Либия вече СЕ ЗАЧИТАТ Правата на Човека?! Еми, значи НЯМА страшно в Либия за медиците ни!!!
А и, да си припомним, че Кадафи наскоро беше посрещнат и РАЗЦЕЛУВАН в Центъра на Европа-Брюксел, от Цялото Върховно Войнство на Демократична Европа!!!
Може би, тъкмо поради това, че Кадафи щеше няколко месеца по-късно да каже: "Кълна се в Аллах, няма да ги пусна!/българските медици/ "!!!
Gasparini
24 Мар 2005 03:34
Мнения: 4,425
От: Germany
Емигранте, ние можеме и да имаме халюцинации защото положението е забадак, ама да кажеш че може да се вярва единствено на Кадафи, значи да си спал нощеска на мокри стари броеве "Работническо Дело".


Правилно Оракъл е казал за изтеглянето на БГ-ците са се посолство начаса от Либия. Ма то ем сърби , ем боли. Докато БГ лакоми дупета продължават да му работят , като бели робини Кадафито ще се гаври.

Па после има и други методи. Може и да не са много цивилизовани ама на тоз кретен не требе да му се цепи басма.


Да дръвнико Трий юго, може и да са винвни че са се ебали кат свирки и са варили ракия за което си платиха скъпо, но да намекваш че са заразявали деца може да направи само една арабска шермудка.

Ти арабска шермудка ли си?



Чичо Фичо,
24 Мар 2005 05:15
Мнения: 878
От: Bulgaria
Съгласен съм с Оракъла, Гаспарини и има разум в мнението на антибиотика. Такава трябваше да е позицията ни още от началото, не да се заглавикват с "връзките" на царя и совалките на Надка и Паси.
Посейдон
24 Мар 2005 07:15
Мнения: 2,453
От: Bulgaria
Ех, пролет...
Сезон, в който се изострят (болят, кървят или перфорират) повече стомашни язви.
В който стават повече инфаркти, мозъчни инсулти и тромбофлебити.
СЕЗОН, В КОЙТО СЕ ИЗОСТРЯТ ВСИЧКИ ПСИХИЧНИ БОЛЕСТИ.
Готин2
24 Мар 2005 07:26
Мнения: 543
От: Bulgaria
Ако Кадафи признае нашите за невинни, тогава кой ще обере пешкира, а?
Нали тогава неговите ще го разкъсат на малки кадаифчета!
Добави мнение   Мнения:111 Страница 1 от 6 1 2 3 Следваща »