Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Отказът от БТК - само през нотариус
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:102 « Предишна Страница 5 от 6 3 4 5 6 Следваща
raven707bg
25 Мар 2005 14:55
Мнения: 5,137
От: Bulgaria
БТК ке падне!
Скайпа е велика програма, убиец на алчните телекоми.
Това с нотариусите е невероятна идиотщина.
ADSL-ът им е руган повсеместно.
Проблемът е, че провайдърите нямат добри скорости за Скайпа...
Иде сателитният Нет обаче.
Ше се налапаме със скорости и тогава на сите писита у офисо ше тура Скайп и ше събирам хората от улицата да си говорят без пари...
Тогава ше видат едни убави нотариуси тия от офшорката...

Марко Ив. Тотев
25 Мар 2005 15:17
Мнения: 1,837
От: Bulgaria
Равине само така!
nesnaecht
25 Мар 2005 15:41
Мнения: 15,180
От: France
Манрико , сайта е Нюз.бг , и там като го извадиш ще видиш но не англииски . После трудно го извадих , ма както искате търсете го там ! После е около 400 страници та се замислям сега дали си струва въобще аз да се занимавам с тая работа .
ПП пък и да го пусна сигурно няма да е тук много ще е сложно за мене, пък си имам и теми в ская та не е голям проблема !
kkvp
25 Мар 2005 15:51
Мнения: 46
От: Bulgaria
Я вижте какво интересно съобщение са пуснали от БТК:
.
Уважаеми колеги,

БТК успя да постигне едно от най – бързите изграждания на GSM мрежа и през месец април тя ще покрива 98 % от населението. Оборудването покрива всички европейски стандарти и ще предложи високо качество на всички услуги. Искаме да благодарим на нашите двама основни доставчици Хуавей и Ериксон за техните усилия през последните няколко месеца.

След приключването на изграждането на мрежата ще бъдат проведени подробни тестове, чиято цел е да потвърдят качеството и надеждността на услугите.

Търговският старт на оператора няма да се състои през април, поради две важни причини.

БТК вероятно ще бъде един от трите оператора, който ще получи лиценз за трето поколение на предстоящите търгове – на 30 март за лиценз А и на 5 април лиценз Б. За да сме готови за предлагането на услугата възможно най – скоро е необходимо извършването на допълнителна техническа работа и тестове. БТК иска да е сигурна, че не съществуват проблеми с интеграцията на мрежите и всички услуги могат да бъдат предоставени на клиентите с перфектно качество.

Проучванията направени от БТК показват, че основна причина за неудовлетвореността на клиентите са лошото качество на услугите и недостатъчното покритие. Нашето намерение е да можем да предоставим мобилни услуги от трето поколение в София, малко преди новогодишните празници тази година.

“БТК Мобайл” ще започне да предоставя услуги само след като нейната мрежа е свързана с мрежите на другите оператори на пазара. За това в началото на март компанията започна преговори с “М-Тел” и “Глобул”. Поради технически причини не бе възможно тези преговори да започнат по – рано, защото едва в началото на март БТК бе готова да представи необходимата техническа информация за своята мрежа на действащите два мобилни оператора.

“М-Тел” и “Глобул” изразиха желание да работят с нас по правните и технически въпроси, засягащи свързването на мрежите.

“Глобул” изрази готовност да приключи в кратки срокове преговорите по правните въпроси и предложи възможно най – скоро да започнат технически тестове.

“М-Тел” поиска от БТК сертификати за оборудването на оператора и предложи, първо да се подпише договор, а след това да се премине към технически изпитания. Операторът изпрати първоначалното си предложение за договор и БТК ще изготви своите коментари по предложения вариант през следващата седмица.

Според Закона за далекосъобщенията преговорите по договорите за взаимна свързаност трябва да приключат в срок от два месеца от тяхното започване.

