Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Отказът от БТК - само през нотариус
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:102 « Предишна Страница 4 от 6 2 3 4 5 6 Следваща
Марко Ив. Тотев
25 Мар 2005 11:14
Мнения: 1,837
От: Bulgaria
Към големия и малкия йурист и към всички дето искат да се махнат от БТК:
Rзвадка от сайта на БТК, рубриката Q&A
Какво ще се случи ако не платя на време?
Ако вашата сметка не е платена до 25-то число на месеца (краен срок) се начислява лихва и може да има прекъсване на услугата.

Ето ви решението.
Както знаете без съмнение, един договор се прекратява и когато една от страните спре да изпълнява задълженията си.
Просто откачете си телефона, платете каквото дължите и спрете по-нататъшни плащания!
Heat
25 Мар 2005 11:14
Мнения: 13,716
От: Bulgaria
Никаква симпатия не изпитвам към БТК и преди и сега, но доколкото прочетох става въпрос не за отказ от БТК а за искане на определена услуга от БТК. За това са тези дандании с подписите. И на мен ми се вижда идиотско нотариална заверка, но сравнително скоро имаше случаи с пенсионни фондове където се твърдеше, че без знанието на титуляри са попълвани документи от тяхно име за прехвърляне при конкурентни фондове. Сигурно и с БТК ще има подобни весели случки.
Но наистина трябва да си размърдат хората. Предполагам, че подпис и печат на конкурентните фирми че всичко е изрядно също ще свърши работа ако се опре до съдебни спорове за крадене на абонати.
А най-инетресното е че при някои тарифи на мобилните оператори вече кратки разговори са по-евтини отколкото по стационарния телефон.
Юристче
25 Мар 2005 11:16
Мнения: 12
От: Bulgaria
Дуплика към paragraph 39:

Категорично не съм съгласен с теб, прочети внимателно долуизложения цитат:

"С новите правила БТК иска от абонатите да дойдат в неин офис, да попълнят заявление по образец, да го отнесат при другия оператор и след това да го върнат в БТК нотариално заверено. Цялата операция може да бъде извършена единствено от титуляра според изискванията на компанията."

От материала е видно еднозначно изискването за
лично явяване на гражданите
в офиса на БТК! Никъде не се намеква за възможността да бъде изпратено заявление за отказ по пощата!
Идентификацията и нотариално заверения писмен отказ като квалифицирана форма за прекратяване на договора са две различни понятия и не трябва да се смесват!
Както правилно отбелязваш, гражданите се идентифицират с лична карта и не е необходимо при лично попълване на заявлението за отказ в офиса на БТК, то да бъде нотариално заверено, защото служителят в БТК ще може на място да свери данните от заявлението и личната карта!
Когато гражданинът е възпрепятстван лично да подаде писмено заявление за отказ от услугите на БТК, тогава той следва да упълномощи специално трето лице, което може да стане нотариално - но това е съвсем различна хипотеза!
ФОРЕСТ ГЪМП-СИН
25 Мар 2005 11:18
Мнения: 1,915
От: 0
Тотев,
не подвеждай хората. Така стават тутакси неизправна страна по договора.
Освен това, говориш - не говориш продължава да ти тече месечната такса (и лихвите също)
Марко Ив. Тотев
25 Мар 2005 11:35
Мнения: 1,837
От: Bulgaria
Ха-ха, Форест, ти да не си йурисконсулт на БТК.
Не ме разсмивай, ела да ме осъдиш като неизправна страна.
paragraph39
25 Мар 2005 11:36
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ЮРИСТЧЕ,
/:/ "...Категорично не съм съгласен с теб, прочети внимателно долуизложения цитат:
"С новите правила БТК иска от абонатите да дойдат в неин офис, да попълнят заявление по образец, да го отнесат при другия оператор и след това да го върнат в БТК нотариално заверено. Цялата операция може да бъде извършена единствено от титуляра според изискванията на компанията.""
......................................... ......................................... ..........................
ЩОМ това е текстът на БТК- СЪГЛАСЕН съм с теб!
Но така и НЕ разбирам от този текст : КАКВО трябва да бъде нотариално заверено! Щото , виждам, че БТК иска нотариална заверка на Заявлението СЛЕД като то бъде "отнесено" от лицето "при другия оператор" ?! Значи, може би, БТК иска нотариално удостоверяване на сделката на лицето с другия оператор, ли?! Защото, ако ставаше въпрос само за Волята за Отказ- това УСПЕШНО може да се удостовери от лицето ЛИЧНО в офиса на БТК ?!?
Почвам да си мисля, че има нещо СГРЕШЕНО в информацията /която ти цитираш по горе като съобщение на БТК - или на медиите, може би/ ?!?
paragraph39
25 Мар 2005 11:47
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
МАРКО ИВ. ТОТЕВ,
/:/ "...Както знаете без съмнение, един договор се прекратява и когато една от страните спре да изпълнява задълженията си."
......................................... .................................
А ти ТРЯБВА да знаеш, че когато едната страна по договора ЕДНОСТРАННО прекрати ИЗПЪЛНЕНИЕТО му- тя дължи НЕУСТОЙКИ ! Които, ако НЕ са изрично уговорени в договора, прилагат се тези по ЗЗД !
Неизпълнението на задълженията й от едната страна по договора НЕ води автоматично до прекратяването му! Нещо повече- другата страна може да поиска/и чрез Съда/ реално ИЗПЪЛНЕНИЕ на договора!!!
Юристче
25 Мар 2005 11:49
Мнения: 12
От: Bulgaria
Ре- дуплика на paragraph 39:

