Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
ЕС приема наша работна ръка само за услугите
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:63 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща
San De Cannes
28 Мар 2005 12:46
Мнения: 2,778
От: United States
Тук няма нужда да се "споменаваме" ни в клин - ни в ръкав, всичко е точно !
Някои хора не искат да разберат прочетеното или нещо друго им пречи , нещо като презумпцията за необразованост на българина или просто високата им самооценка. Много назидателно, някак си, са написани някои постинги , без да се помисли защо се прави и как ще се приложи такъв договор. Няма да коментирам равнопоставеноста , правната , на страните при положения че ни се тръби всеки ден за свободна търговия и пазарна икономика от същите тези страни.
Разбираме, че се осигурява протекция на работните места поради сравнително високата безработица в цяла Германия, за Авсрия не знам точно, и опит за защита на социалната система която те са си изградили. Нищо лошо до тук.

Не знам как е регламетирано в ЕС, но ако имаш право на работа в съюза ... то принципно ли е или ? Разбирам изискавнията за медиците или правистите ... но за останлите !?
Лошото е, обаче, какво става с необразованите и изостанали българи, за щастие на Нели, които са завършили висшето си орбазование в същата тази Германия, включвам и източна или Австрия, а да прибавя и Швейцария ? Те като какви ще се третират, градинари или строители на съвременна Европа ?
Значи ние сме длъжни да приватизираме до дупка, под натиска на ЕС. Длъжни сме да продаваме почти на безценица всичките си производства, все едно добри или лоши - да не говорим за "Квеле" където облеклата бяха повечето български.
Длъжни сме да си купуваме почти същите продукти, ако не и по-лоши, на по-вискоки цени след приватизацията, феномена със запазването на имената на продуктите е доста широк - Германия, Чехия , Унгария и България , длъжни сме да оставаме без работа след приватизацията , а сме длъжни и да приемаме унизителни условия по договор визиран коментираната статията след това ?
Питам тогава , къде е широко пролкламирания ентърпрайз , къде е пазарът на работна ръка след като ще сме капиталисти ?
От какво се плаши Европа след като има условия за заемането на определна позиция, така е навсякъде, и който отговарая на условията може да бъде приет, който не отоговаря не може ... останалото е дискриминация.
Може и да не съм прав.
Но правилата не са еднавки в момента. Ако в Бъллгария могат да работят немски или австрийски инженери, химици, биолози или мениджъри / това дойде от САЩ и ще закопае всичко/ , то ние сме поставени в унизителна позиция с този договор, а от тук нещата се преместват в областта на ... страхът на народа ни да търси отговорност за политическа проституция вече 16 години подред.
Съгласявм се , че с плач не става ... Времето изисква действия , може би радикални.
Старшината
28 Мар 2005 12:55
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
Мдаааа .....
.... сферата на строителството и свързаните с него отрасли, и в областта на промишленото почистване.....
..... специално разрешение за услуги в областта на градинарството, шлифоване, оформяне и изглаждане на камък, производство на метални конструкции, строителство и свързаните с него отрасли, охранителна дейност, промишлено почистване, грижи по домовете и социална работа......
..... няма пречка наши работници да бъдат наемани в сферата на услугите, обобщи Иванов.

Което иде да покаже, че политическият слугинаж намира и катадневното си отражение. Наздраве, и си пазете щерките, че "услугите" са ни вече приоритет
КИР СПИТАМА
28 Мар 2005 13:00
Мнения: 888
От: Bulgaria
Някой, попита как да се върнем към корените !
Ами като албанците !!! Те се интегрират най-добре ! И Европата ги тачи и Чичко Буш...нали заради тях разсипаха Югословия от бомбадировки !
По-вече корени, по-добра Евроинтеграция !
