Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
ЕС приема наша работна ръка само за услугите
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:63 Предишна Страница 2 от 4 1 2 3 4 Следваща
Светло Пиво
28 Мар 2005 07:33
Мнения: 2,124
От: Bulgaria
Неприятно но така стана, че комунистическата лакомия, отряза пътя за нормално развитие на Б-я, качествено образование, добри технологии, добро производство. Сега се конкурираме с евтина работна, неквалифицирана ръка с държави като Турция, Китай, Албания и всекакви други. А имаме потенциал, има млади даровити хора. Защо управляващите им отнемат бъдещето. .
tupakmango
28 Мар 2005 08:01
Мнения: 6,736
От: Bulgaria
Бозичке, лакомията нямя цвят и партийна принадлежност.Тя си ходи по хората.А иначе си прав че разваля нещата, ама и ги оправя ако си лаком за работа и познание.Като в оная приказка-Кур оправя, кур разваля!

Редактирано от - tupakmango на 28/3/2005 г/ 08:08:12

Гарван
28 Мар 2005 08:53
Мнения: 9,350
От: Bulgaria
Че какво ни е ощетеното? То беше ясно, че така ще стане, не виждам за какво пищи форумът. Искат ни за черноработници, защото и там като у нас никой не иска да върши черната работа. За хубавите професии кандидати не им липсват и ние не сме им притрябвали, защото от тук сме свикнали да работим за малко пари. На който му трябват евтини професионалисти си ги наема да му работят тук. А ние сме си достатъчно затънали, за да си продаваме труда за жълти стотинки, инак ще си седим гладни, защото не сме кято някои от "малцинствата".
milcho
28 Мар 2005 08:56
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
На този светлю биров, пак каманизма му е виновен. Интересно в банковите услуги ще можем ли да работим или става дума за бански теляци. Когато писах тука, че ще чистим кенефите на Европа, някои, като Гриелка далматинска, ме порицаваше. Изплюха камъчето, ще строим живота нов, на по-европейците от нас. Честито!
Va
28 Мар 2005 09:24
Мнения: 1,278
От: Bulgaria
Някой доста късно проглеждат и с ужас установяват, че са виждали само светло бъдеще като при комунизма : Ще ходиш на работа, нищо няма да правиш, ще изпълняваш петилетката за 1 година (поне на хартия) ще си взимаш заплатата и всичко ще е идеално. Да ама не! Без работа нищо не става. А тия които знаят и могат и тука си са добре, не им се налага да ходят в ЕС или където и да било. Е няма да ги видите през деня на кафенце или някъде на разходка но .... . В живота идеални неща няма.
Nelson
28 Мар 2005 09:42
Мнения: 38
От: Bulgaria
Ако всички млади хора, които хвърлят цялата си енергия, за да бягат в USA, Италия, Испания т.н. и се унижават там да работят слугинска работа за жълти стотинки, която дори и най-пропадналите типове в USA не я бачкат, пожелаят да са така активни и тук БГ и са така целеустремени както, когато висят пред американското посолство с часове за виза, то нашата страна отдавна да е станала едно по-добро място за живот. Но не, те предпочитат да дадат младостта си, амбициите си там, в чужбина, защото е по-лесно. И наистина е по-лесно, но ... Ако тия хора се върнат респ.не заминат, направо, този управляващ "елит", може да бъдат пометен веднъж завинаги.
Aneja
28 Мар 2005 09:48
Мнения: 254
От: Bulgaria
Прогноза за политическите събития около влизането ни в ЕС 2005 - 2006 г.
Сега малко, по-малко Паси и Кунева ще ни съобщят, че условията с които влизаме в ЕС са прецедент в международните отношения. За пръв път един народ и неговата държава се поставя в едно дългосрочно(дори завинаги) унизително положение спрямо останалите в ЕС. Народа, кой разбрал, кой не разбрал, ще кандиса пред свършените факти.
Ще дойдат избори. Всички ще отдъхнат облекчено, ако "Коалиция за България" успее да направи правителство.
Тогава, без да изчакат и 100 те традиционни дни, всички десни и "либерални" опозиционни групи в парламента и техни организирани и нахъсени привърженици по улиците яростно ще обвинят БСП за всички грехове сторени през последните 8 години, включително и унизителните условия с които влизаме в ЕС. Социалистите по традиция ще поемат вината и ще сдадат властта. И както обществеността е зажадняла някои от политиците да получат присъди, то тогава левите ще ги отнесат за компенсация на неуспешните процеси срещу десни нарушители.на закона.
И така, десните олигарси яхнали уличното недоволство със задоволство ще се доберат до разпределянето на присъединителни и съединителни фондове на ЕС, колкото и мизерни да са те в сравнение с такива получавали гърци, ирландци или португалци на глава от населението!
emoto
28 Мар 2005 09:49
Мнения: 1,585
От: Bulgaria
Що се косите и не прочетете всичко. Ограничението може да важи 2, 5 или max. 7 г. След това ставаме равни. Ако някой е добър специалист и сега го лапват като топъл хляб. А после трябва просто да докажеш само на работодателя си, че си специалист. Това ограничение междувпрочем, може да довеве западните фирми да си правят филиалчета в Бг и да претамошната си работа тук. Преди да се плюе, требе да се помисли и да се погледне и от двете страни.
bot-il
28 Мар 2005 10:08
Мнения: 169
От: Bulgaria
Значи пак стигнахме до трудовата теория, до мързела, до комунизма, че ЕС е само една възможност, която трябва да се заслужи, че 5-7 години било нищо и после ставаме равноправни и още ред дивотии от типа ти ли ме бутна или сам паднах.Значи светлото бъдеще се отлага за още 7 години, еврейско число, а после ще излезе пак нещо друго и така до камбаната за някои... и европейското депутатство за други и техните деца.Заприлича ми на оная игра по битаците в зората на демокрацията "тука има - тука нема"...!
Nickolas
28 Мар 2005 10:10
Мнения: 8,500
От: Bulgaria
А някой да си е задвал въпроса какви ще стане ако условията за живот и работа (не е необходимо чак заплатите да са еднакви) в ЕС се изравнят - дали няма да стане така, че германци, австрийци и др. да дойдат да живеят и работят в БГ? Изглежда като виц, ама наченките му си ги има дори сега вече в самата България! Германците ходят да работят в хотели в Швейцария, като болногледач(к)и и сестри пак там, като строители във Франция и никой още не е развил комплекс, че го карат да мие кенефите на богатите, а се радва, че има високоплатена работа в страни с качествени инфраструктури. Германци и австрийци от хотелския бранш са особено желани кадри в Америка - заради придобитата в родните им страни качествена квалификация. Примери много!
Всичко май е въпрос на уреждане на собствения дом, а не на трудова емиграция, която в дългосрочен план едва ли може да е цел на един цял народ, пък бил той български или румънски!
shake
28 Мар 2005 10:20
Мнения: 5,773
От: 0
Николас, и сега ние си внасяме работна ръка като министри и премиери.
боза
28 Мар 2005 11:18
Мнения: 2,387
От: Bulgaria
ЕС приема наша работна ръка само за услугите