Не знам дали това е текстът на БТК! ))))))
Във всеки случай това е материалът от първа страница на електронното издание на в-к "Сега" от 25.03.2005 г., във чийто форум ние на воля пословоблудствахме! ))))

Поздрави на всички и не псувайте МНОГО БТК на майка....... ще ни потрябва някой ден! )))))))))))))
Manrico
25 Мар 2005 11:57
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Юристите, да ви обясня пак техническата страна на въпроса, пък вие спорете за юридическата! Не става въпрос за прекратяване на договора с БТК, а за така наречения "преселект". Нормално, като избера 032 - Пловдив, разговорът минава през градската мрежа на БТК, после по междуградската им линия, после в градската мрежа в Пловдив. С тази услуга мога да избера друго междуградско трасе - на алтернативен оператор. И набирайки 032, част от трасето е друго и част от парите за разговора отиват при другия оператор. Явно от БТК се притесняват, че ще получат от операторите фалшиви заявления и ще трябва да им прехвърлят част от трафика, без абонатът да го е поискал. Като знаем порядките у нас, не е изключено - имаше информация за подобни неща с пенсионни фондове. Ха сега кажете за юридическата страна.
kaily
25 Мар 2005 12:02
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Они ви го вкарват четвъртит, а вие се карате с ква марка презерватив ви го вкарват.
paragraph39
25 Мар 2005 12:05
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
НИКАКВО "таковане" Майката на БТК - ще се размножи и ще стане още по-лошо за абонатите й!!!
paragraph39
25 Мар 2005 12:17
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
MANRICO,
ВЕЧЕ е казано!
......................
San De Cannes
[Новак]
от India