Косовската полиция задържа двама албанци с 5 чувала марихуана
28 март 2005 | 12:53
Агенция "Фокус"
Прищина. Косовските полицейски служби /SHPK/ задържаха снощи на магистралата Прищина – Скопие двама албанци с 5 чувала наркотични растения, за които се смята, че са марихуана, съобщиха косовските медии. Според говорителя на SHPK за Гниляне Насер Ибрахими задържаните са граждани на Албания. Наркотикът е бил открит при рутинна проверка на автомобила им. Албанците са били отведени в ареста в Гниляне, а разследването по случая все още продължава.
kaka na 37
28 Мар 2005 13:42
Мнения: 98
От: Germany
Ограниченията са хубаво нещо, но мога да ви уверя, че ако сте специалисти с много добра квалификация и сега можете да работите на трудов договор в Германия, много са се пробвали в доста области, но почти 90% от тях се варнаха вече със спечеленото в БГ и сега пак си бачкат за 600, мах. 1000лв. с часмака, но са доволни че поне по 1-2 апартаментчета направиха. И така и Германия доволна и в БГ хора поне с покрив над главата, а свикнаха и с многото бачкане, та сега работят на по няколко места...нищо лошо, даже похвелно. Единственното, което ще се подобри след приемането на БГ в ЕУ е дълото чакане на работна виза, почти 40дни и затова сега Германия е пълна с поляци и чехи, камо скакалци са, идват с автобусите, с дипломите и с перфектен език...ама ние сме вече тук, а които не са , аз лично мисля , че вече нямт голям шанс, може би след 3-4 години, сега всички Еу страни са в дота по-добра позиция от нас и само за това ни трябва ЕУ...за да сме на равно с поляците и....поне по документите, всичко останало е въпрос на натрупване на знания , умения и дипломи с времето, някои го направиха бързо, други по-бавно, въпроса е да дойдете ПОДГОТВЕНИ...Но никой няма да ви покани, вие сами трябва да си го извоювате това идване... а пък ако не искате , ами стойте си там , където сте си сега и продължавайте да се вайкате и да си мранкате под НОСА!
kaka na 37
28 Мар 2005 13:50
Мнения: 98
От: Germany
Освен това е написано, че всяка страна има право да не наема, а не че НЕМОЖЕ ДА НАЕМА БЪЛГАРИ !
И стига сте плюли тези, които сами си избрахте, а и сега кого ще изберете: погледнал се Илия и пак с тия...
Мол Фландърс
28 Мар 2005 14:11
Мнения: 105
От: Bulgaria
Всяка жаба да си знае гьола!
редник
28 Мар 2005 14:12
Мнения: 9,547
От: Bulgaria
Много мнения, но съм съгласен, че докато сами не си оправим държавата, безсмислено е да чакаме уважение и равноправие от ЕС...Имаме достатъчно природни даденостии и ако успеем да изберем подходящите хора, то бързо ще напреднем...
america1332002
28 Мар 2005 14:13
Мнения: 5,137
От: Bulgaria
ами ти да знаеш унгария колко нобелови лауреати е дала на света? не си спомням булгарските колко бяха.
а как се е наричало индустрялното сарце на австро-унгарската империя знаеш ли?
e-BAH
28 Мар 2005 14:48
Мнения: 592
От: Bulgaria
всичко е въпрос на време и нерви, които има възможност да стисне зъби и да си бачка както се полага след три до пет години вече ще се чувства доста по-европеец. е преди това трябва да си попроменим и прословутия балкански манталитет, иначе сме за никъде
Старшината
28 Мар 2005 15:16
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
ЕБАХ-America, посбъркани сте малко, ама - нейсе
Куро ми Янко
28 Мар 2005 16:45
Мнения: 28
От: Bulgaria
Аре па тая санитарката на 37 и тя взе да отваря дзъркелите на булгаро.
kaka na 37
28 Мар 2005 17:25
Мнения: 98
От: Germany
Абе куру му ... ясно е, че ще си останаш в наше село, ама я си купи едно билетче за обиколната и поне поогледай малко света...Тогава като се върнеш в наше село у Софето има да цъкаш със зъби и да пуфкаш кат Бай Ганя, само той дето не си е сложил пред името куру, че е имал по-правилна от теб представа за света и хората в него.

