Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
» Правила на форума - обновени
  Мнения:2 1
bot
02 Авг 2005 10:05
Мнения: 2,832
От: Bulgaria

Считано от днешна дата, 10.08.2015 г, досегашните правила за ползване на форума се променят - новите правила са посочени за удобство по-долу. Предстои появата на променените правила при нова регистрация и писане на постинги.
* Редактирано на 10.08.2015 г, от модератор sybil.



Редактирано: 5 пъти. Последна промяна от: sybil
sybil
10 Авг 2015 21:04
Мнения: 979
От: Bulgaria

Правила на форума на вестник "Сега" - обновени към 10.08.2015 г.

1. Постинги с обидно съдържание ще бъдат премахвани, а публикувалите ги – санкционирани. Това включва както обиди към други потребители, така и към публични и политически фигури, фирми, граждани. Същото се отнася и до мнения с етническа, расова, религиозна или друга форма на нетолерантност и използващи език на омразата.
2. Постингите трябва да показва респект към другите потребители. Нападки, провокации, нападателен и груб тон към друг участник или групи потребители ще водят до директни санкции. Същото се отнася и до ползване на обидни прозвища, прякори или нарицателни за отделни участници или групи такива (както и обидни вариации на потребителски имена). На обсъждане подлежат публикуваните материали и мнения, не техните автори.
3. Потребители, които демонстрират обидно, провокативно или нападателно отношение спрямо автори във вестника, членове на редакцията, администратори и модератори на форума подлежат на директни и продължителни санкции.
4. Постинги, съдържащи призиви към насилие или саморазправа, са недопустими и ще бъдат санкционирани строго.
5. Потребителите не трябва да се държат като „модератори в сянка”. Ако забележат нередност, то следва да се свържат с модератора – в рубрика „Помощ”. Преценка кое е нарушение и по какъв начин да се санкционира прави модераторът, не потребителите.
6. Форумът е предназначен за масова аудитория: постването на съдържание, което е порнографско (изображения, текстове, връзки) е недопустимо и ще бъде санкционирано. Същото се отнася до постинги, съдържащи вулгарен език или псувни (дори да са под формата на съкращения).
7. При цитати от външни източници (други форуми, сайтове, издания и др.) следва да се посочва източника.
8. Постингите трябва да са във вид на чист текст. Многоцветен текст, изобилие от емотикони или пунктуационни знаци, писане с главни букви няма да бъдат допускани и при повтарящи се нарушения ще водят до санкции.
9. Това е български форум и постингите следва да са български език. Допустими са цитати от текстове на чужд език, но други мнения, които не са на български, ще бъдат отстранявани.
10. Не се допуска писането на български текст на латиница или заместването на български букви с „4” и „6” и подобни.
11. Постингите следва да са по темата, в която се поместват. Спам, флуд и офтопици са недопустими.
12. Не се допускат постинги с рекламно съдържание. Такива ще бъдат отстранявани, а авторите им – санкционирани.
13. При опит за заобикаляне на наложена санкция чрез нова регистрация следва нова, продължителна санкция и за двата (или повече) ника.
14. Категорично се забранява разпространяването на лична информация за потребители на форума или служители на вестник „Сега” без тяхно изрично съгласие.
15. Ако някой участник смята, че модераторите не се придържат към форумните правила или действат субективно, то може да се свърже с редакцията на вестника на електронна поща editors@segabg.com.
  Мнения:2 1