БТК се надява, че преговорите ще приключат преди изтичането на този срок. След подписване на договор той трябва да бъде изпратен на Комисията за регулиране на съобщенията и три седмици след това мрежите могат ефективно да се свържат.

БТК се надява, че всички страни въвлечени в този процес ще демонстрират добра воля и това ще направи възможно стартирането на третия GSM оператор.

Като първа стъпка в кампанията си за привличане на клиенти БТК информира клиентите на “Мобиком”, че те могат да изразят своя интерес да станат клиенти на третия GSM оператор на безплатният номер 048111, на който оператор ще приеме тяхното обаждане и ще ги впише в специален регистър.

На този етап резултатите от тази кампания са твърде окуражаващи и в скоро време компанията ще обяви нови инициативи за привличане на бъдещи абонати.


За допълнителна информация:
Връзки с обществеността и корпоративни комуникации
Българска телекомуникационна компания АД
тел.: +359 2 949 46 24
e-mail: pr@btc.bg
http://www.btc.bg
paragraph39
25 Мар 2005 15:55
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
МАРКО ИВ. ТОТЕВ,
/:/ "Параграфе, направо ме скъсА от смях. Да съдиш някой по ЗЗД - в България!"
.................
ЧАКАЙ малко, бе! НЕ си длъжен да съдиш никого по ЗЗД ! Аз само ти казах какъв е ЗАКОННИЯТ начинът в България и по Света, ако Изправната страна по един договор ПОЖЕЛАЕ/не е длъжна!/ да си прибере Неустойките при едностранно НЕизпълнение на договора от другата страна по него!
Другият начин, извън ЗЗД, е да се ползват услугите на "Мутрите" ! Там, ОИБАЧЕ, вече нещата НЕ са смешни, а са СТРЕЛЕШни! КАЗАХ!
Manrico
25 Мар 2005 15:56
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Абе не е точно news.bg, а там има линк към ето това:
Натиснете тук
тук е преведен на български договорът - към 5МБ.
D.K
25 Мар 2005 16:29
Мнения: 41
От: Burundi
kkvp няма какво да ни обясняваш. Мрежата на БТК не е нова, нито пресно изградена. Тя е старата кабелна мрежа на БТК .Нищо особено не са вложили офшорката в нея, нито да я развият, да я променят.
Нали е новия монополист, офшорката сега ще се спука от хвалене , за баламите разбира се. Вярват...
Марко Тотев, ревУлУцията е хубаво нещо, ама виж какво казва Равният- скоро няма да можем да ползваме SKYPE при това качество на интернетните услуги и слабите скорости които поддържат провайдерите, дори интернетните услуги в Зимбабве са по-добри . Никой не държи сметка на провайдерите за качеството на услугата, само месечните такси са огромни, не падат по долу от тези в Германия или някъде другаде в Европа, а качество УОК. Вени има думата да ни обясни какво прави интернетното общество в това отношение...
За това, че БТК не дава друг да и ползва кабелите, сега България потъна в пълзящи и висящи навсякъде кабели, където око може да вижда, такова чудо пак в подредената Европа нема...
Абе случихме както на приватизатори, така и на “купувачи” ?
гошо
25 Мар 2005 16:35
Мнения: 4,631
От: Bulgaria
Имаше една картинка, по повод новия рекламен лозунг на бтк:

под на баня, сапунче, два чифта крака; а лозунгът е: "БТК -- ЗАД тебе е!"
nesnaecht
25 Мар 2005 16:46
Мнения: 15,180
От: France
Mанрико , ами аз за това говоря !
Dedovec
25 Мар 2005 18:35
Мнения: 3,803
От: Bulgaria
Devil-a право казва - това издевателство си е за съд.
Що например не им се поиска, когато решат да си измислят нови правила да представят нотариално-завереното съгласие на всички досегашни абонати (около 2 милиона само).
Освен това не е само Scype, има и други програмки за VOIP, например DingoTel, тя работи и на по-ниски скорости.
Бечо
25 Мар 2005 18:41
Мнения: 296
От: Bulgaria
Не знам защо толкова усложнявате нещата.
На практика между БТК и всеки абонат има
договор, и всяка страна съответно права и
задължения.
Всеки договор може да бъде прекратен от
една от страните, или по взаимно съгласие.
Но с две думи - достатъчно е абонатът писмено
да поиска прекратяване на договора от еди
коя си дата нататък - пуска уведомлението
по пощата препоръчано с обратна разписка,
прибира тази разписчица и от съответната
дата спира да плаща ако все още има телефон.
От там наттатък нека го съди който иска за
неплащане на телефон.
Пазете сили за коментарите след мача! Дано
да има положителни емоции!
ole-le
25 Мар 2005 19:04
Мнения: 5,620
От: Bulgaria
Dedovec,
що не си дал линк за сваляне на DingoTel ?
Ето как изглежда Натиснете тук
Ето линк за сваляне Натиснете тук
Свалянето ще започне веднага. Обема е 2130 KB.
pipe7
25 Мар 2005 19:35
Мнения: 1,055
От: Bulgaria
Това не е ли смешно! Ако искам да се откажа, просто не си плащам телефона и те сами ще ме "откажат"!
nanyac
25 Мар 2005 19:46
Мнения: 6,614
От: Bulgaria
Ами от т.нар. защита на потребителя няма ли да си свършат работата?
Когато сключвах този договор никой не ми поиска да се идентифицирам нотариално. А и БТК не се легитимира по никакъв начин. Когато си плащам също не ми искат нотариални заверки. Тази практика на затрудняване отказа от услуга е заимствана от американските телекоми, спомням си имаше статии по въпроса.
Ето ви истински случай с М-Тел: един млад мъж е прибран на топло. Естестевно телефона му е в чекмеджето на следователя. Следствието се точи години, таксите се трупат. Женичката му не може да замрази услугата, въпреки че им доказва положението на мъжа си с документ. (а в следствието той няма право да ползва комуникации Искат титуляра лично в офиса с личната си карта!!!(арестант?), после с кандарми се съгласяват на пълномощно, но там следователя се усеща, че може да го изнудва и не разрешава. Хубави хора! Хубави телекоми!
Не съм чел договора за телефон, но договора за интернет ми позволява да поискам преместване на мястото на предоставяне на услугата, и при невъзможност да ми се осигури на новото място, договора се прекратява дори и да не е изтекла годината на надеждите. Така, че ако реша да се отказвам остава само да намеря най-забутаното село в планината и да си наема колиба там Предполагам че и другия договор има вратички.
MAGA
25 Мар 2005 21:52
Мнения: 262
От: Bulgaria
*****

Натиснете тук

Редактирано от - bot на 28/3/2005 г/ 13:10:26

Граф дьо ла Кентъки
25 Мар 2005 22:27
Мнения: 6
От: Bulgaria
куче влачи самолет диря нема...
raven707bg
25 Мар 2005 22:45
Мнения: 5,137
От: Bulgaria
Вивата нещо губи равновесие и тоя гениално тъп замисъл с нотариусите издава солидна доза нервност...
Иначе тоя форум е тотално излишен с изключение постинга на MAGA-та...
NEM
25 Мар 2005 23:02
Мнения: 289
От: USA
Голям смях!
nesnaecht
25 Мар 2005 23:24
Мнения: 15,180
От: France
Нищо не е станало та да се колите и по форумите за нищо ! Они че спечелят играта , защото са коректни и започват коректно !
Много ме кефят журналята особено когато пишат без да знаят какво става !
Уртикария получавам по некой път , верно !
1.5 стотинки за минута разговор в мрежата на БТК
От 1 април 2005 г. Българската телекомуникационна компания ще започне да отчита телефонните разговори на своите абонати в секунди.
Цената за минута градски разговор ще бъде 1.5 стотинки от 07.00 ч до 21.00 часа.