Това включва ли секс-услугите?
Cruella de Vil
28 Мар 2005 11:33
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Хайде от редакцията бъдете малко по-коректни. Освен Ирландия и Великобритания не налага ограничения за работа. Това означава, че след 2007 всеки, който има необходимата квалификация и си намери работа там може да работи. Става въпрос за всякаква работа, включително висококвалифицирана.
Nickolas
28 Мар 2005 11:35
Мнения: 8,500
От: Bulgaria
Клатев, съгласен - министрите са явно по-акъллии от целокупните българи. Те си правят CV в период на банкова криза. И то какъв!! После ще си намерят друга работа. Пък премиерът дойде на власт с държавен преврат под формата на избори. И в единия и в другия случай не ни е виновно ЕСето а пак <домачите издайници> демек - ний сите. Причината май е, че просто не сме нация! И докато не станем - няма да има хаир. Все ще търсим някой да ни оправя!
Да си видял унгарците да търсят някой да ги оправя или чехите? Да са избрали някой внук на Франц-Йозеф? А пък може и да си минавал наскоро и по двете държави - къде са 10-те прилики с България! Май има само 10 разлики - кат се почне от дупките.
сам
28 Мар 2005 11:41
Мнения: 434
От: Bulgaria
Според мен ние трябва да мислим как да подредим нещата тук в България, а не непрекъснато да се интересуваме за какви могат да ни вземат и да ни използуват другите европейски или даже арабски страни.Там ще сме винаги гастарбайтери без достойнство и перспективи.Ако само за чужбина мислим , няма да имаме бъдеще и ще сме винаги аутсайдери.Като за начало правосъдието ни трябва да накаже закононарушенията у нас довели до лоша приватизация , икономически и криминални престъпления, разрушаването на промишлеността и селското стопанство за да държи това влага на многото мераклии за политици и управници.Задавате ли си въпроса - защо са толкова много желаещите да си натопят ръцете във властта?
Nickolas
28 Мар 2005 11:51
Мнения: 8,500
От: Bulgaria
Погледнато правно проституцията в Германия и Австрия, тоест секс-услугите, не е забранена като професия. Единственото условие е упражняващият дейността, ако е чужденец да има разрешение за работа - с трите месеца като турист не става. Резултатът е експулсация и забрана за влизане в пространството на Шенген и то най-често неограничена по време.
Противно на проституцията забранено е "пощряването на проституцията" (сводничеството) - то е наказуемо съгл. §180 (НК Германия) и §216 (НК Австрия) /и други параграфи за други неща като - порнография, защита на младежта и пр/.
Va
28 Мар 2005 11:54
Мнения: 1,278
От: Bulgaria
Хората отдавна са казали " Не е луд тоя дето яде баницата, а тоя дето му я дава "
Така и не се научихме да си взимаме поука дори и от нашите грешки, да не говорим за от чужди.
Колко години все в един и същ камък се спиваме докато вървим?
Osa
28 Мар 2005 12:03
Мнения: 349
От: Bulgaria
Вече всички разбират, че България бе продадена твърде ефтино в името на глобализацията. Това стана защото ни управляват през прехода чужди хора, които са подвластни на юдомасонщината, хвърлила око на нашата прекрасна земя. Затриването на местните аборигени става сега не с нашествие, а чрез пускане на червеи и разяждане отвътре. Опомнете се докато е време! Кубето, евреите, мангалите и другите чужди вери трябва да премахнем от властта. Необходимо е да се върнем към корените си за да оцелеем!
Готин2
28 Мар 2005 12:27
Мнения: 543
От: Bulgaria
Бе стойте си на село, кво ви тряа Ропата
Manrico
28 Мар 2005 12:35
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Добре де, да се върнем към корените. Как точно ще го правим и как това ще ни помогне?
Добави мнение   Мнения:63 Предишна Страница 2 от 4 1 2 3 4 Следваща