Общо мнения: 14
Скрий: Име, IP
Cassini, казусът не се променя дори и след направеното уточнение под уводната статия и тук. Всичко си остава , в правно отношение, там къде си и беше !
Селекцията на така наречения PIC кодове , които имаше предвид, "Presubscribed Interexchange Carrier" codes може да се направи и без разрешение на клокалния кериър , освен ако не ги блокира с което може спокойно да попадне в други законо нарушения по този глупав начин. Просто абоната си ги овъррайтва от апарата си в къщи и те стават приоритетни за разговора. Поблемът не е формулирам правилно и това може би е с цел. Това от което се опасяват кериърите е незаконното прехвърляне на един клиент от един към друг кериър без неговото сългасие ... пак със същата едничка цел да му вземат парите като му вземат примерно $0.26/мин за разговор който на кериъра му струва примерно $0.001/мин - близко за VOIP услугите. Проблемът се рашава без никакви нотариални заверки и други подобни глупости , като се записва разговорът с клиента, на магнетофона лента или диск, когато той поиска по телефона да си смени единия с другия. БТК не трябва да прави нищо ... а само да слуша какво иска клиента и то по телефона , никакво излизане от апартамента , къщата или вилата ! Записът могат да си го направят и двете страни, и БТК и новоизбрания кериър от клиента и да се пази като доказателство за неговто желания за пормяната . В случай на оспорване се представя като доказателство . Записите могат да не се пазят повече от два или три месечни цикъла на плащане , отчитайки балнса в сметката на клиента. Смисълът е , че направените плащания са приципно сългасие от страна на клиента за направената промяна след тази два или три месеца. Просто и елегатно , нали ?
Достъпа до сметката на клиента става само с проверката на паролите и разни подобни , което определя еднозначно самоличността на клинета и грешка не може да има тогава.
Нотариоалната заверка удостоверява само моя подпис т.е. че изложената простотия в документа е подписана от мен , т.е това съм наистина аз този който не знае или знае какво иска ! Това се доказва по същия начин с паролите и въпросите с отговорите , без пари загуба на верме и нерви !
Ако целта на БТК е друга обаче, жална им майка от такива като мен. Няма да им скъсам кабела, а нервите и бих го правил всеки ден с всеки измислен бизнес или закон в България, до дупка !
Промянта започва от нас , а не от гащниците, които 16 годинни се занимават с политическа проституция и икономисти като костовци , велчевци , тариакти като божковци и софиянски и бащици на бизнеса като илйката павловци с черепите и самоковците .
Благодаря ти за поясненоето и се извинявам , че не прочетох втората по-разширена част на статията по-рано !

Създадено: 25.3.2005 г. 11:17:43
......................................... .........
ПРОВЕРКАТА става много лесно- с обратно позвъняване! И сега, при услугата "Събуждане", например, БТК звъни на телеф. номер, от който е поискана услугата, за да се УВЕРИ, че заявката НЕ е "менте" !!!

kaily
25 Мар 2005 12:24
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Като се размножи, ще се създаде естествена конкуренция.
Караатанас Хаджиганевски
25 Мар 2005 12:32
Мнения: 820
От: Bulgaria
Дали пък случихме на приватизатори и приватизиращи?
Старшината
25 Мар 2005 13:15
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
Ха-ха-хааааа .... Какви са тия кретенщини, бе! Скоро и от "Метро" могат да поискат "писмено, лично, чрез нотариус ...." докиментче, че да ходиш в "Била". Я не се връзвайте на кретенизми! Това е услуга срещу заплащане - плащаш - ползваш, не плащаш - няма телефон.
Ама има VoIP! Те от това са се подплашили мераклиите за ало-монопола. И има от какво! Такъв ще им го наврем, че ще има да хълцат.
Съвет от мен - разкачайте жиците с "венчърсите". Тyргайте си по един IPphone (лично аз ви препоръчвам Micronet SP5100 на Cisco) и им теглете една яка майнаааа
Марко Ив. Тотев
25 Мар 2005 13:46
Мнения: 1,837
От: Bulgaria
Параграфе, направо ме скъсА от смях. Да съдиш някой по ЗЗД - в България! Направо паднах и дори се ударих падайки!
Братия, режете кабелите!! На оружие, братия!

Марко Ив. Тотев
25 Мар 2005 13:49
Мнения: 1,837
От: Bulgaria
препоръчвам програмата skype - особено за офис цели - перфектно качество срещу 4 МБ на минута, но не е проблем за който си има неотраничен трафик и скорост 128К и нагоре
kaily
25 Мар 2005 14:01
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
А другите неколко милиона, де го немат, да се бесат ли с тия кабели?
nesnaecht
25 Мар 2005 14:24
Мнения: 15,180
От: France
Да пусна ли договора на БГ със ЕС на български или ?!?
Manrico
25 Мар 2005 14:49
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
nesnaecht, пускай го, ама недей тук, че ще се напълни форумът. Дай линк. А пък го дай и на английски, че да не е станала някоя уйдурма при превода!
Добави мнение   Мнения:102 « Предишна Страница 4 от 6 2 3 4 5 6 Следваща