Абонатите на Българският телеком няма да плащат цена за минута на градските разговори в часовете между 21.00 ч и 7.00 ч, събота, неделя и официалните празници на България. Това означава, че за 11 стотинки първоначална цена ще може да се провеждат неограничени разговори.[/size=2][/red][/b]
БТК намалява цените на междуселищните разговори.
Абонатите с възможност за отчитане на разговорите по продължителност ще се тарифират с точност до секунда, като за всяко обаждане ще се таксува първоначална цена за успешно обаждане и цена за минута разговор.
Аналоговите абонати няма да заплащат първоначална цена за успешно обаждане.

БТК намалява цените на минута международен разговор и изравнява цената на минута разговор за часовете на слаб и силен трафик.
Създадени са 2 нови международни зони и са променени страните в някои от международните зони в съответствие с разходите по тяхното предоставяне. Разговорите ще се отчитат в секунди след първата половин минута.

За 30 стотинки на минута ще могат да се провеждат разговори със страните от Зона І - Гърция, Великобритания, Чехия, Русия, Испания, Германия, САЩ, Канада, Швеция, Португалия, Израел и др. Към тези страни е най-значителната част от общия брой обаждания от България.

За 36 стотинки на минута ще могат да се провеждат разговори със страните от Зона ІІ - Кипър, Ирландия, Норвегия, Китай, Южна Африка, Украйна, Турция, Македония, Румъния, Франция, Молдова и др.

Стандартният абонаментен план на БТК включва 40 минути за селищни разговори за абонати с възможност за отчитане на разговорите по продължителност.
За аналоговите абонати „Стандартен пакет” включва 20 импулса на месец. За включените минути, селищни разговори, няма да се начислява, нито първоначална цена за градски разговор, нито цена на минута или импулс.

След изчерпването им абонатите ще заплащат първоначална цена за градски разговор в размер на 11 стотинки и цена от стотинка и половина за всяка минута. Аналоговите абонати, без възможност за отчитане на разговорите по време, ще заплащат цена за импулс в размер на 11 стотинки, който ще се отброява без ограничение на времето за разговор.
Това означава, че за един осъществен разговор, независимо от неговата продължителност ще се заплаща цената на 1 импулс. Селищните разговори ще се отчитат с точност до секунда - за абонатите с възможност за отчитане на разговорите по продължителност.

Стойността на месечния абонамент ще бъде в размер на 10.50 лева за домашни прави постове, 10.00 лева за домашни дуплексни постове и 16, 50 лева за служебни телефонни постове. Абонатите с възможност за отчитане на разговорите по продължителност няма да плащат цена за минута на градските разговори в часовете между 21, 00 ч. и 07, 00 ч. /off peak/, събота, неделя и официалните празници на Република България. Аналоговите абонати ще провеждат неограничени селищни разговори само за един импулс на стойност 11 стотинки. Селищните разговорите по обществените жетонни апарати на БТК ще продължат да се таксуват в импулси при цена от 13 стотинки за импулс, в която е включен ДДС.


Редактирано от - bot на 28/3/2005 г/ 13:10:46

Djok
25 Мар 2005 23:39
Мнения: 4,498
От: Bulgaria
Те могат да отнесат само целокупни поздрави към близък роднина, който не им е баща, а после могат да се оплачат и на шебечето Николайчо? Да не ни дават те парите, че да ни учат как да се откажем от "услугите им"! Може да искат за няколко месеца да опоскат каквото е останало, ама много са се предоверили на лъжите на Малчо. Колкото и да са ми парите АЗ решавам на кого да ги дам- нямам нужда от разрешение НА НИКОГО. Ще си говоря по интернет и при конкуренцията, а БТК да бяга при Гад Зееви ако иска, а ю(ду)пито да му мисли.
Добави мнение   Мнения:102 « Предишна Страница 5 от 6 3 4 5 6 Следваща