КИР СПИТАМА
28 Мар 2005 17:34
Мнения: 888
От: Bulgaria
Какенце, ма ти май чак у Швабско си открила топлата вода
Стига плюхте по България !
Натиснете тук
Mutant4o
28 Мар 2005 17:53
Мнения: 3,341
От: Bulgaria
Како ма не ми хвали имиграцията. Не е гот. Кофтито е, че в БГ-то е по-кофти, т.е. до никъде е още не е стигнала работата. Щото там управляват тупани или тюфлеци. както казва Стоичков. А управляват тупани щото ги избират пенсионери и други тупани. В БГ уви тъпаните са мнозинство, а останалите теглят и за тях.
kaka na 37
28 Мар 2005 18:17
Мнения: 98
От: Germany
Да, напълно си прав и за управниците и за емиграцията, ама когато на мен нещо не ми харесва и немога да го променя, отивам там където ми отърва, сега съм тук, а след години може и да съм ... но ми писна 30 години да се занимавам само с тъпанари. Българина е много работлив, умен и адски изобретателен, а и много емоцйонален, абе готин... но бачка и е стриктен, само когато знае цената или е под контрол, а това става само в чужди условия...аз в БГ неможах да го видя.
Mutant4o
28 Мар 2005 18:31
Мнения: 3,341
От: Bulgaria
Ами напоследък вече се бачка и в БГ. Българина, а и всеки друг нормален човек бачка, ако е добре мотивиран. Мотивацията не се измерва само в пари.
Тъпаните мерят всичко в пари (което не е толкова лошо или е поне половината от необходимото), лошото е, обаче така мерят, че за другите неостава. Въобще всичко се върти около тупаните и около главните тупани най-много се върти
kaka na 37
28 Мар 2005 18:50
Мнения: 98
От: Germany
Мотивацията е много важно нещо и мен броенето на стотинките за панперсите на дечица и...и ... много ме мотивира да съм тук, толкова бях мотивирана и от постоянното повтаряне, че пааааари нема действайте .... че накрая си казах, абе мога ли да ви...и посред зима на --13C се качих на един самолет. Но сега редовно си идвам на плажа, само дето чакам на летището по 3h да ни обработят, е да видим дали ФРАПОРТ ще купи това, което иска и много се надявам не само да летя , но и да кацам на летище като Фрапорт, ще бъде чудесно и си го пожелавам!
Mutant4o
28 Мар 2005 18:55
Мнения: 3,341
От: Bulgaria
Аз пък се надявам, че българите няма да се връщат в БГ само като туристи (като бели немски пишки). Това би означавало, че тупаните са победили.
kaka na 37
28 Мар 2005 19:06
Мнения: 98
От: Germany
Да живее царю, да живеят комунистите, а те май сега са социалисти, да живеят нововремциите и вся асталная сволач....Язи вече немах нерви да се трепа за тоя дето дуааааа, сега се трепем за мене си и за деца, а на вас ви пожелавам много здраве и бой до дупка, па да видим кой кого?!
Зевзек
28 Мар 2005 19:47
Мнения: 2,937
От: Bulgaria
Западна Европа ни предлага работа, която техните хора не искат да вършат защото е нископлатена и непривлекателна. Гастарбайтерите от Турция и арабските страни ще бъдат заменени с по-евтините гастарбайтери от България и другите източно-европейски страни. Това е част от глобализацята, но не е всичко. Ако Западна Европа си мисли, че ще може да продължи протекционистичната си политика в условята на глобализацията и да си запази високоплатените привлекателни службички много се лъже. САЩ прехвърлят към Индия и Китай работни места в хай-тек области, при което скъпоструващите американски инжинери се заменят от евтини, но също толкова квалифицирани индйиски и китайски инжинери. Цените на продукцията падат и Западна Европа започва да губи пазари. Скоро и техните инжинерчета ще опитат ритника на глобалната икономика. Тупалката работи......
Добави мнение   Мнения:63 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща